Proljetne bebe 2024 šŸ„°šŸŒ»šŸ€

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Malena1122
    22. Prosinac 2023. 12:59

Senza libre *

šŸ’šŸ½ā€ā™€ļø 34
    šŸ’šŸ½ā€ā™‚ļø31
    šŸ‘§šŸ» 2022
    Panorama low riskāœ”ļøšŸ’™
    Fragmin 2500 šŸ’‰
    Eutirox 100

Malena1122
    22. Prosinac 2023. 13:00

Alexica

Bananica80

Hvala ti puno na info! Dakle na dijeti sam do kraja trudnoće . PokuÅ”ati ću baÅ” onda ovaj prvi tjedan prije GUK profila ne izgladnjivati se po pitanju povrća i nemasnog mesa, pa ćemo vidjeti Å”ta će profil pokazati. Sjetila sam se pitati sestru, mogu li u potpunosti izbaciti ugljikohidrate, rekla je da mogu. Mislim neću, jer trebaju mi i zbog osjećaja sitosti, al ću pokuÅ”ati onda ih jesti manje po obroku a ostalo kompenzirati sa povrćem i proteinima.

Mene je bas umaralo u pocetku to vaganje i mjerenje svega. I stalno sam bila gladna. Sad sam vec polovila pa mi je dorucak stalno isti (dok mi ne dosadi) :), a ostalo malo pogledam u jelovnik pa se snadjem. Nisam vise ni gladna, valjda sam se navikla, a i manii obroci mi odgovaraju. Kile stoje evo vec 4 tjedna.
    Nedavno sam pojela u restoranu sampinjone i lungic i par (max 5) krumpirica, secer 2h nakon bio odlican. Jedino kad mi je malo presao preko je bilo kad sam pojela pizzu od integralnog brasna- ocito snitu previse.
    Cak sam si priustila i kolacic-dva za uzinu i sve je bilo ok 2h kasnije tako da nije drama. Inace za uzinu pojedem jabuku i 4 petit buerre keksa, to mi je desert u kojem uzivam, a secer mi je ok- kad ne mogu u slatkisima, a nakon sto rodim sam vec narucila od muza palacinke da me docekaju hahaha :) Najgore sto nas sad ta prehrana ceka za bozic i novu dok svi jedu u ogromnim kolicinama, ali sve se moze kad se hoce pogotovo za nase bebace :)
    Sretno na GUK profilu, tu sam ako negdje zapne, vadjenje krvi iz prsta bude dosta zeznuto i stresno. I racunaj da ga ponavljas ako bude sve ok za cca 4 tjedna i tako negdje sve do 34-35.tj trudnoce (tako su mi rekli na vv) pa onda 2mj nakon poroda se ponavlja ogtt

Ja jedem i multipower proteinsku čokoladicu nekad kao međuobrok i tamna lindt čokolada 70 posto Å”ećer isto ne skače šŸ˜„.Ā 

šŸ’šŸ½ā€ā™€ļø 34
    šŸ’šŸ½ā€ā™‚ļø31
    šŸ‘§šŸ» 2022
    Fragmin 2500 šŸ’‰
    Eutirox 100

Malena1122
    22. Prosinac 2023. 13:02

Tipa jutros doručak jedno jaje,pureća Å”unka i domaći sir,međuobrok dvije manje naranče,ručak ću meso i paprike i gljive međuobrok tamna čokolada ili bademe,večera opet meso i povrće i ako sam baÅ” jako gladna jogurt na večer zadnje.Ā 

šŸ’šŸ½ā€ā™€ļø 34
    šŸ’šŸ½ā€ā™‚ļø31
    šŸ‘§šŸ» 2022
    Fragmin 2500 šŸ’‰
    Eutirox 100

• Bananica80
    22. Prosinac 2023. 13:31

Malena i Alexica, puno hvala na informacijama - čeka me joÅ” tri mjeseca posebne prehrane i sad mi se čini kao da se neću uopće uspjeti izogranizirati dobro. MalenaĀ kad si se odlučila na kupnju Libre? Pretpostavljam da si odradila prvi GUK prema njihovim uputama. Jesu oni bili okej sa tim da si sama slažeÅ” dijetu kako ti paÅ”e, prema vrijednostima Å”ećera? GUK pretpostavljam da nisi "pala" jer bi onda inzistirali na inzulinu. Alexica, pretpostavljam da i ti imaÅ” nekakvi uređaj za mjerenje Å”ećera, to si isto nabavila za "svoju duÅ”u"? Hvala ti na ponudi za pomoć, ugnjavim ja ako bude trebalo :) Dali su mi onaj uređaj za mjerenje, moram dva dana za redom napravit si GUK - tako da ne moram nositi epruvetice. Moguće da će mi biti malo lakÅ”e sa njim hendlati :) Sutra krećem sa dijetom, danas sam u nekom probnom pokuÅ”aju jer nemam doma baÅ” onoliko namirnica koje mi trebaju za njihov jelovnik (inače jedem jedan veliki obrok dnevno, dva mala, i tu i tamo snack). A dva dana GUKa mi padaju taman za staru i novu godinuĀ Ā Kakvi blagdani će ovo bitiĀ Ā No, sve za bebača, a i ionako sam doma zbog komplikacija tako da nema proslave. E i joÅ” pitanje, kad si sada kontrolirate Å”ećer "za svoju info" jel ga vadite isto tako dva sata nakon obroka ili u nekom kraćem intervalu?

• Alexica
    22. Prosinac 2023. 13:32

Malena1122

Tipa jutros doručak jedno jaje,pureća Å”unka i domaći sir,međuobrok dvije manje naranče,ručak ću meso i paprike i gljive međuobrok tamna čokolada ili bademe,večera opet meso i povrće i ako sam baÅ” jako gladna jogurt na večer zadnje.

Oooo hvala ti na prijedlozima za slatko a i dobro je vidjeti sto ti jedes malo za ideje :)
    Meni je dorucak dva integralna tosta sa sirnim namazom i purecom sunkom + kava ili jogurt
    Medjuobrok su mi naranca ili jabuka i keksici (iako mislim da nikad ne bi jela takav medjuobrok), ili samo neko voce- 2 jabuke, 2 narance
    Rucak gledam da je sto vise povrca, salate, integralna riza ili integralna tjestenina ili batat i meso- piletina, lungic. Prolazi mi npr 50 grama integralnog tijesta i nekakav pileci bolonjez sto smuckam s povrcem + salata (ako nekom zafali malo tjestenine kao ideja).
    Vecera bude jaje+posni sir/grcki jogurt/jogurt + pureca sunka i snitica integralnog tosta + salata
    Ma sve se moze, samo su obroci manji i cesci i nema junka, przenog i slatkog :(

• Alexica
    22. Prosinac 2023. 13:41

Bananica80

Malena i Alexica, puno hvala na informacijama - čeka me joÅ” tri mjeseca posebne prehrane i sad mi se čini kao da se neću uopće uspjeti izogranizirati dobro. Malenakad si se odlučila na kupnju Libre? Pretpostavljam da si odradila prvi GUK prema njihovim uputama. Jesu oni bili okej sa tim da si sama slažeÅ” dijetu kako ti paÅ”e, prema vrijednostima Å”ećera? GUK pretpostavljam da nisi "pala" jer bi onda inzistirali na inzulinu. Alexica, pretpostavljam da i ti imaÅ” nekakvi uređaj za mjerenje Å”ećera, to si isto nabavila za "svoju duÅ”u"? Hvala ti na ponudi za pomoć, ugnjavim ja ako bude trebalo :) Dali su mi onaj uređaj za mjerenje, moram dva dana za redom napravit si GUK - tako da ne moram nositi epruvetice. Moguće da će mi biti malo lakÅ”e sa njim hendlati :) Sutra krećem sa dijetom, danas sam u nekom probnom pokuÅ”aju jer nemam doma baÅ” onoliko namirnica koje mi trebaju za njihov jelovnik (inače jedem jedan veliki obrok dnevno, dva mala, i tu i tamo snack). A dva dana GUKa mi padaju taman za staru i novu godinuKakvi blagdani će ovo bitiNo, sve za bebača, a i ionako sam doma zbog komplikacija tako da nema proslave. E i joÅ” pitanje, kad si sada kontrolirate Å”ećer "za svoju info" jel ga vadite isto tako dva sata nakon obroka ili u nekom kraćem intervalu?

Da, ja sam si kupila za nekih 12ā‚¬ taj aparatic. Uopce mi nisu na vv ponudili to kao opciju nego moram puniti epruvete, a s aparaticem kontroliram sebi za dusu kak kazes pogotovo kad ā€œisprobam nesto novoā€. :)
    Na pocetku me mucilo jel ta njihova dijeta funkcionira za mene da ne bi slucajno pala guk profil pa sam se s aparaticem umirila jer sam znala da je sve u granicama. I da, mjerim 2h nakon obroka (kad mjerim). Bananica ima onaj senzor (pretpostavljam ono na nadlaktici) pa moze vidjet doslovno secer kroz cijeli dan (ako to tako funkcionira).
    Ovo sto su ti dali aparatic je definitivno bolja opcija, jer ove epruvete su stres (kad sam pitala rekli su da nema druge opcije :( osim ako ne uspijem ovako nakon 2x pa ce mi onda dat aparatic )
    pikanje prsta i jedna kapljica krvi za aparatic su easy peasy. Nemas brige, budes ti to rijesila :)

• Alexica
    22. Prosinac 2023. 13:45

Sorry, pomijesala sam vas- Malena ima taj senzor :)Ā 

• Bananica80
    22. Prosinac 2023. 13:54

Aparatić sam dobila jer sam rekla/pitala, kako sa dijetom kad sam cijeli ili večinu dana van kuće. Kako je visokorizična trudnoća onda sam jako često po pregledima, doktorima i bolnicama - jednom tjedno imam neku bolnicu minimum. U desetom i jedanaestom mjesecu sam imala po 2-3 pregleda tjedno i uz to joÅ” 2 vađenja krviĀ Ā A kad je takav dan onda izgubim puno vremena na to - Å”to dolazak do bolnice, Å”to čekanje na pregledĀ Ā Pa mi je onda dala uređaj, ako mi se dogodi neka takva situacija, valjda da si mogu izmjeriti Å”ećer na licu mjesta. Pretpostavljam da ću uređaj vratiti kod GUK profila. Ali ako su im takve cijene, onda mislim da ću si nabaviti svojĀ Ā Sigurno ću probati ovaj njihov uređaj i prije nego budem vadila profil, malo da se uhodam u njega a i zato Å”to i mene isto "brine" i zanima kako ću reagirati na njihovu dijetuĀ Ā Inače, mama mi ima DM tip 1, tako da sam i ja računala da sam i zbog toga u "većem" riziku za gestacijski. Ona koristi Libre, koliko se sjećam, senzor joj je stalno upiknut u kožu i onda ga očitava sa uređajem kad god želi - prelaskom preko senzora. Vrlo praktična stvar za redovne kontrole Å”ećera. Nadam se da neću pasti GUK (zbog predispozicije koju imam), al opet, računam bolje da znam da imam i da to liječim tj da je pod kontrolom, nego da ne znam pa eto nevoljeĀ 

• Alexica
    22. Prosinac 2023. 14:03

Bananica80

Aparatić sam dobila jer sam rekla/pitala, kako sa dijetom kad sam cijeli ili večinu dana van kuće. Kako je visokorizična trudnoća onda sam jako često po pregledima, doktorima i bolnicama - jednom tjedno imam neku bolnicu minimum. U desetom i jedanaestom mjesecu sam imala po 2-3 pregleda tjedno i uz to joÅ” 2 vađenja krviA kad je takav dan onda izgubim puno vremena na to - Å”to dolazak do bolnice, Å”to čekanje na pregledPa mi je onda dala uređaj, ako mi se dogodi neka takva situacija, valjda da si mogu izmjeriti Å”ećer na licu mjesta. Pretpostavljam da ću uređaj vratiti kod GUK profila. Ali ako su im takve cijene, onda mislim da ću si nabaviti svojSigurno ću probati ovaj njihov uređaj i prije nego budem vadila profil, malo da se uhodam u njega a i zato Å”to i mene isto "brine" i zanima kako ću reagirati na njihovu dijetuInače, mama mi ima DM tip 1, tako da sam i ja računala da sam i zbog toga u "većem" riziku za gestacijski. Ona koristi Libre, koliko se sjećam, senzor joj je stalno upiknut u kožu i onda ga očitava sa uređajem kad god želi - prelaskom preko senzora. Vrlo praktična stvar za redovne kontrole Å”ećera. Nadam se da neću pasti GUK (zbog predispozicije koju imam), al opet, računam bolje da znam da imam i da to liječim tj da je pod kontrolom, nego da ne znam pa eto nevolje

Drzim fige, stvarno se vecina ovog da rijesiti samo prehranom :)
    Inace, za npr tih 12ā‚¬ dobijes aparatic, lancetar (onu olovku za pikanje), 10 lanceta (iglica) i 10 trakica za ocitavanje- znaci za 10 vadjenja. Sve vise od toga (iglice i trakice) treba posebno kupiti (ja sam nazicala kod svoje doktorice opce prakse iglice, a trakice sama kupila)- sto nije bas jeftino, al kud sveā€¦ mozda se na kraju ovaj libre isplati.
    Provjeri prvo kod dr opce prakse ako ti moze dati nesto, jer meni je nudila i aparatic besplatno (imaju neke ekstra sto dobiju), ali ja sam do tad vec kupila svoj. U nekim ljekarnama isto navodno ima besplatnih tih aparatica iako ih ja nisam uspjela naci.

• Bananica80
    22. Prosinac 2023. 14:15

Alexica

Bananica80

Aparatić sam dobila jer sam rekla/pitala, kako sa dijetom kad sam cijeli ili večinu dana van kuće. Kako je visokorizična trudnoća onda sam jako često po pregledima, doktorima i bolnicama - jednom tjedno imam neku bolnicu minimum. U desetom i jedanaestom mjesecu sam imala po 2-3 pregleda tjedno i uz to joÅ” 2 vađenja krvida imam i da to liječim tj da je pod kontrolom, nego da ne znam pa eto nevolje

Drzim fige, stvarno se vecina ovog da rijesiti samo prehranom :)
    Inace, za npr tih 12ā‚¬ dobijes aparatic, lancetar (onu olovku za pikanje), 10 lanceta (iglica) i 10 trakica za ocitavanje- znaci za 10 vadjenja. Sve vise od toga (iglice i trakice) treba posebno kupiti (ja sam nazicala kod svoje doktorice opce prakse iglice, a trakice sama kupila)- sto nije bas jeftino, al kud sveā€¦ mozda se na kraju ovaj libre isplati.
    Provjeri prvo kod dr opce prakse ako ti moze dati nesto, jer meni je nudila i aparatic besplatno (imaju neke ekstra sto dobiju), ali ja sam do tad vec kupila svoj. U nekim ljekarnama isto navodno ima besplatnih tih aparatica iako ih ja nisam uspjela naci.

BaÅ” ću se raspitat kod opće prakse i u ljekarnama. Mislim da se kod Libre isto mijenja taj senzor, samo sam zaboravila Å”ta mi je mama rekla, svako koliko. A i on koÅ”ta. Malena će bolje ovo znati :) A i faktor je koliko često provjeravaÅ” Å”ećer / eksperimentiraÅ” s prehranom - koliko ti trakica treba. A i faktor praktičnosti.. Libre je svakako jednostavniji :)

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.