![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
Senza libre *
šš½āāļø 34
šš½āāļø31
š§š» 2022
Panorama low riskāļøš
Fragmin 2500 š
Eutirox 100
Hvala ti puno na info! Dakle na dijeti sam do kraja trudnoÄe. PokuÅ”ati Äu baÅ” onda ovaj prvi tjedan prije GUK profila ne izgladnjivati se po pitanju povrÄa i nemasnog mesa, pa Äemo vidjeti Å”ta Äe profil pokazati. Sjetila sam se pitati sestru, mogu li u potpunosti izbaciti ugljikohidrate, rekla je da mogu. Mislim neÄu, jer trebaju mi i zbog osjeÄaja sitosti, al Äu pokuÅ”ati onda ih jesti manje po obroku a ostalo kompenzirati sa povrÄem i proteinima.
Mene je bas umaralo u pocetku to vaganje i mjerenje svega. I stalno sam bila gladna. Sad sam vec polovila pa mi je dorucak stalno isti (dok mi ne dosadi) :), a ostalo malo pogledam u jelovnik pa se snadjem. Nisam vise ni gladna, valjda sam se navikla, a i manii obroci mi odgovaraju. Kile stoje evo vec 4 tjedna.
Nedavno sam pojela u restoranu sampinjone i lungic i par (max 5) krumpirica, secer 2h nakon bio odlican. Jedino kad mi je malo presao preko je bilo kad sam pojela pizzu od integralnog brasna- ocito snitu previse.
Cak sam si priustila i kolacic-dva za uzinu i sve je bilo ok 2h kasnije tako da nije drama. Inace za uzinu pojedem jabuku i 4 petit buerre keksa, to mi je desert u kojem uzivam, a secer mi je ok- kad ne mogu u slatkisima, a nakon sto rodim sam vec narucila od muza palacinke da me docekaju hahaha :) Najgore sto nas sad ta prehrana ceka za bozic i novu dok svi jedu u ogromnim kolicinama, ali sve se moze kad se hoce pogotovo za nase bebace :)
Sretno na GUK profilu, tu sam ako negdje zapne, vadjenje krvi iz prsta bude dosta zeznuto i stresno. I racunaj da ga ponavljas ako bude sve ok za cca 4 tjedna i tako negdje sve do 34-35.tj trudnoce (tako su mi rekli na vv) pa onda 2mj nakon poroda se ponavlja ogtt
Ja jedem i multipower proteinsku Äokoladicu nekad kao meÄuobrok i tamna lindt Äokolada 70 posto Å”eÄer isto ne skaÄe š.Ā
šš½āāļø 34
šš½āāļø31
š§š» 2022
Panorama low riskāļøš
Fragmin 2500 š
Eutirox 100
Tipa jutros doruÄak jedno jaje,pureÄa Å”unka i domaÄi sir,meÄuobrok dvije manje naranÄe,ruÄak Äu meso i paprike i gljive meÄuobrok tamna Äokolada ili bademe,veÄera opet meso i povrÄe i ako sam baÅ” jako gladna jogurt na veÄer zadnje.Ā
šš½āāļø 34
šš½āāļø31
š§š» 2022
Panorama low riskāļøš
Fragmin 2500 š
Eutirox 100
Malena i Alexica, puno hvala na informacijama - Äeka me joÅ” tri mjeseca posebne prehrane i sad mi se Äini kao da se neÄu uopÄe uspjeti izogranizirati dobro. MalenaĀ kad si se odluÄila na kupnju Libre? Pretpostavljam da si odradila prvi GUK prema njihovim uputama. Jesu oni bili okej sa tim da si sama slažeÅ” dijetu kako ti paÅ”e, prema vrijednostima Å”eÄera? GUK pretpostavljam da nisi "pala" jer bi onda inzistirali na inzulinu. Alexica, pretpostavljam da i ti imaÅ” nekakvi ureÄaj za mjerenje Å”eÄera, to si isto nabavila za "svoju duÅ”u"? Hvala ti na ponudi za pomoÄ, ugnjavim ja ako bude trebalo :) Dali su mi onaj ureÄaj za mjerenje, moram dva dana za redom napravit si GUK - tako da ne moram nositi epruvetice. MoguÄe da Äe mi biti malo lakÅ”e sa njim hendlati :) Sutra kreÄem sa dijetom, danas sam u nekom probnom pokuÅ”aju jer nemam doma baÅ” onoliko namirnica koje mi trebaju za njihov jelovnik (inaÄe jedem jedan veliki obrok dnevno, dva mala, i tu i tamo snack). A dva dana GUKa mi padaju taman za staru i novu godinuĀ Ā Kakvi blagdani Äe ovo bitiĀ
Ā No, sve za bebaÄa, a i ionako sam doma zbog komplikacija tako da nema proslave. E i joÅ” pitanje, kad si sada kontrolirate Å”eÄer "za svoju info" jel ga vadite isto tako dva sata nakon obroka ili u nekom kraÄem intervalu?
Tipa jutros doruÄak jedno jaje,pureÄa Å”unka i domaÄi sir,meÄuobrok dvije manje naranÄe,ruÄak Äu meso i paprike i gljive meÄuobrok tamna Äokolada ili bademe,veÄera opet meso i povrÄe i ako sam baÅ” jako gladna jogurt na veÄer zadnje.
Oooo hvala ti na prijedlozima za slatko a i dobro je vidjeti sto ti jedes malo za ideje :)
Meni je dorucak dva integralna tosta sa sirnim namazom i purecom sunkom + kava ili jogurt
Medjuobrok su mi naranca ili jabuka i keksici (iako mislim da nikad ne bi jela takav medjuobrok), ili samo neko voce- 2 jabuke, 2 narance
Rucak gledam da je sto vise povrca, salate, integralna riza ili integralna tjestenina ili batat i meso- piletina, lungic. Prolazi mi npr 50 grama integralnog tijesta i nekakav pileci bolonjez sto smuckam s povrcem + salata (ako nekom zafali malo tjestenine kao ideja).
Vecera bude jaje+posni sir/grcki jogurt/jogurt + pureca sunka i snitica integralnog tosta + salata
Ma sve se moze, samo su obroci manji i cesci i nema junka, przenog i slatkog :(
Malena i Alexica, puno hvala na informacijama - Äeka me joÅ” tri mjeseca posebne prehrane i sad mi se Äini kao da se neÄu uopÄe uspjeti izogranizirati dobro. Malenakad si se odluÄila na kupnju Libre? Pretpostavljam da si odradila prvi GUK prema njihovim uputama. Jesu oni bili okej sa tim da si sama slažeÅ” dijetu kako ti paÅ”e, prema vrijednostima Å”eÄera? GUK pretpostavljam da nisi "pala" jer bi onda inzistirali na inzulinu. Alexica, pretpostavljam da i ti imaÅ” nekakvi ureÄaj za mjerenje Å”eÄera, to si isto nabavila za "svoju duÅ”u"? Hvala ti na ponudi za pomoÄ, ugnjavim ja ako bude trebalo :) Dali su mi onaj ureÄaj za mjerenje, moram dva dana za redom napravit si GUK - tako da ne moram nositi epruvetice. MoguÄe da Äe mi biti malo lakÅ”e sa njim hendlati :) Sutra kreÄem sa dijetom, danas sam u nekom probnom pokuÅ”aju jer nemam doma baÅ” onoliko namirnica koje mi trebaju za njihov jelovnik (inaÄe jedem jedan veliki obrok dnevno, dva mala, i tu i tamo snack). A dva dana GUKa mi padaju taman za staru i novu godinuKakvi blagdani Äe ovo biti
No, sve za bebaÄa, a i ionako sam doma zbog komplikacija tako da nema proslave. E i joÅ” pitanje, kad si sada kontrolirate Å”eÄer "za svoju info" jel ga vadite isto tako dva sata nakon obroka ili u nekom kraÄem intervalu?
Da, ja sam si kupila za nekih 12ā¬ taj aparatic. Uopce mi nisu na vv ponudili to kao opciju nego moram puniti epruvete, a s aparaticem kontroliram sebi za dusu kak kazes pogotovo kad āisprobam nesto novoā. :)
Na pocetku me mucilo jel ta njihova dijeta funkcionira za mene da ne bi slucajno pala guk profil pa sam se s aparaticem umirila jer sam znala da je sve u granicama. I da, mjerim 2h nakon obroka (kad mjerim). Bananica ima onaj senzor (pretpostavljam ono na nadlaktici) pa moze vidjet doslovno secer kroz cijeli dan (ako to tako funkcionira).
Ovo sto su ti dali aparatic je definitivno bolja opcija, jer ove epruvete su stres (kad sam pitala rekli su da nema druge opcije :( osim ako ne uspijem ovako nakon 2x pa ce mi onda dat aparatic )
pikanje prsta i jedna kapljica krvi za aparatic su easy peasy. Nemas brige, budes ti to rijesila :)
AparatiÄ sam dobila jer sam rekla/pitala, kako sa dijetom kad sam cijeli ili veÄinu dana van kuÄe. Kako je visokoriziÄna trudnoÄa onda sam jako Äesto po pregledima, doktorima i bolnicama - jednom tjedno imam neku bolnicu minimum. U desetom i jedanaestom mjesecu sam imala po 2-3 pregleda tjedno i uz to joÅ” 2 vaÄenja krviĀ Ā A kad je takav dan onda izgubim puno vremena na to - Å”to dolazak do bolnice, Å”to Äekanje na pregledĀ
Ā Pa mi je onda dala ureÄaj, ako mi se dogodi neka takva situacija, valjda da si mogu izmjeriti Å”eÄer na licu mjesta. Pretpostavljam da Äu ureÄaj vratiti kod GUK profila. Ali ako su im takve cijene, onda mislim da Äu si nabaviti svojĀ
Ā Sigurno Äu probati ovaj njihov ureÄaj i prije nego budem vadila profil, malo da se uhodam u njega a i zato Å”to i mene isto "brine" i zanima kako Äu reagirati na njihovu dijetuĀ
Ā InaÄe, mama mi ima DM tip 1, tako da sam i ja raÄunala da sam i zbog toga u "veÄem" riziku za gestacijski. Ona koristi Libre, koliko se sjeÄam, senzor joj je stalno upiknut u kožu i onda ga oÄitava sa ureÄajem kad god želi - prelaskom preko senzora. Vrlo praktiÄna stvar za redovne kontrole Å”eÄera. Nadam se da neÄu pasti GUK (zbog predispozicije koju imam), al opet, raÄunam bolje da znam da imam i da to lijeÄim tj da je pod kontrolom, nego da ne znam pa eto nevoljeĀ
AparatiÄ sam dobila jer sam rekla/pitala, kako sa dijetom kad sam cijeli ili veÄinu dana van kuÄe. Kako je visokoriziÄna trudnoÄa onda sam jako Äesto po pregledima, doktorima i bolnicama - jednom tjedno imam neku bolnicu minimum. U desetom i jedanaestom mjesecu sam imala po 2-3 pregleda tjedno i uz to joÅ” 2 vaÄenja krviA kad je takav dan onda izgubim puno vremena na to - Å”to dolazak do bolnice, Å”to Äekanje na pregled
Pa mi je onda dala ureÄaj, ako mi se dogodi neka takva situacija, valjda da si mogu izmjeriti Å”eÄer na licu mjesta. Pretpostavljam da Äu ureÄaj vratiti kod GUK profila. Ali ako su im takve cijene, onda mislim da Äu si nabaviti svoj
Sigurno Äu probati ovaj njihov ureÄaj i prije nego budem vadila profil, malo da se uhodam u njega a i zato Å”to i mene isto "brine" i zanima kako Äu reagirati na njihovu dijetu
InaÄe, mama mi ima DM tip 1, tako da sam i ja raÄunala da sam i zbog toga u "veÄem" riziku za gestacijski. Ona koristi Libre, koliko se sjeÄam, senzor joj je stalno upiknut u kožu i onda ga oÄitava sa ureÄajem kad god želi - prelaskom preko senzora. Vrlo praktiÄna stvar za redovne kontrole Å”eÄera. Nadam se da neÄu pasti GUK (zbog predispozicije koju imam), al opet, raÄunam bolje da znam da imam i da to lijeÄim tj da je pod kontrolom, nego da ne znam pa eto nevolje
Drzim fige, stvarno se vecina ovog da rijesiti samo prehranom :)
Inace, za npr tih 12ā¬ dobijes aparatic, lancetar (onu olovku za pikanje), 10 lanceta (iglica) i 10 trakica za ocitavanje- znaci za 10 vadjenja. Sve vise od toga (iglice i trakice) treba posebno kupiti (ja sam nazicala kod svoje doktorice opce prakse iglice, a trakice sama kupila)- sto nije bas jeftino, al kud sveā¦ mozda se na kraju ovaj libre isplati.
Provjeri prvo kod dr opce prakse ako ti moze dati nesto, jer meni je nudila i aparatic besplatno (imaju neke ekstra sto dobiju), ali ja sam do tad vec kupila svoj. U nekim ljekarnama isto navodno ima besplatnih tih aparatica iako ih ja nisam uspjela naci.
AparatiÄ sam dobila jer sam rekla/pitala, kako sa dijetom kad sam cijeli ili veÄinu dana van kuÄe. Kako je visokoriziÄna trudnoÄa onda sam jako Äesto po pregledima, doktorima i bolnicama - jednom tjedno imam neku bolnicu minimum. U desetom i jedanaestom mjesecu sam imala po 2-3 pregleda tjedno i uz to joÅ” 2 vaÄenja krvida imam i da to lijeÄim tj da je pod kontrolom, nego da ne znam pa eto nevolje
Drzim fige, stvarno se vecina ovog da rijesiti samo prehranom :)
Inace, za npr tih 12ā¬ dobijes aparatic, lancetar (onu olovku za pikanje), 10 lanceta (iglica) i 10 trakica za ocitavanje- znaci za 10 vadjenja. Sve vise od toga (iglice i trakice) treba posebno kupiti (ja sam nazicala kod svoje doktorice opce prakse iglice, a trakice sama kupila)- sto nije bas jeftino, al kud sveā¦ mozda se na kraju ovaj libre isplati.
Provjeri prvo kod dr opce prakse ako ti moze dati nesto, jer meni je nudila i aparatic besplatno (imaju neke ekstra sto dobiju), ali ja sam do tad vec kupila svoj. U nekim ljekarnama isto navodno ima besplatnih tih aparatica iako ih ja nisam uspjela naci.
BaÅ” Äu se raspitat kod opÄe prakse i u ljekarnama. Mislim da se kod Libre isto mijenja taj senzor, samo sam zaboravila Å”ta mi je mama rekla, svako koliko. A i on koÅ”ta. Malena Äe bolje ovo znati :) A i faktor je koliko Äesto provjeravaÅ” Å”eÄer / eksperimentiraÅ” s prehranom - koliko ti trakica treba. A i faktor praktiÄnosti.. Libre je svakako jednostavniji :)
Sortiraj odgovore
Najstariji