![](/media/img/e7/9a/4bc6906feb0cce2fb0f5.jpeg)
Bravo za sve dobre preglede i dobre nalaze ogtt 🥳
Baby.nb.3 šaljem pozitivu inadam se da će sve biti dobro 🍀🥰
Cure koje ste na Euthyroxu, do kad morate na redovne kontrole kod nuklearca? Meni je danas bio zadnji pregled, rekli su mi da mi terapija do poroda ostaje nepromijenjena i da ne moram više kontrolirati hormone do 2.mj iza poroda kada će biti kontrola. Pa me zanima dali je to uobičajena praksa jer sam do sad imala kontrolu hormona svaka 4 tjedna.
Ja sam svako mjesec dva vadila hormone i sad mo je rečeno prije mjesec terapija ista do poroda. Pa spuštam na 75 inače sam 100 i onda nakon mjesec od poroda kontrola.
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Moja mama se bavila isplatom placa (knjigovodstvo) i kaze da za porodiljni ulazi u prosjek 6 placa (ali ne ukljucujuci onu zadnju).
Ja bi trebala s 2.1. na porodiljni pa mi je po tome zadnja placa koja ulazi u prosjek ona za 11.mj., a ne 12.
Ne znam jel isto i za komplikacije.
Provjerila sam sad sa svojom sestrom koja je prije pola godine isla na porodiljni i komplikacije prije toga. Kaze da za komplikacije ne uzimaju u prosjek zadnju placu, a za porodiljni uzimaju iste te platne liste, dakle ne gledaju u prosjek zadnju punu placu prije komplikacija 🙁
Istina. Zato sam ja još uvijek kao da radim😂. Odoh direkt na porodiljni da ne zeznem prosjek.
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Cure puno hvala za vaše situacije sa Euthyroxom. Malena tako je i meni, ja pijem naizmjenično dan za dan 50/75, nakon poroda smanjiti na 50 i kontrola za dva mjeseca. Onda je to koliko sam popratila sve regularno, super 😊
Mašo sretno danas na pregledu, javi kako napredujete 🍀🥰
33👙 36🩳
MPO 6/23, 4.7. ➕️
Imam pitanjce za cure koje su imale loš OGGT i upućene su dalje na GUK profil. Znam da je bilo govora o tome ali ne mogu naći na kojoj stranici topica se pričalo - ako imate tu info super. Zanima me jel to što imam jednu vrijednos OGGTa lošu znači da imam GD ili će se to ustvrditi tek nakon GUK profila? Na Vuk Vrhovcu se vodim. Također, nisam stoposto sigurna jesam li dobro shvatila upute o dijeti - dal se moram pridržavati da to bude sa manje ugljikohidrata (kako je prema jelovniku) i 1800 kalorija, ili mogu jesti povrća na lopate (osim onog kojeg se smatra ugljikohidratima) i proteina normalno jer i oni sadrže 0 ugljikohidrata? Sestra je u uputama više puta naglasila važnost količine ugljikohidrata al sam dobila dojam da povrća mogu koliko hoću. Tek kasnije sam vidjela da na jelovniku piše i 1800kcal i da su količine ne-ugljikohidratne hrane isto ograničene. Pitam jer me frka da ne ostanem gladna, tj da bebač ne bude dobivao dovoljno klope. Što se tiče izbacivanja i smanjivanja ugljkohidrata, to mi nije neki bed, pogotovo ako mogu papat ovog drugog da to kompenziram.
Imam pitanjce za cure koje su imale loš OGGT i upućene su dalje na GUK profil. Znam da je bilo govora o tome ali ne mogu naći na kojoj stranici topica se pričalo - ako imate tu info super. Zanima me jel to što imam jednu vrijednos OGGTa lošu znači da imam GD ili će se to ustvrditi tek nakon GUK profila? Na Vuk Vrhovcu se vodim. Također, nisam stoposto sigurna jesam li dobro shvatila upute o dijeti - dal se moram pridržavati da to bude sa manje ugljikohidrata (kako je prema jelovniku) i 1800 kalorija, ili mogu jesti povrća na lopate (osim onog kojeg se smatra ugljikohidratima) i proteina normalno jer i oni sadrže 0 ugljikohidrata? Sestra je u uputama više puta naglasila važnost količine ugljikohidrata al sam dobila dojam da povrća mogu koliko hoću. Tek kasnije sam vidjela da na jelovniku piše i 1800kcal i da su količine ne-ugljikohidratne hrane isto ograničene. Pitam jer me frka da ne ostanem gladna, tj da bebač ne bude dobivao dovoljno klope. Što se tiče izbacivanja i smanjivanja ugljkohidrata, to mi nije neki bed, pogotovo ako mogu papat ovog drugog da to kompenziram.
Cim ti je jedna vrijednost povisena odmah se vodis pod gestacijski dijabetes.
GUK profil im je samo nacin da vide dal se drzanjem te dijete taj gestacijski stavlja pod nadzor ili su ti potrebni neki ljekovi (da se razumijemo, vecini nas je dovoljna samo pravilna prehrana, a i moguce da smo bile okej i dok smo jele svoje obroke prije- OGTT je bas veliko opterecenje glukozom).
Kolko sam ja skuzila moze se dodati jos mesa i povrca ako smo gladne. Testirala sam par puta i secer je bio u granicama tako da bi rekla da povrce (salate) i nemasno meso smijes i u vecim kolicinama od napisanih (sto je stvarno po meni malo). Radije bi smanjila malo ugljikohidrate jer ih toliko nisam ni jela prije, ali valjda je fora da ih bude u svakom obroku.
Jel vam se znalo dogoditi da se beba skroz umiri na dan-dva? Skroz slabo ju osjetim
Panorama low risk 〰️💙
Imam pitanjce za cure koje su imale loš OGGT i upućene su dalje na GUK profil. Znam da je bilo govora o tome ali ne mogu naći na kojoj stranici topica se pričalo - ako imate tu info super. Zanima me jel to što imam jednu vrijednos OGGTa lošu znači da imam GD ili će se to ustvrditi tek nakon GUK profila?
Cim ti je jedna vrijednost povisena odmah se vodis pod gestacijski dijabetes.
GUK profil im je samo nacin da vide dal se drzanjem te dijete taj gestacijski stavlja pod nadzor ili su ti potrebni neki ljekovi (da se razumijemo, vecini nas je dovoljna samo pravilna prehrana, a i moguce da smo bile okej i dok smo jele svoje obroke prije- OGTT je bas veliko opterecenje glukozom).
Kolko sam ja skuzila moze se dodati jos mesa i povrca ako smo gladne. Testirala sam par puta i secer je bio u granicama tako da bi rekla da povrce (salate) i nemasno meso smijes i u vecim kolicinama od napisanih (sto je stvarno po meni malo). Radije bi smanjila malo ugljikohidrate jer ih toliko nisam ni jela prije, ali valjda je fora da ih bude u svakom obroku.
Hvala ti puno na info! Dakle na dijeti sam do kraja trudnoće . Pokušati ću baš onda ovaj prvi tjedan prije GUK profila ne izgladnjivati se po pitanju povrća i nemasnog mesa, pa ćemo vidjeti šta će profil pokazati. Sjetila sam se pitati sestru, mogu li u potpunosti izbaciti ugljikohidrate, rekla je da mogu. Mislim neću, jer trebaju mi i zbog osjećaja sitosti, al ću pokušati onda ih jesti manje po obroku a ostalo kompenzirati sa povrćem i proteinima.
Jel vam se znalo dogoditi da se beba skroz umiri na dan-dva? Skroz slabo ju osjetim
Je Lala, ja bih se tad jako brinula, al onda bi ga kasnije opet osjetila. Bitno da osjetis nesto
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Ja imam gestacijski. Srednji vrijednost sam pala. Dnevni profil mi je rađen čisto da se vidi jesam za inzulin ili nisam. Na dijeti si do kraja. Ja sam sebi kupila uređaj spenza libre koji mi prati 24 sata glukozu. Uopće ne jedem po njihovom jer ono šta su mi oni dali meni ne odg. Šećer mi skače. Gledam da jedem svako 2ipo sata male obroke sa malo ugh. Pojedem i Voće za međuobrok. Prehrana mi je bazirana više na proteinima i mastima sa malo ugh i meni to najbolje paše. U zadnjih 7 dana sam spustila prosjek šećera. Integralna riža mi je isto ok kao i ostali integralni proizvodi i izbjegavam jesti iza 19. Malac prati krivulju rasta i dalje ok iako sam ja bila izgubila kilo ipo.
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Hvala ti puno na info! Dakle na dijeti sam do kraja trudnoće. Pokušati ću baš onda ovaj prvi tjedan prije GUK profila ne izgladnjivati se po pitanju povrća i nemasnog mesa, pa ćemo vidjeti šta će profil pokazati. Sjetila sam se pitati sestru, mogu li u potpunosti izbaciti ugljikohidrate, rekla je da mogu. Mislim neću, jer trebaju mi i zbog osjećaja sitosti, al ću pokušati onda ih jesti manje po obroku a ostalo kompenzirati sa povrćem i proteinima.
Mene je bas umaralo u pocetku to vaganje i mjerenje svega. I stalno sam bila gladna. Sad sam vec polovila pa mi je dorucak stalno isti (dok mi ne dosadi) :), a ostalo malo pogledam u jelovnik pa se snadjem. Nisam vise ni gladna, valjda sam se navikla, a i manii obroci mi odgovaraju. Kile stoje evo vec 4 tjedna.
Nedavno sam pojela u restoranu sampinjone i lungic i par (max 5) krumpirica, secer 2h nakon bio odlican. Jedino kad mi je malo presao preko je bilo kad sam pojela pizzu od integralnog brasna- ocito snitu previse.
Cak sam si priustila i kolacic-dva za uzinu i sve je bilo ok 2h kasnije tako da nije drama. Inace za uzinu pojedem jabuku i 4 petit buerre keksa, to mi je desert u kojem uzivam, a secer mi je ok- kad ne mogu u slatkisima, a nakon sto rodim sam vec narucila od muza palacinke da me docekaju hahaha :) Najgore sto nas sad ta prehrana ceka za bozic i novu dok svi jedu u ogromnim kolicinama, ali sve se moze kad se hoce pogotovo za nase bebace :)
Sretno na GUK profilu, tu sam ako negdje zapne, vadjenje krvi iz prsta bude dosta zeznuto i stresno. I racunaj da ga ponavljas ako bude sve ok za cca 4 tjedna i tako negdje sve do 34-35.tj trudnoce (tako su mi rekli na vv) pa onda 2mj nakon poroda se ponavlja ogtt
Sortiraj odgovore
Najstariji