Baby nb 3 baš mi je žao, koja su 2 stanja? Preklampsija i ?
Bananice, Anica, ja sam otvorila komplikacije 11.12. i zadnja plaća na potvrdi o plaćama je ona za listopad (ona koja je isplaćena u studenom). Bilo mi je čudno što mi nisu uzeli u obzir plaću za studeni (koja je isplaćena 03.12)...Očito ima neka caka. Porodiljni otvaram u siječnju. Što se tiče komunikacije sa HZZO-m sve sam obavila mail-om, a poslodavcu doznake šaljem mail-om isto. Jedino kod ginekologa moram osobno doći po doznake idući tj, jer nemaju onaj sustav da automatski šalju doznake..
Martina ja isto svako malo piškim, o iscjetku da ne govorim, stalno sam mokra xD. Ponovila sve moguće urino nalaze, sve urednu, a ja u šoku.. Doktorica kaže to je drugo stanje :D
Ja lagano krećem sa shoppingom za bebu - gledam stolove za presvlačenje, robicu, i sl. Vrijeme prolazi i u bliskoj sredini imam par trudnica koje su već oko 30tog tjedna završile na mirovanju u bolnici i čekanju carskog vrlo iznenadno, pa sam malo i ja u strahu. Želim da sve bude spremno. Budući nam je ovo prva beba pokušavam napravit popis što sve trebam imati u stanu, u bolnici i sl, pa me zanimaju dude i izdajalice. Da li dude beba odmah koristi ili nekad kasnije? Namjeravam dojiti, pa me zanima koja je funkcija izdajalice, odnosno treba li mi ako ću dojiti? Da li se ona koristi ako beba neće cicu, pa se ja izdojim i dam bocu? Ili? xD Sorry ako je glupo pitanje
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Moja mama se bavila isplatom placa (knjigovodstvo) i kaze da za porodiljni ulazi u prosjek 6 placa (ali ne ukljucujuci onu zadnju).
Ja bi trebala s 2.1. na porodiljni pa mi je po tome zadnja placa koja ulazi u prosjek ona za 11.mj., a ne 12.
Ne znam jel isto i za komplikacije.
Moja mama se bavila isplatom placa (knjigovodstvo) i kaze da za porodiljni ulazi u prosjek 6 placa (ali ne ukljucujuci onu zadnju).
Ja bi trebala s 2.1. na porodiljni pa mi je po tome zadnja placa koja ulazi u prosjek ona za 11.mj., a ne 12.
Mislim da je isto da ti ne ulazi taj zadnji mjesec u njih, provjeri svakako. Posalji mail s istim ovim pitanjem pa ces najtocniji odgovor i dobiti. Sretno
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Provjerila sam sad sa svojom sestrom koja je prije pola godine isla na porodiljni i komplikacije prije toga. Kaze da za komplikacije ne uzimaju u prosjek zadnju placu, a za porodiljni uzimaju iste te platne liste, dakle ne gledaju u prosjek zadnju punu placu prije komplikacija 🙁
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Mislim da je isto da ti ne ulazi taj zadnji mjesec u njih, provjeri svakako. Posalji mail s istim ovim pitanjem pa ces najtocniji odgovor i dobiti. Sretno
Slala sam im vec pitanja u 7.mj. pa su mi poslali takav genericki odgovor da mi nista nije bilo jasnije 😅
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Provjerila sam sad sa svojom sestrom koja je prije pola godine isla na porodiljni i komplikacije prije toga. Kaze da za komplikacije ne uzimaju u prosjek zadnju placu, a za porodiljni uzimaju iste te platne liste, dakle ne gledaju u prosjek zadnju punu placu prije komplikacija 🙁
Da , zapravo kad si na komplikacijama i prelazis na porodiljni samo im se javis i neku papirologiju jos predas nista pretjerano a oni uzmu ostatak papira koje si predavala za komplikacije. Tako da imas ‘manje’posla kad prelazis s komplikacija na porodiljni nego kad otvaras samo porodiljni. Znaci nastavno na komplikacije prilikom otvaranja porodiljnog ti treba:1.izvjesce o privremenoj nesposobnosti za rad tj doznaka
2.scan osobne s obje strane
3.zahtjev koji ti oni posalju ili ti daju tamo ako ides fizicki
I na temelju toga oni otvore porodiljni -a ostale podatke koji im trebaju zapravo uzmu od onda kad si predavala za komplikacije
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Baby 3 uh, mogu mislit da je stresno to sve bilo cuti i sada dalje isto strepiti. Dobro je sto su uhvatili preeklampsiju tako rano - da nisu odignorirali sve i rekli da ti nije nista. Mene isto zanima koji je drugi sindrom sa kojim se boris?
Puno srece za dalje i pozitivno je sto te prate sad detaljnije.
3/2024 💙
Pozdrav, cestitke svima na dobrim pregledima. Evo i mi smo obavili anomaly. I doktorica kaze da joj se cini da stize decko. Malo me to sokiralo jer sam bila uvjerena da je curica 🤣. Ali dobro bitno da je zivo i zdravo. Naravno svi vec slave 😅 ali rekla je dr da nije 100%, ali koliko vidi da je deckic haha. I d avise ne kaska za tjedan dana kako je bilo u pocetku, sada su mjere kako i trebaju biti.
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
I samo da javim info sa pregleda, ako kojoj bude zanimljivo za usporedbu po tjednima. Sve je ok, beba mjeri opseg glave i femur za +tjedan dana, a trbuh je ravno 26 tjedana. Protoci su mi isto uredni. Procijenjena tezina je 800g. I prosla sam i OGGT i to je isto okej. Na +6 kg sam u trudnoci i tek nedavno mi se apetit otvorio i samo bi slatko jela 🙈
3/2024 💙
Ne ne cure, mislim da ste krivo služile, nemam preeklampsiju, zato sam i napisala, nemam ništa akutno što se odmah rješava nego probleme za koje uzimaš terapiju ili se na drugi način liječe.
Radi se o zaista rijetkim stvarima koje nema puno ljudi, pa ih ne morate ni istraživati ni ništa, niti jednoj ovdje se to neće dogoditi ❤️
Prva stvar je primarni antifosfolipidni sindrom, za njega i trombofiliju uzimam terapiju, a druga stvar je rh imunizacija koja je još rjeđa i liječi se intrauterinom transfuzijom, odnosno mijenjanjem krvi bebici dok je još u trbuhu 😬
Bravo za super preglede. Ja zasad ništa neću spremati jer je sve jako neizvjesno, ali bilo što da treba, u par dana se sve kupi, opere, ispegla i posloži, bez brige cure 🥰
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Sortiraj odgovore
Najstariji