Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bananica80
    15. Prosinac 2023. 19:49

Zelena123

Cure čestitke na lijepim pregledama!
    MissMagic moram priznati da nisam toliko razmišljala o voću.. Jedem sve, s tim da pazim da voće jedem preko dana, ne navečer. Nastojim oguliti ono što mogu ili oprati u mješavini vode i octa. Doduše, mandarine imamo od obitelji pa znam da su kao sigurne, ostalo voće jedem iz Konzuma. Što se tiče udaraca, ja sam prve osjetila s 20-22 tjedna, s tim da su to više bile neke vibracije, a tamo iza 22 tj sam osjetila prave udarce.
    Što se tiče robice, ja sam za sad 2 bodija uzela, 50 i 56 broj, te 2 tetra pelene. Ovaj vikend planiram otići do Next-a, imaju akciju 60% na drugi artikl, pa ću vidjet što se nudi.
    Bejbe, ja sam se predbilježila za sve trudničke tečajeve u ZG, ove besplatne što grad nudi. Idući tjedan idem na babyhandling, a iza toga babywearing, prehrana i dojenje - ukupno 4 radionice.

A gdje si našla tečajeve - baš ovo za babyhandling i babywearing me zanima. Jel možeš dati link? 

Zelena123
    15. Prosinac 2023. 19:52

Naravno, evo ga :) :
    https://dzz-centar.hr/savjetovalista/savjetovaliste-za-poticanje-rasta-i-razvoja-zdravog-djeteta/
    https://dzz-centar.hr/savjetovalista/savjetovaliste-za-prehranu/

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• Bananica80
    15. Prosinac 2023. 20:04

Zelena123

Naravno, evo ga :) :
    https://dzz-centar.hr/savjetovalista/savjetovaliste-za-poticanje-rasta-i-razvoja-zdravog-djeteta/
    https://dzz-centar.hr/savjetovalista/savjetovaliste-za-prehranu/

super,hvala ti. Samo pošaljem mail i onda se oni jave. Nije bitno u kojem sam tjednu? I pretpostavljam da su sve "u živo" jelda, nisu online?

Antonela2024
    15. Prosinac 2023. 22:11

Mene danas uplasilo ko nikad otpocetka trudnoce. Isla sam na wc i naravno zatvor. Pola sata se mucila i natezala, uzaludno.. i onda prizor koji ne zelim nikome, oprostite na detaljnom opisu, al ugledala sam punu skoljku krvi i ko krvnih ugrusaka, nesto najgadnije ikad. Naravno odmah strah panika suze i zovem ginekologa. Peh, on radio jutro smjenu. I nazovem sestru koja radi s njim, na njen privatni broj, zena se odmah javila i smirila me, rekla da se radi o hemeroidima i uputila me u ljekarnu po gel za hemeroide i laksativ. Nema krvarenja nakon tog odlaska na wc al sam se uplasila na smrt! U utorak imam pregled redovni kod ginekologa, a ako se u ova 2 3 dana do pregleda slucajno pojavi sto slicno, idem na hitni prijem, al se nadam da nece. Ne osjecam bas nikakvu bol ni probadanja, samo me boli otraga jer sam se naprezala. Poanta je cuvajte se, pazite se, samo malo krivog unosa hrane i poremeti se sve. 

• tear_of_happiness
    15. Prosinac 2023. 22:42

Ajme Antonela draga mogu samo zamisliti strah koji te obuzeo kad si vidjela krv 😓 sreća pa su "samo" hemeroidi, nadam se da te neće više tako zezati. Probaj piti donat mg ujutro natašte 2 dcl i navečer prije spavanja 3 dcl toplog tj sobne temperature, meni jako pomaže, po njemu imam redovito stolicu i nisam napuhana. 

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

Antonela2024
    15. Prosinac 2023. 23:08

tear_of_happiness

Ajme Antonela draga mogu samo zamisliti strah koji te obuzeo kad si vidjela krv 😓 sreća pa su "samo" hemeroidi, nadam se da te neće više tako zezati. Probaj piti donat mg ujutro natašte 2 dcl i navečer prije spavanja 3 dcl toplog tj sobne temperature, meni jako pomaže, po njemu imam redovito stolicu i nisam napuhana.

Protrnula sam, prva trudnoca, pojma nemam svakako, a onda jos tako nesto i ne mozes ostati smirena nikako. Al eto sve je ok, hvala Bogu. Jedva cekam pregled u utorak da bude srce na mjestu. 
    Donat sam isto uzela, da, znam da je on dobar za te stvari. Hvala ti puno, nadam se i ja da se nece ponoviti ovako nesto 🙏

• MissMagic1
    15. Prosinac 2023. 23:43

Hvala na podijeljenim razmišljanjima vezanim uz voće i hvala sto ste ponovno za mene navele kada ste osjetile prve udarce :)! 

Sto se tiče tečajeva, naletila sam na Mama soon i na Klubko. Poslušala sam par zanimljivih predavanja koja su bila u organizaciji Klubko, a kasnije planiram uživo na baby handling u Mama soon. Vidjela sam da ima pod domovima zdravlja - to planiram za rano proljeće :)! 

1) Zna li koja postoje li specifična predavanja koji budući tate, koji planiraju prisustvovati na porođaju, moraju najprije poslušati?
    2) zaboravim ginekologa pitati, pa dok ne saznam, kada smije suprug doći na pregled? Htjela bih da vidi bebu, sjećam se da mi je ginekolog rekao davno kasnije, ali u kojem tjednu? Vodim trudnoću u sklopu doma zdravlja (ne u bolnici). 
    Tnx 🥰

👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
    👨‍🦱33
    19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
    23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
    27.8.2023. ➕
    terapija Fragmin —> Clexane
    18.9.2023. 💓 (6+4)
    6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
    4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
    25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)

• Sandra25
    16. Prosinac 2023. 08:05

Ajmee Antonela, mogu zamisliti taj strah!! Hvala Bogu da nije nista ozbiljnije od hemeroida i nadam se da vise nista slicno neces dozivjeti🙌🏻
    MissMagic moj suprug je vec bio dva puta na pregledu, a na zadnjem pregledu bio je i suprug i sin. Doktorica je bas detaljno sve pokazivala malenome i izbacila mu puno slika od brata, od tada je preuzivljen i ne moze docekati da rodim🤣

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

Anica88
    16. Prosinac 2023. 08:20

Vidim da pisete o hemeroidima pa da se i ja javim.
    Prije par godina sam imala jako bolne vanjske hemeroide. Bilo je grozno do te mjere da mi je hodanje bilo bolno :( 
    Pomoglo mi je puno setnje (koja je bila bolna), kupke i izbjegavanje sjedenja. Protiv bolova sam dobivala lokalni anestetik idokain jer nista drugo nije pomagalo.

Sad osjecam da su se ti hemeroidi lagano opet aktivirali :( za sad jos ne boli i nema krvi, ali svrbi i osjetim to ispupcenje kad se brisem nakon wc-a :(
    Pijem puno magnezija, secem i izbjegavam sjediti da se to ne bi opet aktiviralo do te mjere kao prije.
    Bojim se da ce biti jos gore kako napreduje trudnoca…
    Ima li mozda netko za preporuciti kremu koja je dobra, a da se smije koristiti u trudnoci?

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• lalllla
    16. Prosinac 2023. 11:10

Anica88

Vidim da pisete o hemeroidima pa da se i ja javim.
    Prije par godina sam imala jako bolne vanjske hemeroide. Bilo je grozno do te mjere da mi je hodanje bilo bolno :(
    Pomoglo mi je puno setnje (koja je bila bolna), kupke i izbjegavanje sjedenja. Protiv bolova sam dobivala lokalni anestetik idokain jer nista drugo nije pomagalo.

Sad osjecam da su se ti hemeroidi lagano opet aktivirali :( za sad jos ne boli i nema krvi, ali svrbi i osjetim to ispupcenje kad se brisem nakon wc-a :(
    Pijem puno magnezija, secem i izbjegavam sjediti da se to ne bi opet aktiviralo do te mjere kao prije.
    Bojim se da ce biti jos gore kako napreduje trudnoca…
    Ima li mozda netko za preporuciti kremu koja je dobra, a da se smije koristiti u trudnoci?

A ja koristim neke prirodne iz ljekarne tipa Hemopip ili tako nesto s propolisom, malo ublazi svrbez ili bol al nema tu neke pomoci, gin mi je rekla da mogu i vazelin npr namazati. Imate u ljakarni REDOVITA prah se zove to se pije da stolica bude meksa s time da je onda laksi odlazak na wc, ali sto je dobro ne otvara u smislu da cete dobiti proljev ili nesto nego samo bude meksa stolica tkao da ko ima problema sa zatvorom ili tvrdjom stolicom moze i to probati. Ja sam koristila to nakon poroda i super mi je bilo

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.