Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tear_of_happiness
    14. Prosinac 2023. 21:43

MissMagic1

Hej (buduće) mame, kada ste skužile prve udarce s (prvom) bebom? Još čekam da se prasac pohvali da je tu 🤭

Meni je posteljica straga pa sam prve udarce da sam baš bila sigurna da je beba osjetila sa 17+6. One prve balončiće još i prije ali nisam bila sigurna dali je to to ili crijeva 🤣

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

• Bananica80
    14. Prosinac 2023. 21:50

E, a jel kuzite razliku izmedju "štucanja" bebe i "udaraca"/pokreta bebe? Ja baš i ne, mislila sam da je to sve pod "mrdanje", al sam onda vidjela da i nije vas

• MissMagic1
    14. Prosinac 2023. 22:02

Miljevićka08.02

MissMagic1

Hej (buduće) mame, kada ste skužile prve udarce s (prvom) bebom? Još čekam da se prasac pohvali da je tu 🤭

Meni se u prvoj trudnoći malena pocela od 20 tjedna micati i od tada sam je stalno osjećala, a sada u drugoj trudnoći od 15 nedelje osjećam malenu prvo sam je osjećala pomalo, a sada ju osjećam svaki dan i previše udara nekad nemam snage koliko je jaka, ali uskoro Ce biti gotovo i uzet cu je u naručje sto jedva cekam.
    Koji si ti tjedan trudnoće?
    Lp i pusa 😘😘

Evo danas zagazila u 19+0 🥰🥰🥰🥰

👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
    👨‍🦱33
    19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
    23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
    27.8.2023. ➕
    terapija Fragmin —> Clexane
    18.9.2023. 💓 (6+4)
    6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
    4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
    25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)

• tear_of_happiness
    14. Prosinac 2023. 22:05

Bananica80

E, a jel kuzite razliku izmedju "štucanja" bebe i "udaraca"/pokreta bebe? Ja baš i ne, mislila sam da je to sve pod "mrdanje", al sam onda vidjela da i nije vas

Pa ja nisam baš sigurna. Ima trenutaka kad mi se cijeli trbuh zatrese tipa tri, četiri puta u nekim pravilnim razmacima ali mislim da štucanje traje duže? Tako da sam to pripisala tome da se mali divljak nogata i okreće, a štucanje kao još nisam osjetila 😅

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

Yellowsubmarine
    14. Prosinac 2023. 22:06

Bila sam na pregledu danas :) 
    Hvala Bogu sve je uredno. Bio je i suprug samnom unutra. Doktor nam je sve pokazao, srce, zeludac, mjehur, aortu, bedrenu kost mjerio, glavu i trbuh itd. Dobili smo i sliku lica i tonu drugih slikica. Iduci pregled za 4 tjedna, moram odraditi ogtt. I dobila dam teblete za zeljezo jer hemoglobin pada. I to je u principu to ☺️

E sad, pisala sam vam za kasalj, crp mi je 14, nalazi ok, poslana sam kod pulmologa, to mi je ujutro pregled. Kaze obiteljska lijecnica da mi se cuju pluca malo skroz gore. Misli da je bronhitis, astma ili ne znam ni ja sta. Tako da, veselo 😅

Donna2022
    15. Prosinac 2023. 00:57

Drage cure, evo i od mene par komentara na teme koje ste otvorile😉
    Vecina probadanja, pikanja, rastezanja su normalni, rasteze se maternica, beba trazi prostora, udara na sve strane, stisce zivce.. medjutim ako osjetite kontrakcije u pravilnim intervalima kao sto se meni dogodilo prosli tjedan onda pravac hitna.. dakle kao jaci menga grcevi, trbuh se stvrdne i napravi kao u lopticu i bol u donjem dijelu ledja.. ja sam zavrsila na tokolizi i antibiotiku i srecom smirilo se, ali sam tjedan dana provela u bolnici.
    Vezano uz Roidakal, ja sam ga uzimala na pocetku trudnoce, sada opet, navodno pomaze kod sprecavanja spontanih i prijevremenih poroda, u svakom slucaju kako moj gin kaze- nece stetiti. 
    Stucanje bebe- skuzit cete, presmjesno je🤣 tocno pravilni mali kao udarci koji traju tako par minuta.
    Ja sam takodjer nakon hospitalizacije sada narucena na preglede u bolnicu iako se da pokucamstanje sada skroz smirilo🙏 inace trudnocu vodim privatno i mislim da cu otici jos jednom kod svog gin, ako nista da mi napravi par fotkica, do sada imamo samo jednu normalnu, malecka se stalno vrti pa ju nikako ne moze lijepo uslikati🤪

👩 33
    👨35
    09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢

TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
    6/2023➕🌈❤️🙏
    Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞

Miljevićka08.02
    15. Prosinac 2023. 07:01

MissMagic1

Miljevićka08.02

MissMagic1

Meni se u prvoj trudnoći malena pocela od 20 tjedna micati i od tada sam je stalno osjećala, a sada u drugoj trudnoći od 15 nedelje osjećam malenu prvo sam je osjećala pomalo, a sada ju osjećam svaki dan i previše udara nekad nemam snage koliko je jaka, ali uskoro Ce biti gotovo i uzet cu je u naručje sto jedva cekam.
    Koji si ti tjedan trudnoće?
    Lp i pusa 😘😘

Evo danas zagazila u 19+0 🥰🥰🥰🥰

Blago tebi meni Jos malo kraj pa se malo i bojim da nebi morala na carski 

Miljevićka08.02
    15. Prosinac 2023. 07:04

Dobro jutro zene, cure, majke kako ste mi danas imali sta novo.
    Saljem puse 😘😘

• Sandra25
    15. Prosinac 2023. 07:20

Jutro cure. Moje bebac je počeo lupati jače i češće i to me baš jako veseli.
    Jucer su mi stigli naruceni carriwell grudnjaci i za sada sam ih samo probala prije pranja i jako sam zadovoljna. 
    Jucer sam narucila prve tutice za bebu, nisam mogla odoljeti i odlucila sam uzeti par komada u velicini 56 jer sam obecala sebi da sa 56 necu pretjerivati jer se sjecam da je moj prvi sin prerastao to dva dana nakon sto smo dosli kuci iz bolnice. Koje cete vi brojeve uzimati i u kojoj kolicini? I sto mislite koliko tetra pelena je dovoljno za pocetak, ja sam skroz ispala iz djira nakon 7,5 godina pa mi je drago cuti tudja misljenja😀

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• MissMagic1
    15. Prosinac 2023. 07:31

Imam pitanje vezano uz voće. Do sada se nisam opterećivala pesticidima, i kupovala sam i tamanila svo voće koje se može kupiti u poslivnicama. Međutim, jako sam se prepala nakon sto su mediji objavili da je pronađena nedozvoljena kolicina klorpirifosa u mandarinama koje su htjeli izvesti u Sloveniju i Srbiju, i to po treći puta (pesticid koji utječe na razvoj ploda i djece u razvoju; zabranjen u EU). Pa sam prešla na bio mandarine (nesretna jer puno koštaju; a kila bio narance €4).  Drugo pak voće kupujem u regularnom dućanu (banane, jabuke, ili se počastim borovnicama).
    Jučer sam u konzumu kupila vrećicu klementina (jako ukusne), da bi na deklaraciji pronašla da su tretirane pesticidom Imazalil, te da kora nije jestiva. Ponovo me zabrinulo, jer, priznajem, agrume očistim i pojedem, bez nekakvih dodatnih pranja (agruma, ruku) (Imazalil se ne skida pranjem; kažu da voće nejestive kore se ne može prevesti u safe). Onda sam pročitala kako je imazalil karcinogen i razvojno-reproduktivni toksin. I da nije nužno svaki agrum takav da je s nejestivom korom (kod nekih teoretski na deklaraciji može ne pisati da je s nejestivom korom). Skroz mi je koma da se moram i oko tih stvari brinuti, jer bih mogla krenuti preispitivati sve sto jedem pijem i udišem (ok bježim od dima kao vrag od tamjana 🤭). Imate li vi kakve teorije oko voća? Pazite li gdje kupujete namirnice (ako da: gdje, koje)? Volim agrume i sada zvuci da je sigurnije piti šumeće vitamine nego jesti voće iz dućana ili s placa (ruku na srce, koliko puta ste vidjeli deklaraciju o pesticidima? Vrlo rijetko, pogotovo kada je iz tinfuze) (karikiram za šumeće tablete).

👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
    👨‍🦱33
    19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
    23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
    27.8.2023. ➕
    terapija Fragmin —> Clexane
    18.9.2023. 💓 (6+4)
    6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
    4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
    25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.