Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Miljevićka08.02
    15. Prosinac 2023. 07:46

Sandra25

Jutro cure. Moje bebac je počeo lupati jače i češće i to me baš jako veseli.
    Jucer su mi stigli naruceni carriwell grudnjaci i za sada sam ih samo probala prije pranja i jako sam zadovoljna.
    Jucer sam narucila prve tutice za bebu, nisam mogla odoljeti i odlucila sam uzeti par komada u velicini 56 jer sam obecala sebi da sa 56 necu pretjerivati jer se sjecam da je moj prvi sin prerastao to dva dana nakon sto smo dosli kuci iz bolnice. Koje cete vi brojeve uzimati i u kojoj kolicini? I sto mislite koliko tetra pelena je dovoljno za pocetak, ja sam skroz ispala iz djira nakon 7,5 godina pa mi je drago cuti tudja misljenja😀

Ja cu uzeti od 56-62 za sada pa onda dalje.
    Ja sam za pocetak uzela 9 komada to mi je bilo dovoljno, a sada cu uzeti malo vise jer nam treba za dvoje djece imamo dvije predivne curice.
    Eto pa ako ti pomogne.
    Lp pusa 😘😘

• Baby.nb.3
    15. Prosinac 2023. 07:52

Sandra25

Jucer su mi stigli naruceni carriwell grudnjaci i za sada sam ih samo probala prije pranja i jako sam zadovoljna.
    Jucer sam narucila prve tutice za bebu, nisam mogla odoljeti i odlucila sam uzeti par komada u velicini 56 jer sam obecala sebi da sa 56 necu pretjerivati jer se sjecam da je moj prvi sin prerastao to dva dana nakon sto smo dosli kuci iz bolnice. Koje cete vi brojeve uzimati i u kojoj kolicini? I sto mislite koliko tetra pelena je dovoljno za pocetak, ja sam skroz ispala iz djira nakon 7,5 godina pa mi je drago cuti tudja misljenja😀

Ja ću reći svoje mišljenje iako se iskustveno ne slaže s tuđima jer većina cura kaže da im bebe nisu ni nosile 50, a 56 su prerasle za tjedan dana. Moje iskustvo je takvo da se oboje djece rodilo sa 3000gr/49cm i niti ovaj put ne očekujem veću bebu. Obojica su nosili veličinu 50 mjesec dana i kasnije 56 još neko vrijeme, moguće opet mjesec dana. Kažem, to je moje iskustvo pa ću se time voditi, ali najbolje vidjeti pred kraj kakva vam je beba pa po tome prilagoditi.
    Obično treba 7-10 bodića, isto toliko tutica ili kombinacija majica/hlače. Oni ionako stalno zaprljaju i mašina stalno pere pa ne treba 20 setova u jednoj veličini. 
    Terra pelena bi rekla da je 20 i više nego dovoljno.

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• Baby.nb.3
    15. Prosinac 2023. 07:54

MissMagic, ne opterećujem se time stvarno, ali većinom uzimam voće i povrće na štandu. Jabuke operem i jedem s korom, salatu isto samo operem, nikakve sode i slično, pa di bi stigli da tako razmišljamo? 😅

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

Yellowsubmarine
    15. Prosinac 2023. 07:59

Baby.nb.3

Sandra25

Ja ću reći svoje mišljenje iako se iskustveno ne slaže s tuđima jer većina cura kaže da im bebe nisu ni nosile 50, a 56 su prerasle za tjedan dana. Moje iskustvo je takvo da se oboje djece rodilo sa 3000gr/49cm i niti ovaj put ne očekujem veću bebu. Obojica su nosili veličinu 50 mjesec dana i kasnije 56 još neko vrijeme, moguće opet mjesec dana. Kažem, to je moje iskustvo pa ću se time voditi, ali najbolje vidjeti pred kraj kakva vam je beba pa po tome prilagoditi.
    Obično treba 7-10 bodića, isto toliko tutica ili kombinacija majica/hlače. Oni ionako stalno zaprljaju i mašina stalno pere pa ne treba 20 setova u jednoj veličini.
    Terra pelena bi rekla da je 20 i više nego dovoljno.

Ajme slazem se s tobom, imala sam istu bebu kao ti. 3140g/49cm. Taj 56 sto su mi svi savjetovali je plivao, poceo ga nositi tek sa mjesec dana. Tako da cu ovaj put na vrijeme kupiti koju 50ku kad bude popust u hm😅

• Sandra25
    15. Prosinac 2023. 08:55

Moj prvi je bio skoro 5 kg i 55 cm. U bolnici smo ostali malo duze jer sam ja imala bakterije i infekcije, pa smo izasli 12ti dan od poroda i cim sam dosla kuci morala sam iz komodice maknuti sve 56 jer mu je sve bilo malo🤣 Nisu mi prognozirali veliku bebu, zato mi je to i bio šok tada.
    Sto se tice voca, ja imam onu aplikaciju ScanEat gdje dolaze obavijesti svaki put kad se povuce neki proizvod i moram priznati da svaki puta malo protrnem kad dodje obavijest🤣🤣🤣
    Ja svoje voce i povrce kupujem na pazaru/placu kod ljudi kod kojih kupujem godinama vec. Kad je izasla vijest o mandarinama pojela sam domace od susjeda, ali obzirom da kasnije nisam mogla nabaviti domace nisam ih ni jela. Jucer sam kupila domace narance, limune i klementine i iako kupujem od provjernih ljudi uvijek dodatno pitam jesu li prskane jer me strah toga u trudnoci. Ne znam sto pametno bih rekla, nesto se mora jesti, a nismo svi u mogucnosti nabaviti sve domace, treba malo pripaziti, ali ne smijemo se previse time opterecivati jer inace necemo jesti nista. 

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• tear_of_happiness
    15. Prosinac 2023. 09:47

YellowSub drago mi je za dobar pregled i super napredujuću bebicu 🥰
    Sandra divan je taj osjećaj kada se javlja po obrascu, ujutro popodne navečer, biti će to sve češće i jače. Ja sam uvijek isčekivala pozdrave iz unutrašnjosti, baš me to veselilo 😊 i još uvijek me veseli, jel 😅
    Što se tiče robice ja sam za sad nabavila 56 i 62, dosta sam toga dobila tako da nisam morala kupivati puno toga, uzela sam samo kompletić i kombinezonić za izlazak iz bolnice. Prva mi je beba pa ne znam šta i kako, ali pošto je on stalno kao "veći" po utz očelujem da će mu 56 biti ok. Od 50 za sad nemam ništa, nisam sigurna ni dali ću kupovati, možda pred kraj kada mi kažu procjenjenu veličinu bebača.
    Za ovo povlačenje proizvoda, ne znam ni sama šta bi mislila. Možda bolje da to ni ne daju u javnost jer se samo stvara bespotrebna panika, svaki dan pojedemo ko zna šta od ko zna kud (pričam o hrani kupljenoj u dućanima, ne od provjerenih proizvođača i opgova). I onda izbace bombastične vijesti pronađeno ono pronađeno ono, a konkretno za taj vrag iz mandarina - on je zabranjen prije 3 g a do tad ga se normalno koristilo i jeli smo takvo voće. I neki je znanstvenik bio dao izjavu da bi trebali pojesti 11kg mandarina dnevno da bi to ostavilo posljedice. Al ajde ti znaj, jel 11kg ili 11 mandarina, u ovom stanju mi se neda baš kockati. Nakon tih vijesti ja ih nisam više jela iako ih obožavam 🤣 ostalo voće i povrće jedem, samo ih malo duže operem pod vodom, ne koristim ocat soli sodu itd.

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

• Bananica80
    15. Prosinac 2023. 09:47

Ja pazim kao luđakinja na prehranu, voće i svježe povrće više ne jedem. Nisam prebolila toksoplazmozu a i frka me listerije pa sve živo kuham. Kad hendlam svježe voće (za muža recimo) onda ga dobro operem pod mlazom vode pa skidam koru (sve u rukavicama) i onda svo to posuđe operem sa kipućom vodom. Čitala sam da nije loše namakati u kombinaciji octa i vode, to budem probala za povrće prije kuhanja. Ne jedem ni salame. Jesu male šanse za pokupiti i toxo i listeriju, al meni je moj ulog prevelik pa ću preživjeti radije na ovakvoj kljastoj prehrani još koji mjesec. No, nota bene, ni ove moje mjere dezinfekcije ne znači da neću pokupiti živinice nekako (takneš pipu, otvoriš frižider), no za moju psihu bolje spavam kad znam da sam napravila max moguće. Što se imlazila tiče, možeš oguliti koru, iako kažu da uvijek postoji mogućnost kontaminacije unutrašnjosti ploda sa nožem. Nije nikako dobar, al osim ako nemaš nekoga tko uzgaja agrume za svoje potrebe pa ih odmah nakon branja distributira dalje, teško da ćeš naći agrume bez premaza. Oni baš nemaju dugi rok trajanja a premaz ga baš značajno produžuje. Sve uvozno je sigurno sa premazom, al mislim da i dobar dio HR proizvođaća. Iako su dužni prema zakonu deklarirati prisustvo, nisam sigurna da oni na placu to rade. Ako ti je baš baš želja al te i frka  - cijedi sokove ovu zimu :)

bejbe2018
    15. Prosinac 2023. 10:00

Uf šta se tiče voća ,jela sam mandarine,ali kad su se ponavljali ti pesticidi u vijestima onda sam stala.
    Jer više ne znam na koje se odnose.
    Jabuku inače čistim koru i još pojedem 🍌.
    A inače svaki put kad dođem u svojih nešto novo mi "zabrane".
    Prošli put su imali Lindt crnu čokoladu i onda da su baš u njoj nađene štetne supstance.
    Tako da mi bude zanimljivo.
    A još kad sam bila na jednom predavanju za trudnice rekla je da nije preporučeno jest konzerve i majoneza(a ona mi je bolna točka.)
    Inače jeste vi bile na predavanje koje ili tečaj za trudnice.
    Ima toga sada u ponudi..

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

bejbe2018
    15. Prosinac 2023. 10:03

tear_of_happiness

YellowSubdrago mi je za dobar pregled i super napredujuću bebicu 🥰
    Sandra divan je taj osjećaj kada se javlja po obrascu, ujutro popodne navečer, biti će to sve češće i jače. Ja sam uvijek isčekivala pozdrave iz unutrašnjosti, baš me to veselilo 😊 i još uvijek me veseli, jel 😅
    Što se tiče robiceja sam za sad nabavila 56 i 62, dosta sam toga dobila tako da nisam morala kupivati puno toga, uzela sam samo kompletić i kombinezonić za izlazak iz bolnice. Prva mi je beba pa ne znam šta i kako, ali pošto je on stalno kao "veći" po utz očelujem da će mu 56 biti ok. Od 50 za sad nemam ništa, nisam sigurna ni dali ću kupovati, možda pred kraj kada mi kažu procjenjenu veličinu bebača.
    Za ovo povlačenjeproizvoda, ne znam ni sama šta bi mislila. Možda bolje da to ni ne daju u javnost jer se samo stvara bespotrebna panika, svaki dan pojedemo ko zna šta od ko zna kud (pričam o hrani kupljenoj u dućanima, ne od provjerenih proizvođača i opgova). I onda izbace bombastične vijesti pronađeno ono pronađeno ono, a konkretno za taj vrag iz mandarina - on je zabranjen prije 3 g a do tad ga se normalno koristilo i jeli smo takvo voće. I neki je znanstvenik bio dao izjavu da bi trebali pojesti 11kg mandarina dnevno da bi to ostavilo posljedice. Al ajde ti znaj, jel 11kg ili 11 mandarina, u ovom stanju mi se neda baš kockati. Nakon tih vijesti ja ih nisam više jela iako ih obožavam 🤣 ostalo voće i povrće jedem, samo ih malo duže operem pod vodom, ne koristim ocat soli sodu itd.

Ej vidim da smo slično po tjednima,šta su ti točno rekli za to što je veći. I koliko ako znaš?
    Meni je jučer izmjerila 1350 g u 28 .tt i kao da me naručuje na pregled za 2 tjedna jer to treba pratiti. A kao da je i trbuščić isto veći pa treba bit kontrola radi šećera,ja sam bila na OGTT na granici s jednom vrijednosti.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

• Sandra25
    15. Prosinac 2023. 10:15

I moj bebac je uvijek malo veci, i na jednom pregledu mu je trbuscic bio za 4 dana veci. Ja se odmah prepala i pitam sto to znaci, doktorica se smije i kaze “znaci da ce biti pupast”🤣
    Bananice, ne jedes uopce voce? Jesi pricala sa svojim doktorom o tome? Meni moja kaze da se hranim kao i inace, samo da izbjegavam velike kolicine tune i da pripazim na suhomesnato. Jedino sto me bas upozorila je da ne idem po centrima kad su guzve jer da svakakve bolestine haraju i da mi to trenutno ne treba🤣
    Sto se tice trudnickih tecaja, ja sam se prijavila za jedan u Splitu, iako mi se cini da je to vise za postpartum nego za porod, al nekako mi se i cini da mi je ovo za postpartum potrebnije jer kad sam rodila prvi put bila sam sva pogubljena i pomalo cak i depresivna prva dva mjeseca🫣 

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.