Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sandra25
    14. Prosinac 2023. 17:50

Meni je muz jucer oblacio tenisice🤣🤣🤣 

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

Miljevićka08.02
    14. Prosinac 2023. 18:25

Bananica80

Miljevićka08.02

Drage moje ja sam danas dobila dupastone.
    Pa me zanima jesu li one za smanjivanje kontrakcija jer sam danas dobila dvije kutije od doktora da pijem do kraja trudnoće.

Ne bi rekla da ti je duphaston zbog smanjivanja kontrakcija, vise je zbog smanjivanja prijevremenog otvaranja i skraćivanja cervixa. Mislim dođe skoro na isto jer kontrakcije otvaraju i skraćuju cervix, al mislim da se za kontrakcije baš daju drugi ljekovi. Duphaston je progesteron, hormon koji se proizvodi normalno u drugoj fazi ciklusa nakon ovulacije, i u trudnoći - u trudnoći je visok i zove se nekad "čuvarem trudnoće" - makar se to misli više na prvo tromjesečje. Daje se najčešće kao vaginalete, al zna ići i oralno. Kad guglaš,izlaze informacije oženama kojima se cerviks skratio i krenuo otvarat pa im se daje vaginalni progesteron. Kao da to kod jednoplodnih trudnoća pomaže da se cerviks prestane skraćivati i otvarati. Nije ono stopostotni lijek za to - da je, ne bi se išlo na serklažu, ali odmoći svakako ne može. Naravno, nisam liječnik, ovo su sve info na koje sam naletila istražujući, tako da ne mora ovo biti razlog.

Ma hvala tebi sto si mi objasnila.
    Doktor mi dao dvije kutije od 42 komada tako da imam 84 da popijem svaki dan po dvije do kraja trudnoće.
    Jer sam se pocela otvarati pa da nebu ranije rodila.
    U svakom slučaju hvala ti.
    Pusa😘

• MissMagic1
    14. Prosinac 2023. 20:53

Hej (buduće) mame, kada ste skužile prve udarce s (prvom) bebom? Još čekam da se prasac pohvali da je tu 🤭

👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
    👨‍🦱33
    19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
    23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
    27.8.2023. ➕
    terapija Fragmin —> Clexane
    18.9.2023. 💓 (6+4)
    6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
    4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
    25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)

• MissMagic1
    14. Prosinac 2023. 21:00

Inače je duphaston “podrška za trudnoću”. Meni kao čudno da se ne gleda koncentracija progesterona nego ga se “samo” da. Meni su ga dali na Hitnoj kada sam se prepala blage sukrvice, skroz na samom početku trudnoće, i ginekolog koji vodi trudnoću mi je rekao da će me najvjerojatnije ostaviti do kraja trudnoće na njemu. Neka niska doza 1x dnevno. Gledaju na duphaston kao na nešto sto može pomoći, ne opterećujem se 😊

👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
    👨‍🦱33
    19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
    23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
    27.8.2023. ➕
    terapija Fragmin —> Clexane
    18.9.2023. 💓 (6+4)
    6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
    4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
    25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)

Tratinčica123
    14. Prosinac 2023. 21:07

MissMagic1

Hej (buduće) mame, kada ste skužile prve udarce s (prvom) bebom? Još čekam da se prasac pohvali da je tu 🤭

Baš smo pisale neki dan o tome 🙂
    Ja osjećam "nesto" već od negdje 15tt. Ali pravi onako lagani udraci su krenuli sa 17+ nešto, a zadnjih 10 dana čak i muž osjeti pod rukom, a danas sam uspjela i snimiti 🙈😁

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Martinaaa_
    14. Prosinac 2023. 21:10

Tratinčica123

MissMagic1

Baš smo pisale neki dan o tome 🙂
    Ja osjećam "nesto" već od negdje 15tt. Ali pravi onako lagani udraci su krenuli sa 17+ nešto, a zadnjih 10 dana čak i muž osjeti pod rukom, a danas sam uspjela i snimiti 🙈😁

Moja kao da zna da sam uzela mobitel da ju snimim, i isti tren se umiri. 🤣

💓

Martinaaa_
    14. Prosinac 2023. 21:11

Ja sam od 16 tjedna pocela lagano osjecati, a bas poprave udarac je bio sa 19

💓

• Bananica80
    14. Prosinac 2023. 21:21

Missmagic  iz potpomognute sam naucila da u ranoj trudnoci progesterona ne moze biti previse. Mjere ga nekad da vide jel ga ima premalo pa ga onda propisu. A indikacija za propisivanje je svakako krvarenje u ranoj trudnoci. Kao posteljica pocne preuzimati funkciju zutog tijela (lucenje progesterona) tek od 11 tt pa do negdje 14tt bi trebala je preuzeti u potpunosti. A nekad zuto tijelo zasteka i proizvede manje progesterona nego sto treba. Kad nismo trudne, u normalnom ciklusu pad progesterona signalizira maternici da nije doslo do implantacije i oplodnje i da se pocne ljustiti i zato dobijemo mengu. Kod zena koje imaju poremecaje hormona u drugoj fazi ciklusa nakon ovulacije, zna se dogoditi da imaju neka krvarenja (smeđa najcesce) i pred samu mengu - to je u biti zuto tijelo proizvelo manje progesterona neg normalno pa se maternica ranije pocela tockasto ljustiti. Zato se i daje progesteron za izazivanje menge kod zena kojima je neredovita ili je nemaju - ideja je da se simulira kolicina progesterona kao u normalnom ciklusu i onda kad se on prekine uzimati dojde do tog pada progesterona i signala maternici za ljustenje. Nije bas sve ovak straightforward jer zenama u mpo zna doc i menga i kad koriste progesteron i zenama zna progesteron ne izazvat mengu. Al ovo je u sturim crtama za nas laike.

Miljevićka08.02
    14. Prosinac 2023. 21:34

MissMagic1

Inače je duphaston “podrška za trudnoću”. Meni kao čudno da se ne gleda koncentracija progesterona nego ga se “samo” da. Meni su ga dali na Hitnoj kada sam se prepala blage sukrvice, skroz na samom početku trudnoće, i ginekolog koji vodi trudnoću mi je rekao da će me najvjerojatnije ostaviti do kraja trudnoće na njemu. Neka niska doza 1x dnevno. Gledaju na duphaston kao na nešto sto može pomoći, ne opterećujem se 😊

Meni tek sada u 32 tjednu dao dupastone da se nebi otvarala.
    I do kraja trudnoće moram to piti da se nebi otvarala pre rano jer vec su mi poceli bolovi pa me strah malo ali nadam se da cemo izdržati do 37 tjedna pa onda kad hoce nek se rodi, samo da je zivot i zdravo.
    Lp i puse 😘😘

Miljevićka08.02
    14. Prosinac 2023. 21:39

MissMagic1

Meni se u prvoj trudnoći malena pocela od 20 tjedna micati i od tada sam je stalno osjećala, a sada u drugoj trudnoći od 15 nedelje osjećam malenu prvo sam je osjećala pomalo, a sada ju osjećam svaki dan i previše udara nekad nemam snage koliko je jaka, ali uskoro Ce biti gotovo i uzet cu je u naručje sto jedva cekam.
    Koji si ti tjedan trudnoće?
    Lp i pusa 😘😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.