Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bananica80
    17. Prosinac 2023. 12:22

I još, vezano uz temu grčeva. Evo sam se vratila iz šetnje, i kao da osjećam nekakav pritisak/grč/slabi menstrualni grč ili probavu. Ne znam jel u pitanju pokretanje probave - jer imam stalno nekakav zatvor i "kretanje crijeva" mi je grčevito bolno i krenuli su nekakvi "plinovi" :). Ili je maternica. Inače kod menge bi znala imati i aktivnu probavu, pa bi mi često ta dva osjećaja bila povezana. Ne vidim da se išta steže i nije mi trbuh tvrd na dijelovima. Nije ništa ponavljajuće. Jel možda još koja od vas ima ta nekakva razna "osjećanja". Više ne znam što je probava, što je trudnoća, što je za zabrinuti se,a što je normalni dio "rasta i rastezanja" i valjda nam se i unutrašnji organi pomiču kako trudnoća raste. Pregled mi je za 4 dana pa ću pitati.. al volila bi da "naučim" šta je "opasno" a što ne, da ne moram stalno imati upitnike poviše glave. Svakako ako mi se ovo počne ponavljati u danu i skužim da su baš grčevi - vidim nekakve kontrakcije, idem na hitnu. Kako uopće izgledaju kontrakcije maternice, ili trudovi? Jel to kao menga, pa jače ili skroz drukčije? 

3/2024 💙

bejbe2018
    17. Prosinac 2023. 12:37

Bananica80

I još, vezano uz temu grčeva. Evo sam se vratila iz šetnje, i kao da osjećam nekakav pritisak/grč/slabi menstrualni grč ili probavu. Ne znam jel u pitanju pokretanje probave - jer imam stalno nekakav zatvor i "kretanje crijeva" mi je grčevito bolno i krenuli su nekakvi "plinovi" :). Ili je maternica. Inače kod menge bi znala imati i aktivnu probavu, pa bi mi često ta dva osjećaja bila povezana. Ne vidim da se išta steže i nije mi trbuh tvrd na dijelovima. Nije ništa ponavljajuće. Jel možda još koja od vas ima ta nekakva razna "osjećanja". Više ne znam što je probava, što je trudnoća, što je za zabrinuti se,a što je normalni dio "rasta i rastezanja" i valjda nam se i unutrašnji organi pomiču kako trudnoća raste. Pregled mi je za 4 dana pa ću pitati.. al volila bi da "naučim" šta je "opasno" a što ne, da ne moram stalno imati upitnike poviše glave. Svakako ako mi se ovo počne ponavljati u danu i skužim da su baš grčevi - vidim nekakve kontrakcije, idem na hitnu. Kako uopće izgledaju kontrakcije maternice, ili trudovi? Jel to kao menga, pa jače ili skroz drukčije?

To i mene zanima,ali vjerojatno se nekako skuži jer duže traje ili šta si rekla da se ponavlja.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

bejbe2018
    17. Prosinac 2023. 12:41

Sandra25

I moj bebac je uvijek malo veci, i na jednom pregledu mu je trbuscic bio za 4 dana veci. Ja se odmah prepala i pitam sto to znaci, doktorica se smije i kaze “znaci da ce biti pupast”🤣
    Bananice, ne jedes uopce voce? Jesi pricala sa svojim doktorom o tome? Meni moja kaze da se hranim kao i inace, samo da izbjegavam velike kolicine tune i da pripazim na suhomesnato. Jedino sto me bas upozorila je da ne idem po centrima kad su guzve jer da svakakve bolestine haraju i da mi to trenutno ne treba🤣
    Sto se tice trudnickih tecaja, ja sam se prijavila za jedan u Splitu, iako mi se cini da je to vise za postpartum nego za porod, al nekako mi se i cini da mi je ovo za postpartum potrebnije jer kad sam rodila prvi put bila sam sva pogubljena i pomalo cak i depresivna prva dva mjeseca🫣

Di si bila u St ,Klub trudnica ili?
    Ja sam bila preko njih u Solinu,ali nije bilo nešto detaljno,onako općenito trudnoća i porod.
    To i ja mislim da je teže poslije.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

• Barbara1994
    17. Prosinac 2023. 13:33

Meni grudi iste kao i prije trudnoće, nikakvih vidljivih promjena nema😅 inače imam stvarno male, čak me ni pred mengu nikad nisu bolile niti nabubrile.. a evo sad od kad sam trudna me možda jednom tjedno malo "peckaju" bradavice i budu malo osjetljivije, ali stvarno rijetko.. ne znam koliko je to normalno, ali se nadam da još ima vremena da ne bi bilo problema s mlijekom 😶 svakako ću pitati sljedeci tjedan na pregledu 

29.03.2024. 🩵

• Baby.nb.3
    17. Prosinac 2023. 13:53

Bananica80

Meni su grudi jako malo narasle, možda za jedan broj. Imam te kvrgice. Al više me ne bole, samo su u prvom tromjesečju bolile. Ne znam jel to znači da neću imat mlijeka… Al tješim se da je još rano za to, pa se valjda situacija promijeni

Meni u prethodnim trudnoćama grudi gotovo da i nisu narasle, a nemam ni inače neke velike, ali cca treći dan kad je došlo mlijeko i kad su buknule, znači došle su bez pretjerivanja 3 broja veće, duple od bebice glave su bile 😂😂
    Tako da ne brini, stignu narasti 😅

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• Baby.nb.3
    17. Prosinac 2023. 13:59

Bananica, kontrakcije su skroz različite od menstrualnih bolova ili grčeva, jer ti trbuh dođe tvrd i najčešće su u pravilnim razmacima, prepoznat ćeš.
    Ovo sve što opisuješ može biti probava jer se crijeva pomiču kako beba raste, možeš osjetiti sami rast maternice i pomicanje okolnih organa što isto zna biti neugodno.
    Evo i ja sam se vratila iz šetnje, računaj da je moja uvijek aktivna uz dvoje male djece i sad me sve zateže, popila sam dva magnezija i legla, to se obično smiri kroz sat, dva.
    U prošloj trudnoći sam imala česte BH kontrakcije, od 23tt cca, jednom sam čak ostala u bolnici dva dana, ali nisu bili pravi trudovi, tako da je samo preporuka bila magnezij i mirovanje na lijevom boku.

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

Yellowsubmarine
    17. Prosinac 2023. 14:04

Cure unaprijed se ispricavam. Pijem Novalac i tabletr za zeljezo, pocela bi piti magnezij sumeci i znam da se vec pisalo koji al ja stvarno ne znam do koje stranice da listam pa ako mi moze neko napisati koji je najbolji/najprikladniji? 
    Hvala vam🥰

• Bananica80
    17. Prosinac 2023. 14:47

Baby.nb.3

Bananica, kontrakcije su skroz različite od menstrualnih bolova ili grčeva, jer ti trbuh dođe tvrd i najčešće su u pravilnim razmacima, prepoznat ćeš.
    Ovo sve što opisuješ može biti probava jer se crijeva pomiču kako beba raste, možeš osjetiti sami rast maternice i pomicanje okolnih organa što isto zna biti neugodno.
    Evo i ja sam se vratila iz šetnje, računaj da je moja uvijek aktivna uz dvoje male djece i sad me sve zateže, popila sam dva magnezija i legla, to se obično smiri kroz sat, dva.
    U prošloj trudnoći sam imala česte BH kontrakcije, od 23tt cca, jednom sam čak ostala u bolnici dva dana, ali nisu bili pravi trudovi, tako da je samo preporuka bila magnezij i mirovanje na lijevom boku.

Uhh hvala ti na ovome ❤ smirilo se sve kad sam se i ja malo primirila i natankala vodom. Reci cu da je probava 😅 BH imam, barem mislim da ih imam - i to sam mozda prve skuzila oko 22tt tako negdje. Kratko traju i nisu bolni - al to bas skuzim da je grc, kao da se šaka stisla samo u maternici ☺ moram jos malo biti strpljiva do pregleda i onda izbombardirati doktoricu pitanjima 🤣

3/2024 💙

• Bananica80
    17. Prosinac 2023. 14:52

Yellowsubmarine

Cure unaprijed se ispricavam. Pijem Novalac i tabletr za zeljezo, pocela bi piti magnezij sumeci i znam da se vec pisalo koji al ja stvarno ne znam do koje stranice da listam pa ako mi moze neko napisati koji je najbolji/najprikladniji?
    Hvala vam🥰

Ja sam odnedavno pocela sa magnezijem. Isto nisam bila pametna koji, pa sam guglala - vidjela sam da magnezij oksalat preporucuju za glavobolje,  a magnezij citrat za probavu. I da su dnevne doze za trudnice 300-400mg suplementacije. Kako imam zatvor, isla sam po citrat u ljekarnu i tamo su mi rekli da je oksalat za zatvor 🙃 Oksalat iz dma imam doma, pa sam uzela citrat i sad kombiniram jedan pa drugi svaki drugi dan. Ovo isto radim malo "napamet" jer mi je gin za par dana, pa cu pitat i ovo na pregledu 🙈

3/2024 💙

• lalllla
    17. Prosinac 2023. 17:04

Ja pijem magnezij od formaga i u kutiji je 90 tableta sto je dosta za 3 mjeseca, i on mi je najbolji i pomaze mi bas kod bolova. Kad zelim otic na wc popijem sumeci neki koji imam doma dietpharm ili nesto tako, a ovaj pijem kad bas imam bolove u kostima preponama itd:)

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.