Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Martinaaa_
    13. Prosinac 2023. 18:55

Eleven

Pozdrav cure ☺️
    Ispratila sam sve vase poruke, svima koje ste u situacijama da vas prate neki problemi drzim fige da se sve sto prije rijesi te da mirne i bezbrizne docekate svoje bebice.

Ja sam se prije 3 tjedna javila s nekom groznom bakterijom koju su mi otkrili preko gin.brisa. To me bas zbediralo, ali popila sam turu antibiotika i danas smo ponovili nalaz i nadam se da je vise nece biti🤞. Gin nije previse zabrinuta pa me danas malo umirila oko tog. Malac lijepo napreduje, sad sam 27+2, ima 1.100 grama i vrlo je aktivan.

Ono sto me zivcira zadnjih dana (pripisujem hormonima jer inace nisam tip koji se time opterecuje) je cinjenica da mi svaki dan netko od rodbine/prijatelja/poznanika prokomentira kako sam velika/ogromna. Pritom je to konstatacija i znam da nemaju losu namjeru, ali bas sam se izbedirala kad mi je danas sestra u ordinaciji rekla pa bas si velika. Visoka sam 170, sad imam 70 kila i sve mi je otislo u trbuh. Na to ne mogu utjecati 🤷‍♀️. Normalno radim, hendlam malenu od 20 mjeseci, noge dignem na kauc tek iza 20h. A zbog ovih komentara se osjecam kao da nista drugo ne radim nego lezim na kaucu i trpam se glupostima od prvog dana kad sam saznala za trudnocu. 😖 Zasto ljudi imaju potrebu to govoriti? Pa da sam se udebljala i 30 kila to je moja stvar. Ako mi nemaju nista lijepo za reci, bolje da sute. Ali ja naravno nikad nista ne odgovorim 😤

Ja sam 168 i imam 77 kg, i stvarno nisam jos dozivila da netko kaze kako sam ogromna, a niza sam od tebe i imam vise kg... Tako da stvarno ne razumijem te ljude, po tome bi svaka druga trudnica bila ogromna, debela i ne znam ni ja sta
    Najbolje da se ne zamaras sa tim glupostima, uzivaj 🙂

💓

• Bananica80
    13. Prosinac 2023. 19:07

Eleven 
    Hvala ti na info. A vidjela sam svakakvih prica sa tim bakterijama, pa su mi malo strah i trepet 😀 a do sada sam bila zbog visokorizicne trudnoce bas dosta po pregledima i par njih je bio bolnicki - dva put na hitnu i dvaput "standard" jer vodim trudnocu u bolnici. A znam da su bolnice nazalost "leglo zaraze". Samo sam jednom bila na brisevima - u prvom tromjesecju. Budem sad na iducem pregledu pitala jel bi bilo dobro da ponovimo briseve. Inace, te briseve u prvom tromjesecju sam isla privatno napraviti za svoju glavu - jer su mi ginekolozi (privatnik i socijalni) rekli da je "bolje ne cackati ako nema indikacije", s obzirom da imam sterilne briseve od prije godinu dana - trudnoca je iz potpomognute. A ako sam igdje ista pokupila to ce biti po postupcima potpomognute u bolnicama prije nego doma 😀

• tear_of_happiness
    13. Prosinac 2023. 19:10

Draga Eleven na jedno uho unutra, na drugo van, tome uši i služe za takve komentare 😊😘 ne isplati se nervirat radi takvih gluposti, iako u trenutku kad ih čuješ baš pogode. Ja se sve bojim šta bi komentirali kad bi mene vidjeli hahahaha ja sam 160 i 73 kg, sve mi otišlo u trbuh i cice 🤣 
    Cure bravo za sve obavljene preglede, drago mi je da sve ide svojim tokom 🎉🥰 do mog još 6 dana, ajmeee tko će dočekati 😅
    Šta se cer.briseva tiče, mislim da se ne uzimaju tijekom trudnoće osim ako nema nekih tegoba. Idu na početku trudnoće (meni su ih radili prije postupka mpo) i pred porod koliko sam ja skužila.

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

Antonela2024
    13. Prosinac 2023. 21:22

Curke, jedno pitanje, možda glupo a možda ne, prva mi je trudnoća pa nemam pojma. Anomaly scan i 4D pregledi su među redovnim pregledima ili je to nešto što same trebamo tražiti i dodatno platiti? 

• Bananica80
    13. Prosinac 2023. 21:25

E cure, vjerujem da ste ovu temu i ranije prošle, al kako sam se malo kasnije priključila, onda pitam sada 🙂 Zanima me imate li iscjedak u ovim tjednima i kakav vam je? Pitam jer sam ja do nedavno bila na vaginalnom progesteronu (Cyclogest), sa kojeg me skinulo tek u 22 tt. Do tada sam imala iscjedak koji je vecinom bio posljedica vaginaleta. Sad kad ih više ne koristim imam iscjedak koji je vodenast a kad se osuši bjelkast. Nije preobilan - ne treba mi dnevni uložak, iako mijenjam donje rublje 2-3 puta dnevno (više zbog paranoje o higijeni nego zbog iscjedka). Nema nekakav izražen miris i miris definitivno nije neugodan. Jedino se zadnjih tjedan dana osjećam nekako "vlažnije" dole, kao da ću procuriti - i svako malo se provjeravam na wcu, al količina iscjedka nije povećana i nema nekakve sluzi, sve je isto. Jel ovo sve normalno, tj jel to tako nekako treba biti ili? Također, jako često idem na wc mokriti, pa se onda i često brišem, pa ne znam jel to razlog zašto nemam baš "poplavu" od iscjedka.

• Bananica80
    13. Prosinac 2023. 21:41

Antonela2024

Curke, jedno pitanje, možda glupo a možda ne, prva mi je trudnoća pa nemam pojma. Anomaly scan i 4D pregledi su među redovnim pregledima ili je to nešto što same trebamo tražiti i dodatno platiti?

Meni je isto prva trudnoca, al anomaly - tj anatomy su mi napravili bez trazenja. To je od 18-24tt al najcesce u 20 tt. Mozda ga nisi skuzila jer zna bit brzo napravljen - osim sta uzmu mjere bebe (promjer glave, opseg trbuha i duljinu femura), pogledaju i sve organe, noge (da nije "club foot"), lice (usnu, nos), ruke. U biti gleda jel ima kakvih razvojnih anomalija. Meni je trajalo 15 min, samo su pobrojali da je sve dobro 🙂 4D mislim da moras platiti i da ti to rade privatnici - ne znam jel ih ima u socijalnog gin. Također, neki socijalni ginovi ne rade anatomy, vec te posalju u bolnicu (tako sam cula). 

Antonela2024
    13. Prosinac 2023. 22:16

Bananica80

Antonela2024

Meni je isto prva trudnoca, al anomaly - tj anatomy su mi napravili bez trazenja. To je od 18-24tt al najcesce u 20 tt. Mozda ga nisi skuzila jer zna bit brzo napravljen - osim sta uzmu mjere bebe (promjer glave, opseg trbuha i duljinu femura), pogledaju i sve organe, noge (da nije "club foot"), lice (usnu, nos), ruke. U biti gleda jel ima kakvih razvojnih anomalija. Meni je trajalo 15 min, samo su pobrojali da je sve dobro 🙂 4D mislim da moras platiti i da ti to rade privatnici - ne znam jel ih ima u socijalnog gin. Također, neki socijalni ginovi ne rade anatomy, vec te posalju u bolnicu (tako sam cula).

Ahaaa, kuzim.. zadnji pregled mi je bio u 16.tj., pregledana je beba po dijelovima, al nije toliko trajalo pa nisam sigurna jel bio anomaly pregled. Kako god, najvaznije da su nase bebice dobro ☺️

Martinaaa_
    13. Prosinac 2023. 22:28

Antonela2024

Meni je moj gin rekao da odem privatno na animaly i 4d u 20 tt, on mi ga nije radio. 

💓

• tear_of_happiness
    13. Prosinac 2023. 22:54

Meni su u sklopu redovnih pregleda odradili mini anomaly u 12 tt i anomaly u 20 tt. 3d/4d mi upale na svakom pregledu i uvijek dobijem sličicu 😊
    Bananice iscjedak ti je normalan, nemoj se oko toga sekirati dok ne promijeni boju ili ne dobije neugodan miris. Ja sam isto koristila Cyclogest al do 16tt i to mi je bio najgori dio, užasno mi se dizao želudac na one grudice 😵‍💫 Koristim dnevne uloške cijelo vrijeme jer ne volim kad mi je dolje mokro, a lakše mi je njega promijeniti nego stalno rublje mijenjati. Ja sam očito jedna od sretnica kojima dnevni ulošci ne rade probleme, često cure dobiju gljivice od njih.

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

• Baby.nb.3
    14. Prosinac 2023. 01:53

Eleven, ljudi valjda ne znaju što bi ti rekli pa kažu nešto samo da kažu 🤷 Budući da ne možeš promijeniti njih, promijeni sebe i drugi put reci "hvala" kao da su nešto dobro rekli. Iznenadit ćeš ih svojom reakcijom sigurno 😅 i neće ti imati što više reći 🥰
    Što se aktivnosti tiče, nikom se ne trebaš opravdavati, svi znaju koliko je posla s djetetom 1.5 godinu, i sama sam to prošla trudna.
    Kg također je glupo komentirati jer osobi A i B ne stoje isto iste kile, a i smatram da u tako osjetljivom razdoblju kada u ovo ludo doba donosimo novi život, to treba biti zadnja stavka za brinuti. Ovo je podsjetnik i sebi da manje brinem oko toga 😅 
    Hvala za napomenu za briseve, jer mi je baš danas gin rekao da trebam ponoviti (moji su od svibnja), pa mi nije bilo jasno zašto, ali znači ipak treba.
    Antonela, cure su sve rekle, anomaly u 20tt spada u redovne preglede, 4D je po želji.
    Bananica, nemam iskustva, ali isto me zna uhvatiti par puta to što ti kažeš, da imam osjećaj da je sve mokro i da se provjeravam, ali nije često i nemam nikakav zabrinjavajući iscjedak ni po boji ni mirisu.

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.