![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
Bok cure!
Vidim da pišete za (vašu) kilažu, u da puno vas do 20tt nije dobilo ništa! Ja sam već na +2,3 jer ne znam sa koliko točno sam krenula, ali tek sad kreće debljanje, tj. beba, posteljica, plodna voda, krv, salo.. 😵💫😵💫 Sa dvoje djece nisam dobila puno, po 10kg svaki put i nadam se da sada neću više od toga, ali očito moram početi paziti.
Meni je beba sa 15tt bila oko 100gr.
Računajte da su bebe na pola trudnoće na oko pola ukupne dužine - 25cm i 1/10 težine - 350gr, dakle jako dugačke i mršave i onda počinje debljanje i one individualne razlike nakon kojih nema pravila nego ulogu igra genetika, pa će tako doći bebice od 2500gr i 4500gr, i to je sve normalno.
Za usporedbu, moji su došli sa 37tt, 3kg i 49cm.
Kako ste danas? Što kuhate?
Ja ću mužu i sebi lososa i batat, a djeci ćufte i pire 😋😋
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Mašo, kod mene je djecak prosle sedmice sa 20+4 bio 350g, a jutros sa 21+2 370g. Doktorica uopste nije zabrinuta i rekla je da je to njegova krivulja rasta i da je u normali. Nemoj se brinuti, drzim fige i javi danas kako prodje 🤗
Bok cure! Nova sam na forumu i relativno nedavno sam naišla na ovu temu. Forum sam malo ranije otkrila i nešto sam već pisala/pitala na "heparinkama". Svakako od nedavno vas redovnije "pratim". Trenutačno sam 23+4, tako da upadam u "proljeće". Od nedavno vodim trudnoću u bolnici (visokorizična je). Htjela sam vas pitati, koliko vas često šalju na urinokulture i krvne pretrage? Jel ima nekakav "standard" da bi se određene kontrole takvog tipa trebale raditi u nekim intervalima tipa 1 mjesečno, ili je to sve po indikaciji - ako se razviju kakvi simptomi? Pitam da na idućem pregledu u bolnici znam tražiti nešto tako, jer mi se čini da zbog gužve se tamo malo posvete više "konkretnom problemu" , a nekakva "prevencija" i "upute" nisu baš standard, ako ih ne tražiš. Kao što se vidi, prva mi je trudnoća (koja je dogurala do ovih tjedana) pa sam u malo većem strahu nego što je možda tipično :)
Bok cure! Nova sam na forumu i relativno nedavno sam naišla na ovu temu. Forum sam malo ranije otkrila i nešto sam već pisala/pitala na "heparinkama". Svakako od nedavno vas redovnije "pratim". Trenutačno sam 23+4, tako da upadam u "proljeće". Od nedavno vodim trudnoću u bolnici (visokorizična je). Htjela sam vas pitati, koliko vas često šalju na urinokulture i krvne pretrage? Jel ima nekakav "standard" da bi se određene kontrole takvog tipa trebale raditi u nekim intervalima tipa 1 mjesečno, ili je to sve po indikaciji - ako se razviju kakvi simptomi? Pitam da na idućem pregledu u bolnici znam tražiti nešto tako, jer mi se čini da zbog gužve se tamo malo posvete više "konkretnom problemu" , a nekakva "prevencija" i "upute" nisu baš standard, ako ih ne tražiš. Kao što se vidi, prva mi je trudnoća (koja je dogurala do ovih tjedana) pa sam u malo većem strahu nego što je možda tipično :)
Pozdrav, ja sam skoro nakon svakog pregleda imala neku pretragu za obavit. Prvo krvna slika, urin, ruk, tsh, pa poslje opet tsh, onda jednom nisam ništa trebala, sad vadim ogtt i tsh...
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Ja sam samo na pocetku trudnoce odradila urin, a krvnu sliku na pocetku trudnoce i kasnije kad sam radila ogtt onda sam i krvnu sliku ponovila
Sretno danas na maso i malena 🍀
Moj pregled ce biti 20.12.tako da me mozes dodati na popis
💓
Bok cure!
Vidim da pišete za (vašu) kilažu, u da puno vas do 20tt nije dobilo ništa! Ja sam već na +2,3 jer ne znam sa koliko točno sam krenula, ali tek sad kreće debljanje, tj. beba, posteljica, plodna voda, krv, salo.. 😵💫😵💫 Sa dvoje djece nisam dobila puno, po 10kg svaki put i nadam se da sada neću više od toga, ali očito moram početi paziti.
Meni je beba sa 15tt bila oko 100gr.
Računajte da su bebe na pola trudnoće na oko pola ukupne dužine - 25cm i 1/10 težine - 350gr, dakle jako dugačke i mršave i onda počinje debljanje i one individualne razlike nakon kojih nema pravila nego ulogu igra genetika, pa će tako doći bebice od 2500gr i 4500gr, i to je sve normalno.
Za usporedbu, moji su došli sa 37tt, 3kg i 49cm.
Kako ste danas? Što kuhate?
Ja ću mužu i sebi lososa i batat, a djeci ćufte i pire 😋😋
Danas me leđa ubijaju, nakon pranja suda ili nekog sitnog posla po kuci jednostavno moram leci jer me boli.
A sto se tice kuhanja rekla sam muzu da je duzan castiti jer danas polaze nekakav ispit za lovocuvara.
Naravno ako ne polozi bit ce neki rucak nabrzinu 🤣
💓
Pozdrav i dobrodošla. 😊 I ja sam se pitala za te pretrage jer vodim trudnoću u kbc zbog potpomognute i ovako su mi rekli: kks se radi na početku i pred porod, toxo 2 puta tijekom trudnoće, tsh ft3 i ft4 ja vadim jednom mjesečno jer sam na terapiji za štitnjaču, ogtt jednom 24-28 tt. Urinokulturu sam radila jednom na početku, na svakom pregledu mi ju provjere s onim trakicama ali mislim da je to najviše zbog proteina u mokraći.
33👙 36🩳
MPO 6/23, 4.7. ➕️
Pozdrav i dobrodošla. 😊 I ja sam se pitala za te pretrage jer vodim trudnoću u kbc zbog potpomognute i ovako su mi rekli: kks se radi na početku i pred porod, toxo 2 puta tijekom trudnoće, tsh ft3 i ft4 ja vadim jednom mjesečno jer sam na terapiji za štitnjaču, ogtt jednom 24-28 tt. Urinokulturu sam radila jednom na početku, na svakom pregledu mi ju provjere s onim trakicama ali mislim da je to najviše zbog proteina u mokraći.
Hvala!!! Pitat ću ih ipak na pregledu, ako se stignem snaći od brzine :) Za toxo kako nemam antitijela mi je infektolog rekao da bi trebala jednom mjesečno na kontrolu 😬 Naravno, na zadnjem pregledu sam od pustih stvari to zaboravila spomenut, pa ću ovaj mjesec otić privatno, a valjda će mi dat onda oni indikaciju. Ja sam imala povišene jetrene enzime od prvog tromjesječja pa sam tad vadila krv svaka dva tri tjedna, dok to nije palo i dok nisu ustanovili da nemaju razlog zašto su bili povišeni, al kao pali su i trudnoća je ok pa onda nije bitno 😄 Da, za UK mislim da trakicama gledaju proteine.. Privatnik mi je i rekao da oni gledaju i prisustvo bakterija, al sad ne znam jel to kod svih il samo kod njih.. Isto sam na terapiji za stitnjaču, baš idući mjesečni pregled mi ide kad i OGGT pa ću to skupa odradit u toj bolnici.
Ma bolje da nas ne razvlace po pretragama ako nije potrebno, al ja valjda malo pušem na hladno pa me zanimao "standard" 😊
Hvala i ostalim curkama na odgovorima 🤗
Hahahahhaha bas sam se posteno nasmijala 🙈
Tratinčica dobro da mi nije prva trudnoca jer bi me bila posteno zabrinula 😂 ne brinem se dok god se doktori ne brinu ako je danas dobila dovoljno na tezini sve je uredu nego jednostavno ce bit sitnija beba sta je sasvim uredu.
Javim vam se svakako nakon pregleda ❤️
Osjecam da mi je trbuh narastao, pokrete osjecam puno jace nego prije 3-4 tjedna sta je sve super znak da je sve uredu :)
Bananica ja svaki pregled piskim kod ginekologa i testira onim trakicama pa onda ako nesto nije ok uvijek salje dalje na pretrage…a to je kod mene svaki drugi put hahaa
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀
Mašo, to sto piskis ona samo prekontrolira proteine u urinu.
Ja sam radila krvnu grupu, krvnu sliku i urin ono na pocetku trudnoce i od tada vise nista. Papu mi je bila spominjala, al kasnije vise ne. Pitat cu je bas iduci put
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Sortiraj odgovore
Najstariji