Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lucq
    01. Prosinac 2023. 15:01

Evo i moj pregled je danas dobro prosao, sve je u redu😃

Koliko vam otprilike traju pregledi ultrazvukom? Mene nekako brine da su predugi (oko pola sata sada s 16 tj i isto toliko s 12tj na mini anonaly) i mogu li nasteti bebi🤷‍♀️

Bubica1
    01. Prosinac 2023. 15:04

Hej žene, evo da se i ja konačno javim 🤗
    U utorak sam odradila GUK profil u bolnici, šećer je bio dobar cijeli dan, ne više od 5.5. Na dijeti moram i dalje biti, ali mogu povećati unos kalorija na 1800 do 2100. 👍 Nabavila sam si aparatić za šećer pa ću pratiti na koliko skoči ako pojedem nešto što ne bi smjela. Kontrola za 3 tjedna.
    Što se tiče moje "nabubrenosti" tamo dolje, doktor je potvrdio na pregledu da se radi o proširenim venama. Upale zasad hvala Bogu nema pa ne treba nikakva terapija, ali ono što je lijek za to je definitivno fizička aktivnost, svaki dan minimalno pol sata šetnje tempom koji mi odgovara. Vježbe i dalje mogu prakticirati jer s obzirom da je cerviks u redu, smijem nastaviti. Zapravo je u mojoj situaciji poželjno kretati se. Uglavnom, ne previše ničega nego kombinirati sjedenje, kretanje, ležanje. Tako da znate ako bi koja od vas imala sličnu situaciju o čemu se radi. 👍
    Što se tiče bebice, pregled je prošao super, bebolina raste i sad ima otprilike 1.100 g 🥰 Sve mjere odgovaraju tjednima tako da se već veselim idućem pregledu. ❤️ Lupa me redovito pa me to baš smiruje 😊
    Malena, možeš izbrisati ovaj 06.12. i dodati 20.12. sljedeći UZV. 😉
    Moram podijeliti s vama svoj san, nije baš za podijeliti s mužem recimo 🙈😁 Znači, sanjala sam da sam se ljubila s Kurt Russellom, koja komedija 😅 I to ne onom mlađom njegovom “verzijom” nego ovom sad, dedekom od 72 godine 😄 Nisam mogla vjerovati kad sam se probudila, pa koji vrag? Di baš njega nađe? 😅😅 
    Smijala sam se sama sebi, a onda kad sam išla na posao, čula u autu prvi put ove godine od Whama Last Christmas i suze same krenule 🙈 Trudnički hormoni čuda rade 😄 Imate li i vi tako neke neobične i lude emotivne reakcije? Mislim, nisam baš čista u glavi skroz 😁

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

sisy
    01. Prosinac 2023. 20:44

"Drugo mišljenje" kaže da je beba sasvim uredna za ovaj tjedan trudnoće i da joj glavica i sve ostalo ide srazmjerno kako i treba. Pa ću vjerovati ovom drugom mišljenju.
    Rupice su česte u ovoj razvojnoj fazi, pa ukoliko dijete ima negdje neku rupicu vrlo je moguće da će ista iščeznuti tj zatvoriti se. Bar je meni tako doktor objasnio na anomaly pregledu kada je uočio mali mjehurić na bebinom mozgu. 
    Kilogrami se lijepe za mene k'o ludi. U plusu sam 10kg i osjećam se kao tenk 🤣

🙋🏻‍♀️37
    🙋🏻‍♂️42
    28.03.'24. D🌸
    Trudimo se od 8/22
    12/22 biokemijska
    14.07.'23. +
    15.7. B 88,7》17.7. B 183,6》19.7. B 499,8 》21.7. B 1209,2 》
    27.7. B 11299
    1.pregled 5.8. ❤
    Panorama ✅️♀️

• tear_of_happiness
    01. Prosinac 2023. 21:50

Malena sretno na guk profilu, nadam se da ipak sve bude ok budući da je samo jedna vrijednost malo povišena.
    Hahaha Sandra dobro pa je u pitanju samo ružan san i da je sve završilo sa natučenim koljenima 😅
    Curke super za dobre preglede i vesele bebice.
    Alexica ima još vremena da se okrene, neka ga kako mu paše za sad 😊
    Lucq moji su pregledi do sad isto trajali svaki put po pola sata i to mi je super jer uvijek sve detaljno pogledaju, ja imam jedno milijun pitanja pa se i zato otegne, sa svakog pregleda imam 3d sliku... koliko sam upoznata utz nije štetan za bebu.
    Bubica1 hahahah kakvi ludi snovi. Moji su od početka trudnoće jako živopisni i realni, nekad ujutro ne mogu razlučiti dali sam sanjala ili se stvarno dogodilo 😆 šta se tiče trudničkih hormona i reakcija, skužila sam da mohu plakat na svaku sitnicu i da mi se fitilj koji je i inače tanak još više skratio, tako da sad kad sam ljuta eksplodiram odmah i za 5 min je mir 🤣
    Sisy bravo za drugo mišljenje! S kilama ćemo se borit neki drugi put, ja sam za sad na +6 a Božić je na putu... 🙈

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

Anica88
    02. Prosinac 2023. 05:06

Ne mogu spavati pa da javim kako je bilo na ogtt-u :)
    Bila sam sva isprepadana, bojala se da cu povratiti ili pasti u nesvijest.
    Na kraju je ispalo da u tekucinu umute limunsku kiselinu i imalo je okus kao sladja limunada.
    Prezivjela sam vadjenje 5 epruveta krvi bez problema.
    Nalazi od ogtt-a su dobri :) lose su mi masnoce i urin. Morat cu ici na urino kulturu. Sad sam pocela piti dmanozu.
    Negativna strana je sto sam dobila uputnicu za dom zdravlja, trazila sam za vuk vrhovac pa mi je ginekolog rekao da tamo salju tek kad imas lose nalaze za ogtt.
    To znaci da sam 2h bila u cekaonici s bolesnim ljudima. Imala sam masku, ali nije pomoglo. Jucer me poceo boliti trbuh, a nocas sam dobila proljev :( nadam se da sam pokupila samo to

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• lalllla
    02. Prosinac 2023. 11:35

Anica88

Na kraju je ispalo da u tekucinu umute limunsku kiselinu i imalo je okus kao sladja limunada.
    Nalazi od ogtt-a su dobri :) lose su mi masnoce i urin. Morat cu ici na urino kulturu. Sad sam pocela piti dmanozu.
    Negativna strana je sto sam dobila uputnicu za dom zdravlja, trazila sam za vuk vrhovac pa mi je ginekolog rekao da tamo salju tek kad imas lose nalaze za ogtt.
    To znaci da sam 2h bila u cekaonici s bolesnim ljudima. Imala sam masku, ali nije pomoglo. Jucer me poceo boliti trbuh, a nocas sam dobila proljev :( nadam se da sam pokupila samo to

Za urinokulturu ti mogu jedino preporuciti da ju odneses u Dubravu u Novu bolnicu u mikrobiologiju, tamo stvarno nema nikad nikoga i nema guzve(ako ces nositi preko uputnice). 
    Ima cak i parking se nadje odmah tako da eto, d manoza ce ti pomoci sigurno ja ju pijem konstantno i preventivno :) sretno

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

WhiteOrchid
    02. Prosinac 2023. 14:54

Anica88

Drago mi je da ti je ogtt dobar ali ovo za Vuk Vrhovec nije istina jer ja idem tamo a nemam loš nalaz šećera. Meni je puno draže to odraditi tamo nego u domu zdravlja, ježim se sad svih boleština koje mogu tamo skupiti.

• Imstah
    02. Prosinac 2023. 20:08

bok :D nije me dugo bilo, čitam svako malo ali mi je lijeno bilo ulogirat se, mislila sam da sam zaboravila login 

šta se tiče ludih snova, oooo da. sanjam sve i svašta, lude nerealistične scenarije koji se čine istinitima, i puno se seksam u snu 

ogtt je prošao dobro (čudno jer sam na +13 već haha) i sve je zapravo ok, malo išijasa tu i tamo i beba je na zadnjem pregledu bila na zadak ali ok, bude se valjda okrenuo.

Martinaaa_
    02. Prosinac 2023. 22:29

Imstah

bok :D nije me dugo bilo, čitam svako malo ali mi je lijeno bilo ulogirat se, mislila sam da sam zaboravila login

šta se tiče ludih snova, oooo da. sanjam sve i svašta, lude nerealistične scenarije koji se čine istinitima, i puno se seksam u snu

ogtt je prošao dobro (čudno jer sam na +13 već haha) i sve je zapravo ok, malo išijasa tu i tamo i beba je na zadnjem pregledu bila na zadak ali ok, bude se valjda okrenuo.

Kod mene je beba u srijedu na pregledu bila popreko, takoder se nadam da ce se okrenuti, ima jos vremena

💓

• lucijaa_
    03. Prosinac 2023. 08:51

Martinaaa_

Imstah

Kod mene je beba u srijedu na pregledu bila popreko, takoder se nadam da ce se okrenuti, ima jos vremena

Mi smo također na zadak, iduća kontrola mi je 18.12. pa ćemo tad vidjeti kak stojimo 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.