Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Alexica
    30. Studeni 2023. 21:04

Sandra25

Alexica, kakva je prehrana na toj dijete za dijabetes? Kako se hranis?

Evo jelovnika http://mamestresnjevke.hr/wp-content/uploads/sites/660/2018/12/Letak-1800kcl-pg1.pdf
    Po meni previse kruha (tj ugljikohidrata) jer toliko ni inace ne jedem, ali navodno je fora da budu male porcije UH kroz dan da se odrzava secer u krvi pa sad ne znam. Drzim se za sad toga, ali mi je premalo mesa npr u rucku (60g) i previse imam organizacije oko svega pogotovo jer jos radim, a obroci bi trebali bit s bar 2h razmaka tako da imam osjecaj da stalno nesto moram grickat ili pripremat sto cu jesti 😂

Ja isto zaboravila na lidl danas ☹️ a bas mi treba jos koji grudnjak. Bas sam krenula zaboravljat, sve si zapisujem u kalendar da slucajno ne zaboravim.

• Gemini1994
    30. Studeni 2023. 22:06

BlackRose

Gemini1994

Meni je isto urinokultura pokazala e. coli 10³, pa sam ponavljala i na kraju ispalo da je bilo kontaminirano. Znam k sto sam napravila krivo. Kad sam ustala ujutro jako mi se piskilo i nisam se stigla otusirati nego sam odmah piskila u casicu. Kako je e. coli prirodno pristuna u debelom crijevu tako sam je vjerojatno pokupila urinom.. Sve ovisi kako si uzela urin. A isto smo od male pokupili crijevnu virozu prije toga 🤨

Kod mene sigurno nije bilo kontaminirano jer sam imala simptome infekcije zbog cega sam i isla na hitnu u petak. S antibiotikom sam pocela u subotu i simptomi su mi se smanjili odmah nakon prvog dana terapije. A crijevnu virozu ili sto vec je to (posto je trajalo samo jedan dan) smo pokupili sad 😏
    Uglavnom, u pon opet moram nositi urin pa cu vidjeti kakva je sad situacija

Da, totalno nisam obratila paznju na to da si rekla da si isla na hitnu.. A nadam se da ces je se rijesiti od prve! 

10.04.2021 - K 🩷
    12/22 - 8tt missed ab
    Termin: 30.04.2024 🩵

LaLa20
    30. Studeni 2023. 22:50

LavicaBP

Gdje raditi anomaly scan? Doktorica me uputila privatno jer kaže da imaju 5 puta bolje uređaje pa da mi to preporuča. Bilo gdje u Zagrebu, imate neku preporuku?

Idući pregled je 28.12., a anomaly ću odraditi prije Božića

Moja preporuka je Poliklinika D*ANA, doktorica Marina Gelo, zena je savrsena! 

Panorama low risk 〰️💙

• Mrva1104
    01. Prosinac 2023. 08:05

Jutro cure. Mi smo bili na anomaly jucer i sve je u redu osim sto doktor sumnja da ima rupicu na srcu, milimetarsku ali je rupica. Krvi se ne mijesaju ali membrana nije spojena. Rekao mi je da je to najcesca mana srca kod djece, da je beba sigurna i kod mene i na porodu ali poslije kad ojaca sa nekih 5g obicno ide na operaciju ako se to samo ne spoji. Navodno u literaturi stoji da zna samo srasti, moje pitanje je bilo a u praksi kaze i u praksi. Trebam mu se javiti pa za neka 2 tjedna na kontrolu i ako i tad bude ovako, salje nas u Zagreb po jos misljenja. Ako se utvrdi da je to to onda je preporuka i da rodim u zg jer su opremljeniji i imaju djecjeg kardiokirurga i jos jednog djecjeg doktora kojeg mi nemamo tako da je ta opcija bolja nego da ovdje rodim pa dijete salju gore. Nisam ocekivala tako nesto cuti i bas sam pod stresom od jucer. Kao sve radim da ne mislim na to a stalno mi je u glavi. Obecala sam si da necu na netu nista citati jer bi na svasta mogla naletiti i ne treba mi dodatno uznemiravanje. Nadam se da ce na kontroli biti bolje vijesti. 

💙

• Eleven
    01. Prosinac 2023. 09:01

Mrva1104

Jutro cure. Mi smo bili na anomaly jucer i sve je u redu osim sto doktor sumnja da ima rupicu na srcu, milimetarsku ali je rupica. Krvi se ne mijesaju ali membrana nije spojena. Rekao mi je da je to najcesca mana srca kod djece, da je beba sigurna i kod mene i na porodu ali poslije kad ojaca sa nekih 5g obicno ide na operaciju ako se to samo ne spoji. Navodno u literaturi stoji da zna samo srasti, moje pitanje je bilo a u praksi kaze i u praksi. Trebam mu se javiti pa za neka 2 tjedna na kontrolu i ako i tad bude ovako, salje nas u Zagreb po jos misljenja. Ako se utvrdi da je to to onda je preporuka i da rodim u zg jer su opremljeniji i imaju djecjeg kardiokirurga i jos jednog djecjeg doktora kojeg mi nemamo tako da je ta opcija bolja nego da ovdje rodim pa dijete salju gore. Nisam ocekivala tako nesto cuti i bas sam pod stresom od jucer. Kao sve radim da ne mislim na to a stalno mi je u glavi. Obecala sam si da necu na netu nista citati jer bi na svasta mogla naletiti i ne treba mi dodatno uznemiravanje. Nadam se da ce na kontroli biti bolje vijesti.

Draga samo se smiri, vjerujem da ce sve biti dobro. Moje kumce se rodilo sa rupicom na srcu i savrsena je i zdrava cetverogodisnja djevojcica. Rupica se moze zatvoriti nakon rodenja, bitno je samo da ste je svjesni (a kod vas potencijalno niti nece biti rupice i sve ce biti super). Jer u toku odrastanja se ona prati i ocekuje se da ce se zatvoriti. Saljem ti puno zagrljaja mama! ❤️❤️❤️❤️

🧑‍🦰34 ❤️👱‍♂️35 ❤️👧1,5

🫄🏻 💙11.3.2024
    🎗️cancer surviver

• tear_of_happiness
    01. Prosinac 2023. 09:45

Draga Mrva potpisujem Eleven! Nemoj se puno stresirati, to zaista i je najčešća srčana mana. Bebino srce je, uz pluća, organ koji morfološki nije isti kao naš sve dok se bebe ne rode i ne naprave prvi udah. Tada se, najčešće, sve te rupice zatvore i sve bude ok. U svakom slučaju mislim da je bolje da se to sada otkrilo i da se prati, savjeti za roditi u Zg su super jer imaju super neonatalne kirurge specijalizirane baš za to, ako bude trebalo. A potencijalno možda neće ni trebati ako se sve to iskorigira samo. Dobro si odlučila ne guglati, izdrži toga se držati. 💖😘

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

• lalllla
    01. Prosinac 2023. 09:53

LaLa20

LavicaBP

Gdje raditi anomaly scan? Doktorica me uputila privatno jer kaže da imaju 5 puta bolje uređaje pa da mi to preporuča. Bilo gdje u Zagrebu, imate neku preporuku?

Idući pregled je 28.12., a anomaly ću odraditi prije Božića

Moja preporuka je Poliklinika D*ANA, doktorica Marina Gelo, zena je savrsena!

Ja isto idem kod nje jos od prve trudnoce, obozavam ju

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Malena1122
    01. Prosinac 2023. 10:49

Lista pregleda: 
    Alexica 1.12
    lucq 1.12
    Maša 4.12
    BlackRose 5.12
    Zelena123 5.12
    Anica88 6.12 
    Bubica1 6.12 
    Lucy08 7.12
    Leptirica123 11.12
    WhiteOrchid 12.12
    Baby.nb.3 13.12
    Lucy08 14.12 
    Tratinčica123 15.12
    Gemini1994 18.12 
    Malena1122 18.12
    Nina_na 18.12 
    Mary36 19.12
    Mrva1104 21.12

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    01. Prosinac 2023. 10:50

Sretno danas na pregledima 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Maša🤰🏼
    01. Prosinac 2023. 10:52

Mrva1104

Zao mi ie da si pod stresom ali probaj se smirit , nadajmo se da ce se rupica vec do drugog pregleda zatvorit ako ne onda vjerovat cemo da ce pri porodu 🩵 

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.