Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anica88
    29. Studeni 2023. 19:05

My MAD ROSE

Pozdrav svima! Nisam se javljala par dana pa evo malo i mog izvješća…
    Bila sam na pregledu u subotu i moj bebac je pravi lijepi bebac sa cak 756g, lijepi nosic, bradica… ,kod mene je za sad sve na svom mjestu, sve se cvrsto drzi i eto dr potvrdila da mogu slobodno putovati i da se vidimo tek nakon praznika. Znaci iako je 4.trudnoca ali je proslo puno godina i moje se tijelo ponasa kao da je sve ispočetka sada. Sretna sam zbog toga jer sam od početka bila uplasena da ću se pocet otvarati u 20.tom vec

Sto se tiče nalaza, upozorila me da mi možda fali malo željeza i da joj obavezno posaljem nalaze kad ih budem imala.
    Jucer sam također radila OGTT. Po prvi put u životu i mogu reći da mi nije bas bilo veselo. Međutim vjerojatno mi nije smetala sama ta slatka tekućina već mi je tlak pao totalno nakon sto su mi izvadili puno krvi i onako na prazan želudac to je mene mantalo i oblijevao me hladan znoj dok nisam napokon smjela malo vode barem popiti. Muž je srecom bio samnom pa eto, Mnprezivjela sam i jučer skoro pa prespavala ostatak dana.
    Inace jel vas savladava umor? Ja ovih dana nikako ne izdrzim cijeli dan, ako ne uspijem bar 1h po danu odspavati kao malo dijete sam cijeli dan kenjkava i umorna i jedva na nogama stojim. Ustajem se rano ali i dosta rano idem spavati pa ne kuzim kako me tako savlada, ali eto bas se osjećam umorno. Isto tako kosti u trtici i križima su mi vec rasklimane i ponekad jedva napravim dva koraka bez boli dok se malo ne izravnam nakon ustajanja…
    U svakom slučaju blazeno stanje 35+…totalno sam aut..

I ja sam umorna, vecinom zaspim do 9 na vecer. Onda se budim svakih sat-dva za wc i spavam do 7 u jutro

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Anica88
    29. Studeni 2023. 19:07

Martinaaa_

Od pocetka trudnoce do sada 8 kg. Smatra da je idealno cijelu trudnocu dobiti oko 12 kg.
    Mislim si pa ne mogu svi bas idealno dobiti 12 kg 🙄
    Vitamine sam do 20 tt pila gravidon A, a nakon 20og tjedna je dr rekao da pocnem koristiti neke koje imaju omega kiselinu u sebi. Sad sam na novalacu.
    A zeljezo pijem posebno tablete jer imam manjka u tijelu

8kg mi uopce ne zvuci puno 🤷‍♀️
    Negdje sam citala da je normalno 2kg mjesecno

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Tratinčica123
    29. Studeni 2023. 19:20

Ženice, drago mi je za lijepe preglede. 
    Pustite kile, nek su naše bebice dobro 😀🤭
    Ja još uvijek na +0 kg. Stomak raste i zbilja ga imam, ali kile stoje. Bojim se da najednom nebi došle🤣🤣

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Anica88
    29. Studeni 2023. 20:32

sophisticy

Ja sam pocela razmisljati da mi je sve teze ici na posao, 24. tjedan je u tijeku, ali naknada od 545 € mi nije prihvatljiva pa cu se truditi ici cim duze. Naravno dok dr ne kaze drugacije i da moram…

I ja sam razmisljala o komplikacijama dok sam imala najjace mucnine i povracanje, isto sam odustala zbog premale naknade

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Martinaaa_
    29. Studeni 2023. 20:34

Ma ne brinu me toliko kile uopce nego me svaki put opere radi toga.
    I da sam na +0 mislim da bi mi opet prigovorio 🤣
    Haha lako moguce da te iznenadi par kila na kraju

💓

MAD ROSE
    29. Studeni 2023. 20:52

Ja pijem multivitamine+ magnezij obavezno i to sad sam uzela onaj jaci od 375 inace nema šanse da izdrzim dan+omegu pijem dodatno. Sad cu vjerojatno pojacati i zeljezo. Nisam sigurna da vitamini sluze samo za psihu jer onda ni svi sportasi i profesionalci nebi uzimali nadpune da je to samo 'u glavi'.
    Ja jedem jako raznoliko i kuhamo redovno i voce i povrce i žitarice, znaci ama bas sve, pa opet napr zeljeza mi fali u krvi jer se vidi po nalazima i omegu 3 napr nitko od nas ne pojede toliko ribe kolicinski pog ne svaki dan a i danasnja hrana je vrlo upitna po pitanju vitamina tako da ako bas nemas domaci uzgoj, vjerujem da nadopuna ne moze skoditi nikako. Ja sam napr tip osobe koja mozda nece strogo svaki dan piti niti cu se zamarati ako preskocim koji dan, bas zato sto znam da jedem dobro, pa opet nebi bas cijelu trudnoću izgurala a da ipak malo ne dodam onoga sto znam i sama da u hrani nije uvijek dovoljno. 
    Ja sam isto dobila punih 8kg i bas me zanima sta ce sutra u bolnici reci, ali se ne opterećujem jer sam inace mrsavica bas i meni ove kile zapravo nisu visak vec ono sta mi inače fali posto sam pusac inace. Tako da, ako ste prestajale pušiti u trudnoći ili prije nje, racunajte da i od toga dodu kile same od sebe vecini ljudi. Bitno je da bebe napreduju zdravo i da nam je krvna slika uredna, a sve ostalo se uopce ne želim maltretirati bezveze 

-05.02.2010. Ancica ❤️
    -18.09.2013. Bubach 🏎️
    - 03.02.2016. Kokica 🦄

• Alexica
    29. Studeni 2023. 21:16

Ja pijem almageu prenatal + magnezij kad se sjetim + probiotik omni biotic panda + d vitamin kad se sjetim, a sad sam uvela i zeljezo s b12 jer sam i s tim malo slabija.
    Naravno sve ovo pijem jer sam kontrolirala sve to prosli tjedan kroz krvnu sliku, d vitamin mi je uvijek u deficitu, a zeljezo (tj feritin) mi je sad pao pa poremetio malo stvari u KKSu.

Do kad se smije magnezij piti? Znam da sam negdje naletjela da bi se trebao prestati do nekog tjedna.

Ja sam od zadnjeg pregleda cak i izgubila kile zbog ove nesretne prehrane za trudnicki dijabetes, tako da sad stojim na cca +6,5 sveukupno.

Cestitam svima na super pregledima i dobrim ogtt nalazima 💪🏻 sretno onima koje to tek ceka!

• Alexica
    29. Studeni 2023. 21:29

E da, meni je ovaj tjedan bas tezak… malac bas dobrano udara i prevrce se po trbuhu da se nekad trznem i ja koliko me udari negdje lijevo/desno. Krenuo je bas jako, pa sam jucer ulovila kvrgu valjda kad je nogicu ispruzio ili sto vec hahaha. Meni je to jako cudno osjetiti i tesko gledati. Valjda cu se naviknuti. 🙈 ali drago mi je kad lupka jer znam da je tu :) Bas me voli oko pupka udarati i rastezati se 😂
    Osim tog bas mi bude tezina u trbuhu cak i kad hodam- cas bi mogla trcat i skakat, a cas se vucem ko puz jer me sve boli. Neko je spomenuo da mu treba da se zagrije dok se digne, tako i ja. Prvih par koraka se gegam i onda sve super. Na lijevom boku mi ne da ni spavati zadnje dvije noci- valjda se tako namjesti da mu to smeta pa me udara, a i mene boli ako sam na toj strani sve -trbuh, ledja. Okretanje u krevetu mi je nekad pravi pothvat, prvo s boka na ledja pa tu odmaram par sekundi, a onda na drugi bok pa dok se on ispremjesti i sva tezina padne na drugu stranu… veselo 😂

Martinaaa_
    29. Studeni 2023. 22:13

Danas je prije mene bila trudnica i dr joj je rekao da magnezij pije do 37 tjedna. Ali pitaj za svaki slucaj svog dr
    Zaboravila sam napisati sljedeci prgled je 20.12.

💓

• cocinella
    29. Studeni 2023. 22:21

Martinaaa_

cocinella

I ja sam obavila pregled, sve je ok…

Ma nemoj se zamarati sa kilama, na jedno ude na drugo izade 🤣
    Miruj i cuvaj bebicu 🥰

Ma kakvo zamaranje, znam ja za svaku kilu od kuda je došla 😂
    Ali isto tako znam i da će otići. Vikala je jer sam u mjesec dana skupila 4. To je svakako puno, malo ću razmisliti o idućim zalogajima 🤭
    Rekla sam sama sebi da ne smijem preći 80. Zadnji put sam imala 84 i nije bilo lijepo, ali su stvarno sve nestale u tren oka. Malo mi ovi blagdani remete planove, prošla trudnoća je bila većinski ljetna i ipak s manje robe vidiš situaciju, više piješ i manje jedeš. Sad bi se samo zavukla u krevet i hrskala pred kaminom. Veste se pobrinu da nisam svjesna što se događa 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.