Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Zelena123
    18. Kolovoz 2023. 16:00

Imstah, ja ću isto probati sve tehnike, vježbe, ma sve što pronađem xD Kao što si napisala, bitno je prepustit se, uživati, žene to rade stotinama godina, preživjet ćemo i mi :) Meni je isto Megić slaba točka..Zadnja dva jutra za doručkam pravim pohani kruh, ili kako se u mene kaže pržolice. Masno i ukusno, što da kažem xD
    Foxy, neizmjerno mi je žao zbog toga što ti se desilo. Nisam nikad čula za tu bakteriju. Kao i ti mislila sam domaće je bolje, tao sam i prošlu subotu kupila sir na Dolcu, ali više neću. Znači ne sirevima s placa, sve što nije pasterizirano, suhomesnati proizvodi, dimljeni losos, tuna,… Sve termički obrađivati, dobro oprati namirnice, voće i povrće u sodi/octu. Ja jako volim dimcek i sad čitam deklaraciju i vidim da je dimljena šunka, pretpostavljam da je onda bolje da je zaobiđem?
    Meri super za pregled!
    Selma,dobrodošla!
    Cvita, lijepo se provedi na godišnjem! Ako je posao prestresan, otvori bolovanje.Velika je razlika u novcima, ali zdravlja je najbitnije.
    Elsa, ja ću ići na Panoramu jer nju radi moj gin. Više manje mi se ti testovi čine jednaki, ovako laički gledano.
    Martina, ja se svako jutro budim ko alarm u 4...Jedno sat vremena traju grčevi, mučnina, bolovi, onda ugrijem vodu u termofor i uspijem zaspat oko 5,6 do 8...
    Sandra, poznajem dosta trudnica koje su imale hematom. Sve su otvorile bolovanja i ležale većinu vremena do poroda. Porod prošao uspješno, bebe zdrave i nasmijane :)
    Alexica, dobrodošla! Ja sam prije par dana spomenula vježbanje i navodno je najbolje pričekati da prođe prvo tromjesečje, a nakon toga savjetovati se s dr. Ja imam pregled 28.8 pa ću pitat dr kad mogu početi. Po Zg sam vidjela dosta tečajeva, yoga i sl. U kojem si ti gradu?
    Super ideja za Facebook grupu, ja se pridružim iza 12tog tjedna, dok ne podijelimo vijest sa bližnjima.
    Ja sam danas baš loša, ne znam je li do vremena, Grčevi krenu pa stanu, kiselina u želucu, konstantno mokrenje... Srećom gotov je radni dan, sad odoh malo u horizontalu :)

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• marinelaa2911
    18. Kolovoz 2023. 16:15

Evoooo cure ja sa pregleda, veliki smo 4 cm ❤️❤️❤️
    Rastemo kako treba, srce lipo uredno kuca... 
    Sve ostalo u redu ❤️🙏🙏

Radimo na bebi od 14.10.22'
    🧔32
    👸29

👩‍❤️‍👨 29.11.22'

• elsa
    18. Kolovoz 2023. 16:29

Ajme ta prehrana me muči najviše, trudim se hranit zdravo, ali svaki dan pojedem i neku glupost. Bitno da  balansiram 
    Alexica klub trudnica organizira treninge za trudnice,al ne znam u kojim gradovima sve ima, bili su tijekom korone i online držali.

JagodicaBobica96
    18. Kolovoz 2023. 16:33

Selmaa34

Elsa, čestitam i preporucujem panoramu jer ima najmanju mogucnost greske s obzirom na tehnologiju koju koristi za odvajanje fetalne od majcine dnk.
    Alexica, dobrodosla, za sada si mi najblize terminom. Nemam neku preporuku za vjezbanje u trudnoci mada mislim da se dosta dobrog sadrzaja moze naci na youtube-u iako uvijek sa dozom opreza.

Selmaa34 i mi smo tu sa terminom 😊

JagodicaBobica96
    18. Kolovoz 2023. 16:35

Alexica

Cure evo i ja vam se pridruzujem :)
    Ja sam jedna od onih koje spadaju u zimske bebe, ali vidim da vas je tu vise u priblizno mojim tjednima pa se nadam da i mene primate.
    Ugl termin je 15.2. I dolazi deckic. 🩵
    Iduci pregled mi je 7.9.

Jel netko od vas krenuo na neke vjezbice za trudnice? Imate neke preporuke?

I ja sam pobjegla ovamoo iz zimskih bebaca 😊,tamoo su bebaci vec uveliko ispred nas 😊

• Alexica
    18. Kolovoz 2023. 16:38

Hvala cure na lijepoj dobrodoslici i marinelaa2911 na super pregledu :)
    Vidim da spominjete panoramu pa evo dodajem da sam je i ja radila. Nekako je moja doktorica indirektno nju preporucila iako ima i ostale u ponudi, a i malo sam citala po forumima (nisam htjela previse istrazivati jer je sad ponuda stvarno velika pa bi se izgubila u svemu tome, a panorama je jedna od onih koja odvaja fetalnu od majcine dna kako su i cure vec pisale). Mislim da mi je dr rekla da ona do sad nije imala ni jedan lazno negativni slucaj, a valjda jedan lazno pozitivni koji je na kraju isto ispao ok.

Sandra ja sam imala hematom koji je do zadnjeg pregleda (13.tjedan) nestao - bila sam na utrogestanu. Evo sad smanjujem lagano dozu, imam jos tjedan i pol za potrositi i gotova sam i s tim konacno. Nisam morala nista posebno mirovati, samo se ne naprezati, ne plivati, i ne vjezbati. Naravno svatko je drugaciji i svaki hematom je drugaciji pa treba slusati doktore i njihove preporuke, ali ne i biti bezrazlozno u strahu. ;)

Zelena123 Za iduci pregled sam i mislila pitati doktoricu za blagoslov za vjezbanje pa zato i pitam za preporuke za mjesta za vjezbanje da budem spremna (s tim da sam ja usla u 2. Tromjesecje) :) Do tad nisam ni planirala jer smo na moru, a dala mi je odobrenje da smijem plivati. 
    I da, iz Zga sam pa javite ako znate ili cujete za nesto dobro :)
    Selmaa34 nekako bi radije nesto uzivo nego na youtubeu cisto da me netko nadgleda i ispravi ako nesto pogresno radim.

• Alexica
    18. Kolovoz 2023. 16:43

elsa

Ajme ta prehrana me muči najviše, trudim se hranit zdravo, ali svaki dan pojedem i neku glupost. Bitno da balansiram
    Alexica klub trudnica organizira treninge za trudnice,al ne znam u kojim gradovima sve ima, bili su tijekom korone i online držali.

Hvala ti na info. Jos da znam koji je to klub  probat cu googlati

• Sandra25
    18. Kolovoz 2023. 16:47

Alexica

Hvala cure na lijepoj dobrodoslici i marinelaa2911 na super pregledu :)
    Vidim da spominjete panoramu pa evo dodajem da sam je i ja radila. Nekako je moja doktorica indirektno nju preporucila iako ima i ostale u ponudi, a i malo sam citala po forumima (nisam htjela previse istrazivati jer je sad ponuda stvarno velika pa bi se izgubila u svemu tome, a panorama je jedna od onih koja odvaja fetalnu od majcine dna kako su i cure vec pisale). Mislim da mi je dr rekla da ona do sad nije imala ni jedan lazno negativni slucaj, a valjda jedan lazno pozitivni koji je na kraju isto ispao ok.

Sandra ja sam imala hematom koji je do zadnjeg pregleda (13.tjedan) nestao - bila sam na utrogestanu. Evo sad smanjujem lagano dozu, imam jos tjedan i pol za potrositi i gotova sam i s tim konacno. Nisam morala nista posebno mirovati, samo se ne naprezati, ne plivati, i ne vjezbati. Naravno svatko je drugaciji i svaki hematom je drugaciji pa treba slusati doktore i njihove preporuke, ali ne i biti bezrazlozno u strahu. ;)

Zelena123Za iduci pregled sam i mislila pitati doktoricu za blagoslov za vjezbanje pa zato i pitam za preporuke za mjesta za vjezbanje da budem spremna (s tim da sam ja usla u 2. Tromjesecje) :) Do tad nisam ni planirala jer smo na moru, a dala mi je odobrenje da smijem plivati.
    I da, iz Zga sam pa javite ako znate ili cujete za nesto dobro :)
    Selmaa34 nekakobi radije nesto uzivo nego na youtubeu cisto da me netko nadgleda i ispravi ako nesto pogresno radim.

Oprosti ako gnjavim ali sjecas li se mozda koliki je bio tvoj hematom?

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Majushka
    18. Kolovoz 2023. 16:51

Selmaa34 iduci pregled mi je 29.08. Vec jedvaaa cekam da vidim koliko je bebica narasla.  🙈😍😍 kad je tebi termin? I jel vec znas gdje bi htjela roditi? Meni je ovo prva beba pa sam sva puna pitanja 😅 
    Da se ubacim vezamo za Panoramu, ja sam je radila sa negdje 10tt, otisla sam u Breyer, izvadili su mi dvije epruvete krvi, a nalazi su stigli na mail kroz 8 dana. 
    Hvala Bogu za sad je sve okej i saznali smo da nam dolazi deckic 💙

• Majushka
    18. Kolovoz 2023. 16:53

Semmaa34 oprosti sad sam tek vidjela da si mi naposala termin 🙈 bas sam sva smotana u zadnje vrijeme 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.