Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Leptirica123

Broj poruka: 134

Prijavi adminu

Laraimama92

Leptirica123

Laraimama92

Leptirica123

Jutro svima!
    Vidim da vas ima dosta što vas muče kontrakcije.. Mene već drugu noć hvataju kontrkcije, dosad su bile uvijek bezbolne, više nelagodne, ali ovaj put su baš bolne, traju po minutu i više, ali su isto nepravilni razmaci, promjenim položaj, ustanem prošetati, ali ne pomaže da prođe, i onda pred jutro samo od sebe prestane. I da, nos mi je uvijek navečer začepljen, ne znam zasto, a nisam prehlađena.. Svi koji ste blizu poroda, nadam se da će uskoro nešto pokreniti, vjerujem da je i vama već teško, ja jedva čekam da se porodim.. 😊❤️
    Nos ti je zacepljen od hormona, tzv.trudnicki rinitis, srecnica si ako ti se zacepi samo nocu i ako je pocelo pred kraj trudnoce. Meni je zacepljen vec 3 i po mjeseca i to konstantno bez minute otcepljenja osim kad otcepim sprejem, sto moram da bih mogla jesti, hodati, spavati. Isla kod orl, nema kakve terapije nisam dobila da bi se ispostavilo da nista ne moze pomoci sem poroda😅. A ima jos 7 i po nedelja do termina. Tako da, na porod, sprej za nos i ja.
    Eto zasad samo noću, tako da nije strašno, ostalo mi je još dva tjedna do termina, toliko ću izdržati.. Mogu misliti kako je tebi skroz i po danu i po noći, i toliko dugo vučeš.. Čini se puno tih 7 ipo tjedana, ali proletit će i to, što kažeš na porod sprej i bit će ok, a možda nekim čudom ti se smiri netom prije poroda.. 😊
    Joj bila sam ocajna, plakala stalno, kukala svima, ali onda sam se pomirila sa "sudbinom"😅. Tih 7 i po sedmica sad naspram ova 3 i po mj sto se vec mucim mi je ono, nista posebno, samo da prodje kad rodim, da nisam stekla ovisnost o spreju, ali rekose mi zene koje su imale isto, da nisu stekle ovisnost. Samo nocu spricam pravi sprej, danju neke "prirodne" srebrne vode, mente, eukaliptuse, cuda…iako i to steti, ali sta cu🙄
    Ti si jos malo i gotova sa trudnickim mukama☺️

Pa da, još malo pa gotova, pokušavam što više biti sada na nogama, u pokretu, na pilates lopti da ubrzam malo taj porod, a onda pretjeram pa me uhvati išijas pa ostatak dana ne mogu mrdnuti.. 😂😂

• Leptirica123

Prijavi adminu

amystiqa

Leptiricaja mislim da je rijetko koja ta sretnica koja ne osjeća jake trudove koji otvaraju. A posebno kad porod uđe u aktivnu fazu, teško da nebi prepoznala te trudove. Tako da ne brini.

Uh, vidjet ćemo,nadam se da će biti tako, samo da ih prepoznam , bitno da na vrijeme dođem u bolnicu, prva beba, nemam nikakvog iskustva, pa ne znam ni koliko zaista to boli,a i nemamo isti prag tolerancije na bol, bit će kako bude.. 😊

Martinaaa_

Broj poruka: 200

Prijavi adminu

Bananica81

Koliko ste vi krvarile nakon poroda..? Ono kao menga krvarenje

Ja sam krvarila tjedan dana. Prva dva dana malo jace i poslije slabije. Poslije toga tjedan dana smedeg iscjetka i prestalo je.

💓

• BlackRose

Broj poruka: 448

Prijavi adminu

Leptirica123

Vi koje ste već rađale, kako ste prepoznale da vam porod kreće, ok ako pukne prvo vodenjak, pa znaš da kreće.. isto kome se posreće trudovi u pravilnim razmacima pa isto znaju.. Na primjer kod moje jedne legice bili su ti bolovi skroz u nepravilnim razmacima, i bolovi nisu bili toliko jaki, i nisu se pojačavali, bila sigurna da su lažni trudovi, i na nagovor muža ipak otišli u bolnicu a ono već 7 prstiju otvorena, kad su joj probušili vodenjak onda su krenuli jači trudovi i brzo se porodila.. A kod druge legice, ispao joj je samo sluzni čep, i ona samo na osnovu toga ode odmah u bolnicu, nikakve trudove nije imala,malo zatezanje nekakvo je osjetila,a ono 4,5 prstiju otvorena stave ju na ctg a tamo pokazuje jake trudove, i čude se kako ona ništa ne osjeti, porodila se za 2 ipo sata kao prvorotkinja..
    Meni su prije malo više od tjedan dana na pregledu samo rekli da sam prst otvorena, sad me nisu gledali pošto na ctg-u nema trudova, i sad uz sve te bolne kontrakcije, mene strah šta ako ne prepoznam na vrijeme, kad zaista se uputiti bolnicu, kakva su vaša iskustva?

Mislim da je to jako individualno. Evo, ocekujem trecu bebu, a osjecam se kao da je prva 😅 svaka trudnoca mi je bila drukcija pa mi je samim tim i vrijeme pred porod drugacije. Prvi porod krenuli trudovi nepravilnog razmaka, dovoljno jaki da mi nedaju spavati, a opet dovoljno slabi da se ok prodisu. Uz trudove je odmah krenuo i proljev, ali ni onda nisam bila 100% sigurna. Bila je maaalo drugacija bol nego kod pripremnih kontrakcija. 
    Drugi porod krenuo s blagim menstrualnim bolovima i ekstremnim umorom. Kad sam legla nakon cca 2 sata, pukao je vodenjak i onda sam znala da je to to. 
    Sad vec par dana imam to ciscenje (valjda) i malo bolnije kontrakcije i pitam se isto sto i ti jer neznam kako ce krenuti 😂

• LavicaBP

Broj poruka: 62

Prijavi adminu

Ja bila kod fizioterapeuta zbog bolova nisko u zdjelici, potvrdila mi je da je simfiza ali naravno da nema nikakve pomoći osim eventualno onog pojasa da malo olakša nošenje trbuha 🙄
    Kad me vidjela kako hodam, čula da je beba već praktički u porođajnom kanalu, ima 3kg i to sve samo mi je rekla da se nemamo smisla naručivati više jer ću roditi idući tjedan 😳😳😳😳 ja sam laganini jer u glavi imam još mjesec dana pa ću se kao stići psihički pripremiti, i sad sam sva u šoku 😳 znam da to nitko ne može znati, ali baš me zabrinula jer nismo spremni 🤣

👩 1994 god.
    🧑 1992 god.
    aspiracija 9.8 -> 11 🥚 -> 8 embrija (ICSI) -> 5 blastocista -> 4 ❄️, transfer 1 blastociste 14.8.
    28.8. (14.dnt) beta 431 😍 30.8. (16.dnt) beta 1040 😍 Panorama low risk ✅️ it's a girl 💕

• Leptirica123

Prijavi adminu

BlackRose

Leptirica123

Vi koje ste već rađale, kako ste prepoznale da vam porod kreće, ok ako pukne prvo vodenjak, pa znaš da kreće.. isto kome se posreće trudovi u pravilnim razmacima pa isto znaju.. Na primjer kod moje jedne legice bili su ti bolovi skroz u nepravilnim razmacima, i bolovi nisu bili toliko jaki, i nisu se pojačavali, bila sigurna da su lažni trudovi, i na nagovor muža ipak otišli u bolnicu a ono već 7 prstiju otvorena, kad su joj probušili vodenjak onda su krenuli jači trudovi i brzo se porodila.. A kod druge legice, ispao joj je samo sluzni čep, i ona samo na osnovu toga ode odmah u bolnicu, nikakve trudove nije imala,malo zatezanje nekakvo je osjetila,a ono 4,5 prstiju otvorena stave ju na ctg a tamo pokazuje jake trudove, i čude se kako ona ništa ne osjeti, porodila se za 2 ipo sata kao prvorotkinja..
    Meni su prije malo više od tjedan dana na pregledu samo rekli da sam prst otvorena, sad me nisu gledali pošto na ctg-u nema trudova, i sad uz sve te bolne kontrakcije, mene strah šta ako ne prepoznam na vrijeme, kad zaista se uputiti bolnicu, kakva su vaša iskustva?
    Mislim da je to jako individualno. Evo, ocekujem trecu bebu, a osjecam se kao da je prva 😅 svaka trudnoca mi je bila drukcija pa mi je samim tim i vrijeme pred porod drugacije. Prvi porod krenuli trudovi nepravilnog razmaka, dovoljno jaki da mi nedaju spavati, a opet dovoljno slabi da se ok prodisu. Uz trudove je odmah krenuo i proljev, ali ni onda nisam bila 100% sigurna. Bila je maaalo drugacija bol nego kod pripremnih kontrakcija.
    Drugi porod krenuo s blagim menstrualnim bolovima i ekstremnim umorom. Kad sam legla nakon cca 2 sata, pukao je vodenjak i onda sam znala da je to to.
    Sad vec par dana imam to ciscenje (valjda) i malo bolnije kontrakcije i pitam se isto sto i ti jer neznam kako ce krenuti 😂

Bome svaka trudnoća drugačija, najsigurniji znak je kad pukne vodenjak, ovo ostalo sve zavisi od osobe do osobe, jačina trudova, pravilan, nepravilan razmak trudova,.. Nema druge nego osluškivati svoje tijelo i nadati se da ćemo prepoznati kad zaista krene, samo da se ne porodimo kod kuće 😂😊

• Leptirica123

Prijavi adminu

LavicaBP

Ja bila kod fizioterapeuta zbog bolova nisko u zdjelici, potvrdila mi je da je simfiza ali naravno da nema nikakve pomoći osim eventualno onog pojasa da malo olakša nošenje trbuha 🙄
    Kad me vidjela kako hodam, čula da je beba već praktički u porođajnom kanalu, ima 3kg i to sve samo mi je rekla da se nemamo smisla naručivati više jer ću roditi idući tjedan 😳😳😳😳 ja sam laganini jer u glavi imam još mjesec dana pa ću se kao stići psihički pripremiti, i sad sam sva u šoku 😳 znam da to nitko ne može znati, ali baš me zabrinula jer nismo spremni 🤣

Znači je u pitanju simfiza, i da kod toga nema pomoći, u najvećem postotku prođe tek nakon poroda.. Meni su ti bolovi trajali svega par dana, osjećala sam se kao da mi je cijela zdjelica raspadnuta, bolna na svaki pokret, ali evo kod mene je prošlo, ako je to bilo upitanju kod mene, sad me muči samo išijas 😂
    A gle bez obzira što ti je već u porođajnom kanalu, može, a i nemora brzo krenuti porod, kako god bilo, koliko god nismo možda spremni, kad dođe taj trenutak bit ćeš spremna.. 😊

buhtlica23

Broj poruka: 2053

Prijavi adminu

Cure pomagajte 😞
    Sinoc su krenili grcevi u listovima, cijelu noc sam preplakala koliko me bolilo. Doslovno kao da imate najjaci upalu misica imam takav osjecaj. Problem je sto sam u 35 tt a dr je rekla da magnezij ne smijem poslje 34 tt. 
    Danas jedva hodam od bolova, imate li kakvu metodu da mi pomognete ? Ako ovako bude do kraja ja cu poludit od bolova 😭i uz sve to me uhvatio neki proljev vise ne znam jel to nesto vlada neka viroza ili se nesto sprema a nekako mi prerano jer ctg nije ocitao trudove ni nista..

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍🤵31 👰29

• Leptirica123

Prijavi adminu

buhtlica23

Cure pomagajte 😞
    Sinoc su krenili grcevi u listovima, cijelu noc sam preplakala koliko me bolilo. Doslovno kao da imate najjaci upalu misica imam takav osjecaj. Problem je sto sam u 35 tt a dr je rekla da magnezij ne smijem poslje 34 tt.
    Danas jedva hodam od bolova, imate li kakvu metodu da mi pomognete ? Ako ovako bude do kraja ja cu poludit od bolova 😭i uz sve to me uhvatio neki proljev vise ne znam jel to nesto vlada neka viroza ili se nesto sprema a nekako mi prerano jer ctg nije ocitao trudove ni nista..

Meni je doktorica rekla da magnezij mogu piti do kraja trudnoće, iako većinom savjetuju da se prestane ranije piti, ja ga sad popijem ponekad.. Meni su znali boljeti noge jako, ali evo od kad mi svako veće muž izmasira noge, listove, više nemam baš tolikih bolova i grčeva u nogama, mene je spasilo to.. 

buhtlica23

Broj poruka: 2053

Prijavi adminu

Leptirica123

buhtlica23

Cure pomagajte 😞
    Meni je doktorica rekla da magnezij mogu piti do kraja trudnoće, iako većinom savjetuju da se prestane ranije piti, ja ga sad popijem ponekad.. Meni su znali boljeti noge jako, ali evo od kad mi svako veće muž izmasira noge, listove, više nemam baš tolikih bolova i grčeva u nogama, mene je spasilo to..

Morat cu muza upregnuti, ali evo ne znam sta da radim sa tim magnezijem. Dr mi je bas naglasila to da ga ne uzimam pa me strah a iskreno ovo je za poludit.

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍🤵31 👰29

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.