Kako se vi osjecate zadnje dane? Meni je uzasno vruce, najradije bi iskocila van iz vlastite koze. Sad jos i ti menstrualni bolovi. Danas sam sat i pol prespavala nakon pregleda jer jednostavno jedva sama sa sobom bavim. Jucer sam bila puna energije, danas sam koma. Od kako sam se probudila, osjecam onako skroz laganu menstrualnu bol i bas se nekako cudno osjecam. Neznam ni sama objasniti. Beba je onako, nije preziva, a nije ni premirna.
Cure jel I vama ostala dijastaza nakon poroda? Meni je sada skoro mj dana od poroda i kad se stisnem kao u trbusnjak imam izbocinu kao valjak po duzini grozno izgledaSretno svima u daljnjim pregledima i na porodima!
Meni je ovaj postpartum dosta tezak, ponajvise psihicki unatoc carskom rezu od kojeg sam se ekspresno oporavila. Psiha je tu puno veci izazov.
Daj vremena tijelu da se oporavi. Kad prođe prvih 6 tjedana od poroda, idi kod fizioterapeuta koji je specijaliziran za trudnice i zene nakon poroda da ti provjeri u kakvom je stanju dijastaza. Sve se to da ispraviti samo s vjezbama ako nije prevelika. Ako jos nije proslo mjesec dana, nemoj se bezveze stresirati. Mozda se jednistavno jos nije vratilo sto ne znaci da nece 😊
A i mislim da kod zena koje su imale carski to ide nesto sporije, ali neka me netko ispravi ako grijesim
Cure jel I vama ostala dijastaza nakon poroda? Meni je sada skoro mj dana od poroda i kad se stisnem kao u trbusnjak imam izbocinu kao valjak po duzini grozno izgledaSretno svima u daljnjim pregledima i na porodima!
Meni je ovaj postpartum dosta tezak, ponajvise psihicki unatoc carskom rezu od kojeg sam se ekspresno oporavila. Psiha je tu puno veci izazov.
Meni je fizijatrica u bolnici rekla nekakve vjezbe za dijastazu, al ne mogu se sjetit koje su jer nisam valjda procesirala nista vise od "beba" tad. Jesi ti dobila kakve vjezbe ili ne?
Meni je ostala dijastaza, i s obzirom na ponovnu trudnocu u kratkom roku jos se i povecala. Isto sam imala carski, cijeli donji dio stomaka ne osjetim nego onako kao neke trnce skroz je utrnuto i isto kad se dizem kao za trbušnjake imam izbocinu i bas se vidi di su rastavljeni misici. Kad rodim, prvi cilj mi je srediti dijastazu zbog jakih bolova u ledima. I krenuti cu na vježbe kod jedne žene koja se bavi time.
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍🤵31 👰29
Cure, kada su vam se bebe okrenule "na glavu" tj.da prednjaci glavica..meni je na svakom pregledu prednjacila i danas evo nogice prednjace, jos je nekako poprijeko okrenuta pa sa strana me udara..sad sam 32+2..prvi porod mi je bio prirodni i ne bih zeljela da zbog polozaja bebe drugi ne bude..ne znam do kada beba ima mogucnost i prostora da se okrene kako treba🤔
Moj je bio do prošlog tjedna (33.tt.) na zadak pa se okrenuo. A stigne ti se okrenuti još, možeš jedino raditi spinning babies vježbe za okretanje. Ja jesam, sad da li je to pomoglo ili bi se i inače okrenuo, ne znam.
Hvala ti. Niti ne znam kako te vjezbe izgledaju, izguglacu sada pa probati. Doktorica mi je rekla da dodjem za 7 dana da mi uradi bris pa usput da vidi polozaj bebe. Prva curka mi se okrenula kako treba sa 28+ i tako ostala..
Cure, kada su vam se bebe okrenule "na glavu" tj.da prednjaci glavica..meni je na svakom pregledu prednjacila i danas evo nogice prednjace, jos je nekako poprijeko okrenuta pa sa strana me udara..sad sam 32+2..prvi porod mi je bio prirodni i ne bih zeljela da zbog polozaja bebe drugi ne bude..ne znam do kada beba ima mogucnost i prostora da se okrene kako treba🤔
U istim tjednima je moj bio jos uvijek u tom poprijeko polozaju i onda se iza okrenuo na glavu i tako ostao. Ima jos vremena. 😊Nakon prvog poroda, fizijatrici su u rodilistu doslovno uletila 4 prsta u moju dijastazu. Iza sam nosila pojas i radila neke vjezbe koji se ni ja ne sjecam, ali je trebalo vremena da se vrati, sigurno pola godine ako ne i vise. Mislim da me sada ceka ista stvar. Samo treba strpljivo, ne ide to tako brzo. Ali je rijesivo ☺️
Sortiraj odgovore
Najstariji