Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bananica81
    03. Travanj 2024. 19:54

sophisticy

Cure jel I vama ostala dijastaza nakon poroda? Meni je sada skoro mj dana od poroda i kad se stisnem kao u trbusnjak imam izbocinu kao valjak po duzini grozno izgleda

Sretno svima u daljnjim pregledima i na porodima!

Meni je ovaj postpartum dosta tezak, ponajvise psihicki unatoc carskom rezu od kojeg sam se ekspresno oporavila. Psiha je tu puno veci izazov.

Meni je fizijatrica u bolnici rekla nekakve vjezbe za dijastazu, al ne mogu se sjetit koje su jer nisam valjda procesirala nista vise od "beba" tad. Jesi ti dobila kakve vjezbe ili ne?

buhtlica23
    03. Travanj 2024. 19:55

sophisticy

Cure jel I vama ostala dijastaza nakon poroda? Meni je sada skoro mj dana od poroda i kad se stisnem kao u trbusnjak imam izbocinu kao valjak po duzini grozno izgleda

Sretno svima u daljnjim pregledima i na porodima!

Meni je ovaj postpartum dosta tezak, ponajvise psihicki unatoc carskom rezu od kojeg sam se ekspresno oporavila. Psiha je tu puno veci izazov.

Meni je ostala dijastaza, i s obzirom na ponovnu trudnocu u kratkom roku jos se i povecala. Isto sam imala carski, cijeli donji dio stomaka ne osjetim nego onako kao neke trnce skroz je utrnuto i isto kad se dizem kao za trbušnjake imam izbocinu i  bas se vidi di su rastavljeni misici. Kad rodim, prvi cilj mi je srediti dijastazu zbog jakih bolova u ledima. I krenuti cu na vježbe kod jedne žene koja se bavi time.

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• Laraimama92
    03. Travanj 2024. 21:19

Cure, kada su vam se bebe okrenule "na glavu" tj.da prednjaci glavica..meni je na svakom pregledu prednjacila i danas evo nogice prednjace, jos je nekako poprijeko okrenuta pa sa strana me udara..sad sam 32+2..prvi porod mi je bio prirodni i ne bih zeljela da zbog polozaja bebe drugi ne bude..ne znam do kada beba ima mogucnost i prostora da se okrene kako treba🤔

amystiqa
    03. Travanj 2024. 21:28

Moj je bio do prošlog tjedna (33.tt.) na zadak pa se okrenuo. A stigne ti se okrenuti još, možeš jedino raditi spinning babies vježbe za okretanje. Ja jesam, sad da li je to pomoglo ili bi se i inače okrenuo, ne znam. 

2020. 👦🏻

• Laraimama92
    03. Travanj 2024. 21:32

amystiqa

Moj je bio do prošlog tjedna (33.tt.) na zadak pa se okrenuo. A stigne ti se okrenuti još, možeš jedino raditi spinning babies vježbe za okretanje. Ja jesam, sad da li je to pomoglo ili bi se i inače okrenuo, ne znam.

Hvala ti. Niti ne znam kako te vjezbe izgledaju, izguglacu sada pa probati. Doktorica mi je rekla da dodjem za 7 dana da mi uradi bris pa usput da vidi polozaj bebe. Prva curka mi se okrenula kako treba sa 28+ i tako ostala..

Yellowsubmarine
    03. Travanj 2024. 21:47

Laraimama92

Cure, kada su vam se bebe okrenule "na glavu" tj.da prednjaci glavica..meni je na svakom pregledu prednjacila i danas evo nogice prednjace, jos je nekako poprijeko okrenuta pa sa strana me udara..sad sam 32+2..prvi porod mi je bio prirodni i ne bih zeljela da zbog polozaja bebe drugi ne bude..ne znam do kada beba ima mogucnost i prostora da se okrene kako treba🤔

U istim tjednima je moj bio jos uvijek u tom poprijeko polozaju i onda se iza okrenuo na glavu i tako ostao. Ima jos vremena. 😊

Nakon prvog poroda, fizijatrici su u rodilistu  doslovno uletila 4 prsta u moju dijastazu. Iza sam nosila pojas i radila neke vjezbe koji se ni ja ne sjecam, ali je trebalo vremena da se vrati, sigurno pola godine ako ne i vise. Mislim da me sada ceka ista stvar. Samo treba strpljivo, ne ide to tako brzo. Ali je rijesivo ☺️

• Mrva1104
    03. Travanj 2024. 22:20

Moj se okrenuo u 31tt. Cula sam price gdje se beba doslovno u zadnji tren okrene tako da ima vremena i nade 🥰

💙

• Sandra25
    03. Travanj 2024. 22:41

Moj se u 35 tjednu okrenuo na zadak, a u 36 tjednu vratio na glavu. Otprilike tako do 36 tjedna imaju mjesta da se okrenu

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

sophisticy
    03. Travanj 2024. 22:58

Nama nije dosao fizijatar tako da nije utvrdeno kolika je dijastaza niti smo dobile vjezbe. Ali kuzim vas, pricekati cu da prode 8 tjedana, onda imam pregled kod svoje gin pa cu vidjeti imam li dozvolu za vjezbanje itd. 

baby development in progress ~ 14.3.24.

• Laraimama92
    03. Travanj 2024. 23:08

Hvala cure na odgovorima☺️. Znaci imamo jos vremena dosta. Ovo kao da mi je prvo dijete pa sve neke nedoumice i pitanja, ali potpuno drugacija trudnoca, prva je bila sva po P.S.-u, bez ikakvih problema😅
    U prvoj sam do dan pred porod setala od 5 do 7km, a sad napravim 500 metara i doslovno umrem, a nista kila nisam dobila vise. Vama koje ste trudne vec 34, 35+, svaka cast, ja mislim da necu imati snage popeti se uz stepenice zgrade uskoro, posebno ovih dana kad su vrucine, srce mi kuca u grlu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.