Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Cuci22
    09. Kolovoz 2022. 21:04

Cure danas sam bila na prvom pregledu! Sve je okej hvala Bogu, plod se nalazi visoko u materici sto mi je rekao da je dobro. Jos uvijek se ne cuje srce ali kaze da je to normalno jer je u pitanju 5 sedmica (6 ako racunamo od menstruacije) ali i po mojoj evidenciji ovulacije i po mjerama ovo je 5. 
    Imam jedan miom ali rekao mi je da je to normalno i da se ne trebam oko toga uzbudjivati (?!) kaze samo da znam pa da mogu provjeriti nakon nekog vremena. 
    Zbog insulinske mi je rekao da se drzim dijete od 1800 kalorija i citala sam jelovnike to je to sto mi je i nutricionista preporucio prije trudnoce, jer odrzava nivo secera stabilnim tokom dana. Kontrola mi je za 10 dana jer poslije planiram godisnji pa da idem mirna 🤞🏻

• DaMa_21
    09. Kolovoz 2022. 21:09

Cuci22

Cure danas sam bila na prvom pregledu! Sve je okej hvala Bogu, plod se nalazi visoko u materici sto mi je rekao da je dobro. Jos uvijek se ne cuje srce ali kaze da je to normalno jer je u pitanju 5 sedmica (6 ako racunamo od menstruacije) ali i po mojoj evidenciji ovulacije i po mjerama ovo je 5.
    Imam jedan miom ali rekao mi je da je to normalno i da se ne trebam oko toga uzbudjivati (?!) kaze samo da znam pa da mogu provjeriti nakon nekog vremena.
    Zbog insulinske mi je rekao da se drzim dijete od 1800 kalorija i citala sam jelovnike to je to sto mi je i nutricionista preporucio prije trudnoce, jer odrzava nivo secera stabilnim tokom dana. Kontrola mi je za 10 dana jer poslije planiram godisnji pa da idem mirna 🤞🏻

Odlicno, bas mi je drago da je sve kako treba biti 😁
    Izgleda da cemo biti na istoj dijete iducih 7/8 mjeseci 🙈

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• DaMa_21
    09. Kolovoz 2022. 21:31

Rose.

DaMa_21

Cure, upalila mi se zlijezda/limfni cvor izmedju pazuha i sise. Povecano je i boli me kad dizem ruku.
    Ima neka od vas iskustva s tim?
    Meni zna od dezodoransa bit tako… stanem dan dva ili promijenim neki drugi i prođe.

Pokusat cu to svakako, hvala ti :)
    Doktorica mi je preporucila i da stavljam hladne obloge, po njoj se radi o upali limfnog cvora.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

tortiLLana35
    09. Kolovoz 2022. 23:13

Hej,evo i mene..danas na prvom pregledu,potvrda trudnoce😊,po dr.6+1tt ,ne pokazuje otkucaje zasada isto jer je ovulacija bila kasnije kao i kod cucci22 a i nisam se ni nadala jer znam otprilike vrijeme začeća pa je rano još.Kontrola opet početkom 9.mj.
    Ja isto problem imam sa zatvorom,isto sam kavu smanjila,jučer zadnju cigaretu popušila mada sam ih smanjila na 5 dnevno čim sam test napravila.Sad sam ih skroz ostavila.Dr mi je predložila donat mg i magnezij zasada za probavu..ako mi baš ne bude pomagalo,onda će mi neki sirup prepisati..(nešto Kivi,Kivilax..)Počela sam stavljati chia sjemenke u jogurte tako da se nadam učinku 

Rose.
    10. Kolovoz 2022. 00:44

aider28

DaMa_21

aider28

Kakva vam je glukoza, ako je netko već radio nalaze?
    Meni je ispala 5.1, navodno je granica 5 na tašte, sve iznad je gestacijski dijabetes. Danas idem kod doktora, baš me zanima što će reći.
    Meni je bila 4.5 i 4.9, u cetvrtak imam novu kontrolu.
    Mislim da je 5.1 jos ok, Vjerojatno ce te poslati da opet izvadis i eventualno da napravis OGTT. Prijateljica je imala takav nalaz i ovo je bila procedura kod nje, idpalo je da joj je secer skroz normalan :)
    Javi sto ce reci doktor 🤞
    Evo me! Beba je super, veća je za 7 dana, ispada da sam po tom skoro 9 tjedana. Čula sam srce kako jako kuca 🥰 ima ručice, nožice miče njima❤️
    Međutim imam hematom do bebe desno, dobila sam duphaston 2x1 do slijedeće kontrole. Doktor inače nešto mrmlja uvijek u bradu pa ga nisam baš shvatila, nije mi rekao da mirujem? Hematom je 1,6cm. Da li je to veliko naspram bebe? Jer beba je 1,75.
    A za glukozu moram ponoviti vađenje pa ćemo vidjeti.
    Što se tiče limfnih čvorova, meni su ti inače povećani isto kada i grudi pred M, sad su isto jako veliki ali ne obraćam pažnju. Malo nježnije stavljam dezić.

Bravo za bebicu 🥰 
    Za hematom ne znam, al svakako bih se malo primirila… vjerujem da nije ništa strasno i da će biti sve ok :) 🤞🏻🙏🏼😘

Rose.
    10. Kolovoz 2022. 00:45

Cuci22

Bravo za dobar pregled :)
    Mioma nisu opasni u T, treba se samo pratit njihov rast, također imam jedan, i gin je rekao da nije ništa zabrinjavajuće. 🥰

Piamia
    10. Kolovoz 2022. 09:31

Pozdrav drage trudnice. Vi ste sad taman u tom razdoblju kada vam mozda treba baby watcher pa vam nudim jer prodajem. Koristen je samo 2 puta, marka uređaja je MAS i puna cijena je oko 800 kn, uz njega dolazi i original gel. Meni je u najvecoj panici bas pomogao tako da eto, svakako nije lose za umiriti se povremeno.
    Prodajem ga za 290 kn, ako ste zainteresirane javite se na mail plavetniloneba9@gmail.comPozdrav i sretno dalje :)

Nina187
    10. Kolovoz 2022. 11:06

kk1109

Bok cure…ja nisam nesto aktivna jer sam jos ovaj tjedan na godisnjem pa koristim svaku sekundu za odmor i opustanje…od iduceg tjedna opet natrag u svakodnevnicu , a tako mi se neeedaaa😅
    Jel nekog od vas muci zatvor? Ja se stvarno trudim jest vlaknastu hranu, pahuljice, krusku, sljive,marelice…al ne ide bas uvijek. Jedino sta mi uvijek pomogne je kava u kombinaciji s cigaretom al stvarno to pokusavam izbjegavat jer sam prestala pusit kad sam saznala da sam trudna. Vjerujem da jedna cigareta ne utjece lose na bebu al opet bolje ni jedna pa pokusavam nac neko prirodno rijesenje al za sad nisam bas uspjesna 😵‍💫
    Kupila sam si one Evaq cepice al nisam.ih jos probala. Citala sam da su oke za trudnice ali nekak me strah to koristit. Imate vi iskustva i neku taktiku kako da proradi probavaa?

I ja imam problema s probavom. Imam i inače, a sad još i više. Trudim se jesti zobene kaše, voće, suhe šljive, datulje… ponekad pomogne, ponekad ne.

Nina187
    10. Kolovoz 2022. 11:08

Rose.

Nina187

Hej, buduće mame, kako ste? Ja sam danas 8 tt, sutra imamo prvi UZV. Mučnine me ubijaju, nije mi mučno jedino kad spavam. Zanima me razmišlja li koja od vas o prenatalnom testu?
    Pričala sam već s gin… Radit ću nifty plus… prve dvi T nisam ništa, al sad hoću..

Ja isto nisam u prvoj, ali sad hoću. To je onaj paket za cca 4600 kn? Gdje ćeš ići?

Rose.
    10. Kolovoz 2022. 20:30

Nina187

Rose.

Nina187

Hej, buduće mame, kako ste? Ja sam danas 8 tt, sutra imamo prvi UZV. Mučnine me ubijaju, nije mi mučno jedino kad spavam. Zanima me razmišlja li koja od vas o prenatalnom testu?
    Pričala sam već s gin… Radit ću nifty plus… prve dvi T nisam ništa, al sad hoću..

Ja isto nisam u prvoj, ali sad hoću. To je onaj paket za cca 4600 kn? Gdje ćeš ići?

Evo stvarno ne znam cijene, gin mi je rekao da ima kao tri vrste, Basic, standard i taj treći koji je najprošireniji… vadim krv kod svog gin (mali primorski gradić) i oni to šalju onda u ZG… 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.