Ja popijem jednu do dvije kave dnevno, najčešće jednu iz gušta..
Mislim da je u umjerenim količinama nema štete, ali ako te brine uvijek imaš bezkofeinske kave koje su meni jednako fine okusom, ali sa smanjenim udjelom kofeina nisam vidjela.
Jedino znam da ti npr. instant kava ima manje kofeina od klasične mljevene pa može i to biti opcija :)I ja se trudim da popijem do 2 max mada sam prije pila vise - na poslu par, poslije posla jos jednu.. najvise i volim instant kafu i macchiato ali smanjiti cu maksimalno. Cudno je o koliko “normalnih” stvari u svakodnevnom zivotu pocnes razmisljati. Danas sam bukvalno iz kolica vratila par konzervi tune jer sam se sjetila da mi ni to vise nije sigurno. 😂
Ja ko veliki ljubitelj kave sada jedva popijem jednu i to cisto jer mi samo kava pomaze u probavi(zatvori me po par dana, uzas). I non stop mo je muka, hrana mi se ne gadi, cak sto vise, ali cim pojedem odmah taj neki oskecaj napihanosti, mucnine. Koji vi magnezij korostite i pomaze li? I da , jako mi se jede morska hrana i tuna, ali buduci da tuna nije na popisu pozeljnih smanjila sam je na minimum.Koristim magnezij duo power od plivita, meni je super, navečer i preko noći me zna uhvatiti neka nervoza u nogama, pa mi dosta pomogne, a također i nemam problema s probavom nikakvih…
Ja sam zadnjih dana u dva navrata pojela kozice, nisam uopće čitala za to, znam po pričama za tunu, al se nisam uopće sjetila pročitati za kozice…Dobrodošle nove cure, neka vam budu uredne trudnoće 🥰🥰Bas sam neki dan trazila info za kozice i pise da ih smijemo jesti, ali moraju biti termicki obradjene :)
Hvala na info :)
Cure, upalila mi se zlijezda/limfni cvor izmedju pazuha i sise. Povecano je i boli me kad dizem ruku.
Ima neka od vas iskustva s tim?
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
03/2023 N💕
Kakva vam je glukoza, ako je netko već radio nalaze?
Meni je ispala 5.1, navodno je granica 5 na tašte, sve iznad je gestacijski dijabetes. Danas idem kod doktora, baš me zanima što će reći.Meni je bila 4.5 i 4.9, u cetvrtak imam novu kontrolu.
Mislim da je 5.1 jos ok, Vjerojatno ce te poslati da opet izvadis i eventualno da napravis OGTT. Prijateljica je imala takav nalaz i ovo je bila procedura kod nje, idpalo je da joj je secer skroz normalan :)
Javi sto ce reci doktor 🤞
Evo me! Beba je super, veća je za 7 dana, ispada da sam po tom skoro 9 tjedana. Čula sam srce kako jako kuca 🥰 ima ručice, nožice miče njima❤️
Međutim imam hematom do bebe desno, dobila sam duphaston 2x1 do slijedeće kontrole. Doktor inače nešto mrmlja uvijek u bradu pa ga nisam baš shvatila, nije mi rekao da mirujem? Hematom je 1,6cm. Da li je to veliko naspram bebe? Jer beba je 1,75.
A za glukozu moram ponoviti vađenje pa ćemo vidjeti.
Što se tiče limfnih čvorova, meni su ti inače povećani isto kada i grudi pred M, sad su isto jako veliki ali ne obraćam pažnju. Malo nježnije stavljam dezić.
6+0 srce kuca ❤️
@Nelam
Prva 2 dana sam imala od 38-39, treći je pala na 37,8 cca.
Nisu mi ništa rekli, ali sam čitala da je nakon covida u teudnoci poželjno češće raditi pregled. Čak sam u jednoj grupi vidjela da trudnice dobivaju zbog njega injekcije do kraja trudnoće protiv zgrušavanja krvi, valjda je veća opasnost 😮💨
A javila sam se taman ginu sa godišnjeg kad je došao da sam trudna 7 tjedana i da imam covid, naručila me sutra pa ćemo vidjeti kako će proći pregled. Nadam se da je sve ok zbog glupe korone. Ti ju isto imaš ili neka druga viroza? Kako si?Što se tiče kave ja ju nisam popila već 10 dana, od kad su krenule mučnine, zgadila mi se. A mučnine su se smanjile, samo kad ustanem ujutro mi je muka.
Covid- dan i pol sam imala temperaturu. Ok sam sada. Idući pregled imam zakazano standardno, tj. ginekologica mi nije rekla da moram ranije doći. Pitat ću je svakako za detalje na pregledu i da li je što dodatno potrebno.
To ti je sada 1. pregled u trudnoći ili si bila već? Javi što ti je gin rekao! Držim palčeve da je sve ok!🙏
Bok cure...ja nisam nesto aktivna jer sam jos ovaj tjedan na godisnjem pa koristim svaku sekundu za odmor i opustanje...od iduceg tjedna opet natrag u svakodnevnicu , a tako mi se neeedaaa😅
Jel nekog od vas muci zatvor? Ja se stvarno trudim jest vlaknastu hranu, pahuljice, krusku, sljive,marelice...al ne ide bas uvijek. Jedino sta mi uvijek pomogne je kava u kombinaciji s cigaretom al stvarno to pokusavam izbjegavat jer sam prestala pusit kad sam saznala da sam trudna. Vjerujem da jedna cigareta ne utjece lose na bebu al opet bolje ni jedna pa pokusavam nac neko prirodno rijesenje al za sad nisam bas uspjesna 😵💫
Kupila sam si one Evaq cepice al nisam.ih jos probala. Citala sam da su oke za trudnice ali nekak me strah to koristit. Imate vi iskustva i neku taktiku kako da proradi probavaa?
🙋♀️- 28
🙋♂️- 31
4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
Stiže nam dečko 💙
11.02.2023. Niko 👶💙
Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀
Bok cure…ja nisam nesto aktivna jer sam jos ovaj tjedan na godisnjem pa koristim svaku sekundu za odmor i opustanje…od iduceg tjedna opet natrag u svakodnevnicu , a tako mi se neeedaaa😅
Jel nekog od vas muci zatvor? Ja se stvarno trudim jest vlaknastu hranu, pahuljice, krusku, sljive,marelice…al ne ide bas uvijek. Jedino sta mi uvijek pomogne je kava u kombinaciji s cigaretom al stvarno to pokusavam izbjegavat jer sam prestala pusit kad sam saznala da sam trudna. Vjerujem da jedna cigareta ne utjece lose na bebu al opet bolje ni jedna pa pokusavam nac neko prirodno rijesenje al za sad nisam bas uspjesna 😵💫
Kupila sam si one Evaq cepice al nisam.ih jos probala. Citala sam da su oke za trudnice ali nekak me strah to koristit. Imate vi iskustva i neku taktiku kako da proradi probavaa?
Meni je zatvor normalna stvar i bez trudnoce 😂😂
Slucajno sam otkrila u Mulleru Beauty sweets gumene bombone bez secera, imaju laksativni ucinak i ako ih pojedem 10ak sigurno idem na wc 😁
Sigurno postoje i zdraviji i normalniji nacini, vjerujem da ce cure imati savjete.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
03/2023 N💕
Bok cure…ja nisam nesto aktivna jer sam jos ovaj tjedan na godisnjem pa koristim svaku sekundu za odmor i opustanje…od iduceg tjedna opet natrag u svakodnevnicu , a tako mi se neeedaaa😅
Jel nekog od vas muci zatvor? Ja se stvarno trudim jest vlaknastu hranu, pahuljice, krusku, sljive,marelice…al ne ide bas uvijek. Jedino sta mi uvijek pomogne je kava u kombinaciji s cigaretom al stvarno to pokusavam izbjegavat jer sam prestala pusit kad sam saznala da sam trudna. Vjerujem da jedna cigareta ne utjece lose na bebu al opet bolje ni jedna pa pokusavam nac neko prirodno rijesenje al za sad nisam bas uspjesna 😵💫
Kupila sam si one Evaq cepice al nisam.ih jos probala. Citala sam da su oke za trudnice ali nekak me strah to koristit. Imate vi iskustva i neku taktiku kako da proradi probavaa?Meni je zatvor normalna stvar i bez trudnoce 😂😂
Slucajno sam otkrila u Mulleru Beauty sweets gumene bombone bez secera, imaju laksativni ucinak i ako ih pojedem 10ak sigurno idem na wc 😁
Sigurno postoje i zdraviji i normalniji nacini, vjerujem da ce cure imati savjete.
I meni inace zezaa, znam ne ic i po 3 dana i to je moje "normalno", al sam citala da u trudnoci to nikako nije dobro i da bi trebalo svaki dan na veliku, a moja luda glava se boji eksperimentirat previse da uz veliku ne izazovem kontrakcije ili nesto sta ja znam 😅😅
Ajdee gumene bombine obozavaaam pa se isplati probat, hvala tiii 🥰
🙋♀️- 28
🙋♂️- 31
4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
Stiže nam dečko 💙
11.02.2023. Niko 👶💙
Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀
Imam isti problem i uzasno me to muci. Nekad i po tri cetiri dana nemam stolicu a osjecam takvu nadutost za poludit. Kava mi se gadi, a pila sam je na litre posebno ness clasic. Sinoc i jutros sam pojela kompot id sojiva i jabuka i popila nekako salicu kave i vjeruj jedva dosla do wc- probaj. Isto mi pomognu datulje, ali evo zaboravila sam ih kupiti. Mene od sinoc uhvatila grlobolja, slabost, nemoc, boli me donji dio leda i kosti, misici cijelog tjela. Pijem paracetamol i dosta limunade, vitamin c i cink. Sta je vama pomagalo kod prehlade, bas sam slomljena,jedva rucak napravila. Djevojcica mi je prije par dana imala temp., zacepljen nos i malo kasojucala a buduci da je lezala sa mnom u krevetu vjerojatno mi je preslo. Mada je ona sad super a ja nikakva.
Jel piješ magnezij? Ako ne, probaj s njim…
Cure, upalila mi se zlijezda/limfni cvor izmedju pazuha i sise. Povecano je i boli me kad dizem ruku.
Ima neka od vas iskustva s tim?
Meni zna od dezodoransa bit tako… stanem dan dva ili promijenim neki drugi i prođe.
Sortiraj odgovore
Najstariji