Htjela sam vas pitati dali se kojoj od vas prije u trudnoćama ili sada jede dosta voće?
Znači ja se čudim sama sebi koliko mi se voće jede a recimo prije ga nisam dozivljavala dok mi se čokolada i slatko uopće niti malo ne traže,a prije ovisna bila barem o kockici čokolade dnevno😂😂
Mislim,ja se ne bunim,to je odlično ali baš mi je čudno..trpam se ananasom,bijelim grožđem,nektarinama,breskvama,lubenicom..neki dan tražim gdje naći smokve..baš mi se jedu i M mi jučer 2 kg donjeo😁😁🥰🥰
I da,zar je moguće da ja već sa 6 tjedana osjetim zategnutost donjeg dijela trbuha?Nema veze to sa jelom jer sam to sama skuzila,malo sam punija,na 162cm imam 85kg🙄,tako da se trudim zbilja ostati samo na toj kilazi da ne dobivam više.I navečer pazim što ću pojesti, i ujutro mi je trbuh ispuhan ali zato donji dio trbuha,gdje je bebač(maternica) je zategnut i na dodir lagano bolan.Zanima me dali je još kojoj mami tako
Meni jako pase kiselo, a inace ga bas ne volim. Isto sam inace luda za slatkim, a sad mi se uopce ne jede.
Ja sam na dijabetickoj prehrani zbog IR tako da imam ogranicenu kolicinu hrane koju jedem, a sad jedem i manje od propisanog jer nemam apetita. I uz to sam dosta napuhana i narastao mi je trbuh od toga (tvrd je dosta), ali mi je kilaza ista.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
03/2023 N💕
Drage moje, uz ovaj covid i abnormalne temperature i bolove dobila sam smeđi iscjedak.
Zvala sam jučer hitnu kažu da pričekam ako ću krvariti, pitam pa jel mu možete dati bar neke tablete da se to spriječi, veli ne ne jer ne znamo šta će biti.
Danas se to opet nastavilo i još pojačalo, opet sam zvala pa mi je rekao drugi doktor da popijem ako imam duphaston 3x1, mislila sam da imam kutiju, na kraju imam samo 2 tablete.
Nadam se da ce sve biti ok, ipak su prekjucer potvrđeni otkucaji. Ali opet me brine zbog tih visokih temperatura i lijekova protiv. 😔Pozdrav Aider, nadam se da je sada sve ok!🙏 Možeš mi reći molim te što su ti rekli doktori koju dozu paracetamola i koliko dugo možeš uzimati za sniženje temperature? I snizuje se paracetamolom samo ako prijeđe određenu granicu, zar ne?Hej, sve je ok sad. Meni je temperatura išla preko 39, kad bih popila lupocet od 500 digla bi se za još pola stupnja, kontraefekt sam imala.
Onda sam dobila groznicu, sva sam se tresla i otišla na infuziju, na kraju su mi ginekolozi u Petrovoj rekli da kada mi paracetamol ne skida tako visoku temperaturu da je veća korist popiti brufen nego imati treskavice, to je puno opasnije za bebu! Kažu da je brufen tek u zadnjim mjesecima opasniji, da koliko su se one brufena nadavale trudnicama.
Tako da su mi oni sami na hitnoj dali ketonal injekciju, kasnije doma skijala sa brufenom. Nisam skidala temp do 38.
Nadam se da sam ti pomogla, imaš temperaturu?Super da ti je sve ok sad! Uzela sam jučer paracetamol od 500mg kad mi je temperatura prešla 37.8 pa je onda pala da bi nakon toga za par sati došla do 38.1., tada sam uzela još jedan paracetamol. To ju je snizilo. Sad mi varira od 36.7. do 37.5, ali to snizujem tuširanjem, uzimanjem dosta tekućine/čaja od kamilice.
To je ok temperatura, znam da nije ugodna- pogotovo u trudnoći, ali dobro je da tijelo reagira na paracetamol.
Čak sam krumpir stavljala u čarape i nije mi pomoglo, niti tuširanje. Hvala Bogu pa je sad sve iza mene.
Samo pazi ako se baš počneš trest od temperature to je kažu baš opasno, nadam se da do toga neće doći, sretno! 😊
6+0 srce kuca ❤️
Drage moje, uz ovaj covid i abnormalne temperature i bolove dobila sam smeđi iscjedak.
Zvala sam jučer hitnu kažu da pričekam ako ću krvariti, pitam pa jel mu možete dati bar neke tablete da se to spriječi, veli ne ne jer ne znamo šta će biti.
Danas se to opet nastavilo i još pojačalo, opet sam zvala pa mi je rekao drugi doktor da popijem ako imam duphaston 3x1, mislila sam da imam kutiju, na kraju imam samo 2 tablete.
Nadam se da ce sve biti ok, ipak su prekjucer potvrđeni otkucaji. Ali opet me brine zbog tih visokih temperatura i lijekova protiv. 😔Pozdrav Aider, nadam se da je sada sve ok!🙏 Možeš mi reći molim te što su ti rekli doktori koju dozu paracetamola i koliko dugo možeš uzimati za sniženje temperature? I snizuje se paracetamolom samo ako prijeđe određenu granicu, zar ne?Hej, sve je ok sad. Meni je temperatura išla preko 39, kad bih popila lupocet od 500 digla bi se za još pola stupnja, kontraefekt sam imala.
Onda sam dobila groznicu, sva sam se tresla i otišla na infuziju, na kraju su mi ginekolozi u Petrovoj rekli da kada mi paracetamol ne skida tako visoku temperaturu da je veća korist popiti brufen nego imati treskavice, to je puno opasnije za bebu! Kažu da je brufen tek u zadnjim mjesecima opasniji, da koliko su se one brufena nadavale trudnicama.
Tako da su mi oni sami na hitnoj dali ketonal injekciju, kasnije doma skijala sa brufenom. Nisam skidala temp do 38.
Nadam se da sam ti pomogla, imaš temperaturu?Super da ti je sve ok sad! Uzela sam jučer paracetamol od 500mg kad mi je temperatura prešla 37.8 pa je onda pala da bi nakon toga za par sati došla do 38.1., tada sam uzela još jedan paracetamol. To ju je snizilo. Sad mi varira od 36.7. do 37.5, ali to snizujem tuširanjem, uzimanjem dosta tekućine/čaja od kamilice.To je ok temperatura, znam da nije ugodna- pogotovo u trudnoći, ali dobro je da tijelo reagira na paracetamol.
Čak sam krumpir stavljala u čarape i nije mi pomoglo, niti tuširanje. Hvala Bogu pa je sad sve iza mene.
Samo pazi ako se baš počneš trest od temperature to je kažu baš opasno, nadam se da do toga neće doći, sretno! 😊
Hvala ti! Koliko dana ukupno ti je trajala temperatura? Da li su ti što rekli da dođeš na idući pregled ranije od prethodno zakazanog ili ne?
Htjela sam vas pitati dali se kojoj od vas prije u trudnoćama ili sada jede dosta voće?Meni jako pase kiselo, a inace ga bas ne volim. Isto sam inace luda za slatkim, a sad mi se uopce ne jede.
Ja sam na dijabetickoj prehrani zbog IR tako da imam ogranicenu kolicinu hrane koju jedem, a sad jedem i manje od propisanog jer nemam apetita. I uz to sam dosta napuhana i narastao mi je trbuh od toga (tvrd je dosta), ali mi je kilaza ista.
DaMa koliko se pridrzavas ishrane zbog IR? I ja imam IR i prije trudnoce sam vodila racuna ali ono pojedem i sladoled i slatko… a sada otkako sam trudna strah me toga a opet mi se jede 😞 svaki put kad pojedem nesto razmisljam da li sam sada napravila neku stetu.
Ne jedes secere, peciva, pizzu?
Htjela sam vas pitati dali se kojoj od vas prije u trudnoćama ili sada jede dosta voće?
Znači ja se čudim sama sebi koliko mi se voće jede a recimo prije ga nisam dozivljavala dok mi se čokolada i slatko uopće niti malo ne traže,a prije ovisna bila barem o kockici čokolade dnevno😂😂
Mislim,ja se ne bunim,to je odlično ali baš mi je čudno..trpam se ananasom,bijelim grožđem,nektarinama,breskvama,lubenicom..neki dan tražim gdje naći smokve..baš mi se jedu i M mi jučer 2 kg donjeo😁😁🥰🥰
I da,zar je moguće da ja već sa 6 tjedana osjetim zategnutost donjeg dijela trbuha?Nema veze to sa jelom jer sam to sama skuzila,malo sam punija,na 162cm imam 85kg🙄,tako da se trudim zbilja ostati samo na toj kilazi da ne dobivam više.I navečer pazim što ću pojesti, i ujutro mi je trbuh ispuhan ali zato donji dio trbuha,gdje je bebač(maternica) je zategnut i na dodir lagano bolan.Zanima me dali je još kojoj mami takoMeni jako pase kiselo, a inace ga bas ne volim. Isto sam inace luda za slatkim, a sad mi se uopce ne jede.
DaMa koliko se pridrzavas kolicine i ishrane generalno zbog IR? I ja imam IR i prije trudnoce sam vodila racuna ali i brljala. Sada kada god pojedem nesto sto zbog IR ne bih smjela razmisljam da li sam napravila neku stetu 🥺 koliko obroka imas dnevno i sta izbjegavas? Takodjer mame koje vole kafu, koliko je pijete u trudnoci? Ima li nekih alternativa tipa neke kafe koje imaju manje kofeina?
Ja popijem jednu do dvije kave dnevno, najčešće jednu iz gušta..
Mislim da je u umjerenim količinama nema štete, ali ako te brine uvijek imaš bezkofeinske kave koje su meni jednako fine okusom, ali sa smanjenim udjelom kofeina nisam vidjela.
Jedino znam da ti npr. instant kava ima manje kofeina od klasične mljevene pa može i to biti opcija :)
25 g
Stiže curka💕
25.3.23'
Ja popijem jednu do dvije kave dnevno, najčešće jednu iz gušta..
Mislim da je u umjerenim količinama nema štete, ali ako te brine uvijek imaš bezkofeinske kave koje su meni jednako fine okusom, ali sa smanjenim udjelom kofeina nisam vidjela.
Jedino znam da ti npr. instant kava ima manje kofeina od klasične mljevene pa može i to biti opcija :)
I ja se trudim da popijem do 2 max mada sam prije pila vise - na poslu par, poslije posla jos jednu.. najvise i volim instant kafu i macchiato ali smanjiti cu maksimalno. Cudno je o koliko “normalnih” stvari u svakodnevnom zivotu pocnes razmisljati. Danas sam bukvalno iz kolica vratila par konzervi tune jer sam se sjetila da mi ni to vise nije sigurno. 😂
Zakoračili smo u lipanj, i vrijeme je da otvorimo novu temu, i poželimo dobrodošlicu svim bebama koje nam stižu iduće proljeće. 😊💐🥀🌺🌷🌸🥳🎉💕
Ja idućeg proljeća punim 40, i ne bi mogla dobiti bolji poklon.🎂 🥳😍
Isto želim i vama, i nek' tema bude krcata trudnicama!🤰🤰 Sretno svima! 🤗💕
Pozz Kamilice. I ja iduce godine punim 40.ali sve se nekako nadam da ce beb stici prije rodendana heheh ☺️ iako bi to bilo skoro 10 dana prije termina 😀Drago mi je da nas ima "starijih trudnica" ☺️
Htjela sam vas pitati dali se kojoj od vas prije u trudnoćama ili sada jede dosta voće?Meni jako pase kiselo, a inace ga bas ne volim. Isto sam inace luda za slatkim, a sad mi se uopce ne jede.
Ja sam na dijabetickoj prehrani zbog IR tako da imam ogranicenu kolicinu hrane koju jedem, a sad jedem i manje od propisanog jer nemam apetita. I uz to sam dosta napuhana i narastao mi je trbuh od toga (tvrd je dosta), ali mi je kilaza ista.DaMa koliko se pridrzavas ishrane zbog IR? I ja imam IR i prije trudnoce sam vodila racuna ali ono pojedem i sladoled i slatko… a sada otkako sam trudna strah me toga a opet mi se jede 😞 svaki put kad pojedem nesto razmisljam da li sam sada napravila neku stetu.
Ne jedes secere, peciva, pizzu?
Prije trudnoce bi si vikendom priustila nesto sto ne smijem (pizzu, sladoled ili tako nesto), ali sam ostale dane pratila prehranu po kategorijama i kalorijama i vagala sam svaki obrok.
Od kada sam trudna ne krsim jer mi se ne jede slatko, a i vec sam se naviknula na zamjene - keksi bez secera itd.
I dalje vazem hranu, ne jedem bijelo brasno uopce vec jako dugo (iskljucivo integralno, zobeno ili pirovo) niti secer. A pokusavam i jesti samo hranu s niskim glikemijskim indeksom.
Mislim da ne mozemo napraviti stetu ako si nesto priustimo, bitno da nije svaki dan i svaki obrok. Bas ovaj tj bi trebala imati kontrolu kod endo pa cu ju sve pitati jer idemo na more i planiram pojesti sladoled tu i tamo.
Nemoj brinuti previse, ciklus kada sam ostala trudna smo bili na GO na putu i odlucila sam taj mjesec ne paziti previse, priustila sam si i kroasane i peciva i pizze i hamburgere i mislila sam da nema sanse da ostanem trudna i da sam zeznula sigurno jajnike s tim.. a na kraju to napokon bio uspjesan ciklus 😁
Jesi ti ba terapiji za IR? Kakvi su ti bili nalazi prije trudnoce?
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
03/2023 N💕
I da,zar je moguće da ja već sa 6 tjedana osjetim zategnutost donjeg dijela trbuha?Nema veze to sa jelom jer sam to sama skuzila,malo sam punija,na 162cm imam 85kg🙄,tako da se trudim zbilja ostati samo na toj kilazi da ne dobivam više.I navečer pazim što ću pojesti, i ujutro mi je trbuh ispuhan ali zato donji dio trbuha,gdje je bebač(maternica) je zategnut i na dodir lagano bolan.Zanima me dali je još kojoj mami takoMeni jako pase kiselo, a inace ga bas ne volim. Isto sam inace luda za slatkim, a sad mi se uopce ne jede.
DaMa koliko se pridrzavas kolicine i ishrane generalno zbog IR? I ja imam IR i prije trudnoce sam vodila racuna ali i brljala. Sada kada god pojedem nesto sto zbog IR ne bih smjela razmisljam da li sam napravila neku stetu 🥺 koliko obroka imas dnevno i sta izbjegavas?Takodjer mame koje vole kafu, koliko je pijete u trudnoci? Ima li nekih alternativa tipa neke kafe koje imaju manje kofeina?
E da, imam 3 obroka dnevno, razmak izmedju njih 4-6 sati. Planiram povecati na 5 obroka, a zadrzati isti broj kalorija jer nemam apetit i ne mogu jednostavno pojesti cijeli obrok pa bi radje tu kolicinu razlomila na vise malih.
Nadam se da ce endo reci da je to ok i znam da bi od 2. tromjesjecja trebala povecat prehranu na 1800 kcal.
03/2023 N💕
Sortiraj odgovore
Najstariji