Ja popijem jednu do dvije kave dnevno, najčešće jednu iz gušta..
Mislim da je u umjerenim količinama nema štete, ali ako te brine uvijek imaš bezkofeinske kave koje su meni jednako fine okusom, ali sa smanjenim udjelom kofeina nisam vidjela.
Jedino znam da ti npr. instant kava ima manje kofeina od klasične mljevene pa može i to biti opcija :)I ja se trudim da popijem do 2 max mada sam prije pila vise - na poslu par, poslije posla jos jednu.. najvise i volim instant kafu i macchiato ali smanjiti cu maksimalno. Cudno je o koliko “normalnih” stvari u svakodnevnom zivotu pocnes razmisljati. Danas sam bukvalno iz kolica vratila par konzervi tune jer sam se sjetila da mi ni to vise nije sigurno. 😂
Ja ko veliki ljubitelj kave sada jedva popijem jednu i to cisto jer mi samo kava pomaze u probavi(zatvori me po par dana, uzas). I non stop mo je muka, hrana mi se ne gadi, cak sto vise, ali cim pojedem odmah taj neki oskecaj napihanosti, mucnine. Koji vi magnezij korostite i pomaze li? I da , jako mi se jede morska hrana i tuna, ali buduci da tuna nije na popisu pozeljnih smanjila sam je na minimum.
Mislim da je u umjerenim količinama nema štete, ali ako te brine uvijek imaš bezkofeinske kave koje su meni jednako fine okusom, ali sa smanjenim udjelom kofeina nisam vidjela.
Jedino znam da ti npr. instant kava ima manje kofeina od klasične mljevene pa može i to biti opcija :)I ja se trudim da popijem do 2 max mada sam prije pila vise - na poslu par, poslije posla jos jednu.. najvise i volim instant kafu i macchiato ali smanjiti cu maksimalno. Cudno je o koliko “normalnih” stvari u svakodnevnom zivotu pocnes razmisljati. Danas sam bukvalno iz kolica vratila par konzervi tune jer sam se sjetila da mi ni to vise nije sigurno. 😂
Ja ko veliki ljubitelj kave sada jedva popijem jednu i to cisto jer mi samo kava pomaze u probavi(zatvori me po par dana, uzas). I non stop mo je muka, hrana mi se ne gadi, cak sto vise, ali cim pojedem odmah taj neki oskecaj napihanosti, mucnine. Koji vi magnezij korostite i pomaze li? I da , jako mi se jede morska hrana i tuna, ali buduci da tuna nije na popisu pozeljnih smanjila sam je na minimum.
Koristim magnezij duo power od plivita, meni je super, navečer i preko noći me zna uhvatiti neka nervoza u nogama, pa mi dosta pomogne, a također i nemam problema s probavom nikakvih…
Ja sam zadnjih dana u dva navrata pojela kozice, nisam uopće čitala za to, znam po pričama za tunu, al se nisam uopće sjetila pročitati za kozice… Dobrodošle nove cure, neka vam budu uredne trudnoće 🥰🥰
Evo cure da se javim i ja. 😊
Moje smedjarenje prestalo samo od sebe, trajalo 3 dana i zavrsilo. Do privatnog ginekologa nisam uspjela doci jer je petak bio neradni dan, plus isao vikend. Ali na svu sreci u subotu ujutro vec vise niceg nije bilo, a ja se osjecala odlicno.
I onda jucer suprug i ja odemo na godisnji, i sve super i upali mi se zubno meso oko umnjaka 🤦♀️ znaci, koliki baksuz mozes biti 🤦♀️
Nismo u Hrvatskoj, a ako koja zna da se nesto moze kupiti u slobodnog prodaji u ljekarnoj za ublazavanje otoka zubnog mesa, a da je sigurno u trudnoci, pomagajte 😘
Inace, sto se mojih simptoma tice: napuhnuta, cicke bole umjereno, vene se sad vec vide po cickama, i bas sam emotivna. A sto se spavanja tice: budim se po noci jer me bas neka zed uhvati. Danas smo 5+2 po aplikaciji ❤
Kako ste mi vi ostale? 😊
👩28🧑27
AMH 19, blaga trombofilija
Pokusavamo od 2020.
2020. - 2022. - 6 neuspjelih trudnoća
2022. - 2 kiretaže uz 2 vanmaterične, desni jajovod ✂️ i MTX, resekcija lijevog jajnika (skinuta cista, spasen zdravi dio jajnika)
Zbog MTX-a godinu dana zabrana prirodnog planiranja trudnoće.
07/2024 - IVF - prirodni ciklus bez štoperice, 1 js, ET 3. dan ❌️
08/24 - stimulirani ciklus (Gonal, Pergoveris, Orgalutran)
"Idemo dalje, sve do medalje!" ❤
Htjela sam vas pitati dali se kojoj od vas prije u trudnoćama ili sada jede dosta voće?Prije trudnoce bi si vikendom priustila nesto sto ne smijem (pizzu, sladoled ili tako nesto), ali sam ostale dane pratila prehranu po kategorijama i kalorijama i vagala sam svaki obrok.
Od kada sam trudna ne krsim jer mi se ne jede slatko, a i vec sam se naviknula na zamjene - keksi bez secera itd.
I dalje vazem hranu, ne jedem bijelo brasno uopce vec jako dugo (iskljucivo integralno, zobeno ili pirovo) niti secer. A pokusavam i jesti samo hranu s niskim glikemijskim indeksom.
Mislim da ne mozemo napraviti stetu ako si nesto priustimo, bitno da nije svaki dan i svaki obrok. Bas ovaj tj bi trebala imati kontrolu kod endo pa cu ju sve pitati jer idemo na more i planiram pojesti sladoled tu i tamo.
Nemoj brinuti previse, ciklus kada sam ostala trudna smo bili na GO na putu i odlucila sam taj mjesec ne paziti previse, priustila sam si i kroasane i peciva i pizze i hamburgere i mislila sam da nema sanse da ostanem trudna i da sam zeznula sigurno jajnike s tim.. a na kraju to napokon bio uspjesan ciklus 😁
Jesi ti ba terapiji za IR? Kakvi su ti bili nalazi prije trudnoce?
I ja sam kada sam ostala trudna bila skroz opustena i na mini godisnjem 😂
Nisam na terapiji, nemam policisticne jajnike, samo mi je endokrinolog prije par mjeseci dao da pijem Inofolic zbog IR i ispila sam jednu kutiju. Isla sam kod nutricioniste pa sam nastojala kroz ishranu da to drzim pod kontrolom. Sada cu provjeriti kako je stanje i sa IR kada budem radila sve nalaze. Je li ti pratis stanje samo kroz OGTT test? Meni je rekla da uradim glukozu nataste, pa sada ne znam…
Htjela sam vas pitati dali se kojoj od vas prije u trudnoćama ili sada jede dosta voće?Prije trudnoce bi si vikendom priustila nesto sto ne smijem (pizzu, sladoled ili tako nesto), ali sam ostale dane pratila prehranu po kategorijama i kalorijama i vagala sam svaki obrok.
Od kada sam trudna ne krsim jer mi se ne jede slatko, a i vec sam se naviknula na zamjene - keksi bez secera itd.
I dalje vazem hranu, ne jedem bijelo brasno uopce vec jako dugo (iskljucivo integralno, zobeno ili pirovo) niti secer. A pokusavam i jesti samo hranu s niskim glikemijskim indeksom.
Mislim da ne mozemo napraviti stetu ako si nesto priustimo, bitno da nije svaki dan i svaki obrok. Bas ovaj tj bi trebala imati kontrolu kod endo pa cu ju sve pitati jer idemo na more i planiram pojesti sladoled tu i tamo.
Nemoj brinuti previse, ciklus kada sam ostala trudna smo bili na GO na putu i odlucila sam taj mjesec ne paziti previse, priustila sam si i kroasane i peciva i pizze i hamburgere i mislila sam da nema sanse da ostanem trudna i da sam zeznula sigurno jajnike s tim.. a na kraju to napokon bio uspjesan ciklus 😁
Jesi ti ba terapiji za IR? Kakvi su ti bili nalazi prije trudnoce?I ja sam kada sam ostala trudna bila skroz opustena i na mini godisnjem 😂
Nisam na terapiji, nemam policisticne jajnike, samo mi je endokrinolog prije par mjeseci dao da pijem Inofolic zbog IR i ispila sam jednu kutiju. Isla sam kod nutricioniste pa sam nastojala kroz ishranu da to drzim pod kontrolom. Sada cu provjeriti kako je stanje i sa IR kada budem radila sve nalaze. Je li ti pratis stanje samo kroz OGTT test? Meni je rekla da uradim glukozu nataste, pa sada ne znam…
Vjerojatno je kod tebe bolje stanje nego kod mene. Ja sam i na prehrani i pijem Siofor 😔
Moje kontrole su glukoza nataste, inzulin nataste i HOMA IR svaka 4 tjedna sada u trudnoci, a kada nisam bila trudna radila sam OGTT uz inzulin i HOMA IR 1x godisnje.
Uz IR imam jos endokrinoloskih dijagnoza pa to sve zajedno kontroliram.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
03/2023 N💕
Ja ko veliki ljubitelj kave sada jedva popijem jednu i to cisto jer mi samo kava pomaze u probavi(zatvori me po par dana, uzas). I non stop mo je muka, hrana mi se ne gadi, cak sto vise, ali cim pojedem odmah taj neki oskecaj napihanosti, mucnine. Koji vi magnezij korostite i pomaze li? I da , jako mi se jede morska hrana i tuna, ali buduci da tuna nije na popisu pozeljnih smanjila sam je na minimum.Koristim magnezij duo power od plivita, meni je super, navečer i preko noći me zna uhvatiti neka nervoza u nogama, pa mi dosta pomogne, a također i nemam problema s probavom nikakvih…
Ja sam zadnjih dana u dva navrata pojela kozice, nisam uopće čitala za to, znam po pričama za tunu, al se nisam uopće sjetila pročitati za kozice…Dobrodošle nove cure, neka vam budu uredne trudnoće 🥰🥰
Bas sam neki dan trazila info za kozice i pise da ih smijemo jesti, ali moraju biti termicki obradjene :)
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
03/2023 N💕
Ja ko veliki ljubitelj kave sada jedva popijem jednu i to cisto jer mi samo kava pomaze u probavi(zatvori me po par dana, uzas). I non stop mo je muka, hrana mi se ne gadi, cak sto vise, ali cim pojedem odmah taj neki oskecaj napihanosti, mucnine. Koji vi magnezij korostite i pomaze li? I da , jako mi se jede morska hrana i tuna, ali buduci da tuna nije na popisu pozeljnih smanjila sam je na minimum.Koristim magnezij duo power od plivita, meni je super, navečer i preko noći me zna uhvatiti neka nervoza u nogama, pa mi dosta pomogne, a također i nemam problema s probavom nikakvih…
Ja sam zadnjih dana u dva navrata pojela kozice, nisam uopće čitala za to, znam po pričama za tunu, al se nisam uopće sjetila pročitati za kozice…Dobrodošle nove cure, neka vam budu uredne trudnoće 🥰🥰
Hvala na dobrodoslici i na info za magnezij . Ja sam jela kozice sa žara neki dan i bas su mi pasale ☺️
@Nelam
Prva 2 dana sam imala od 38-39, treći je pala na 37,8 cca.
Nisu mi ništa rekli, ali sam čitala da je nakon covida u teudnoci poželjno češće raditi pregled. Čak sam u jednoj grupi vidjela da trudnice dobivaju zbog njega injekcije do kraja trudnoće protiv zgrušavanja krvi, valjda je veća opasnost 😮💨
A javila sam se taman ginu sa godišnjeg kad je došao da sam trudna 7 tjedana i da imam covid, naručila me sutra pa ćemo vidjeti kako će proći pregled. Nadam se da je sve ok zbog glupe korone. Ti ju isto imaš ili neka druga viroza? Kako si?Što se tiče kave ja ju nisam popila već 10 dana, od kad su krenule mučnine, zgadila mi se. A mučnine su se smanjile, samo kad ustanem ujutro mi je muka.
6+0 srce kuca ❤️
Kakva vam je glukoza, ako je netko već radio nalaze?
Meni je ispala 5.1, navodno je granica 5 na tašte, sve iznad je gestacijski dijabetes. Danas idem kod doktora, baš me zanima što će reći.
6+0 srce kuca ❤️
Kakva vam je glukoza, ako je netko već radio nalaze?
Meni je ispala 5.1, navodno je granica 5 na tašte, sve iznad je gestacijski dijabetes. Danas idem kod doktora, baš me zanima što će reći.
Meni je bila 4.5 i 4.9, u cetvrtak imam novu kontrolu.
Mislim da je 5.1 jos ok, Vjerojatno ce te poslati da opet izvadis i eventualno da napravis OGTT. Prijateljica je imala takav nalaz i ovo je bila procedura kod nje, idpalo je da joj je secer skroz normalan :)
Javi sto ce reci doktor 🤞
03/2023 N💕
Sortiraj odgovore
Najstariji