Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • DaMa_21
    06. Kolovoz 2022. 11:50

Mia21998 🔆

DaMa_21hvala❤️također čestitam od srca. O baš super, možemo se onda pratiti🤞da razumijem, i meni je bolje ako ne moram da ne idem prečesto na preglede dosta sam sklona upalama, pa se stvarno želim čuvati koliko god mogu. Još uvijek nisam odlučila gdje ću voditi trudnoću, malo nam je komplicirana situacija jer boravimo na dvije lokacije koje su udaljene 200-njak km te sam na jednoj prijavljena kod svog socijalnog ginekologa a druga idem privatno.
    Kako podnosiš vrućine? Imaš li kakve simptome? Meni su jutra stvarno sve gora, imam užasnu mučninu😓😮‍💨
    I ja sam si baš uzela novalac pa sam počela piti, a u poliklinici sam dobila premama duo.
    Rosehvalaa🥳❣️kako si ti?

Ja nemam skoro nikakve simptome 🙈
    Grudi su mi postale malo osjetljivije, ali nista strasno. Nikad me nisu bolile niti u PMSu pa doktor kaze da ocito one kod mene ne reagoraju. Umorna sam dosta i cesce piskim, to je sve. I nemam apetita uopce, doslovno se tjeram da jedem.
    Vrucine ok podnosim dok sam doma, inace sam zimogrozna i volim kad je vruce 😁. Jedino mi je problem kad izlazim van jer imam nizak tlak i onda mi cesto bude muka i pocne mi se vrtit.
    Nadam se da ce mucnine brzo prestati, mozda pomogne neki savjeti koji su cure dale 🤞
    Za mjehur sam ja uzela D manozu, to su mi u ljekarni preporucili. Prasak koji se rastopi u vodi, siguran je za trudnice pa probaj s tim.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• DaMa_21
    06. Kolovoz 2022. 11:54

Sto se tice prenatalnih testova/nipt, ja cu ga sigurno raditi. Radit cu Panoramu ili Qualifiedna iducem pregledu, tada cu odabrati neki od ta 2 testa.
    Inace sam malo anksioznija tako da znam da cu biti opustenija kad to napravim. A i zelim znati spol sto prije 😊
    Jel imate vec neki osjecaj oko spola bebe? Ja nemam nikakav osjecaj za sada.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

Rose.
    06. Kolovoz 2022. 15:23

Mia21998 🔆

DaMa_21hvala❤️također čestitam od srca. O baš super, možemo se onda pratiti🤞da razumijem, i meni je bolje ako ne moram da ne idem prečesto na preglede dosta sam sklona upalama, pa se stvarno želim čuvati koliko god mogu. Još uvijek nisam odlučila gdje ću voditi trudnoću, malo nam je komplicirana situacija jer boravimo na dvije lokacije koje su udaljene 200-njak km te sam na jednoj prijavljena kod svog socijalnog ginekologa a druga idem privatno.
    Kako podnosiš vrućine? Imaš li kakve simptome? Meni su jutra stvarno sve gora, imam užasnu mučninu😓😮‍💨
    I ja sam si baš uzela novalac pa sam počela piti, a u poliklinici sam dobila premama duo.
    Rosehvalaa🥳❣️kako si ti?

Ja ti se borim s mučninama i povraćanjem… sto god da pojedem, nakon nekog perioda je vani. Bez obzira jel mi sjedne na želudac kako treba ili ne. 😤  
    meni ti je u prvoj T od novalaca bilo užasno mučno, i teško mi je sjedao na želudac bez obzira kad ga popila, pa možda da probaš s nečim drugim. Ja se stvarno nadam da će te sve mučnine i neugodni simptomi proći što prije jer baš loše funkcioniram, odražava se i na raspoloženje i na sve.😖 

Rose.
    06. Kolovoz 2022. 15:25

DaMa_21

Sto se tice prenatalnih testova/nipt, ja cu ga sigurno raditi.Radit cu Panoramu ili Qualifiedna iducem pregledu, tada cu odabrati neki od ta 2 testa.
    Inace sam malo anksioznija tako da znam da cu biti opustenija kad to napravim. A i zelim znati spol sto prije 😊
    Jel imate vec neki osjecaj oko spola bebe? Ja nemam nikakav osjecaj za sada.

Baš nikakav osjećaj, imam dečka i curu, pa mi je stvarno svejedno, ali potiho navijam za curicu 🤪 
    Pričala sam čak s gin da nebi htjela znati spol do kraja, ali sve mi se čini da neću izdržati a da ne pitam 🥲 

Rose.
    06. Kolovoz 2022. 15:33

aider28

Dobrodošlica novim budućim mamama 😊
    Kako izdržavate ove vrućine?
    I da li ste možda već kupile neku sitnicu za bebu? Ja ne mogu izdržati, stalno gledam neke bodije, stvarčice, bar neku sitnicu da kupim pa da mi valjda bude lakše 😬
    Nisam još ništa, od šogorice ćemo naslijediti svu robicu, stvarčice i kindač. Kako da se oduprijem toj nekoj maniji da nešto već sad kupim u 8om tjednu? 🙉😂

Kuća i klima 😅 također smo na moru pa je opet lakše vjerujem nego u unutrašnjosti… more i kupanje ranije ujutro ili kasno popodne. U međuvremenu hlađenje🥲 Već lagano priželjkujem jesen… 😬 Još nista nismo kupili,  s obzirom da je treće… 🫣 
    svakako planiramo kupiti nova kolica, kinderbet, komodu… robicu. Jer je ovo već sve iznošeno i većinu toga smo poklonili dalje… pa svakako mislim uzet dosta stvari novih. 
    Tamo kad malo zahladi, vjerujem da će biti veći gušt, a i lakše.  Sad još nisam toliko svjesna T (osim kad me uhvati mučnina i 🤮😅) jer sam zaokupljena s drugih dvoje, pa mi nekako i prolaze brže dani. Ne odbrojavam koliko je dana i tjedana prošlo🥴 

Rose.
    06. Kolovoz 2022. 15:35

Mia, ti si pitala za razmak između pregleda. 
    Meni će sad idući kod soc.biti nakon 5 tjedana. 
    U međuvremenu sam izvadila KKS, i imuno enzimni test (hepatitis, HIV,toxoplasma…) 
    Inače su pregledi svakih 4 tjedna, ovako je sad msl zbog godišnjeg. 

Mia21998 🔆
    06. Kolovoz 2022. 16:56

DaMa_21 A meni su to slatke muke, toliko sam htjela tu trudnoću da nekako uspijem pregurati i suzdržati se od povraćanja. Grudi su mi duplo narasle i doslovno osjetim peckanje i neku nelagodnu i strije su se pojavile, ali neka 🙈 supeeeer, samo neka tako i ostane 🤗 kod svakog je to individualno, moja kolegica ni nije znala da je trudna baš nikakvih simptoma nije imala 😃
    Koliko se često smije piti? Čitala sam i o tome, mooožda bi ranije to onda pila 😌 hvala na preporuci. 
    Rose ajojjjj, baš mi je žao… ja se uvijek nekako uspijem suzdržati. Da si probate uzeti one lizalice dječje za put lizzy pa da bez obzira što ne putujete pokušate? Ili ima bombone od đumbira. Možda stvarno nešto spriječi povraćanje. 
    Mene ujutro spasi i umiri mineralna 😖
    Ma jasno kako ne, izmuci se organizam jako. Držim fige da bude bolje.
    Zovem u ponedjeljak polikliniku pa ću vidjeti šta će mi oni reći, i ispitat cu onda za preglede i za ostalo 🙃

🙆‍♀️25g /🙆🏽‍♂️25g🔬PCOS
    AMH 81.1
    LH 12.4
    FSH 6.1
    Vitamin D 46
    🏥 Beta plus
    Spermiogram ✔️
    💊 duphastone, Letrozol i Gynositol
    17.01 -11.06 TO i letrozol ❌
    18.07 ➕❤️
    05.08 kuca nam srčeko 🤗❤️🥰" Ta Bogu ništa nije nemoguće!" - (Lk 1, 37)"🤍🙏

aider28
    06. Kolovoz 2022. 17:43

Rose.

aider28

Dobrodošlica novim budućim mamama 😊
    Kako izdržavate ove vrućine?
    I da li ste možda već kupile neku sitnicu za bebu? Ja ne mogu izdržati, stalno gledam neke bodije, stvarčice, bar neku sitnicu da kupim pa da mi valjda bude lakše 😬
    Nisam još ništa, od šogorice ćemo naslijediti svu robicu, stvarčice i kindač. Kako da se oduprijem toj nekoj maniji da nešto već sad kupim u 8om tjednu? 🙉😂
    Kuća i klima 😅 također smo na moru pa je opet lakše vjerujem nego u unutrašnjosti… more i kupanje ranije ujutro ili kasno popodne. U međuvremenu hlađenje🥲Već lagano priželjkujem jesen… 😬Još nista nismo kupili, s obzirom da je treće… 🫣
    svakako planiramo kupiti nova kolica, kinderbet, komodu… robicu. Jer je ovo već sve iznošeno i većinu toga smo poklonili dalje… pa svakako mislim uzet dosta stvari novih.
    Tamo kad malo zahladi, vjerujem da će biti veći gušt, a i lakše. Sad još nisam toliko svjesna T (osim kad me uhvati mučnina i 🤮😅) jer sam zaokupljena s drugih dvoje, pa mi nekako i prolaze brže dani. Ne odbrojavam koliko je dana i tjedana prošlo🥴

Joj ja više ne mogu podnijeti ovo ljeto i vrućine. Sanjam o jeseni i zimi, onda će mi sve nekak biti lakše i da krenem spremati stvarčice. 
    Imaš bar neku zanimaciju pa ne razmišljaš o svakoj sitnici.

6+0 srce kuca ❤️

Rose.
    06. Kolovoz 2022. 18:02

Mia21998 🔆

DaMa_21A meni su to slatke muke, toliko sam htjela tu trudnoću da nekako uspijem pregurati i suzdržati se od povraćanja. Grudi su mi duplo narasle i doslovno osjetim peckanje i neku nelagodnu i strije su se pojavile, ali neka🙈supeeeer, samo neka tako i ostane🤗kod svakog je to individualno, moja kolegica ni nije znala da je trudna baš nikakvih simptoma nije imala😃
    Koliko se često smije piti? Čitala sam i o tome, mooožda bi ranije to onda pila😌hvala na preporuci.
    Roseajojjjj, baš mi je žao… ja se uvijek nekako uspijem suzdržati. Da si probate uzeti one lizalice dječje za put lizzy pa da bez obzira što ne putujete pokušate? Ili ima bombone od đumbira. Možda stvarno nešto spriječi povraćanje.
    Mene ujutro spasi i umiri mineralna😖
    Zovem u ponedjeljak polikliniku pa ću vidjeti šta će mi oni reći, i ispitat cu onda za preglede i za ostalo🙃

Probat ću vidjeti za antimetil u ljekarni što je Aider rekla da joj pomaze, a mogu pokušati i s tim lizalicama, iako mi je okus đumbira 🤐😬😅 
    Joj vidiš kako svakom različito pomaze, meni mineralna užasno lose napravi na želucu… najviše mi čak pase obična hladna voda (prije T je nisam nikako pila, samo sokove) . 
    Ma sve će to proći, samo nek su oni nama zdravi i zadovoljni u trbuščiću 🥰

• DaMa_21
    06. Kolovoz 2022. 18:28

Mia21998 🔆

DaMa_21A meni su to slatke muke, toliko sam htjela tu trudnoću da nekako uspijem pregurati i suzdržati se od povraćanja. Grudi su mi duplo narasle i doslovno osjetim peckanje i neku nelagodnu i strije su se pojavile, ali neka🙈supeeeer, samo neka tako i ostane🤗kod svakog je to individualno, moja kolegica ni nije znala da je trudna baš nikakvih simptoma nije imala😃
    Koliko se često smije piti? Čitala sam i o tome, mooožda bi ranije to onda pila😌hvala na preporuci.
    Roseajojjjj, baš mi je žao… ja se uvijek nekako uspijem suzdržati. Da si probate uzeti one lizalice dječje za put lizzy pa da bez obzira što ne putujete pokušate? Ili ima bombone od đumbira. Možda stvarno nešto spriječi povraćanje.
    Mene ujutro spasi i umiri mineralna😖
    Zovem u ponedjeljak polikliniku pa ću vidjeti šta će mi oni reći, i ispitat cu onda za preglede i za ostalo🙃

Za D manozu ti je najbolje pitati u ljekarni, oni ce ti reci dozu prema tome imas li vec simptome upale ili ne. 
    Kod mene je vec krenula upala pa sam morala piti 3x dnevno prva 3 dana i onda iducih 7 dana 2x dnevno

03/2023 N💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.