Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    aider28
    04. Kolovoz 2022. 22:29

Rose.

aider28

Rose.

aider28

Rose.

Aider, kako si? Jel sve u redu?Ostale curke kako ste?
    Hej, ja ne mogu funkcionirati od mučnina. Spavam cijele dane, pijem Antimetil, mineralnu, krekere, đumbir…ma sve. Užas.
    Kak si ti Rose?
    Matajči ja bi isto svakako otišla na pregled i pitala ako je sve i redu za duphaston barem…
    Držite se curke, čekam te dane kada će jedini problem biti teško ustati zbog trbuščića
    Mucnine, povraćanje… povraćam ko zmaj😅 Uzas, spali mi grlo navečer koliko me uhvati povraćanje… tokom dana mucnine i tu i tamo povratim, al zato navečer…
    Jel uzimas sto za mucnine i povracanje? Mogu ti reci da mi je Antimetil dosta pomogao od jucer. I dalje mi dolazi mucno ali puno manje, nekako na mahove.
    Moja baka ti je povracala do samog poroda. Ostala je trudna sa 74kg cca, isla u rodiliste sa niti 65kg. Nadam se da nije nasljedno 😵‍💫
    Ne, nisam nikad čula da se smije nešto, jedino za žgaravicu imam reflustat, al ni to sinoc nije pomoglo. Kad sve ispovracam onda me krene ubijat žgaravica, imam osjećaj da mi je grlo spaljeno… bas ću pogledat za taj antimetil, stvarno nisam čula…Drži se, neka te mucnine sto brže prođu, i da nebude tako kao i baki. 😬

E da, antimetil je na bazi đumbira, prirodan lijek.
    To sam po preporuci uzela, mislila sam ako ne pomogne uzeti i narukvice one. Jer sam đumbir ne mogu podnijeti, već sam i čaj pila samo mi je još više dizao želudac. 
    Daj prvo za svaki slučaj provjeri telefonski sa ginekologom iako je kažu sigurno u trudnoći, sami ginekolozi ga nekad preporuče.
    Nadam se da će nam to brzo proći jer na ne mogu funkcionirat koliko mi bude zlo, samo spavanje. Držte se ženske 😘

6+0 srce kuca ❤️

Cuci22
    04. Kolovoz 2022. 23:20

Cao cure! Kod mene nema povracanja i mucnine i hvala Bogu! Nadam se da ce ostati tako jer imam strah od povracanja 😂
    Osim bolnih grudi imam neki osjecaj kao da imam upalu misica stomaka… nekako cudno. Mislim da je za to rano jos uvijek u 5. sedmici ali eto imam taj neki osjecaj, da li je kod vas slucajno tako? 

Mia21998 🔆
    05. Kolovoz 2022. 09:09

Pozdrav drage žene 🙋‍♀️ 
    Nova sam ovdje te ću ukratko opisati svoju malu avanturu. PCOS i  korištenje letrozola za ovulaciju 6 ciklusa i kada smo odustali od terapije i smišljali plan za dalje jer sam sve lošije reagirala na tablete dogodio se ➕. Odlazak na prvi pregled viđena samo gestacijska vrećica… ogroman strah, panika, nervoza i tuga no jučer smo obavili pregled i imamo SVE! Radilo se o dosta kasnoj ovulaciji te smo sada 6+3 tj 🥰
    Zanima me koliko često odlazite na preglede? Trenutno sam na godišnjem odmoru pa sam jučerašnji pregled obavila privatno u drugoj poliklinici. 
    Što pijete od vitamina? 
    Kod mene su jutarnje mučnine bas intenzivne, bez povraćanja ali od jutra čim Otvorim oči te odmah moram nešto strpati u usta da se to malo smiri. Jako reagiram na mirise, smetaju mi užasno parfemi i pasta za zube 😖😮‍💨  

🙆‍♀️25g /🙆🏽‍♂️25g🔬PCOS
    AMH 81.1
    LH 12.4
    FSH 6.1
    Vitamin D 46
    🏥 Beta plus
    Spermiogram ✔️
    💊 duphastone, Letrozol i Gynositol
    17.01 -11.06 TO i letrozol ❌
    18.07 ➕❤️
    05.08 kuca nam srčeko 🤗❤️🥰" Ta Bogu ništa nije nemoguće!" - (Lk 1, 37)"🤍🙏

• DaMa_21
    05. Kolovoz 2022. 09:34

Mia21998 🔆

Pozdrav drage žene🙋‍♀️
    Nova sam ovdje te ću ukratko opisati svoju malu avanturu. PCOS ikorištenje letrozola za ovulaciju 6 ciklusa i kada smo odustali od terapije i smišljali plan za dalje jer sam sve lošije reagirala na tablete dogodio se➕. Odlazak na prvi pregled viđena samo gestacijska vrećica… ogroman strah, panika, nervoza i tuga no jučer smo obavili pregled i imamo SVE! Radilo se o dosta kasnoj ovulaciji te smo sada 6+3 tj🥰
    Zanima me koliko često odlazite na preglede? Trenutno sam na godišnjem odmoru pa sam jučerašnji pregled obavila privatno u drugoj poliklinici.
    Što pijete od vitamina?
    Kod mene su jutarnje mučnine bas intenzivne, bez povraćanja ali od jutra čim Otvorim oči te odmah moram nešto strpati u usta da se to malo smiri. Jako reagiram na mirise, smetaju mi užasno parfemi i pasta za zube😖😮‍💨

Bok Mia, cestitam na urednom pregledu, pratila sam na drugoj temi tvoju situaciju ♥️
    Zapravo je kod mene bilo isto, prvi pregled gestacijska, nakon tjedan dana srce (6+2 prema ZM, a prema UZV 6+4). Mi smo tjedan dana razlike po bebama :)
    Meni su dali preporuku za iduci pregled za 3-4 tjedna, ali cu ici nakon 4,5tj jer sam na moru do tad. Doktor je rekao da je bolje da ne prckamo dolje precesto i da ako se odjecam dobro nije problem da bude malo duze od 4 tjedna izmedju 2 pregleda.
    Bilo bi dobro da se javis svojem ginekologu (privatnom/socijalnom) da te uputi na pretrage koje trebas napraviti prije sljedeceg pregleda. Kod mene je to bilo KKS, glukoza, TSH, hormoni stitnjace i urin. 
    Od vitamina pijem Novalac prenatal, pocela sam ga piti cim smo krenuli raditi na bebi. Uz njega pijem sada i gynositol zbog inzulinske rezistencije i multicisticnih jajnika.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

tortiLLana35
    05. Kolovoz 2022. 11:04

Pozdrav,ja sam nova na forumu😊
    Treća,odnosno 4.trudnoca(1 missed 2009.)
    Pokusavamo vec godinu dana,zadnji su trzanji,35.mi je godinica i neide i evo se napokon uz Clomifene i pracenje folikula uhvatilo.Sad sam otprilike u 6.tjednu trudnoće,otkrila trudnoću na svoj rođendan😁Ja sam sad zbunjena tjednima trudnoće.Zadnja mjesecnica je bila 25.06.a ovulacija mi je bila 15.07.i točno smo tada se bacili na posao.Koliko sam ja zapravo trudna onda?3-4 tjedna?😂😂Ili računam da sam 5-6?

• DaMa_21
    05. Kolovoz 2022. 11:49

tortiLLana35

Pokusavamo vec godinu dana,zadnji su trzanji,35.mi je godinica i neide i evo se napokon uz Clomifene i pracenje folikula uhvatilo.Sad sam otprilike u 6.tjednu trudnoće,otkrila trudnoću na svoj rođendan😁Ja sam sad zbunjena tjednima trudnoće.Zadnja mjesecnica je bila 25.06.a ovulacija mi je bila 15.07.i točno smo tada se bacili na posao.Koliko sam ja zapravo trudna onda?3-4 tjedna?😂😂Ili računam da sam 5-6?

Racunas od zadnje M, znaci od 25.6. Po tome si danas 5+6.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• DaMa_21
    05. Kolovoz 2022. 11:57

tortiLLana35

I cestitam 😍

03/2023 N💕

tortiLLana35
    05. Kolovoz 2022. 12:01

DaMa_21

tortiLLana35

Ma i pretpostavljala da trebam računati po doktorski od prvog dana zadnje M.Hvala😊Još jedno pitanje..kako staviti dolje tictker lilypie?Ja kopiram i zaljepim ali samo mi ostane web adresa,tickersa nema

• DaMa_21
    05. Kolovoz 2022. 13:03

tortiLLana35

DaMa_21

tortiLLana35

Ma i pretpostavljala da trebam računati po doktorski od prvog dana zadnje M.Hvala😊Još jedno pitanje..kako staviti dolje tictker lilypie?Ja kopiram i zaljepim ali samo mi ostane web adresa,tickersa nema

Kada kreiras slikicu odi na Forum (skroz desna opcija nakon website) i odaberi “pseudo HTML, UBB code and BB code” opciju i kopiras taj link ;)

03/2023 N💕

tortiLLana35
    05. Kolovoz 2022. 13:50

DaMa_21

tortiLLana35

I cestitam 😍

Hvalaa🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.