Mini mi imamo vise krutih obroka u danu, ugl kod nas ide ovako: ujutro oko 6 boca, kad se skroz probudi neka mliječno zitna kaša, nakon toga ide spavanje, nekad popije prije tog spavanja bocu, pa je ručak povrće/ povrće i meso, popodne dam voće, nekad u kombinaciji sa žitaricama/keksom… navečer prije spavanja boca. Nekad propustimo popodne kruti pa dam bocu. Nekad zamijenim ovu jutarnju mliječno žitnu s nekom voćnom. Ugl su 3-4 boce dnevno ad. Nemamo neki red u sat, ali otprilike mu ponudim kad vidim na njemu da bi mogao biti gladan.
Inače ne treba zuriti s drugim obrokom to znam, ali mi smo zadnji mj malo dobili na kilaži pa smo malo pojačali te obroke samoinicijativno i sad se popravio lijepo.
Bome vi to bas lijepo odrađujete. Ja sam sve nesto oprezna, valjda to tako ide s prvom bebom i sve polakoo mijenjam. Nadam se da ju time ne kočim i usporavam. Svaki dan se šokiram da nesto može za sto sam mislila da ne može.
Ne brini, sve je to normalno s prvom bebom. Svi smo to prošli 😅
A to je istina, jako brzo napreduju, i bas budem ponosna kad vidim nešto novo. 🥰
Da, tila sam napisat još da ne radiš krivo sto ideš polako s dohranom. Ionako bi trebalo biti mm ili ad glavno godine dana, nema žurbe nikakve, sve će dospjet probat i papat, tako da ne brini.
Bas mi je drago vidjeti da su bebice super i da nemate nikakvih vecih problema!
Rose bome si to dobro uskladila, svaka cast. Mi smo tek krenuli s 1 obrokom (tikvica) i voli je jako. Imas li nekih problema u smislu da voce voli vise nego povrce? Jede li ti sve jednako "slasno"?
Sto se tice nas, ja sam isto napokon presretna. Luana se ne moze usporediti s bebom kakva je bila prva dva mj...ona je prva dva mj saaaamo plakala, ali ljudi moji bez zezanja samo je plakala.. u bolnici su je bilo zvali 'zivcana beba', majkemi sam skoro na psihijatriji bila zavrsila, to je bilo vristanje po cijeleee noci svaki dan ..a sada - to je tako vesela beba! Place samo kad je gladna i kad joj se spava! Vecinu dana se smije i igra. Smije se cesto na glas, bas je vesela cijela. Izvijanje ruku ide na bolje kao i tortikolis s kojim se dosta bavim. Spava po cijelu noc uz 2 hranjenja (znaci kako je lijepo imati bebu koja spava noc), po danu slabo spava, zadnje vrijeme 20tak min 2 drijemke, ali zna se zaigrati sama i dok spava noc ne bunim se.
Akane stvarno velik decko! Odlicno! Bas lijepo za cuti! Mi smo mislim dan, dva bile razmaka. Moja curka za 2 dana ima pregled pa ne znam koliko ima, ali po vagi kad stanem s njom s pelenom i bodicima ima blizu 8kg 😅, sad ne znam koliko se oduzima, vidjet cemo na kontroli koliko ima...bas me zanima koliko stvarno ima jer znate da je rodjena s 1920g i 44cm, a ona svaki mjesec dobiva preko kilograma i raste preko 4 cm. Bodici 68 su vecinom maleni, ali bas me zanima koliko je i tocno duga, javim za dva dana. Svakako sam preesretna jer ona ne samo da je dosegla vrsnjake vec ih je i prestigla i duljinom i kilazom! Nemate pojma koliko mi oci sjaje svaki put na pregledu kad kaze duljinu i tezinu (pogotovo jer imam traume od trudnoce kad bi dosla na pregled, a ona nista ne bi narasla, a sad raste ko iz vode).... Iznad 50te percentile je, za korigiranu dob i mislim i iznad 70te. Srce ko kuca!
Nalaz genetike jos cekamo, ali sam se nekako smirila oko toga kad vidim kako fizicki i psihomotoricki napreduje.
Marija_94 mi isto cekamo te zube...nikako da izbije...bijeli se vec 2tjedna, ali nikako da opipam i nikako da izbije. Veselim se zubicu.
Eserihiju kontroliramo, evo bas dali urinokulturu i cekamo nalaze. Svakako, bas uzivam sa svojom malenom - napokon 😊
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Znaš kako mi je drago pročitati da uživate i da ste sretni i da je sve došlo na svoje. I bravooo za kilice i napredak. To je pravi mali borac, curetina prava
Javi kad stigne nalaz, neka bude sve kako treba i s te strane 🥰🥰
Joj zubi su se i nama jako dugo bijelili i onda mu izbije bas kad smo bili dva dana na vježbama u ZG, od muke 🙈🙈
Sto se tiče jela: imao je fazu kad mu je izbio prvi zub da ne jede povrće/meso. Onda se ponovo vratio na svoje, ali pretpostavljam da zbog toplog obroka nije tio jesti slano.
Uglavnom jede sve podjednako, ručak mu dam nakon spavanja, kad fino ogladni, pa nemamo problema 😘😘
Bas mi je drago zbog vas Regice da ste svi sretni i da curka napreduje kako treba. 😊🥰
Vasi su svi veliki, moja je sa 4 mj kad smo bili na cijepljenju imala 5800 gr i 63 duga, tek sad smo presli na trojku pelene 😅 za 2 i pol tjedna imamo opet sistematski i cijepljenje pa me bas zanima kolko je dobila s obzirom da smo krenuli s krutom hranom. Danas je probala rizu, nije joj se bas dopalo po faci, al je pojela 😄
A
Curke su inače nježnije, manje, meni slađe 🙈🙈🙈
Mi smo nedavno na 4, trojka nam je opasno počela propuštati. Kad smo kod pelena, u bipi je neki dan bio veliki xxl paket Violeta na akciji, pa ko koristi da zna, možda se još može naći.
Cistu rizu si joj dala ili?
Ne znam kako inače vi, al recimo ja tako neke namirnice dajem u kombinaciji s nečim sto su već probali. Tipa rizu sam dala prvi put s mrkvom i krumpirom. I tako kad nešto probaju dodam nesto novo u to ako nije bio reakcije. U početku sam samo par osnovnih namirnica davala posebno, dok ih nismo skupili nekoliko da možemo kombinirati i onda dodajemo nove u te.
Msl svako radi kako hoće, ne znam ni dal je ovo ispravno ili treba bas svaku svaku posebno uvoditi, al evo, čisto da podijelimo s vama.
Bas mi je drago zbog vas Regice da ste svi sretni i da curka napreduje kako treba. 😊🥰
Vasi su svi veliki, moja je sa 4 mj kad smo bili na cijepljenju imala 5800 gr i 63 duga, tek sad smo presli na trojku pelene 😅 za 2 i pol tjedna imamo opet sistematski i cijepljenje pa me bas zanima kolko je dobila s obzirom da smo krenuli s krutom hranom. Danas je probala rizu, nije joj se bas dopalo po faci, al je pojela 😄
A
Mi smo nedavno na 4, trojka nam je opasno počela propuštati. Kad smo kod pelena, u bipi je neki dan bio veliki xxl paket Violeta na akciji, pa ko koristi da zna, možda se još može naći.
Ne znam kako inače vi, al recimo ja tako neke namirnice dajem u kombinaciji s nečim sto su već probali. Tipa rizu sam dala prvi put s mrkvom i krumpirom. I tako kad nešto probaju dodam nesto novo u to ako nije bio reakcije. U početku sam samo par osnovnih namirnica davala posebno, dok ih nismo skupili nekoliko da možemo kombinirati i onda dodajemo nove u te.
Msl svako radi kako hoće, ne znam ni dal je ovo ispravno ili treba bas svaku svaku posebno uvoditi, al evo, čisto da podijelimo s vama.
Da cistu rizu. E tocno to mi danas mama rekla, pa mogla si joj tikvicu stavit jos haha. Budem sutra. E sad mislim da sad do 6 mj nema nista bas novog za isprobat ili joj mogu blitvu? Imam kalendar na kojem je od 6 mj, a krumpir isto ali je njega vec probala 🤷🏼♀️
Ovako smo mi krenuli : Mrkva, batat, krumpir, tikvica, riža, plus kombinacija sa piletinom i nakon dva tj teletinom. To je bilo do 6 mj i nešto sitno. Sa nepunih 7 mj smo malo proširili na blitvu, mahune, grašak, korabicu i sad zadnje ciklu. Znam mu često skuhat pileću juhu sa svim povrćem sto inače stavljam u juhu nama, procijedim i dodam onda kuhano povrće na kockice.
Inače imam skinutu aplikaciju bebin kalendar dohrane, pa tamo ima ideja i kombinacija, nekad pričekam za nešto, nekad dam mjesec ranije nego sto je navedeno, onako okvirno da imam ideje sto skuhati a da se stalno ne ponavlja isto 🙈
Skinula aplikaciju, pa ovo je predobro, tolko recepata.. Hvala od mame koja nikad nema ideja sto skuhati 😅🤗
Ma ništa, super je stvar 😀😘😘
I ja skinila app, odlicna je, hvala!
Evo mi danas 6mj (5 korigirano), obavili pregled. Ima 7650g i 67cm 🙈 po korigiranoj dobi skoro na 90toj centili, bas me to nekako veseli jer su je svi zvali 'mini beba' kad se rodila, a sad je bome veca od vecine 😍
Jedino, eserihija nam nije otisla... ponavljamo antibiotik 😩
👩🏻28❤🧔🏻32
I ja skinila app, odlicna je, hvala!
Evo mi danas 6mj (5 korigirano), obavili pregled. Ima 7650g i 67cm 🙈 po korigiranoj dobi skoro na 90toj centili, bas me to nekako veseli jer su je svi zvali 'mini beba' kad se rodila, a sad je bome veca od vecine 😍
Jedino, eserihija nam nije otisla… ponavljamo antibiotik 😩
Bravoo, super za curu! A zao mi je za E. Colli. Jeste radili i rezistencije na antibiotike?
I ja skinula aplikaciju! Odlicna! Samo vidim da mi za neke namirnice kaze da se uvode kasnije po mjesecima nego sto sam na drugim mjestima citala. Ali male su razlike. Tipa ciklu sam joj dala, a vidim da tu pise od 8 mjeseci.
A
Da cistu rizu. E tocno to mi danas mama rekla, pa mogla si joj tikvicu stavit jos haha. Budem sutra. E sad mislim da sad do 6 mj nema nista bas novog za isprobat ili joj mogu blitvu? Imam kalendar na kojem je od 6 mj, a krumpir isto ali je njega vec probala 🤷🏼♀️
Mi smo do 6-og mjeseca uveli tikvicu, mrkvu, krumpir, batat, buču, amarant, palentu, jabuku. Ja sam napravila neki svoj plan prema onome sto sam nasla na razlicitim mjestima na internetu. Gledam da je sezonsko ako je moguće i dam joj nešto ako dobijem domaće. Punac me gleda poprijeko jer joj nisam jos dala cokolino. XD
Jesmo, radili smo rezistencije na antibiotike, sad je dala drugi. Nadam se da cemo je se rijesit nekako!
Curke, kako vi dajete vodu? Tipa ako mi tikvica zamijeni jedan obrok, kako joj nadoknadit tekucine? Nekako na zlicicu to premalo popije, iz case se prolije...
👩🏻28❤🧔🏻32
Sortiraj odgovore
Najstariji