Marija, nama je dg. Metatarsus adductus, a to se kaže i virus. na unutra su stopala. Radimo vjezbice izvlačenja, 3D vježbe za stopala, oslonac na puno stopalo.. Ako nađem na int video s vježbama pošaljem ti.
Varus*
Marija, nama je dg. Metatarsus adductus, a to se kaže i virus. na unutra su stopala. Radimo vjezbice izvlačenja, 3D vježbe za stopala, oslonac na puno stopalo.. Ako nađem na int video s vježbama pošaljem ti.
Moze, hvala ti. A tvoj deckic ima stalno unutra stopala? Jer moja izvrne prema unutra ali na kratko pa prema gore, stalno vrti stopalima, meni to izgleda normalno 🤷🏼♀️ Da, nije ista vaga..
Stalno ima prema unutra, lijevo stopalo više nego desno, iako je to sad dosta bolje u odnosu kako je bilo prije vježbi, ali su nam rekli da za to treba proći vremena da se skroz ispravi. Pretpostavljam kad dođe faza prohodavanja da ćemo trebati i ortopedu.
https://ibb.co/MPkLSQr
Nisam uspjela ništa naći sad na brzinu. Ugl kad je na leđima, lagano savinuti nogu u koljenu, bitno je drzati petu fiksiranu, i onda izvlačiš unutarnju stranu stopala od pete prema prstima, prvo prema palcu, pa po sredini. 3D vježbe se izvode tako da primiš stopalo također fiksirano u peti, a tvoja oba palca ruku jedan ispod drugog budu na tabanu ispod prstića, i povlačiš svaki palac u isto vrijeme u svoju stranu (lijevo-desno) pa onda isto tako gore(prema prstima)dole (prema peti) . Zatim možeš obadvije noge bebe savinuti prema unutra i spojiti tako da se vanjski dio stopala jedne i druge noge dodiruju. Ne znam dal se skuzi sto i kako iz ovog mog opisa, al evo ako će kome pomoći ♥️
https://ibb.co/MPkLSQr
Nisam uspjela ništa naći sad na brzinu. Ugl kad je na leđima, lagano savinuti nogu u koljenu, bitno je drzati petu fiksiranu, i onda izvlačiš unutarnju stranu stopala od pete prema prstima, prvo prema palcu, pa po sredini. 3D vježbe se izvode tako da primiš stopalo također fiksirano u peti, a tvoja oba palca ruku jedan ispod drugog budu na tabanu ispod prstića, i povlačiš svaki palac u isto vrijeme u svoju stranu (lijevo-desno) pa onda isto tako gore(prema prstima)dole (prema peti) . Zatim možeš obadvije noge bebe savinuti prema unutra i spojiti tako da se vanjski dio stopala jedne i druge noge dodiruju. Ne znam dal se skuzi sto i kako iz ovog mog opisa, al evo ako će kome pomoći ♥️
Skuzi se, hvala ti puno! 😘
♥️
Mi odradili opet urin i urinokulturu i nakon 2.antibiotika i dalje je eserihija tu 😩..srecom uzv bubrega je uredan. Sad smo dobili neku kremicu za vanjsku primjenu pa onda nakon toga ponoviti urin.
Najveci problem je sto je pedijatrica prvo odgodila cjepljenje jer je palcic, a sada zbog urinoinfekcije...a u Splitu hara hripavac pa sam bas zabrinuta, zelim je cjepit i zato se nadam da cemo se vise rjesit ove glupe bakterije.
Van toga smo super, pocela je evo vojnicki puzati 🥰
Marija.1994 meni su drugacije vage varirale i po 150g tako da ne sekiraj se ❤
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Mi odradili opet urin i urinokulturu i nakon 2.antibiotika i dalje je eserihija tu 😩..srecom uzv bubrega je uredan. Sad smo dobili neku kremicu za vanjsku primjenu pa onda nakon toga ponoviti urin.
Najveci problem je sto je pedijatrica prvo odgodila cjepljenje jer je palcic, a sada zbog urinoinfekcije…a u Splitu hara hripavac pa sam bas zabrinuta, zelim je cjepit i zato se nadam da cemo se vise rjesit ove glupe bakterije.
Van toga smo super, pocela je evo vojnicki puzati 🥰
Marija.1994meni su drugacije vage varirale i po 150g tako da ne sekiraj se ❤
Ajme baš se nakačila😔
Moja starija je imala poz nalaz kad je bila manja, na brisu vulve, također je pila antb i mazali smo s kremom, idući bris je bio uredan tako da smo je se brzo riješili. Jel moguce da je možda s vanjske strane pa da je urin bio kontaminiran? Daj Bože da vam krema pomogne. 🙏🏼 jesu vam rekli dal smije piti nesto od čajeva ili neke preparate da je se brže riješite?
Kad smo kod hripavca, iskreno se nadam da će ga sve bebice zaobići. Jel zna tko koliko su bebe zaštićene s obzirom da nisu primili sve doze?
Kako vam je proslo spavanje s obzirom na pomicanje sata? 🙈
Probudili su se svi troje u 6 ujutro 🙈 u 8 je već bio prvi spavanac. Evo sad spava drugi put 🙈
Vama?
Joj tek sad vidim da sam pisala cjepit umjesto cijepit, pismenost na vrhuncu 😅
Rose moguce da je izvana, evo bas mazemo neku kremicu izvana sta nam je dala doktorica pa cemo opet ponovit urin i urinokulturu.
Marija sto se tice pomicanja sata, nama je dobro doslo...jer je bilo doslo do toga da je na nocno spavanje isla u 22:30 tek i evo sad se pomaklo na 21:30 hehehe..a umorna nije bila jer je opet spavala jednak broj sati..
Samo, kako vi organizirate dnevne spavanjce? Svako koliko vam idu na spavanjac? Imate li 2 ili 3 spavanjca?
I saznala sam da su mu obe seke trudne..obe dugo rade na bebi pa sam bas sretna..razmaka su 6tjedana jedna od druge, jedna musko, a druga curicu 🥰
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Joj tek sad vidim da sam pisala cjepit umjesto cijepit, pismenost na vrhuncu 😅
Rose moguce da je izvana, evo bas mazemo neku kremicu izvana sta nam je dala doktorica pa cemo opet ponovit urin i urinokulturu.
Marijasto se tice pomicanja sata, nama je dobro doslo…jer je bilo doslo do toga da je na nocno spavanje isla u 22:30 tek i evo sad se pomaklo na 21:30 hehehe..a umorna nije bila jer je opet spavala jednak broj sati..
Samo, kako vi organizirate dnevne spavanjce? Svako koliko vam idu na spavanjac? Imate li 2 ili 3 spavanjca?
I saznala sam da su mu obe seke trudne..obe dugo rade na bebi pa sam bas sretna..razmaka su 6tjedana jedna od druge, jedna musko, a druga curicu 🥰
I ja malo malo vidim da pogriješim negdje, ne zamaraj se tim, mom brain, sve je oprošteno 😅
Nek ode što prije! 🤞🏻
Mi imamo 3 spavanca. Prva dva su onako nakon 2 sata budnosti. Recimo ako se diže u 8, u nekih 10 je prva tura, nekih sat i pol, do pol 12. Onda ponovo oko 14 h, a vrijeme popodnevnog i duljina ovisi o tome koliko je spavao prva dva, ugl to bude neko kraće spavanje, do 45 min, ili u vožnji ili u kolicima ako smo negdje. Kad smo doma stavljam ga uvijek u kinderbet u sobu, ne zamračujem ništa. Zaspe sam uz dudu i dekicu, nekad malo pomognem uz maženje po glavi ili treskanje po guzi ako je nervozan, al u većini slučajeva sam brzo zaspe ako na vrijeme idemo spavati. Navečer oko 20 ide na noćno. Sat ga je malo poremetio, prvi dan se probudio u 6, pa smo imali 4 spavanca do navečer, i onda je navečer išao tek u pola 10 spavati, al uspili smo jučer pomaknuti na 7 i 15 za buđenje pa se vratio na 3 spavanca i normalnu noć. 😅vidit ćemo danas. Maloprije je popio bocu i nastavio spavati. Možda odspava bar do pola 8. 🙈
Čestitke na bebicama, bas lijepa vijest, neka sve bude kako treba! 🥰🥰
I da, dobro jutro curke☕️ ⛅️ virtualna kava za sve 😘
Krenula sezona virusa i pizd…. 😵💫
Starija ima konjuktivitis, mlađi prehlađen, čujem noćas gdje nos hropti Bože sačuvaj.
nadam se da će najmlađeg zaobići.
A taman sam neki dan pomislila kako je super što smo sastavili mjesec - dva zdravi 😅
Al svaki put kad pomislim na to, kroz par dana neko dobije nešto, za poludit 👀
Sortiraj odgovore
Najstariji