Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    09. Listopad 2023. 23:46

Bubamaza🐞

Rose hoces li primat porodiljni 3 god? Ako mozda hoces jel ti pise u rjesenju do kada? Ja sam produzila na 3 (iako ga planiram prekinut u rujnu 2024.) Vidim da mi u rjesenju pise da vrjedi do 31.12.2025. ,a ne do ozujka 2026. Gdje su nestala ta 3 mj? 🤔

Rješenje je do 18.12.2025. Piše da traje 30 mj ukoliko koriste oba roditelja, svaki po 15 mj, ako koristi samo 1 roditelj onda je 28 mjeseci. Nemam pojma, nisam znala za ovo “pravilo” 🥴🥲

kk1109
    10. Listopad 2023. 06:52

Pozdrav zene, nisam pisala tu ima ohoho.
    Nisam citala puno u natrag,al nadam se da su bebice dobro, a isto tako i vi.
    Mi uzivamo, rastemo i dani nam prebrzo prolaze.
    Niko sutra vec puni 8 mjeseci 🤯🥹
    Puzi na veliko, jede vec svasta nesto (trudi se sam, al nije jos da samostalno moze pojest obrok😅), ima samo jedan zub za sad, posjeo se, dize se uz kauc i stavrno je vesela beba...odma sam i ja vesela mama kad ga vidim🥰
    Uzivamo provodeci vrijeme skupa i fali nam jos koji sat u danu. 🤗
    Vjerujem da i vi uzivate sa svojim bebacima i da super napreduju 🥰

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
    7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙
    Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀

Rose.
    10. Listopad 2023. 12:56

kk1109

Puzi na veliko, jede vec svasta nesto (trudi se sam, al nije jos da samostalno moze pojest obrok😅), ima samo jedan zub za sad, posjeo se, dize se uz kauc i stavrno je vesela beba…odma sam i ja vesela mama kad ga vidim🥰

Pa kk1109, bas mi je drago da si se javila i da ste odlično! Uživajte u vremenu skupa 🥰🥰 
    Javi se češće. 
    Sretnih velikih 8.mj! 

Akane
    10. Listopad 2023. 20:24

Mamasiteeee 😄
    Baš mi je drago vidit da se skupila ekipa 🥰
    Vidim da bebice lijepo napreduju, ima nas dosta vježbača, ali neka, sport i rekreacija od samog starta, samo jako 😄💪
    Rose super da već ima napretka, vidiš da to brzo ide 🥳
    Bubamaza kakve su vas to alergije snašle, jesi se savjetovala s pedijatricom? Čudno mi malo palenta... Nema ni glutena u kukuruzu, da nije nešto drugo... Čisto iz predostrožnosti da pitaš, da ne mudrujem bezveze, o alergijama ne znam ništa iz prve ruke. Doduše, danas je već svašta u hrani, muž mi je agronom, pa kaže da sve ove alergije na hranu zapravo uzrokuju pesticidi 😒
    Što se spavanja tiče, ja imam vreće od malaca od ranije (iz c&a), a kako smo sad u rujnu imali dosta bure (a soba mi taman tako okrenuta) moj već spava u vreći. Samo pidžamica bez bodija ispod i vreća bez rukava, ali mu ne zatvorim do kraja, nego mu samo noge pokrije. 
    Danas sam mu stavila sportski dio na kolica jer mi je počeo radit probleme kad šetamo, pa smo se vraćali kući tako da je on na rukama, a ja guram prazna kolica 🥴 
    Za dva tjedna krećemo i mi s dohranom. Moj je dakle s 5mj na 8500 i 70cm, i čini mi se da je možda i među najvećim bebama ovdje 😅 još uvijek uglavnom dojim, dobiva 1bocu od 120mL adaptiranog dnevno. 
    Krstili smo ga u subotu, sve je prošlo super, malac je prespavao cijelu stvar 🤷😅 
    torta mi nije baš najbolje uspjela, mislim sve je bilo ok, ali donji kat mi se jedna krema nije do kraja stisla, pa nije bila ravna, ali kako su valjda danas doma rađene torte već rijetke, pojela se s oduševljenjem 😅
    Recepata imam svakakvih, uglavnom s neta, sve ovisi što preferirate i koliko vam se da s tim zezat 😅 

MiniGirl
    10. Listopad 2023. 22:07

Rose.

Mini mi imamo vise krutih obroka u danu, ugl kod nas ide ovako: ujutro oko 6 boca, kad se skroz probudi neka mliječno zitna kaša, nakon toga ide spavanje, nekad popije prije tog spavanja bocu, pa je ručak povrće/ povrće i meso, popodne dam voće, nekad u kombinaciji sa žitaricama/keksom… navečer prije spavanja boca. Nekad propustimo popodne kruti pa dam bocu. Nekad zamijenim ovu jutarnju mliječno žitnu s nekom voćnom. Ugl su 3-4 boce dnevno ad. Nemamo neki red u sat, ali otprilike mu ponudim kad vidim na njemu da bi mogao biti gladan.
    Inače ne treba zuriti s drugim obrokom to znam, ali mi smo zadnji mj malo dobili na kilaži pa smo malo pojačali te obroke samoinicijativno i sad se popravio lijepo.

Bome vi to bas lijepo odrađujete. Ja sam sve nesto oprezna, valjda to tako ide s prvom bebom i sve polakoo mijenjam. Nadam se da ju time ne kočim i usporavam. Svaki dan se šokiram da nesto može za sto sam mislila da ne može. 

MiniGirl
    10. Listopad 2023. 22:08

kk1109

Puzi na veliko, jede vec svasta nesto (trudi se sam, al nije jos da samostalno moze pojest obrok😅), ima samo jedan zub za sad, posjeo se, dize se uz kauc i stavrno je vesela beba…odma sam i ja vesela mama kad ga vidim🥰

Bas je lijepo i vas vidjeti na forumu nakon dugo vremena!

MiniGirl
    10. Listopad 2023. 22:11

Marija_94

I meni je drago da si se javila kk1109 i da je sve super kod vas! 😊 Bilo bi lijepo da se sve cure koje su na pocetku bile aktivne barem jave kako su.. 🙂
    Ja prijavljujem da ce nam uskoro zubic, bijeli se i hrapavo je pod prstom. Nakon koliko vremena bi sad trebao skroz izaci?

Nama su probili u roku od tjedan dana, ali jos nisu izrasli do pune visine a proslo je vise od mjesec dana.

Rose.
    10. Listopad 2023. 23:24

Marija_94

I meni je drago da si se javila kk1109 i da je sve super kod vas! 😊 Bilo bi lijepo da se sve cure koje su na pocetku bile aktivne barem jave kako su.. 🙂
    Ja prijavljujem da ce nam uskoro zubic, bijeli se i hrapavo je pod prstom. Nakon koliko vremena bi sad trebao skroz izaci?

Nama je ujutro bila točkica i osjetilo se pod prstom, drugi dan se vec lijepo vidio kad bi otvorio usta. Kroz par dana je došao na pola. 🤗

Rose.
    10. Listopad 2023. 23:27

Akane

Mamasiteeee 😄
    Baš mi je drago vidit da se skupila ekipa 🥰
    Vidim da bebice lijepo napreduju, ima nas dosta vježbača, ali neka, sport i rekreacija od samog starta, samo jako 😄💪
    Rose super da već ima napretka, vidiš da to brzo ide 🥳
    Bubamaza kakve su vas to alergije snašle, jesi se savjetovala s pedijatricom? Čudno mi malo palenta… Nema ni glutena u kukuruzu, da nije nešto drugo… Čisto iz predostrožnosti da pitaš, da ne mudrujem bezveze, o alergijama ne znam ništa iz prve ruke. Doduše, danas je već svašta u hrani, muž mi je agronom, pa kaže da sve ove alergije na hranu zapravo uzrokuju pesticidi 😒
    Što se spavanja tiče, ja imam vreće od malaca od ranije (iz c&a), a kako smo sad u rujnu imali dosta bure (a soba mi taman tako okrenuta) moj već spava u vreći. Samo pidžamica bez bodija ispod i vreća bez rukava, ali mu ne zatvorim do kraja, nego mu samo noge pokrije.
    Danas sam mu stavila sportski dio na kolica jer mi je počeo radit probleme kad šetamo, pa smo se vraćali kući tako da je on na rukama, a ja guram prazna kolica 🥴
    Za dva tjedna krećemo i mi s dohranom. Moj je dakle s 5mj na 8500 i 70cm, i čini mi se da je možda i među najvećim bebama ovdje 😅 još uvijek uglavnom dojim, dobiva 1bocu od 120mL adaptiranog dnevno.
    Krstili smo ga u subotu, sve je prošlo super, malac je prespavao cijelu stvar 🤷😅
    torta mi nije baš najbolje uspjela, mislim sve je bilo ok, ali donji kat mi se jedna krema nije do kraja stisla, pa nije bila ravna, ali kako su valjda danas doma rađene torte već rijetke, pojela se s oduševljenjem 😅
    Recepata imam svakakvih, uglavnom s neta, sve ovisi što preferirate i koliko vam se da s tim zezat 😅

Pusa za velikog bebaca i svaka čast, bas je fino dobio na dojenju 👏🏻😍  
    Super da ste krštenje obavili i da je sve dobro prošlo, čestitke. 

Rose.
    10. Listopad 2023. 23:31

MiniGirl

Rose.

Mini mi imamo vise krutih obroka u danu, ugl kod nas ide ovako: ujutro oko 6 boca, kad se skroz probudi neka mliječno zitna kaša, nakon toga ide spavanje, nekad popije prije tog spavanja bocu, pa je ručak povrće/ povrće i meso, popodne dam voće, nekad u kombinaciji sa žitaricama/keksom… navečer prije spavanja boca. Nekad propustimo popodne kruti pa dam bocu. Nekad zamijenim ovu jutarnju mliječno žitnu s nekom voćnom. Ugl su 3-4 boce dnevno ad. Nemamo neki red u sat, ali otprilike mu ponudim kad vidim na njemu da bi mogao biti gladan.
    Inače ne treba zuriti s drugim obrokom to znam, ali mi smo zadnji mj malo dobili na kilaži pa smo malo pojačali te obroke samoinicijativno i sad se popravio lijepo.

Bome vi to bas lijepo odrađujete. Ja sam sve nesto oprezna, valjda to tako ide s prvom bebom i sve polakoo mijenjam. Nadam se da ju time ne kočim i usporavam. Svaki dan se šokiram da nesto može za sto sam mislila da ne može.

Ne brini, sve je to normalno s prvom bebom. Svi smo to prošli 😅 
    A to je istina, jako brzo napreduju, i bas budem ponosna kad vidim nešto novo. 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.