![](/media/img/12/8a/0dce2fde198867da7563.jpeg)
Evo i nas! Ja svako toliko skicnem na forum, ali par dana nije bilo ničega pa nisam dolazila i sad odjednom boom. Drago mi je kad se javi puno mama s iskustvima. Prepoznam se u punoo situacija. Drago mi je cuti da bebe koje vjezbaju napreduju.
Uvodim joj svasta nesto u prehranu. Danas je bila heljda na meniju ali nismo je htjeli jesti.Kad je nešto bolje jedemo
Malo me brine sto i dalje bljuca, pokusala sam promijeniti mlijeko ali ni to nije htjela.
Sljedeći tjedan idemo kod fizijatra pa me zanima sto će nam reći. Mi smo isto daleko od puzanja. Uspjeh je sto budemo na trbuhu 5 min i hvatamo nesto.
Kako vi svoje malisane oblacite za spavanje? Moja ima pidzamicu sa stopalima, a ispod joj jos stavim kratki bodi i duge tanke hlacice jer mi se non stop otkriva. Pa razmisljam da joj kupim vrecu za spavanje. E sad koje debljine bi uzela? U sobi nam bude oko 21°
Kratki bodi, preko jednodjelna pidama i carapice, pokrijem ga dekicom ili poplonom do pasa, u početku je spavao u vreći, ali smo prerasli i nisam kupovala, ali svakako ju planiram kupiti sad za zimu jer se isto otkriva. Isto se ne kužim oko debljina niti koju uzeti. Nama je oko 23 stupnja. Slusam savjete 😄
Mini, ti si isto početkom 3. mj rodila, jel tako?
Sto kaže ped na bljucanje?
Javi sto kaže fizijatar. 😘
Rose mi smo tu negdje u par dana ,Mini i Dama s nama,ako se ne varam. Kod nas je jos vruce,spava samo u pidzami bez carapa,te sa stopalicama ne koristimo iz motorickih razloga ,napomenio nam je fizio koliko one stete rade pogotovo ako nisu i br vece pa mozda da to uzmete u obzir vjezbaci (iz najbolje namjere kazem).
Sto se ovih alergija tice doslovno je imamo na palentu i tako neke" basic" namirnice.genetski.. blago njemu sisat ce do vrtica 🤣
U pravu si.
Ma sa stopalicama su mi koma sad kad su veći, još pogotovo jer on ima dosta dugačke noge, pa mu njegov broj ne odgovara, a ako je broj veće onda izvuče nogice, tako da zadnjih par mj ne koristimo uopće te sa stopalicama.
Vidiš nisam čula nikad da netko ima alergije na tako neke basic namirnice.
Sto se tiče porodiljnog, došlo mi je rješenje, isto mi je skraćen, objasnili su mi ukratko ako sam ja dobro pohvatala da je tih par mjeseci od oca neprenosivo. Ili nešto u tom stilu😅
Mi smo 10.3. rođeni, sutra punimo 7 mjeseci. Spava mi u tankom bodiću potkošulji i laganoj piđamici na duge rukave sa stopalima. Pokrijem ju s tankom dekicom. Planiram ju stavit u vrecu kad mi u sobi bude ispod 21. U Ri nam je bilo toplo stanu zbog sunca, a sad u Zg je isto toplo u sobi gdje spava pa ju nisam jos stavljala u vrecu. Imam tri vrece i sce tri smo dobili pa ću odokativno gledati koja koliko grije XD
Bubamaza sto ne valja piđamicama sa stopalima? Ja ih obožavam, al samo spavamo u njima. Ujutro je presvlačenje u drugu robu.
A za bljucanje da je to sve normalno, da dobro napreduje na težini i to je to. Prije mjesec dana smo imali 66cm i 7500g. Ne znam sto bih mislila. Ja se stalno nadam da ce to proc.
Kad joj uvodim 2 kruta obroka, s 8 mjeseci? I dajete li im hranu po nekom rasporedu ili kad god su njurgavi pa ponudite (mislim na bočice)?
I da najnovije nam je da neće više nikom, samo mama i tata dolaze u obzir.
Mini mi imamo vise krutih obroka u danu, ugl kod nas ide ovako: ujutro oko 6 boca, kad se skroz probudi neka mliječno zitna kaša, nakon toga ide spavanje, nekad popije prije tog spavanja bocu, pa je ručak povrće/ povrće i meso, popodne dam voće, nekad u kombinaciji sa žitaricama/keksom… navečer prije spavanja boca. Nekad propustimo popodne kruti pa dam bocu. Nekad zamijenim ovu jutarnju mliječno žitnu s nekom voćnom. Ugl su 3-4 boce dnevno ad. Nemamo neki red u sat, ali otprilike mu ponudim kad vidim na njemu da bi mogao biti gladan.
Inače ne treba zuriti s drugim obrokom to znam, ali mi smo zadnji mj malo dobili na kilaži pa smo malo pojačali te obroke samoinicijativno i sad se popravio lijepo.
Mi smo 10.3. rođeni, sutra punimo 7 mjeseci. Spava mi u tankom bodiću potkošulji i laganoj piđamici na duge rukave sa stopalima. Pokrijem ju s tankom dekicom. Planiram ju stavit u vrecu kad mi u sobi bude ispod 21. U Ri nam je bilo toplo stanu zbog sunca, a sad u Zg je isto toplo u sobi gdje spava pa ju nisam jos stavljala u vrecu. Imam tri vrece i sce tri smo dobili pa ću odokativno gledati koja koliko grije XD
Bubamaza sto ne valja piđamicama sa stopalima?Ja ih obožavam, al samo spavamo u njima. Ujutro je presvlačenje u drugu robu.
A za bljucanje da je to sve normalno, da dobro napreduje na težini i to je to. Prije mjesec dana smo imali 66cm i 7500g. Ne znam sto bih mislila. Ja se stalno nadam da ce to proc.
Kad joj uvodim 2 kruta obroka, s 8 mjeseci? I dajete li im hranu po nekom rasporedu ili kad god su njurgavi pa ponudite (mislim na bočice)?
Pa jel bas puno bljuca ili? Jel to bas bljucanje ili vise toga ima kao povraćanje? Po težini je super, da je neki problem vjerujem da nebi tako dobivala uredno, sigurno bi te onda i ped uputila na obradu.
Mi smo obavili cijepljenje i kontrolu. Imamo 8700 g i 72 cm 🥰
Uh bravo, pravi decko! 🤗
♥️
Pozdrav!
Drago mi je za sve bebice koje super napreduju! Bubamaza-nadam se da više ne bude tih alergijskih reakcija🤞🏼
Nicole je prije 4 tjedna bila 73cm i 7750g teska. Ima 6 zubića. 4 gore i 2 dolje. Sada je ponovo nervozna i stalno riva bočicu i dudu u stranu, tako da mislim da bude zubić izišo kad tad. Propuzala je prije 3 dana, ali ona kombinirano puže. Malo vojnički(tako puže od njenog 5 i polmj) , malo pravilno. Na čvrstoj hrani je od njenih 5mj i sve voli da papa, jedino joj brokula nije fina. Prvo sam joj blendala, i kad su izišli gornji zubići sam joj počela polako davati komade. Sada više ne blendam, nego gnječim ili dam komade. Nemam nikakvih problema kad negdje idemo jer je stvarno dobrica i mirnija je nego kad je doma. Još uvijek smo većinom na 3 popodnevne drijemke, ovisi kak se koji dan probudi. Spava minimalno polh, max sat i pol.
Nadam se da su vam i ostala dječica dobro i bez prehlada.
Za spavanje stavim bodi kao potkosulja, kombinezon i čarape ako nema nogavice i preko toga vreća za spavanje. Eventualno ako je jako hlqdno onda ju pokrijem dekom do pojasa.
Bebica ti ima predivno ime 😘
Lijepo napredujete bas mi je drago! 😘
Curke svakako bacite preporuke za vreće za spavanje. I koju veličinu uzeti, na nekima sam vidjela 6-18, da nebi plivao u tome?
Sortiraj odgovore
Najstariji