Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    06. Listopad 2023. 15:53

Bubamaza🐞

Pozdrav svima,tu sam al nezz sta bi prijavila 😅 moj beban sad ima 6ipo mj,krenuli smo s cvrstom hranom i vec je ima 2 put alergijsku reakciju (morao je primati injekcije) pa smo stopirali. Vrtimo se na 5 namirnica i cekamo testiranje. Uz to smo u jesen krenuli s virozama i upalicama…cari prve 3 godine😅 proci ce i to
    Osvrnut cu se na prvasice Rose. Sad imam jednog i osim analize i sinteze apsolutno nikakvo predznanje nije ocekivano ,a i nema ga 😅🤣opusteno 😁 zadovoljan je jako skolom ,sto mi je najbitnije.
    Uz to je jedan nebi rekla u predpubertetu nego u debelom pubertetu i tako mi Bog pomogao. Da su barem bebe zauvjek😄
    AKANE sretno s krstenjem. Kao vjernici,osobno mi je to velik i vazan dan. Svaka cast na volji za pripremu😀

Ajme, na sto ti je reagirao? Na koji način je imao reakciju? 
    Prve tri godine su pomoz boze sa virozama i boleštinama. 
    Super ohrabrujuće za prvašiće hvala! Super da je zadovoljan. 
    Uh pubertet, toga me čak najviše strah od svih faza 🙈 drži se!! 🥴♥️ 

Rose.
    06. Listopad 2023. 19:58

Marija_94

Evo i mene, nisam se bas stizala javljati. Prije nekih 3 tjedna je dobila temp. koja je trajala dan, nista strasno pa onda ja zakurila, al hvala Bogu sve kratko trajalo neka viroza.
    Krenuli smo s tikvicom u utorak i danas s mrkvom, dobro je prihvatila bez reakcija za sad. Jos hodamo na vjezbice do kraja 10.mj pa onda kontrola, dosta tog se popravilo, jedino sto vise hvata igracke s lijevom rukom i jos se ne odize na trbuhu tako da ispruzi laktove, tu je jos slaba, al bit ce i to nadam se uskoro.
    Nadam se da ce se i kod vas cim prije popraviti koji hodate na vjezbice! 🤗

Hej… mi isto imamo problem s tim, vise je aktivnija lijeva strana, ruka… isto vježbamo ispružene laktove, ispruži se on, ali mu je teško, kratko može biti tako… koliko puta idete na vježbe? Gdje vježbate ako možeš napisat? Ja kad vidim njegove vršnjake kako puzaju, a on jedva da može stajat par sec na rukicama ispruženim… daleko smo još od puzanja. 

• DaMa_21
    06. Listopad 2023. 21:38

Bok cure, evo i nas da se javimo :)
    Mi smo super, isto smo prosli virozu s temperaturom, ocito je sezona viroza.
    Krenuli smo nedavno s dohranom, ako se za to moze reci da smo krenuli jer gospodicna odbija hranu u bilo kojem obliku, zna povratiti samo od mirisa ili dodira hrane i zapravo je u 2tj pojela 2x po 2 mini zalogajcica na prevaru i nakon toga je slijedilo plakanje od 10min. Ne zamaram se previse s tim, super napreduje, velika je i znam da nije gladna. Prije 2tj je imala 70cm i 8,5kg 😁
    Prije mjesec dana su joj izbili prvi zubici (donje jedinice), a prije 2tj je propuzala tako da ju sad cijele dane lovim po stanu. 

Rose, sve ce to doci na svoje s vjezbicama, nemoj ga usporedjivati s drugima jer svaka beba ima svoj tempo razvoja. Mi idemo jednom tjedno na “vjezbice” odnosno grupni program za poticanje pravilnih obrazaca pokreta i super nam je to :)

Rose.
    08. Listopad 2023. 01:16

Marija_94

Rose.

Marija_94

Evo i mene, nisam se bas stizala javljati. Prije nekih 3 tjedna je dobila temp. koja je trajala dan, nista strasno pa onda ja zakurila, al hvala Bogu sve kratko trajalo neka viroza.
    Krenuli smo s tikvicom u utorak i danas s mrkvom, dobro je prihvatila bez reakcija za sad. Jos hodamo na vjezbice do kraja 10.mj pa onda kontrola, dosta tog se popravilo, jedino sto vise hvata igracke s lijevom rukom i jos se ne odize na trbuhu tako da ispruzi laktove, tu je jos slaba, al bit ce i to nadam se uskoro.
    Nadam se da ce se i kod vas cim prije popraviti koji hodate na vjezbice! 🤗

Hej… mi isto imamo problem s tim, vise je aktivnija lijeva strana, ruka… isto vježbamo ispružene laktove, ispruži se on, ali mu je teško, kratko može biti tako… koliko puta idete na vježbe? Gdje vježbate ako možeš napisat? Ja kad vidim njegove vršnjake kako puzaju, a on jedva da može stajat par sec na rukicama ispruženim… daleko smo još od puzanja.

Da ona isto vrlo kratko, prvo smo isli par tjedana po dva puta, a sad jednom tjedno. A nebi bas ovdje pisala gdje, uglavnom nije u Zagrebu. Ako mozda zelis ostaviti mail ili neki kontakt da se javim, ako ne razumijem.

Ma jasno, nema problema, mislila sam da je u ZG tako da nema veze. Sretno dalje i javljaj obavezno kako napredujete 😘😘

Rose.
    08. Listopad 2023. 01:24

DaMa_21

Bok cure, evo i nas da se javimo :)
    Mi smo super, isto smo prosli virozu s temperaturom, ocito je sezona viroza.
    Krenuli smo nedavno s dohranom, ako se za to moze reci da smo krenuli jer gospodicna odbija hranu u bilo kojem obliku, zna povratiti samo od mirisa ili dodira hrane i zapravo je u 2tj pojela 2x po 2 mini zalogajcica na prevaru i nakon toga je slijedilo plakanje od 10min. Ne zamaram se previse s tim, super napreduje, velika je i znam da nije gladna. Prije 2tj je imala 70cm i 8,5kg 😁
    Prije mjesec dana su joj izbili prvi zubici (donje jedinice), a prije 2tj je propuzala tako da ju sad cijele dane lovim po stanu.

Rose, sve ce to doci na svoje s vjezbicama, nemoj ga usporedjivati s drugima jer svaka beba ima svoj tempo razvoja. Mi idemo jednom tjedno na “vjezbice” odnosno grupni program za poticanje pravilnih obrazaca pokreta i super nam je to :)

Drago mi je da ste super i da lijepo napredujete🥰
    papat će ona brzo ko velika 

Ma znam da da ga ne bih trebala uspoređivati, na trenutke me zabrine hoće li sve doći na svoje kad tako vidim vršnjake, a onda me iznenadi kao danas kad preko noći doslovno napravi veliki pomak u odnosu na jučer, pa si ipak mislim da će sve to biti kako treba dalje. 

Mi smo u pon na cijepljenju sto smo propustili i sistematskom. 
    Pusa curke 😘

MiniGirl
    08. Listopad 2023. 14:56

Evo i nas! Ja svako toliko skicnem na forum, ali par dana nije bilo ničega pa nisam dolazila i sad odjednom boom. Drago mi je kad se javi puno mama s iskustvima. Prepoznam se u punoo situacija. Drago mi je cuti da bebe koje vjezbaju napreduju.  
    Uvodim joj svasta nesto u prehranu. Danas je bila heljda na meniju ali nismo je htjeli jesti.Kad je nešto bolje jedemo Malo me brine sto i dalje bljuca, pokusala sam promijeniti mlijeko ali ni to nije htjela.
    Sljedeći tjedan idemo kod fizijatra pa me zanima sto će nam reći. Mi smo isto daleko od puzanja. Uspjeh je sto budemo na trbuhu 5 min i hvatamo nesto. 

Rose.
    09. Listopad 2023. 13:34

Marija_94

Kako vi svoje malisane oblacite za spavanje? Moja ima pidzamicu sa stopalima, a ispod joj jos stavim kratki bodi i duge tanke hlacice jer mi se non stop otkriva. Pa razmisljam da joj kupim vrecu za spavanje. E sad koje debljine bi uzela? U sobi nam bude oko 21°

Kratki bodi, preko jednodjelna pidama i carapice, pokrijem ga dekicom ili poplonom do pasa,  u početku je spavao u vreći, ali smo prerasli i nisam kupovala, ali svakako ju planiram kupiti sad za zimu jer se isto otkriva. Isto se ne kužim oko debljina niti koju uzeti. Nama je oko 23 stupnja. Slusam savjete 😄

Mini, ti si isto početkom 3. mj rodila, jel tako? 
    Sto kaže ped na bljucanje? 
    Javi sto kaže fizijatar. 😘

Rose.
    09. Listopad 2023. 13:35

Mi smo obavili cijepljenje i kontrolu. Imamo 8700 g i 72 cm 🥰 

Rose.
    09. Listopad 2023. 21:45

Bubamaza🐞

Rose mi smo tu negdje u par dana ,Mini i Dama s nama,ako se ne varam. Kod nas je jos vruce,spava samo u pidzami bez carapa,te sa stopalicama ne koristimo iz motorickih razloga ,napomenio nam je fizio koliko one stete rade pogotovo ako nisu i br vece pa mozda da to uzmete u obzir vjezbaci (iz najbolje namjere kazem).
    Sto se ovih alergija tice doslovno je imamo na palentu i tako neke" basic" namirnice.genetski.. blago njemu sisat ce do vrtica 🤣

U pravu si. 
    Ma sa stopalicama su mi koma sad kad su veći, još pogotovo jer on ima dosta dugačke noge, pa mu njegov broj ne odgovara, a ako je broj veće onda izvuče nogice, tako da zadnjih par mj ne koristimo uopće te sa stopalicama. 
    Vidiš nisam čula nikad da netko ima alergije na tako neke basic namirnice. 
    Sto se tiče porodiljnog, došlo mi je rješenje, isto mi je skraćen, objasnili su mi ukratko ako sam ja dobro pohvatala da je tih par mjeseci od oca neprenosivo. Ili nešto u tom stilu😅 

MiniGirl
    09. Listopad 2023. 21:58

Mi smo 10.3. rođeni, sutra punimo 7 mjeseci. Spava mi u tankom bodiću potkošulji i laganoj piđamici na duge rukave sa stopalima. Pokrijem ju s tankom dekicom. Planiram ju stavit u vrecu kad mi u sobi bude ispod 21. U Ri nam je bilo toplo stanu zbog sunca, a sad u Zg je isto toplo u sobi gdje spava pa ju nisam jos stavljala u vrecu. Imam tri vrece i sce tri smo dobili pa ću odokativno gledati koja koliko grije XD
     Bubamaza sto ne valja piđamicama sa stopalima? Ja ih obožavam, al samo spavamo u njima. Ujutro je presvlačenje u drugu robu.
    A za bljucanje da je to sve normalno, da dobro napreduje na težini i to je to. Prije mjesec dana smo imali 66cm i 7500g. Ne znam sto bih mislila. Ja se stalno nadam da ce to proc. 
    Kad joj uvodim 2 kruta obroka, s 8 mjeseci? I dajete li im hranu po nekom rasporedu ili kad god su njurgavi pa ponudite (mislim na bočice)?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.