![](/media/img/3a/cb/683f771e81bd3e55a6b2.jpeg)
Sljedećih dana planiram krenut prat i slagat robicu pa sam skužila da ne znam s čim prat ni na kojem programu. Može savjeti? I inače ne koristim omekšivač, a to mi jedino zvoni da se ne koristi kod pranja robice za bebu.
Ja sam prala proteklih tjedana, da omeksivac kao ne, ni ja ga nisam stavljala. Sve sam prala na 40, meni su gluposti da se mora opkuhati radi bakterija, mislim tak i tak kad slozis robicu ona stoji dok dijete ne dode i vise nije sterilno. Ali naravno svaka mama napravi kako ona misli i nikad nece pogrijesiti.
Ma i ja se slažem s tim. Samo evo, podlegla pritisku okoline 🤣🤣
Ja perem na 90, s tim da ako se suši u sušilici ne dodajem ništa, a ako se suši vani na zraku dodajem žlicu alkoholnog octa, da bude malo mekanija roba. Jer kod mene je voda strašno tvrda, pa onda i veš bude dosta grub. Sušenje vani je dobro i da izblijede mrlje koje se nisu oprale, tipa od kakice kad procuri, žuto od bljucanja ili kasnije od hrane. Tako da velike preporuke za ocat, ne brinite ne ostavlja nikakav miris. Nije bilo mirisa po octu čak ni kad sam slučajno izlila puno više od standardne žlice. Za tvrdokorne mrlje dodajem blink sprej iz Muellera, našpricajte mrlju prije pranja, ostavite 5min, i ubacite na pranje. Ima i neki sprej kao baš za baby robu u dm-u, čini mi se. Spaaaas
Ima još jedna stvar koja pomaže izbjeljivanju ako vam zatreba, hidrogen peroksid. Ima ga u ljekarnmaa kupit u bočicama po 1-2dec. Samo njega nemojte kombinirat s ničim osim s običnim deterdžentom, jer ako reagira s nekom drugom kemijom, dobijete rupu, ne pitajte kako znam 😅
Pegla i ja si nismo frendice, tako da ne mislim peglat ništa 😂
Imam ju tek toliko da poravnam kakvu košulju. Dovoljno se napeglam posteljina preko ljeta za turiste.
Ok, rekla bih da je moj plan za prioremu sa 60° ok, taman negdje na pola puta između vas koje perete na 40 i vas koje perete na 90 😁 Al onda ću s vremenom i iskustvom vidjeti što mi najbolje paše.
Al imam ja još pitanja... 😉 čitala sam da je dobro krenuti sa masiranjem međice tipa tamo negdje iza 37-og tjedna. Jel neka od vas to možda prakticira/la?
💙 5/2023
Dojava, ako netko nije popratio, danas u lidlu imate stvari za mamu i bebu, plus aspirator za nosić. Ja sam ga uzela, nafam se da će poslužiti
Ok, rekla bih da je moj plan za prioremu sa 60° ok, taman negdje na pola puta između vas koje perete na 40 i vas koje perete na 90 😁 Al onda ću s vremenom i iskustvom vidjeti što mi najbolje paše.
Al imam ja još pitanja… 😉 čitala sam da je dobro krenuti sa masiranjem međice tipa tamo negdje iza 37-og tjedna. Jel neka od vas to možda prakticira/la?
Sto se tiče međice, nisam ništa, ali je zato babica na porodu masirala i zbog toga sam imala minimalno šavova, spasila me 🫶🏻🫶🏻
Ja perem na 90, s tim da ako se suši u sušilici ne dodajem ništa, a ako se suši vani na zraku dodajem žlicu alkoholnog octa, da bude malo mekanija roba. Jer kod mene je voda strašno tvrda, pa onda i veš bude dosta grub. Sušenje vani je dobro i da izblijede mrlje koje se nisu oprale, tipa od kakice kad procuri, žuto od bljucanja ili kasnije od hrane. Tako da velike preporuke za ocat, ne brinite ne ostavlja nikakav miris. Nije bilo mirisa po octu čak ni kad sam slučajno izlila puno više od standardne žlice. Za tvrdokorne mrlje dodajem blink sprej iz Muellera, našpricajte mrlju prije pranja, ostavite 5min, i ubacite na pranje. Ima i neki sprej kao baš za baby robu u dm-u, čini mi se. Spaaaas
Ima još jedna stvar koja pomaže izbjeljivanju ako vam zatreba, hidrogen peroksid. Ima ga u ljekarnmaa kupit u bočicama po 1-2dec. Samo njega nemojte kombinirat s ničim osim s običnim deterdžentom, jer ako reagira s nekom drugom kemijom, dobijete rupu, ne pitajte kako znam 😅
Pegla i ja si nismo frendice, tako da ne mislim peglat ništa 😂
Imam ju tek toliko da poravnam kakvu košulju. Dovoljno se napeglam posteljina preko ljeta za turiste.
Hvala na preporukama za mrlje, moram uzeti obavezno 🫶🏻
Proljetne bebe 2023.🌺
Studentica - 25.02. / VŽ - Curica 💕
Beban - 03.03. / NS - Dečko 💙
MiniGirl - 03.03. / RI - Curica 💕
ledolina - 05.03. - Curica 💕
kk1109 - 05.03./ZG-Vinogradska - Dečko 💙
Rose - 08.03. / RI - Dečko 💙
Bubamaza - 09.03. / ST - Dečko 💙
SiA - 09.03.
Bebanomoje - 13.03. /ZG- Sv.Duh - Dečko 💙
Donna2022 -
aider28 - ožujak / ZG - Petrova
Ribica33- 16.03. / RI - Curica 💕
Nina187 - 17.03. / KR - Curica
Maslacko456 - 18.03. - Curica
DaMa_21 - 22.03. / ZG - Curica 💕
Ananika- 22.03. - Blizanci
Mel94 - 24.03. - Dečko
kanapeić - 25.03. - Curica
Hedwig.Z - 27.03. / PU
Mia21998 - 28.03. / VT
dix - ožujak / ZG
ruta - 03.04. / Asfeld,DE
Breskvica15 - 04.04. - Dečko 💙
MyName - 04.04. / Sv.Duh ZG - Curica 💕
honeyhoney - 05.04. / ZG
pa.22 - 12.04. / VK
maro2811 - 16.04. / ST
laleee - 18.04. - Dečko
Marija_1994 - 25.04. / Zabok / Curica
Katarina1410 - 05.05.
Akane - 07.05. - Dečko
regica123 - 09.05. / ST - Curica
Tinchilina - 14.05. / ZG / Dečko
Ninić - 16.05.
anaVi90 - 19.05. / Osijek / Dečko
Ani02 - 21.05. / Blizanci
Suncemoje - 29.05. - Curica
—————
Lista rođenih bebica 💐
Beban - 23.12. Dečko 💙
kk1109 - 11.02. Dečko 💙
Ledolina - 15.02. Curica 💕
Studentica - 24.02. Curica 💕
Rose - 01.03. Dečko 💙
Breskvica15 - Dečko 💙
MiniGirl - 10.03. Curica 💕
Bebanomoje - 13.03. Dečko 💙
Bubamaza - 14.03. Dečko 💙
Ribica33 - 15.03. Curica 💕
Dama_21 - 20.03. Curica 💕
MyName - 31.03. Curica 💕
Al imam ja još pitanja… 😉 čitala sam da je dobro krenuti sa masiranjem međice tipa tamo negdje iza 37-og tjedna. Jel neka od vas to možda prakticira/la?
Sto se tiče međice, nisam ništa, ali je zato babica na porodu masirala i zbog toga sam imala minimalno šavova, spasila me 🫶🏻🫶🏻
E da, zbog toga sam i mislila, znam da ste pisale da zbog masaže niste popucale, a tko zna hoću li ja biti takbe sreće s babicom. Mozda bi bilo dobro početi s tim prije pa možda već dođeš "elastičnija" pa ss tim smanjiš vjerojatnost pucanja. Mislim da ću probat.
💙 5/2023
Bokić curke 🙂 nova sam na forumu i imam pitanje dal je koja rodila u 35/36 tjednu i dal je sa bebicom bilo sve oke?
Hvala vam na odgovoru 🥰
Pozdrav, evo mene s pregleda, AC nam je i dalje premalen, s 268mm procjena je na 1900g. A sad bi već trebao bit preko 2kg. To je još uvijek na donjoj granici, aktivan je i dr kaže da ima dovoljno plodne vode. Kao da je IUGR onda bi bilo puno manje plodne vode. Naručila me na ctg u četvrtak, pa ćemo to pratiti. Rekla mi je i neka provjerim stare trudničke od ove dvojice, ali oni su bili kapitalci rođeni s 4kg. Znam da te UZV procjene variraju, ali baš se trudila izmjeriti više puta, i nije bilo procjene veće od ovih 268mm. Ne znam bih li se brinula ili ne, jer smo još uvijek na donjoj granici, a i sekiranje oko stvari na koje ne možeš utjecati ne pomaže cijeloj situaciji 🤔 bebe se rađaju u terminu u 2500 do 4000 i preko. 🤷
Sortiraj odgovore
Najstariji