Proljetne bebe 2023. šŸŒ·šŸ€šŸ¤°

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Akane
    24. Ožujak 2023. 07:17

Myname čestitke na maloj mazi šŸ’•šŸ’•šŸ’• želim ti brzi oporavak od CR i puno uživancije objema šŸ¤—
    Regice, baÅ” mi je žao Å”to prolaziÅ” kroz sve te drame, vjerujem da će ipak biti sve u redu šŸ¤—šŸ¤—šŸ¤— ostani nam pozitivna, i javi se u utorak nakon UZV ā¤ļøĀ 
    Ani znam dvi žene kojima je bilo to ugrađeno i iznosile su sve uredno. Blizanci ionako malo prije dođu, držim fige da doguraÅ” do 34-36tt. Briseve sam radila čeŔće u prvoj polovici trudnoće, sad se to sve nekako malo primirilo.Ā 
    Ova bol u donjem dijelu trbuha je normalna za ovu fazu, mislim da su ti to BHkontrakcije, maternica malo vježba stezanje kao priprema za porod. 
    Ja odoh proÅ”etat, čeka me brdo posla danas, "zadnji" radni dan šŸ˜… bar Å”to se ureda tiče. Čekaju me joÅ” 4 kuće sa strane za zavrÅ”avanje.Ā 
    Budite mi dobro 😘

• Tinchilina
    24. Ožujak 2023. 08:18

Ja sam radila viÅ”e puta urinokulturu do sad, jer mi se eshirihia ponovno aktivirala tamo krajem prvog tromjesečja, a i prije sam često imala s tim problema pa nisam bila iznenađena. Ono Å”to me spasilo je Encianov čaj od brusnice, jer je on jedini 100% i bez Å”ećera. Ovi svi ostali čajevi, sokovi itd. Su ekstrakt brusnice 2,3% i sokovi ili kandirane brusnice sa Å”ećerom (a ta beÅ”tija se hrani Å”ećerom). U Å”oku i čudu sam, al eto u 7 mjesecu sam i bez eshirihije šŸ˜Ž. Naravno, to je moje iskustvo i nemam pesar (ne znam ni Å”to to je), pa možda nije ista situacija.

27.05.25 ā¤ļøšŸ’™
    šŸ’™ 5/2023

• laleee
    24. Ožujak 2023. 17:49

curke moze pomoocc,,Ā  suprug mi radi u MORHu od njih dobiva 7 dana slobodno kada budem rodila, rekli su mu da ima pravo i od HZZOa 10 radnih dana ali da im to nesta mora slati, moze li mi tko pojasnit malo sto treba ako ima netko tako?Ā 

Ledolina
    24. Ožujak 2023. 19:35

Tinchilina

Ja sam radila viÅ”e puta urinokulturu do sad, jer mi se eshirihia ponovno aktivirala tamo krajem prvog tromjesečja, a i prije sam često imala s tim problema pa nisam bila iznenađena. Ono Å”to me spasilo je Encianov čaj od brusnice, jer je on jedini 100% i bez Å”ećera. Ovi svi ostali čajevi, sokovi itd. Su ekstrakt brusnice 2,3% i sokovi ili kandirane brusnice sa Å”ećerom (a ta beÅ”tija se hrani Å”ećerom). U Å”oku i čudu sam, al eto u 7 mjesecu sam i bez eshirihije šŸ˜Ž. Naravno, to je moje iskustvo i nemam pesar (ne znam ni Å”to to je), pa možda nije ista situacija.

Pozdrav TInchilina,Ā 
    Kakve si imala simptome zbog escherichie?
    Ja sam je dobila nakonĀ  vađenja urinarnog katetera. Osjetila sam samo blago peckanje prilikom mokrenja i osjećaj da ne mogu izmokriti do kraja.. Pila sam antibiotik 5 dana i sljedeća urinokutura je bila srerilna,Å”to me iznenadilo jer po pričama drugih teÅ”ko se rijeÅ”iti te bakterije,a do sad ju nikad nisam imala pa nemam pojma. I pila sam isto Encianov čaj od brusnice.
    E sad unazad par dana opet osjetim neku nelagodu prilikom mokrenja pa se pitam jel se opet aktivirala ili Ŕta... 

Ledolina
    24. Ožujak 2023. 19:38

Pozdrav!Ā 
    Vidim stigle su nove bebe, čestitke svima!🄰
    Nisam čitala postove baÅ” puno unazad, nadam se da su sve mame i trudnice dobro. šŸ˜ŠšŸ€

• Tinchilina
    24. Ožujak 2023. 20:35

Ledolina

Tinchilina

Pozdrav TInchilina,
    Kakve si imala simptome zbog escherichie?
    Ja sam je dobila nakon vađenja urinarnog katetera. Osjetila sam samo blago peckanje prilikom mokrenja i osjećaj da ne mogu izmokriti do kraja.. Pila sam antibiotik 5 dana i sljedeća urinokutura je bila srerilna,Å”to me iznenadilo jer po pričama drugih teÅ”ko se rijeÅ”iti te bakterije,a do sad ju nikad nisam imala pa nemam pojma. I pila sam isto Encianov čaj od brusnice.
    E sad unazad par dana opet osjetim neku nelagodu prilikom mokrenja pa se pitam jel se opet aktivirala ili Å”ta…

Super ste se izborili, ja sam nekad znala imat mjesečne borbe. Simptomi su intenzivna potreba za uriniranjem svakih par min, a kod odlaska na wc se uspije iskapiti na jedvite jade par kapi uz jake bolove. Osjećaj pritiska/bol u donjem dijelu trbuha + ja sam ponekad imala i kao malo krvave tragove na papiru, ne kao čista krv nego kao sitnu krvavu opnicu. To su vjerujem sve simptomi kad bakterija jako bukne i razmnoži se, a ako nije tako jaka upala možda i simptomi nisu tako straÅ”ni.Ā 

Ja sam znala imati, nakon Ŕto bi je se rjeŔila, kao neke placebo bolove i isto bi se znala bojat jel se vratila, al ponovnom urinokulturom su mi potvrdili da je sve sterilno, ali to je samo možda moja specifičnost. Možda bolje da provjerite na vrijeme ako se nekaj ponovno kuha da krenete u borbu Ŕto prije, pogotovo ako niste sigurni, jer je najgore kad se razbukta.

Svaka čast da ste odmah uzeli encijanovu brusnicu, ja to tek otkrila prije koji mjesec, a nema Ŕta nisam pila i probala...

27.05.25 ā¤ļøšŸ’™
    šŸ’™ 5/2023

• Ani92
    24. Ožujak 2023. 23:33

Ja sam zvala doktora, samo da mu opiÅ”em te moje simptome, pa mi je rekao da samo pritisak ne mora značiti da je neka infekcija. Htjela sam da me poÅ”alje joÅ” jednom na urinokulturu. Ali dobila sam zadatak samo pratiti simptome (kojih nakon poziva viÅ”e nemam, stvarno ispadam paranoična): postoji li bol u donjem dijelu trbuha, pečenje kod mokrenja ili svrbež i iscjedak koji je jači nego inače/sirast ili sl. Tako da ne znam, možda je dr malo opuÅ”ten. Svakako probam preventivno čaj od brusnice šŸ˜„
    Sretno svima s ostatkom trudnoće i želim nam svima Å”to manje upala i infekcija.Ā 

• Ani92
    25. Ožujak 2023. 05:43

Studenticaa

Ani92

Ja sam zvala doktora, samo da mu opiÅ”em te moje simptome, pa mi je rekao da samo pritisak ne mora značiti da je neka infekcija. Htjela sam da me poÅ”alje joÅ” jednom na urinokulturu. Ali dobila sam zadatak samo pratiti simptome (kojih nakon poziva viÅ”e nemam, stvarno ispadam paranoična): postoji li bol u donjem dijelu trbuha, pečenje kod mokrenja ili svrbež i iscjedak koji je jači nego inače/sirast ili sl. Tako da ne znam, možda je dr malo opuÅ”ten. Svakako probam preventivno čaj od brusnice šŸ˜„
    Sretno svima s ostatkom trudnoće i želim nam svima Å”to manje upala i infekcija.

Samp pripazi sa tim čajem od brusnice. Provjeri na internetu koliko smije trudnica poÅ”iti, jer znam ds se neke čajeve ne smije piti ili se pije ogrsničeno. U svakom slučaju, puno vode i ne zadržavanje nužde će ti svakako uvelike pomoći

Da, znam da s čajevima treba oprezno. šŸ˜„ Pratit ću simptome i pokuÅ”ati piti dovoljno tekućine.Ā 

• maltezer
    25. Ožujak 2023. 12:18

Pozdrav cure,
    Ima koja među vama da joj je beba procijenjena dosta veća od prosjeka?
    Pogotovo BPD, koji je meni za +3 tjedna nego sto jesam?Ā 
    BaÅ” me strah toga , iako ginekolog ne govori niÅ”ta osim da je dosta veća…
    Ostale mjere su oko +2, osim AC koji je točno za tjedan u kojem i jesam… 🫤

• Tinchilina
    25. Ožujak 2023. 12:48

Studenticaa

Tinchilina - i ja san imala ecoli. Ali sam ju imala prije T i borila sam se oko god.dana. Imala sam tolke bolove da sam krvarila piÅ”ajući. Stalno osjećaj da imam pun mjehur i moram piÅ”at, i onda doslovce piÅ”am dve kapi. I to staaaalno peckanje, ma užas. Nebih se viÅ”e vratila u tu godinu. Tjedan dana je bilo dobro, tjedan dana borba i tako godinu dana. Pila antibiotike, ali niÅ”ta dugotrajno. Samo sam promijenila navike. Partner i ja se operemo prije i nakok odnosa, s tim da ja nakon odnosa obavezno idem piÅ”at, ne hodam bosa, nemam gola leđa, ne pijem sokove itd, samo voda, nemam gole gležnjeve i ne trpim kad mi se piÅ”a. I uspjela samnse rijeÅ”itšŸ’ŖšŸ¼. Ali isto me znal prstit osjećaj kao da će mi se vratit il da ponovo imam, a to se zapravo psiha igrala s menom. I par mj mi je trebslo da se opustim, da se ne morsm toliko brinuti

ViÅ”e manje sam i ja počela to prakticirati i bilo mi je ok zadnje cca 2 godine prije T. Ali kako sam čitala da su trudnice sklonije urinoinfekcijama očekivala sam da me to neće zaobić. Btw ovu praksu piÅ”kenja nakon odnosa sam uvela jos prije jer sam čula da je to pametno kao preventiva infekcija, al moram priznat da kad smo krenula raditi na bebi da nam nije baÅ” uspjelo prvih cca pola godine, i onda mi je palo na pamet da ja zapravo sve ispiÅ”kim odmah nakon odnosa šŸ˜… i prvi mjesec kad sam odgodila piÅ”kenje (iako mi je bilo ful teÅ”ko jer bi baÅ” imala potrbu otić se popiÅ”kit) sam zatrudnica. Ne znam jel se to baÅ” poklopilo, al zgodno za imat info negdje u pozadini uma...

27.05.25 ā¤ļøšŸ’™
    šŸ’™ 5/2023

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.