Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tinchilina
    23. Ožujak 2023. 16:11

Bravo Myname! Čestitke! Želim ti brz oporavak i da se puno mazite i uživate 🥰

💙 5/2023

• regica123
    23. Ožujak 2023. 16:15

Evo da se javim.
    Cestitam svim curama prije svega!
    A ja san dosla kuci prekjucer. U stolici i ribi nisu nista nasli, doktor kaze da je ocito neki virus proseta kroz tijelo. Srica ctg se smiria. Na uzv u pon (sa 32+6) malena ima 1750g, sta je i dalje na donjoj granici normale. Ustvari sretna sam jer je dobila 250g u tj dana, ali me zabrinilo sto je doktor rekao da ima okrugliji oblik glave (brahicefalija), a kako sam bila u ekstazi sto se udebljala zaboravila sam ga pitat detalje i sto to znaci. Na int ne citam lijepe stvari (vecinom pise da se to bebama dogodi nakon poroda ili tijekom poroda i kao zato nije zabrinjavajuce, ali nama je u maternici i za to jako malo toga pise, a neke stvari sto pisu nisu bas lijepe za citati). Tjesi me jedino sto je nakon toga napisao onu kraticu b.o. (bez osobitosti), ali opet cekam sljedeci utorak da ga pitam detalje. Sutra idem na ctg opet (nadam se da ce biti dobar), a utorak ctg i uzv. Uzasna mi je trema zbog svega i samo zelim premotat vrijeme i da dodjemo u sigurne tjedne. 
    Ako netko zna nekog cija je beba imala taj okrugli oblik glave (to vam simbolizira manji HC u odnosu na BPD) bila bih zahvalna da napise jel sve bilo ok.
    Eto... javim se u utorak nakon uzv.

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• Tinchilina
    23. Ožujak 2023. 20:49

Hvala Regice što si se javila, ja i dalje često pomislim na tebe, al ne ispitujem ništa nego čekam da uhvatiš priliku javiti se. Vjerujem da je stvarno tesko biti u toj situaciji, drži se! Nemam ništa pametno za podijeliti osim da vam želim da sve bude dobro. 😘

💙 5/2023

• Ani92
    24. Ožujak 2023. 00:06

Akane

Kako ste žene?
    Ima li nas još koje radimo? Ja završavam ovaj tjedan, gnjavit će oni mene još, ali barem ne ovoliko. Odradila sam šetnju s pasicom, pa sad mogu dalje blejat u komp.
    Malac mi je baš aktivan, i čini mi se da mi je trbuh baš narastao, tako da se nešto ne brinem više da ne dobiva na težini. Imam kontrolni uzv u ponedjeljak pa ću znat više.
    Kuća mi puna kutija sa stvarima za bebu, ali još ništa nisam krenula raspakiravat, niti sam oprala i pripremila ijednu stvar 🤦 torba za rodilište isto nije spremna. Minus iz zalaganja 😂
    To do lista je predugačka 😅 Dolje je još uvijek gradilište, tako da je kaos živi. Imamo još 6tj, valjda neće malac uranit i uhvatit nas nespremne.
    Čini mi se da ćemo narednih tjedana ući malo u zatišje s novopridošlim bebicama, jer ekipa s liste koja ima rodit se uglavnom ne javlja na forum.
    Mamice s bebicama kako se držite? Jedva čekam tu fazu 🤗

Pozdrav svima 😄 
    Da malo javim i svoju situaciju...prije 2 mjeseca ugrađen mi je pesar zbog skraćenog cerviksa, nosim blizance. Sada sam 31+3. Dr je zadovoljan kako se to sve odvijalo do sada, a i ja moram priznati da nisam mislila da ćemo doći do 30+ tjedana kako je sve izgledalo tada. 
    Malo pratim, ali nema nikoga s pesarom ovdje...ali svejedno me zanima koliko često ste radile urinokulturu i briseve? Ja sam prvi i jedini put sredinom 1. mjeseca, prije ugradnje tog pesara. Sada me nešto malo kao boli donji dio trbuha, kao da je mjehur...pa ne znam je li od težine i pokreta beba ili je nešto drugo. Bila sam na pregledu prije 2 dana, tad mi je sve bilo ok. 

Akane
    24. Ožujak 2023. 07:17

Myname čestitke na maloj mazi 💕💕💕 želim ti brzi oporavak od CR i puno uživancije objema 🤗
    Regice, baš mi je žao što prolaziš kroz sve te drame, vjerujem da će ipak biti sve u redu 🤗🤗🤗 ostani nam pozitivna, i javi se u utorak nakon UZV ❤️ 
    Ani znam dvi žene kojima je bilo to ugrađeno i iznosile su sve uredno. Blizanci ionako malo prije dođu, držim fige da doguraš do 34-36tt. Briseve sam radila češće u prvoj polovici trudnoće, sad se to sve nekako malo primirilo. 
    Ova bol u donjem dijelu trbuha je normalna za ovu fazu, mislim da su ti to BHkontrakcije, maternica malo vježba stezanje kao priprema za porod. 
    Ja odoh prošetat, čeka me brdo posla danas, "zadnji" radni dan 😅 bar što se ureda tiče. Čekaju me još 4 kuće sa strane za završavanje. 
    Budite mi dobro 😘

• Tinchilina
    24. Ožujak 2023. 08:18

Ja sam radila više puta urinokulturu do sad, jer mi se eshirihia ponovno aktivirala tamo krajem prvog tromjesečja, a i prije sam često imala s tim problema pa nisam bila iznenađena. Ono što me spasilo je Encianov čaj od brusnice, jer je on jedini 100% i bez šećera. Ovi svi ostali čajevi, sokovi itd. Su ekstrakt brusnice 2,3% i sokovi ili kandirane brusnice sa šećerom (a ta beštija se hrani šećerom). U šoku i čudu sam, al eto u 7 mjesecu sam i bez eshirihije 😎. Naravno, to je moje iskustvo i nemam pesar (ne znam ni što to je), pa možda nije ista situacija.

💙 5/2023

• laleee
    24. Ožujak 2023. 17:49

curke moze pomoocc,,  suprug mi radi u MORHu od njih dobiva 7 dana slobodno kada budem rodila, rekli su mu da ima pravo i od HZZOa 10 radnih dana ali da im to nesta mora slati, moze li mi tko pojasnit malo sto treba ako ima netko tako? 

Ledolina
    24. Ožujak 2023. 19:35

Tinchilina

Ja sam radila više puta urinokulturu do sad, jer mi se eshirihia ponovno aktivirala tamo krajem prvog tromjesečja, a i prije sam često imala s tim problema pa nisam bila iznenađena. Ono što me spasilo je Encianov čaj od brusnice, jer je on jedini 100% i bez šećera. Ovi svi ostali čajevi, sokovi itd. Su ekstrakt brusnice 2,3% i sokovi ili kandirane brusnice sa šećerom (a ta beštija se hrani šećerom). U šoku i čudu sam, al eto u 7 mjesecu sam i bez eshirihije 😎. Naravno, to je moje iskustvo i nemam pesar (ne znam ni što to je), pa možda nije ista situacija.

Pozdrav TInchilina, 
    Kakve si imala simptome zbog escherichie?
    Ja sam je dobila nakon  vađenja urinarnog katetera. Osjetila sam samo blago peckanje prilikom mokrenja i osjećaj da ne mogu izmokriti do kraja.. Pila sam antibiotik 5 dana i sljedeća urinokutura je bila srerilna,što me iznenadilo jer po pričama drugih teško se riješiti te bakterije,a do sad ju nikad nisam imala pa nemam pojma. I pila sam isto Encianov čaj od brusnice.
    E sad unazad par dana opet osjetim neku nelagodu prilikom mokrenja pa se pitam jel se opet aktivirala ili šta... 

Ledolina
    24. Ožujak 2023. 19:38

Pozdrav! 
    Vidim stigle su nove bebe, čestitke svima!🥰
    Nisam čitala postove baš puno unazad, nadam se da su sve mame i trudnice dobro. 😊🍀

• Tinchilina
    24. Ožujak 2023. 20:35

Ledolina

Tinchilina

Pozdrav TInchilina,
    Kakve si imala simptome zbog escherichie?
    Ja sam je dobila nakon vađenja urinarnog katetera. Osjetila sam samo blago peckanje prilikom mokrenja i osjećaj da ne mogu izmokriti do kraja.. Pila sam antibiotik 5 dana i sljedeća urinokutura je bila srerilna,što me iznenadilo jer po pričama drugih teško se riješiti te bakterije,a do sad ju nikad nisam imala pa nemam pojma. I pila sam isto Encianov čaj od brusnice.
    E sad unazad par dana opet osjetim neku nelagodu prilikom mokrenja pa se pitam jel se opet aktivirala ili šta…

Super ste se izborili, ja sam nekad znala imat mjesečne borbe. Simptomi su intenzivna potreba za uriniranjem svakih par min, a kod odlaska na wc se uspije iskapiti na jedvite jade par kapi uz jake bolove. Osjećaj pritiska/bol u donjem dijelu trbuha + ja sam ponekad imala i kao malo krvave tragove na papiru, ne kao čista krv nego kao sitnu krvavu opnicu. To su vjerujem sve simptomi kad bakterija jako bukne i razmnoži se, a ako nije tako jaka upala možda i simptomi nisu tako strašni. 

Ja sam znala imati, nakon što bi je se rješila, kao neke placebo bolove i isto bi se znala bojat jel se vratila, al ponovnom urinokulturom su mi potvrdili da je sve sterilno, ali to je samo možda moja specifičnost. Možda bolje da provjerite na vrijeme ako se nekaj ponovno kuha da krenete u borbu što prije, pogotovo ako niste sigurni, jer je najgore kad se razbukta.

Svaka čast da ste odmah uzeli encijanovu brusnicu, ja to tek otkrila prije koji mjesec, a nema šta nisam pila i probala...

💙 5/2023

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.