Myname Äestitke na maloj mazi ššš Å¾elim ti brzi oporavak od CR i puno uživancije objema š¤
Regice, baÅ” mi je žao Å”to prolaziÅ” kroz sve te drame, vjerujem da Äe ipak biti sve u redu š¤š¤š¤ ostani nam pozitivna, i javi se u utorak nakon UZV ā¤ļøĀ
Ani znam dvi žene kojima je bilo to ugraÄeno i iznosile su sve uredno. Blizanci ionako malo prije doÄu, držim fige da doguraÅ” do 34-36tt. Briseve sam radila ÄeÅ”Äe u prvoj polovici trudnoÄe, sad se to sve nekako malo primirilo.Ā
Ova bol u donjem dijelu trbuha je normalna za ovu fazu, mislim da su ti to BHkontrakcije, maternica malo vježba stezanje kao priprema za porod.Ā
Ja odoh proÅ”etat, Äeka me brdo posla danas, "zadnji" radni dan š
bar Å”to se ureda tiÄe. Äekaju me joÅ” 4 kuÄe sa strane za zavrÅ”avanje.Ā
Budite mi dobro š
Ja sam radila viÅ”e puta urinokulturu do sad, jer mi se eshirihia ponovno aktivirala tamo krajem prvog tromjeseÄja, a i prije sam Äesto imala s tim problema pa nisam bila iznenaÄena. Ono Å”to me spasilo je Encianov Äaj od brusnice, jer je on jedini 100% i bez Å”eÄera. Ovi svi ostali Äajevi, sokovi itd. Su ekstrakt brusnice 2,3% i sokovi ili kandirane brusnice sa Å”eÄerom (a ta beÅ”tija se hrani Å”eÄerom). U Å”oku i Äudu sam, al eto u 7 mjesecu sam i bez eshirihije š. Naravno, to je moje iskustvo i nemam pesar (ne znam ni Å”to to je), pa možda nije ista situacija.
27.05.25 ā¤ļøš
š 5/2023
curke moze pomoocc,,Ā suprug mi radi u MORHu od njih dobiva 7 dana slobodno kada budem rodila, rekli su mu da ima pravo i od HZZOa 10 radnih dana ali da im to nesta mora slati, moze li mi tko pojasnit malo sto treba ako ima netko tako?Ā
Ja sam radila viÅ”e puta urinokulturu do sad, jer mi se eshirihia ponovno aktivirala tamo krajem prvog tromjeseÄja, a i prije sam Äesto imala s tim problema pa nisam bila iznenaÄena. Ono Å”to me spasilo je Encianov Äaj od brusnice, jer je on jedini 100% i bez Å”eÄera. Ovi svi ostali Äajevi, sokovi itd. Su ekstrakt brusnice 2,3% i sokovi ili kandirane brusnice sa Å”eÄerom (a ta beÅ”tija se hrani Å”eÄerom). U Å”oku i Äudu sam, al eto u 7 mjesecu sam i bez eshirihije š. Naravno, to je moje iskustvo i nemam pesar (ne znam ni Å”to to je), pa možda nije ista situacija.
Pozdrav TInchilina,Ā
Kakve si imala simptome zbog escherichie?
Ja sam je dobila nakonĀ vaÄenja urinarnog katetera. Osjetila sam samo blago peckanje prilikom mokrenja i osjeÄaj da ne mogu izmokriti do kraja.. Pila sam antibiotik 5 dana i sljedeÄa urinokutura je bila srerilna,Å”to me iznenadilo jer po priÄama drugih teÅ”ko se rijeÅ”iti te bakterije,a do sad ju nikad nisam imala pa nemam pojma. I pila sam isto Encianov Äaj od brusnice.
E sad unazad par dana opet osjetim neku nelagodu prilikom mokrenja pa se pitam jel se opet aktivirala ili Å”ta...Ā
Pozdrav!Ā
Vidim stigle su nove bebe, Äestitke svima!š„°
Nisam Äitala postove baÅ” puno unazad, nadam se da su sve mame i trudnice dobro. šš
Pozdrav TInchilina,
Kakve si imala simptome zbog escherichie?
Ja sam je dobila nakon vaÄenja urinarnog katetera. Osjetila sam samo blago peckanje prilikom mokrenja i osjeÄaj da ne mogu izmokriti do kraja.. Pila sam antibiotik 5 dana i sljedeÄa urinokutura je bila srerilna,Å”to me iznenadilo jer po priÄama drugih teÅ”ko se rijeÅ”iti te bakterije,a do sad ju nikad nisam imala pa nemam pojma. I pila sam isto Encianov Äaj od brusnice.
E sad unazad par dana opet osjetim neku nelagodu prilikom mokrenja pa se pitam jel se opet aktivirala ili Å”taā¦
Super ste se izborili, ja sam nekad znala imat mjeseÄne borbe. Simptomi su intenzivna potreba za uriniranjem svakih par min, a kod odlaska na wc se uspije iskapiti na jedvite jade par kapi uz jake bolove. OsjeÄaj pritiska/bol u donjem dijelu trbuha + ja sam ponekad imala i kao malo krvave tragove na papiru, ne kao Äista krv nego kao sitnu krvavu opnicu. To su vjerujem sve simptomi kad bakterija jako bukne i razmnoži se, a ako nije tako jaka upala možda i simptomi nisu tako straÅ”ni.Ā
Ja sam znala imati, nakon Å”to bi je se rjeÅ”ila, kao neke placebo bolove i isto bi se znala bojat jel se vratila, al ponovnom urinokulturom su mi potvrdili da je sve sterilno, ali to je samo možda moja specifiÄnost. Možda bolje da provjerite na vrijeme ako se nekaj ponovno kuha da krenete u borbu Å”to prije, pogotovo ako niste sigurni, jer je najgore kad se razbukta.
Svaka Äast da ste odmah uzeli encijanovu brusnicu, ja to tek otkrila prije koji mjesec, a nema Å”ta nisam pila i probala...
27.05.25 ā¤ļøš
š 5/2023
Ja sam zvala doktora, samo da mu opiÅ”em te moje simptome, pa mi je rekao da samo pritisak ne mora znaÄiti da je neka infekcija. Htjela sam da me poÅ”alje joÅ” jednom na urinokulturu. Ali dobila sam zadatak samo pratiti simptome (kojih nakon poziva viÅ”e nemam, stvarno ispadam paranoiÄna): postoji li bol u donjem dijelu trbuha, peÄenje kod mokrenja ili svrbež i iscjedak koji je jaÄi nego inaÄe/sirast ili sl. Tako da ne znam, možda je dr malo opuÅ”ten. Svakako probam preventivno Äaj od brusnice š
Sretno svima s ostatkom trudnoÄe i želim nam svima Å”to manje upala i infekcija.Ā
Ja sam zvala doktora, samo da mu opiÅ”em te moje simptome, pa mi je rekao da samo pritisak ne mora znaÄiti da je neka infekcija. Htjela sam da me poÅ”alje joÅ” jednom na urinokulturu. Ali dobila sam zadatak samo pratiti simptome (kojih nakon poziva viÅ”e nemam, stvarno ispadam paranoiÄna): postoji li bol u donjem dijelu trbuha, peÄenje kod mokrenja ili svrbež i iscjedak koji je jaÄi nego inaÄe/sirast ili sl. Tako da ne znam, možda je dr malo opuÅ”ten. Svakako probam preventivno Äaj od brusnice š
Sretno svima s ostatkom trudnoÄe i želim nam svima Å”to manje upala i infekcija.
Samp pripazi sa tim Äajem od brusnice. Provjeri na internetu koliko smije trudnica poÅ”iti, jer znam ds se neke Äajeve ne smije piti ili se pije ogrsniÄeno. U svakom sluÄaju, puno vode i ne zadržavanje nužde Äe ti svakako uvelike pomoÄi
Da, znam da s Äajevima treba oprezno. š Pratit Äu simptome i pokuÅ”ati piti dovoljno tekuÄine.Ā
Pozdrav cure,
Ima koja meÄu vama da joj je beba procijenjena dosta veÄa od prosjeka?
Pogotovo BPD, koji je meni za +3 tjedna nego sto jesam?Ā
BaÅ” me strah toga , iako ginekolog ne govori niÅ”ta osim da je dosta veÄaā¦
Ostale mjere su oko +2, osim AC koji je toÄno za tjedan u kojem i jesam⦠š«¤
Tinchilina - i ja san imala ecoli. Ali sam ju imala prije T i borila sam se oko god.dana. Imala sam tolke bolove da sam krvarila piÅ”ajuÄi. Stalno osjeÄaj da imam pun mjehur i moram piÅ”at, i onda doslovce piÅ”am dve kapi. I to staaaalno peckanje, ma užas. Nebih se viÅ”e vratila u tu godinu. Tjedan dana je bilo dobro, tjedan dana borba i tako godinu dana. Pila antibiotike, ali niÅ”ta dugotrajno. Samo sam promijenila navike. Partner i ja se operemo prije i nakok odnosa, s tim da ja nakon odnosa obavezno idem piÅ”at, ne hodam bosa, nemam gola leÄa, ne pijem sokove itd, samo voda, nemam gole gležnjeve i ne trpim kad mi se piÅ”a. I uspjela samnse rijeÅ”itšŖš¼. Ali isto me znal prstit osjeÄaj kao da Äe mi se vratit il da ponovo imam, a to se zapravo psiha igrala s menom. I par mj mi je trebslo da se opustim, da se ne morsm toliko brinuti
ViÅ”e manje sam i ja poÄela to prakticirati i bilo mi je ok zadnje cca 2 godine prije T. Ali kako sam Äitala da su trudnice sklonije urinoinfekcijama oÄekivala sam da me to neÄe zaobiÄ. Btw ovu praksu piÅ”kenja nakon odnosa sam uvela jos prije jer sam Äula da je to pametno kao preventiva infekcija, al moram priznat da kad smo krenula raditi na bebi da nam nije baÅ” uspjelo prvih cca pola godine, i onda mi je palo na pamet da ja zapravo sve ispiÅ”kim odmah nakon odnosa š
i prvi mjesec kad sam odgodila piÅ”kenje (iako mi je bilo ful teÅ”ko jer bi baÅ” imala potrbu otiÄ se popiÅ”kit) sam zatrudnica. Ne znam jel se to baÅ” poklopilo, al zgodno za imat info negdje u pozadini uma...
27.05.25 ā¤ļøš
š 5/2023
Sortiraj odgovore
Najstariji