Ja sam radila više puta urinokulturu do sad, jer mi se eshirihia ponovno aktivirala tamo krajem prvog tromjesečja, a i prije sam često imala s tim problema pa nisam bila iznenađena. Ono što me spasilo je Encianov čaj od brusnice, jer je on jedini 100% i bez šećera. Ovi svi ostali čajevi, sokovi itd. Su ekstrakt brusnice 2,3% i sokovi ili kandirane brusnice sa šećerom (a ta beštija se hrani šećerom). U šoku i čudu sam, al eto u 7 mjesecu sam i bez eshirihije 😎. Naravno, to je moje iskustvo i nemam pesar (ne znam ni što to je), pa možda nije ista situacija.
27.05.25 ❤️💙
💙 5/2023
curke moze pomoocc,, suprug mi radi u MORHu od njih dobiva 7 dana slobodno kada budem rodila, rekli su mu da ima pravo i od HZZOa 10 radnih dana ali da im to nesta mora slati, moze li mi tko pojasnit malo sto treba ako ima netko tako?
Ja sam radila više puta urinokulturu do sad, jer mi se eshirihia ponovno aktivirala tamo krajem prvog tromjesečja, a i prije sam često imala s tim problema pa nisam bila iznenađena. Ono što me spasilo je Encianov čaj od brusnice, jer je on jedini 100% i bez šećera. Ovi svi ostali čajevi, sokovi itd. Su ekstrakt brusnice 2,3% i sokovi ili kandirane brusnice sa šećerom (a ta beštija se hrani šećerom). U šoku i čudu sam, al eto u 7 mjesecu sam i bez eshirihije 😎. Naravno, to je moje iskustvo i nemam pesar (ne znam ni što to je), pa možda nije ista situacija.
Pozdrav TInchilina,
Kakve si imala simptome zbog escherichie?
Ja sam je dobila nakon vađenja urinarnog katetera. Osjetila sam samo blago peckanje prilikom mokrenja i osjećaj da ne mogu izmokriti do kraja.. Pila sam antibiotik 5 dana i sljedeća urinokutura je bila srerilna,što me iznenadilo jer po pričama drugih teško se riješiti te bakterije,a do sad ju nikad nisam imala pa nemam pojma. I pila sam isto Encianov čaj od brusnice.
E sad unazad par dana opet osjetim neku nelagodu prilikom mokrenja pa se pitam jel se opet aktivirala ili šta...
Pozdrav!
Vidim stigle su nove bebe, čestitke svima!🥰
Nisam čitala postove baš puno unazad, nadam se da su sve mame i trudnice dobro. 😊🍀
Pozdrav TInchilina,
Kakve si imala simptome zbog escherichie?
Ja sam je dobila nakon vađenja urinarnog katetera. Osjetila sam samo blago peckanje prilikom mokrenja i osjećaj da ne mogu izmokriti do kraja.. Pila sam antibiotik 5 dana i sljedeća urinokutura je bila srerilna,što me iznenadilo jer po pričama drugih teško se riješiti te bakterije,a do sad ju nikad nisam imala pa nemam pojma. I pila sam isto Encianov čaj od brusnice.
E sad unazad par dana opet osjetim neku nelagodu prilikom mokrenja pa se pitam jel se opet aktivirala ili šta…
Super ste se izborili, ja sam nekad znala imat mjesečne borbe. Simptomi su intenzivna potreba za uriniranjem svakih par min, a kod odlaska na wc se uspije iskapiti na jedvite jade par kapi uz jake bolove. Osjećaj pritiska/bol u donjem dijelu trbuha + ja sam ponekad imala i kao malo krvave tragove na papiru, ne kao čista krv nego kao sitnu krvavu opnicu. To su vjerujem sve simptomi kad bakterija jako bukne i razmnoži se, a ako nije tako jaka upala možda i simptomi nisu tako strašni.
Ja sam znala imati, nakon što bi je se rješila, kao neke placebo bolove i isto bi se znala bojat jel se vratila, al ponovnom urinokulturom su mi potvrdili da je sve sterilno, ali to je samo možda moja specifičnost. Možda bolje da provjerite na vrijeme ako se nekaj ponovno kuha da krenete u borbu što prije, pogotovo ako niste sigurni, jer je najgore kad se razbukta.
Svaka čast da ste odmah uzeli encijanovu brusnicu, ja to tek otkrila prije koji mjesec, a nema šta nisam pila i probala...
27.05.25 ❤️💙
💙 5/2023
Ja sam zvala doktora, samo da mu opišem te moje simptome, pa mi je rekao da samo pritisak ne mora značiti da je neka infekcija. Htjela sam da me pošalje još jednom na urinokulturu. Ali dobila sam zadatak samo pratiti simptome (kojih nakon poziva više nemam, stvarno ispadam paranoična): postoji li bol u donjem dijelu trbuha, pečenje kod mokrenja ili svrbež i iscjedak koji je jači nego inače/sirast ili sl. Tako da ne znam, možda je dr malo opušten. Svakako probam preventivno čaj od brusnice 😄
Sretno svima s ostatkom trudnoće i želim nam svima što manje upala i infekcija.
Ja sam zvala doktora, samo da mu opišem te moje simptome, pa mi je rekao da samo pritisak ne mora značiti da je neka infekcija. Htjela sam da me pošalje još jednom na urinokulturu. Ali dobila sam zadatak samo pratiti simptome (kojih nakon poziva više nemam, stvarno ispadam paranoična): postoji li bol u donjem dijelu trbuha, pečenje kod mokrenja ili svrbež i iscjedak koji je jači nego inače/sirast ili sl. Tako da ne znam, možda je dr malo opušten. Svakako probam preventivno čaj od brusnice 😄
Sretno svima s ostatkom trudnoće i želim nam svima što manje upala i infekcija.
Samp pripazi sa tim čajem od brusnice. Provjeri na internetu koliko smije trudnica pošiti, jer znam ds se neke čajeve ne smije piti ili se pije ogrsničeno. U svakom slučaju, puno vode i ne zadržavanje nužde će ti svakako uvelike pomoći
Da, znam da s čajevima treba oprezno. 😄 Pratit ću simptome i pokušati piti dovoljno tekućine.
Pozdrav cure,
Ima koja među vama da joj je beba procijenjena dosta veća od prosjeka?
Pogotovo BPD, koji je meni za +3 tjedna nego sto jesam?
Baš me strah toga , iako ginekolog ne govori ništa osim da je dosta veća…
Ostale mjere su oko +2, osim AC koji je točno za tjedan u kojem i jesam… 🫤
Tinchilina - i ja san imala ecoli. Ali sam ju imala prije T i borila sam se oko god.dana. Imala sam tolke bolove da sam krvarila pišajući. Stalno osjećaj da imam pun mjehur i moram pišat, i onda doslovce pišam dve kapi. I to staaaalno peckanje, ma užas. Nebih se više vratila u tu godinu. Tjedan dana je bilo dobro, tjedan dana borba i tako godinu dana. Pila antibiotike, ali ništa dugotrajno. Samo sam promijenila navike. Partner i ja se operemo prije i nakok odnosa, s tim da ja nakon odnosa obavezno idem pišat, ne hodam bosa, nemam gola leđa, ne pijem sokove itd, samo voda, nemam gole gležnjeve i ne trpim kad mi se piša. I uspjela samnse riješit💪🏼. Ali isto me znal prstit osjećaj kao da će mi se vratit il da ponovo imam, a to se zapravo psiha igrala s menom. I par mj mi je trebslo da se opustim, da se ne morsm toliko brinuti
Više manje sam i ja počela to prakticirati i bilo mi je ok zadnje cca 2 godine prije T. Ali kako sam čitala da su trudnice sklonije urinoinfekcijama očekivala sam da me to neće zaobić. Btw ovu praksu piškenja nakon odnosa sam uvela jos prije jer sam čula da je to pametno kao preventiva infekcija, al moram priznat da kad smo krenula raditi na bebi da nam nije baš uspjelo prvih cca pola godine, i onda mi je palo na pamet da ja zapravo sve ispiškim odmah nakon odnosa 😅 i prvi mjesec kad sam odgodila piškenje (iako mi je bilo ful teško jer bi baš imala potrbu otić se popiškit) sam zatrudnica. Ne znam jel se to baš poklopilo, al zgodno za imat info negdje u pozadini uma...
27.05.25 ❤️💙
💙 5/2023
Sljedećih dana planiram krenut prat i slagat robicu pa sam skužila da ne znam s čim prat ni na kojem programu. Može savjeti? I inače ne koristim omekšivač, a to mi jedino zvoni da se ne koristi kod pranja robice za bebu.
27.05.25 ❤️💙
💙 5/2023
Sortiraj odgovore
Najstariji