![](/media/img/e0/f6/e35b71a2ce588b7effaa.jpeg)
Ja sam zvala doktora, samo da mu opišem te moje simptome, pa mi je rekao da samo pritisak ne mora značiti da je neka infekcija. Htjela sam da me pošalje još jednom na urinokulturu. Ali dobila sam zadatak samo pratiti simptome (kojih nakon poziva više nemam, stvarno ispadam paranoična): postoji li bol u donjem dijelu trbuha, pečenje kod mokrenja ili svrbež i iscjedak koji je jači nego inače/sirast ili sl. Tako da ne znam, možda je dr malo opušten. Svakako probam preventivno čaj od brusnice 😄
Sretno svima s ostatkom trudnoće i želim nam svima što manje upala i infekcija.
Ja sam zvala doktora, samo da mu opišem te moje simptome, pa mi je rekao da samo pritisak ne mora značiti da je neka infekcija. Htjela sam da me pošalje još jednom na urinokulturu. Ali dobila sam zadatak samo pratiti simptome (kojih nakon poziva više nemam, stvarno ispadam paranoična): postoji li bol u donjem dijelu trbuha, pečenje kod mokrenja ili svrbež i iscjedak koji je jači nego inače/sirast ili sl. Tako da ne znam, možda je dr malo opušten. Svakako probam preventivno čaj od brusnice 😄
Sretno svima s ostatkom trudnoće i želim nam svima što manje upala i infekcija.
Samp pripazi sa tim čajem od brusnice. Provjeri na internetu koliko smije trudnica pošiti, jer znam ds se neke čajeve ne smije piti ili se pije ogrsničeno. U svakom slučaju, puno vode i ne zadržavanje nužde će ti svakako uvelike pomoći
Da, znam da s čajevima treba oprezno. 😄 Pratit ću simptome i pokušati piti dovoljno tekućine.
Pozdrav cure,
Ima koja među vama da joj je beba procijenjena dosta veća od prosjeka?
Pogotovo BPD, koji je meni za +3 tjedna nego sto jesam?
Baš me strah toga , iako ginekolog ne govori ništa osim da je dosta veća…
Ostale mjere su oko +2, osim AC koji je točno za tjedan u kojem i jesam… 🫤
Tinchilina - i ja san imala ecoli. Ali sam ju imala prije T i borila sam se oko god.dana. Imala sam tolke bolove da sam krvarila pišajući. Stalno osjećaj da imam pun mjehur i moram pišat, i onda doslovce pišam dve kapi. I to staaaalno peckanje, ma užas. Nebih se više vratila u tu godinu. Tjedan dana je bilo dobro, tjedan dana borba i tako godinu dana. Pila antibiotike, ali ništa dugotrajno. Samo sam promijenila navike. Partner i ja se operemo prije i nakok odnosa, s tim da ja nakon odnosa obavezno idem pišat, ne hodam bosa, nemam gola leđa, ne pijem sokove itd, samo voda, nemam gole gležnjeve i ne trpim kad mi se piša. I uspjela samnse riješit💪🏼. Ali isto me znal prstit osjećaj kao da će mi se vratit il da ponovo imam, a to se zapravo psiha igrala s menom. I par mj mi je trebslo da se opustim, da se ne morsm toliko brinuti
Više manje sam i ja počela to prakticirati i bilo mi je ok zadnje cca 2 godine prije T. Ali kako sam čitala da su trudnice sklonije urinoinfekcijama očekivala sam da me to neće zaobić. Btw ovu praksu piškenja nakon odnosa sam uvela jos prije jer sam čula da je to pametno kao preventiva infekcija, al moram priznat da kad smo krenula raditi na bebi da nam nije baš uspjelo prvih cca pola godine, i onda mi je palo na pamet da ja zapravo sve ispiškim odmah nakon odnosa 😅 i prvi mjesec kad sam odgodila piškenje (iako mi je bilo ful teško jer bi baš imala potrbu otić se popiškit) sam zatrudnica. Ne znam jel se to baš poklopilo, al zgodno za imat info negdje u pozadini uma...
💙 5/2023
Sljedećih dana planiram krenut prat i slagat robicu pa sam skužila da ne znam s čim prat ni na kojem programu. Može savjeti? I inače ne koristim omekšivač, a to mi jedino zvoni da se ne koristi kod pranja robice za bebu.
💙 5/2023
Sljedećih dana planiram krenut prat i slagat robicu pa sam skužila da ne znam s čim prat ni na kojem programu. Može savjeti? I inače ne koristim omekšivač, a to mi jedino zvoni da se ne koristi kod pranja robice za bebu.
Ja sam za prvi put prala na 90 jer sam dobila puno robice koja je dosta dugo stajala. Prala sam običnim praškom (Ariel mislim) , samo nisam stavljala omekšivač. I dobar dio sam popeglala.
Peglati nisam mislila kasnije, osim ako će imati nekih problema s kožom i sl. Ne znam kako je općenito s tim peglanjem i dal' svi to rade pod normalno? Ja s njih dvoje sumnjam da ću stići...
Pozdrav cure,
Ima koja među vama da joj je beba procijenjena dosta veća od prosjeka?
Pogotovo BPD, koji je meni za +3 tjedna nego sto jesam?
Baš me strah toga , iako ginekolog ne govori ništa osim da je dosta veća…
Ostale mjere su oko +2, osim AC koji je točno za tjedan u kojem i jesam… 🫤
Pozdrav,
nemam osobno iskustvo s tim, ali znam da mjere mogu u stvarnosti biti dosta drugačije od onih što se vidi na uzv. Vjerujem da će to sve biti ok.
A deterdžent normalan, ništa se posebno ne uzima za bebe? Znam da u dm-u ima ona neka tekućinica za dezinfekciju i na nižim temperaturama, to sam eventualno mislila ubaciti i oprat na 60°.
💙 5/2023
A deterdžent normalan, ništa se posebno ne uzima za bebe? Znam da u dm-u ima ona neka tekućinica za dezinfekciju i na nižim temperaturama, to sam eventualno mislila ubaciti i oprat na 60°.
Ja sam prala u prošlim T sa persil baby (sensitive), sad sam uzela Violeta baby, bez omekšivača, i perem na 40 stupnjeva…
Ja sam za prvi put prala na 90 jer sam dobila puno robice koja je dosta dugo stajala. Prala sam običnim praškom (Ariel mislim) , samo nisam stavljala omekšivač. I dobar dio sam popeglala.
Peglati nisam mislila kasnije, osim ako će imati nekih problema s kožom i sl. Ne znam kako je općenito s tim peglanjem i dal' svi to rade pod normalno? Ja s njih dvoje sumnjam da ću stići…
Ja u početku peglam sve dok su mali, prvih par mjeseci, kad malo porastu onda samo po potrebi sto treba…
Sortiraj odgovore
Najstariji