![](/media/img/4a/ab/c6eac7aad6fbd901ddf7.jpeg)
Bok curke, javljam se tek sad jer sam uzasno.
Bebica je dobila samo 100grama u 2tj, a trbuh joj je ostao isti. Dijagnosticiran je asimetrični IUGR, tj asimetricni zastoj u razvoju sto je valjda specificno kada posteljica prestane raditi kako treba. Za tj dana idem opet na pregled, ako ne dobije koliko treba vj cu ostati u bolnici na pracenju. Cilj je sad da beba dobije sto vise na tezini…
Jako sam tuzna i prepadnuta i ne znam zasto se ovo dogadja. Ja sam 29+1 danas, a njen trbuscic (AC) je ostao na 27+0, a tezina je za 28+0.. ostale mjere i protoci su u redu sto je jako vazno, ali svakako sam u ogromnom strahu jer ona ima tek 1100 grama sto je stvarno presitno. Molim Boga da do sljedeceg utorka dobije na kilazi i promjeru trbuha…
Vjerujem da si u brizi, ali moraš bit pozitivna i vjerovat da ce sve biti dobro, mjere se stvarno mogu razlikovati od uzv do uzv, i ne mora značiti ništa lose, možda da probaš ic po drugo mišljenje?
Držim fige da sve bude kako treba ♥️
Kk1109, kako ste ti i mališa? 🤍Ledolina cestitam na malenoj princeziii🥰🥰 tebi zelim brz oporavak i nadam se da nisi u velikim bolovima 🤗🤗❤️
Mi smo dobro, privikavamo se lagano na njegov ritam. On je stvarno dobra beba, lagala bi kad bi rekla drugacije. Veliki je gladus i jedino kad je gladan onda je to histerija dok se ne pristeka na cicu ili bocicu (kombiniram svoje i AD jer ga moje ne zasiti bas, izgleda da je slabo mlijeko). Iz bolnice smo izasli s 3280, sad smo vec na 3650 tako da se ti papanje itekako kuzi 😅
Patronazna nam dolazi svaka 2-3 dana, kaze da je s njim sve super i da raste u pravog bucka.
Meni je srce ko kuca cim vidim da nam je malisa u super stanju i da nam dobro ide…fali malo sna al kad ga vidim da se smjesi sve je manje bitno 💙
Kak ste vi curke? Mislim da se u narednom periodu ocekuje dosta bebica…sretno svimaaaa 🤗
Bitno da bebač napreduje i da se privikavate jedno na drugo, samo neka se tako lijepo nastavi 😍 falit će sna idućih mjeseci možda i par godina, ali sve mi to izguramo 🤭😘
Evo odbrojavamo polako, dosta nas ima sada na redu, nadam se da će svima sve dobro proći 😘
Kako si ti općenito, oporavak dobro prolazi?
Bebica je dobila samo 100grama u 2tj, a trbuh joj je ostao isti. Dijagnosticiran je asimetrični IUGR, tj asimetricni zastoj u razvoju sto je valjda specificno kada posteljica prestane raditi kako treba. Za tj dana idem opet na pregled, ako ne dobije koliko treba vj cu ostati u bolnici na pracenju. Cilj je sad da beba dobije sto vise na tezini…
Jako sam tuzna i prepadnuta i ne znam zasto se ovo dogadja. Ja sam 29+1 danas, a njen trbuscic (AC) je ostao na 27+0, a tezina je za 28+0.. ostale mjere i protoci su u redu sto je jako vazno, ali svakako sam u ogromnom strahu jer ona ima tek 1100 grama sto je stvarno presitno. Molim Boga da do sljedeceg utorka dobije na kilazi i promjeru trbuha…
Vjerujem da si u brizi, ali moraš bit pozitivna i vjerovat da ce sve biti dobro, mjere se stvarno mogu razlikovati od uzv do uzv, i ne mora značiti ništa lose, možda da probaš ic po drugo mišljenje?
Držim fige da sve bude kako treba ♥️
Bila sam po drugo misljenje, nazalost sve isto potvrdjeno. Tako da sam bas u strahu
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Hej da podjelim svoje iskustvo pa ti možda bude malo lakše 🤞 kod mene je u prošloj trudnoći u 31 tjednu dijagnosticiran IUGR, ostala odma u bolnici na praćenju, beba je tada po njihovoj procjeni imala samo 1300 grama, odmah su mi dali pojačanu prehranu u bolnici i pratili da dosta jedem, iako sam ja i inače jela Al eto....na kraju nakon tjedan dana provjeravali AC nitko ništa nije govorio, kaze ne možemo sada još izmjeriti moramo još čekati i slično, već sam.bila luda od brige, provjeravali su i protoke i sve živo svakih par dana na uzv. Na kraju me u 34 tt pustili kuci , išla svakih 4 dana na kontrole , u 38 + 3 rodila dečkića 2830 grama i 47cm... želim ti da sve prođe u najboljem redu 🤞🙏❤
👣 Curka 2018. ❤
👣 Dečko 2021. 💙
9/2022. Blighted ovum 😔
28.12.2022 ➕🙏
👣 Dečko 2023. 💙
Hej da podjelim svoje iskustvo pa ti možda bude malo lakše 🤞 kod mene je u prošloj trudnoći u 31 tjednu dijagnosticiran IUGR, ostala odma u bolnici na praćenju, beba je tada po njihovoj procjeni imala samo 1300 grama, odmah su mi dali pojačanu prehranu u bolnici i pratili da dosta jedem, iako sam ja i inače jela Al eto….na kraju nakon tjedan dana provjeravali AC nitko ništa nije govorio, kaze ne možemo sada još izmjeriti moramo još čekati i slično, već sam.bila luda od brige, provjeravali su i protoke i sve živo svakih par dana na uzv. Na kraju me u 34 tt pustili kuci , išla svakih 4 dana na kontrole , u 38 + 3 rodila dečkića 2830 grama i 47cm… želim ti da sve prođe u najboljem redu 🤞🙏❤
Hvala ti puno na iskustvu. Ja sam pitala moze li bit zbog losije prehrane, oni kao da ne... a ja jesam malo slabije jela zdravo ova 2tj. Sad cu do sljedece kontrole probat sto vise voca i povrca. Meni sa 29tt ima 1100 grama tako da mi se cini mjera slicna kao tvoja. Zasto su te odmah ostavili u bolnici? Sad ne znam jesam trebala i ja trazit da me ostave...
👩🏻28❤🧔🏻32
Hej da podjelim svoje iskustvo pa ti možda bude malo lakše 🤞 kod mene je u prošloj trudnoći u 31 tjednu dijagnosticiran IUGR, ostala odma u bolnici na praćenju, beba je tada po njihovoj procjeni imala samo 1300 grama, odmah su mi dali pojačanu prehranu u bolnici i pratili da dosta jedem, iako sam ja i inače jela Al eto….na kraju nakon tjedan dana provjeravali AC nitko ništa nije govorio, kaze ne možemo sada još izmjeriti moramo još čekati i slično, već sam.bila luda od brige, provjeravali su i protoke i sve živo svakih par dana na uzv. Na kraju me u 34 tt pustili kuci , išla svakih 4 dana na kontrole , u 38 + 3 rodila dečkića 2830 grama i 47cm… želim ti da sve prođe u najboljem redu 🤞🙏❤
I jel te mogu pitat sta su ti donosili jest? Svako koliko si jela? I jesi morala mirovat i lezat na desnom boku? Oprosti na sto pitanja
👩🏻28❤🧔🏻32
livom boku* vise ne znam sta pisem
👩🏻28❤🧔🏻32
Regica mene su odmah ostavili jer su htjeli pratiti mjere, količinu plodove vode i protoke. Dobivala sam obroke kao za normalnu prehranu samo u većim količinama, npr. Za doručak su drugi dobili 2 snite kruha ja 4 + griz za doručak i griz za večeru svaki dan. Ne trebam pričati koliko mi se griz za 3 tjedna zgadio ali eto sve sam istrpila. Meni se čini da su malo i griješili u procjenama težine na uzv , ali eto beba najviše dobiva na težini u zadnjim tjednima. Uspjeli su meni nabit 6 kila u bolnici dok sam bila, jer sam ja po njima dobila premalo na kilazi do 31 tjedna , bila sam u plusu 4 kile od početka trudnoće. Ne znam, iskreno, neke stvari mi nemaju smisla, al za bebicu sam sve istrpila. Nisu mi strogo odredili da ležim samo na lijevom boku, prvih tjedan dana zbog protoka su malo vise forsirali ali onda kad su vidjeli da su protoci uredu mogla sam kako sam htjela, al ja sam opet više na lijevom boku ležala
👣 Curka 2018. ❤
👣 Dečko 2021. 💙
9/2022. Blighted ovum 😔
28.12.2022 ➕🙏
👣 Dečko 2023. 💙
amarenna hvala ti na odgovoru ❤
Studentica nadam se da ces se sto prije poroditi i sto bezbolnije 🙏🏻
👩🏻28❤🧔🏻32
Regice drži se, samo hrabro i pozitivno! Znam da bih ja isto bila jako uplašena, ali komentari i iskustva djevojaka stvarno djeluju ohrabrujuće!
Studentice, svaka čast na mirnoći, kako se nisi javila nekoliko dana, pretpostavila sam da će sljedeće javljanje biti iz rodilišta/ili nakon rodilišta ☺️
💙 5/2023
Sortiraj odgovore
Najstariji