Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    30. Studeni 2022. 18:28

MiniGirl

Rose joj zao mi je za temp. Nadam se da ce uskoro biti bolje. Moj savjet ti je da izbjegavas Coldrex jer on ima puno sastojaka koji se ne preporucuju u trudnoci. Ako temp ne pada na paracetamol 1000mg rađe provjeri s gin ako smijes uzeti koji neofen/brufen.

Jel mi vjeruješ samo da sam pročitala na njemu da je paracetamol i da dalje nisam čitala, sad sam tek išla pročitati na internetu sastav i zabranu korištenja u trudnoći (svakakve malformacije Itd) 😳 jednu tabletu sam samo njega popila, nadam se da ta jedna ne može utjecati negativno. Bila sam baš na rubu očaja, nisam znala ic na hitnu ili ne koliko me rasturalo. 
    Hvala ti na savjetu, baš nisam znala. Danas je odlično, nema temperature i polako tijelo dolazi na svoje, ne boli vise toliko tako da ni ne koristim nikakve tablete… 

Rose.
    30. Studeni 2022. 18:31

regica123

Rose zao mi je za temp, drzim fige da se brzo smiri..prati da ti ne skoci previsoka ❤
    Bebanomojesuper za pregled, joj preslatko kako je aktivna bebica ☺
    Studentica ne cudi me uopce tako nesto, ali ono u nasem zdrastvu je doslovno "prezivi"..ja kako sam sad kod ginekologa u bolnici svaki pregled cekam preko sat vremena u cekaonici 🙄 blazeni privatnici..

A sta se OGTT-a tice, imam ja jos do toga jedno 5-6 tjedana, ali vec me sad strah 😖 pocela sam pratit secer i malo pazit otkad sam saznala da je granica 5,1 i bas je tesko ne jest cokolade navecer kad se naviknes…

Hvala ti Regica, dobro je sve sada. ♥️

Sto se tiče šećera i ogtt-a, općenito je teško kontrolirati prehranu kad si na to primoran… sad malo kontroliraj i pripazi, al možda ogtt bude skroz normalan, ne mora značiti da će biti loš zbog ovog nalaza. Držim fige da bude sve dobro 🤞🏻

• Bebanomoje
    30. Studeni 2022. 20:44

Rose, moj trik za skidanje temp je krumpir u čarapama 🙈 maloj i muzu sam tako skidala temp preko 39 i stvarno djeluje.
    Ja sam neki dan imala 37.8, popila jedan lupocet od 500 i preznojila se sva. Ali da je i dalje rasla temp, gulila bih i rezala krumpir def 😁 

• Bebanomoje
    30. Studeni 2022. 20:47

Ja sutra ujutro idem vadit krv I urin, i zadnje sam jela jedan ustipak malo prije 19h, a stvarno sam se jako najela malo prije 17h. Sad sam toliko gladna da ja ne znam kako ću do sutra izdržati 😭 mislim da moja glava ne može shvatiti da moram početi paziti šta i koliko jedem 😔🤦‍♀️

• Bebanomoje
    01. Prosinac 2022. 13:56

Ja sam mislila pauzirati sa slatkim do sub radi ogtt-a, ali ne mogu, živci na poslu rade pa jedem 🙈
    Došli nalazi krvi i urina, sve je ok, nešto sitno povišeni leukociti ali nis strašno. I šećer na tašte 4.8  milina, u prošloj trudnoći mi je taj cijelo vrijeme bio iznad 5.1 pa sam zato imala gestacijski, samo nek tako i ostane 💪
    Nego što je mene naljutilo? To što mi privatna gin nije napisala da vadim i tsh i željezo, a tsh je prošli put bio malo povisen pa me slala dodatno vaditi, a željezo mi je uvijek pri dnu, pa kako se ne sjete da bi to ionako svakako trebalo provjeriti trudnici?! Baš me to ljuti da im takve stvari moram govoriti. A kad sam slala socijalnoj da mi napiše uputnice, zamolila sam da mi dodatno napiše i uputnicu za urinokulturu iako to privatna gin nije napisala na nalazu, i ova socijalna mi to nije htjela napisati. Još sam joj rekla da mi mokraca zna imati čudan miris. Ali odg mi je da po tu uputnicu idem kod ove koja mi vodi trudnocu. Pa da mi ona može napisati uputnice i sve, onda ne bih uopće imala socijalnu gin, zar ne? Baš me razljutila jučer, kako mogu biti takvi 🙄

• regica123
    01. Prosinac 2022. 15:50

Bebanomoje

Ja sam mislila pauzirati sa slatkim do sub radi ogtt-a, ali ne mogu, živci na poslu rade pa jedem 🙈
    Došli nalazi krvi i urina, sve je ok, nešto sitno povišeni leukociti ali nis strašno. I šećer na tašte 4.8 milina, u prošloj trudnoći mi je taj cijelo vrijeme bio iznad 5.1 pa sam zato imala gestacijski, samo nek tako i ostane 💪
    Nego što je mene naljutilo? To što mi privatna gin nije napisala da vadim i tsh i željezo, a tsh je prošli put bio malo povisen pa me slala dodatno vaditi, a željezo mi je uvijek pri dnu, pa kako se ne sjete da bi to ionako svakako trebalo provjeriti trudnici?! Baš me to ljuti da im takve stvari moram govoriti. A kad sam slala socijalnoj da mi napiše uputnice, zamolila sam da mi dodatno napiše i uputnicu za urinokulturu iako to privatna gin nije napisala na nalazu, i ova socijalna mi to nije htjela napisati. Još sam joj rekla da mi mokraca zna imati čudan miris. Ali odg mi je da po tu uputnicu idem kod ove koja mi vodi trudnocu. Pa da mi ona može napisati uputnice i sve, onda ne bih uopće imala socijalnu gin, zar ne? Baš me razljutila jučer, kako mogu biti takvi 🙄

Studentica supeer za nalaze

Bebanomoje mene te stvari isto najvise razljute..jel mi vjerujes da mi zeljezo od pocetka trudnoce nisu izvadili, nijednom? Nije mi jasno sta je problem stavit i zeljezo... sad cu ili placat privatno ili ne znam sta jee mi je puna kapa moljakanja, ali bas ne razumim sta im je to problem dat

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• anaVi90
    01. Prosinac 2022. 20:29

Hvala vam svima na lijepim riječima! Dobro se držimo 😊
    Nalaz urina i brisa je uredan, te ću možda sutra kući na mirovanje. Nadam se! Nije mi baš ugodno u bolnici, previše tužnih priča koje mi zapravo stvaraju pomalo stres i povećavaju strah 😞

Da se nadovežem za te nalaze, mene također doktorica kad je slala na vađenje krvne slike nije bilo ništa od tih važnih vitamina u tome (željezo, kalcij, vitamin D) baš mi je to bilo čudno. A koliko čujem kasnije ni ne šalju osim ako nema neke potrebe za tim...a osobno bi isto htjela znati, posebno čak kalcij jer me strah da mi neće doći do kvarenja zubi, jer taj problem mi ne treba.

• Bebanomoje
    01. Prosinac 2022. 21:39

AnaVi90, drzim fige da te puste doma 🤞🤞 vjerujem da psihički nije lako u bolnici, ako je sve ok  stvarno bolje da si doma gdje ćeš biti mirnija I opustenija.

Ja sam odlučila da ću u sub zajedno sa ogtt-om platiti i tsh, željezo i urinokulturu. Radije ću dati tih 200 kn ili koliko već nego da bude da nismo reagirali na nešto... 

• SiA
    02. Prosinac 2022. 08:56

Javljam da mi je bris sterilan i da nemoram vise mirovat. Pregled je prošao Okej , sve je u redu s bebicom 😊😊. Sad sve negativne mislis od prethodnih tjedan dana puštam iza sebe.

• DaMa_21
    02. Prosinac 2022. 11:25

SiA

Javljam da mi je bris sterilan i da nemoram vise mirovat. Pregled je prošao Okej , sve je u redu s bebicom 😊😊. Sad sve negativne mislis od prethodnih tjedan dana puštam iza sebe.

Bravo, odlicno 🥳
    Sad se lijepo opusti i uzivaj u trudnoci 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.