Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anaVi90
    05. Prosinac 2022. 21:02

Marija.1994

anaVi90

Marija.1994

Studentice super da napreduje curka. Bit ce sve dobro do kraja. 🤞🏼🤗
    AnaVi90 nadam se da je sve ok, samo odmaraj. 😊 Koliko si sad tjedana?
    17 (16+3), i ja se nadam da je ok. Krvarenje je hvala Bogu prestalo baš brzo, dobila sam terapiju utrogestanom 3x1 pa će valjda biti ok. Nadam se da ću dobiti neki skoriji termin za kontrolu…
    Ja sam bila na pocetku na utrogestanu i vrlo brzo mi je stao iscjedak i hematom se povukao, tako da bez brige bit ce sve dobro on je cuvar trudnoce.

Meni je posteljica marginalno na ušću, placenta previa.
    Iskreno se nadam da će se podići. Baš sam u brizi...🥺
    Možete me bilježiti za 16.12. novi termin.

• regica123
    06. Prosinac 2022. 10:21

Evo me s pregleda ☺ (taman kad sam imala krenit na pregled ode u Splitu nebo na zemlju, pljusak zeci, krupa uf uf...jedva stigla do bolnice po kisurdi..cila se smocila..i prvi put da zakasnim 5 min i onda me odma prozovu)..Evo copy-paste s whatsappa da ne pisem opet:
    Sve je ok☺☺. Pregleda mi je i plodnu vodu i cerviks zbog onog vodenastog iscjetka. Reka je da je sve u redu i da je to najvj pojacan iscjedak.
    Bebica narasla, iduci put sa 22+0 anomaly scan. Ja imala 1000pitanja reka je da sam ga izludila i da sam prepripadnuta da se smirim🤣
    Za secer mi je reka da se ne moram brinit, ali da sve trudnice pogotovo i 2.tromjesjecju tribaju jest "kao da su dijabeticari", tj izbjegavat slatko cak neovisno o seceru i da se hranim tako, da pogledam prehranu dijabeticara (iako to ne znaci da mi secer je povisen nego ka da je to primjerena prehrana za bilo koju trudnicu).
    Svakako sad cekamo 3.1. da opet vidim svoju curicu🥰
    Jedino nez bi li u medjuvremeno isla privatno na 3d, ode je u drzavnog bas los aparat, jos im ne radi printer trenutno za printanje slikica i opet nisam dobila slikicu☹️..al najbitnije da moja curica raste🥰

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• regica123
    06. Prosinac 2022. 10:24

Malo mi se ne svidja pristup doktora, ono ja mu kazem sve sta imam sta sam zabrinuta za secer, bolove i taj iscjedak on me skoro napa da sta sam tako pripadnuta sta sve preuvelicavam..nez, meni to nije neki pristup, ali sta cu. Navodno je najveci strucnjak ode u Splitu kao ginekolog iako mu ocito razgovor s pacijenticama nije najjaca strana

👩🏻28❤🧔🏻32

• regica123
    06. Prosinac 2022. 14:14

A ovaj stvarno nije ugodan sugovornik..jos kad mi je okrenia ekran sve crno na ekranu kako svitlo pada, on mi ka govori "ovo je glava, ovo su nogice...", a ja nista ne vidim..i kazem "ali ne vidim nista", a on "ko ce vama ugodit", a ja "pa crn mi je ekran" i onda spustia i vidila sam bebicu svega 30sec. Bas sam se nadala barem slicici, ali eto splitske bolnice i pokvareni printeri koje vec misec dana nisu popravili. Ma potpisujem da mi ostanu njaveci problemi ti s doktorom, samo da je malena dobro ☺
    Marija1994 tebi je sutra pregled? Anomaly? Joj napokon ces saznat spol 🙈 sta bi radije?

👩🏻28❤🧔🏻32

• SunceMoje
    06. Prosinac 2022. 14:15

Lijep pozdrav drage trudnice! pratim vas već neka 2 tjedna dok nisam sve isčitala + Ljetne bebe 2023. Termin mi je 29.05.2023. pa sam tu negdje na granici, ali s obzirom na lažne trudove i prijevremene porode u prošle dvije trudnoće nekako sam više u proljetnom terminu.
    Trenutno sam 15+1.....sljedeći pregled mi je 14.12. i ne mogu dočekati.  Prvi pregled sam imala sa 8 tjedana i odmah mi je ginekologica vidjela hematom. Od tad pijem Duphaston 3x1 i rekla ginekologica mirovanje, ali ne strogo. Na pregledu sa 12 tjedana hematom je i dalje bio priusutan i veći, ali i beba veća . Iako sam sada već 15+1 još uvijek se bojim da postoji opasnost od spontanog pobačaja i to su mi trenutno najveći strahovi...s obzirom da je ginekologica rekla da mogu raditi (uredski posao), ali ne neke fizički teške stvari i čim više odmarati...nekad kad vidim da neke žene s hematomom doslovno miruju uhvati me neka panika.  ali ja se osjećam dobro, odnosno osjetim ako pretjeram doma sa čišćenjem i moram leći. U 12. tjednu sam radila Nifty test (htjela sam Panoramu, ali je moja ginekologica nema, a do Zagreba mi je bilo nemoguće s obzirom uz mirovanje i prijevoz). Rezultate sam dobila za točno 10 dana i sve je low risk te čekamo treću curicu. Moram priznati da me ovaj test jako umirio (prije sam u glavi vrtjela da ću svakako  raditi i amniocentozu bez obzira na rezultat) i da nemam ovaj hematom i svakodnevne mučnine (nikad ne povraćam, ali mi niti jedna hrana ne paše, a moram jesti nešto) + strah od prijevremenih lažnih trudova....bila bi ovo idealna trudnoća iz knjiga.Evo baš sam se raspisala, ali htjela sam samo podijeliti svoje iskustvo....i sve pohvale svima vama, koje dijelite svoja iskustva, jer to jako puno znači. Evo meni je ovo 3. trudnoća, ali su mi curke već veće i ko da je opet prva....

maslacko456
    06. Prosinac 2022. 15:11

Pozdrav curke :) ja vas vec neko vrijeme pratim, ali nikako nesto da napisem.. mi smo 25+3, stize nam mala djevojcica 18.3. Kod nas je sve ok, curica super napreduje, ja imam gestacijski ali eto nosimo se i s time :) 

• SunceMoje
    06. Prosinac 2022. 15:41

Marija.1994

Cure dobro dosle! 🤗
    SunceMoje ja sam na pocetku trudnoce imala hematom i dobila utrogestan, ali mi nije bilo receno da strogo mirujem, jedino me dr samo pitala dal hocu bolovanje, rekla sam da jos ne s obzirom da jos nisu znali na poslu i nisam mirovala, na srecu hematom je nestao skroz i sve je dobro.

Ma znam, vjerujem da bude sve ok, ali jednostavno je taj strah uvijek prisutan i taj 1% negativnog me nekad više kopka nego onaj 99% pozitivnog...ali to je tako u glavi trudnice...
    Vidim da vas ima više koje ste u višim tjednima trudnoće pa da čujem vaša iskustva- da li ste radile anomaly scan oko 20. tjedna?  ja sam napravila termin krajem godine kod privatnog ginekologa u Zagrebu i bude mi baš 18+1 - nadam se da neće biti prerano jer mi taj tjedan paše zbog prijevoza, suprug je doma pa me može voziti, ovako se ne usudim sama iako doma sve rješavam sama baš jer sam prisiljena. Nije mi ništa sestra rekla kod narudžbe da bi bilo prerano.

• regica123
    07. Prosinac 2022. 20:14

Cure dobrodosle ☺
    SunceMoje ja sam imala hematom i krvarila do 11tt, a tek u 14.om tjednu mi je potvrdjeno da ga vise nema. Pila i pijem jos uvijek Duphaston 3x2 i mirovala...doduse toliko sam i ja bila ispripadana da i dan danas vecinom mirujem.
    Ja sam evo bas jucer bila sa 18+0 na pregledu i nije mi radio anomaly, rekao je iduci put kad budem 22+0...tako da ne znam
    I totalno te razumijem za ovu paniku, ja sam bas panicar i totalno me ova trudnoca rastresla i jedva cekam rodit 🙈

👩🏻28❤🧔🏻32

• regica123
    07. Prosinac 2022. 20:21

Marija.1994

Cure tko nam vodi sad listu?

E ne znam. Ja sam pokusala, ali sam shvatila da sam presmotana za to 😅 dodje mi da nam isprogramiram jednu online stranicu da tu upisujemo 🙈

👩🏻28❤🧔🏻32

MiniGirl
    07. Prosinac 2022. 20:45

Regica i Studentica super za preglede! 
    Maslačko i SunceMoje dobrodšle! Ja sam od liste ovo pohvatala, ali ne znam jesu li to svi.
    Lista pregleda
    8.12 kk1109
    8.12 Marija1994
    8.12 DaMa_21
    12.12 Rose
    13.12 MiniGirl
    14.12 SunceMoje
    16.12 AnaVi90
    3.1. RegicaEvo ovo je privremeno. Javite se ako netko fali i dok nam se Rose ne vrati ili Regica isprogramira online program što je super ideja. Čini se kako sutra imamo čak tri proljetnice na pregledima! Sretnoo!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.