Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MiniGirl
    21. Studeni 2022. 22:26

Marija.1994

MiniGirl

Regica sretno na poslu! Uvijek se mozes malo izvlacit na trudnocu ako bas ne budes produktivna kao inace. :)
    Najbitnije da se osjecas dobro.
    Rose slazem se da je preslatko kad se bebica javlja, zasad nije bolno.
    Bila sam danas radit OGTT. Slatka voda nije mi smetala na prvu, ali onda sam se zaletila da cu ja to nabrzaka popit i onda mi je bilo mucno pa sam pijuckala do kraja kao trudnica kraj mene XD. Prvi sat je bio koma, mučnina i spavalo mi se pa sam otisla na kraju u auto ležat. Drugi sat je bio puno bolji. U svakom slučaju ne bih voljela to ponavljat tako da se nadam da ce nalaz bit ok.
    Mene isto ceka OGTT iza Bozica, mislim da cu si uzet nekog sa sobom u slucaju da mi bude lose..

Definitivno uzmi nekoga, bar da ti prikati vrijeme. 

MiniGirl
    21. Studeni 2022. 22:31

kk1109

MiniGirl

Regica sretno na poslu! Uvijek se mozes malo izvlacit na trudnocu ako bas ne budes produktivna kao inace. :)
    Najbitnije da se osjecas dobro.
    Rose slazem se da je preslatko kad se bebica javlja, zasad nije bolno.
    Bila sam danas radit OGTT. Slatka voda nije mi smetala na prvu, ali onda sam se zaletila da cu ja to nabrzaka popit i onda mi je bilo mucno pa sam pijuckala do kraja kao trudnica kraj mene XD. Prvi sat je bio koma, mučnina i spavalo mi se pa sam otisla na kraju u auto ležat. Drugi sat je bio puno bolji. U svakom slučaju ne bih voljela to ponavljat tako da se nadam da ce nalaz bit ok.
    Ja idem u cetvrtak 🙈
    Kolki cekas rezultate? Ja idem to u synlab obavit u pise da su isti dan gotovi 🤷‍♀️
    Znam da moram doc na prazan zeludac na prvo vadenje, jel se u ova 2 sata smije nesto pojest?

A ne bi smjela nista jesti 8-12h prije prvog vađenja. Smijes samo vodu u tih 2h čekanja. Ja ni to nisam jer sam imala osjećaj da ako išta stavim u sebe da ću povraćati. Zaključila sam da bi mi bilo lakse da su mi dali šećerne kocke da prožvačem  🙈 E ne znam koliko se čeka. Provjeravat ću na e-građani, nadam se da će tamo poslati.

MiniGirl
    21. Studeni 2022. 22:35

A sto se slatkog tiče, obožavam ga i valjda jedino razdoblje u životu kad ga nisam mogla smislit je bilo prvo tromjesecje trudnoće. Sad ga jedem i previse, tj sve je po starom. 

• DaMa_21
    22. Studeni 2022. 10:45

Marija.1994

Cure vidim da pricate o hrani. Kako je vama s kilama, koliko ste dobile do sad? Ja sam dobila 3 kile na zadnjem pregledu znaci 10.11. i tad mi je rekla dr. da je to ok, kaze da bi bila ljuta da sam dobila vise. 🤷🏼‍♀️😅

Ja sam za sad ok ali zbog stvarno strogog pridrzavanja dijabeticke dijete i terapije. Trenutno sam na +3,5 (23. tjedan). 
    Najgore mi je bilo dok sam morala mirovati, tada sam dobila 2kg u 3 tjedna. Nakon toga novi sok iako su mi ukinuli mirovanje - 2kg u 2 tj i od onda se bas strogo drzim dijete i vazem svaki obrok (zbog IR i rizika za gestacijski dijabetes) i uspjela sam s tim skinut 1kg i sad stojim s kilazom.
    Mislim da ako je s bebom sve ok i ako je secer  normalan nema razloga za brigu. Netko dobije vise kila, a netko manje, sve ce to otici kad rodimo.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

Rose.
    22. Studeni 2022. 12:22

Stuuuuudenticaaaaa

I da, sad jedem više nego prije. Bila ja pod stresom, ili nešto takvo isto jedem i kada nisam. Tako da mi je to super.. Jer prije T kad sam bila pod stresom, automatski mi se i apetit izgubio, mogla sam po cijele dane biti samo na jednom sendviču.

Kod mene ista stvar kao i kod tebe. Kad nisam trudna, kile ne idu na mene nikako. 
    Što se tiče kila u trudnoći, ja sam na zadnjem pregledu bila +6 ( računa kilazu s kojom sam ostala trudna. ) Zatrudnila sa 67, pala na 64 prva tri mj i onda počela dobivati… sad sam na 73… po tome sam ubiti dobila 9 kg ako računam taj pad na kilaži… al stvarno nakon svake T se vratilo tijelo u početnu kilažu, pa čak i manju nego prije T, pogotovo ako planirate dojiti, plus nespavanje, i sve ostalo sto ide uz malu bebu 😅 tako da se ne opterećujem puno s tim… jedino trbuh nekako nikad nisam vratila na staro, al dobro, treba malo i vježbati, a za to je kriva lijenost🥴 + nedostatak vremena. 

• regica123
    22. Studeni 2022. 17:30

Ja sam 16+0 i vec sam na +3, 3,5 ovisi kako koji dan 😮
    Btw cure, mozda je preintimno pitanje, al evo kako su mi stale mucnine i sve skupa, libido mi se strasnoo povecao...samo o sexu mislim 😅, a decko mi na brodu pa je bas tesko... mislite li da je masturbacija sigurna, tj nece nista biti bebi (imala sam one hematome, ali nisu mi vidljivi na zadnjem pregledu i krvi ni iscjetka vec 5 tjedana nema, ali zaboravila sam ga to pitat, ni na kraj pameti sa cu uopce dobit zelju😅)?.. ja se nadam ako hematoma vise nema da je sigurno, ali da cujem vase misljenje? Ovdje istoima cura koje su imale hematome i odredjene probleme... suzdrzavate li se ili? 🙈

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• DaMa_21
    22. Studeni 2022. 19:06

Slazem se, i meni je doktor rekao da su odnosi skroz sigurni (osim ako ne postoji neki problem) pa ni masturbacija ne bi smjela biti problem.
    Bebe su dobro zasticene unutra 😊

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• DaMa_21
    22. Studeni 2022. 19:50

Meni je u pocetku bio full izrazen libido al tad nisam smjela, onda je pao nakon prvog tromjesecja i tek nedavno se natrag povecao, ali nekako mi nije to to, ne mogu se opustiti.
    Em me mala stalno lupka i makar znam da ona to nista ne kuzi nije mi svejedno, em mi zadnji put nije bilo bas ugodno, malo me bolilo jer je valjda sve dodatno osjetljivo unutra. 
    Kako je krenulo apstinirat cu jos par mjeseci 🙈

03/2023 N💕

• regica123
    22. Studeni 2022. 23:07

Mene strah i masturbacije, a kamoli bas sexa 🙈 a libido uff... bas mi se povecao.. ja bih cak radije da je manji s obzirom na moje strahove 😅

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

MiniGirl
    22. Studeni 2022. 23:14

Meni je libido isto pao. Mislila sam da sam jedina jer stalno slusam kako je to jos intenzivnije i bolje u trudnoci. 
    Negoo imam pitanje. Znam da je rano jos, ali eto idem za vikend u Zg i htjela bih kupiti kolica 3 u 1, krevetic i mozda komodu za previjanje. 
    E sad tih kolica ima mali milijun. Imate li preporuke, pozitivne ili negativne recenzije za neka kolica/namjestaj?
    U koji centar da idem?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.