Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mel94
    23. Studeni 2022. 16:50

Zelim da pozdravim sve buduce mame ❤️
    Citam forum od pocetka trudnoce ali jos nisam tipkala…
    Naime, 24.3. mi je termin i stize nam 💙👶
    Ginekolog me je poslao perinatologu jer je uocio prosirene bubrezne karlice / pijelone (na oba bubrega 6mm) kod bebca a danas je perinatolog potvrdio isto….sve ostalo je okej za sada, receno mi je da je potrebno pratiti stanje do kraja trudnoce jer se znaju povuci…Da li se neka mama susretala sa ovim ‘problemom’ ili je cula da je neko imao slicno iskustvo ? 
    trenutno sam 22+5 nedjelja :) 

Rose.
    24. Studeni 2022. 10:18

Mel94

Zelim da pozdravim sve buduce mame ❤️
    Citam forum od pocetka trudnoce ali jos nisam tipkala…
    Naime, 24.3. mi je termin i stize nam 💙👶
    Ginekolog me je poslao perinatologu jer je uocio prosirene bubrezne karlice / pijelone (na oba bubrega 6mm) kod bebca a danas je perinatolog potvrdio isto….sve ostalo je okej za sada, receno mi je da je potrebno pratiti stanje do kraja trudnoce jer se znaju povuci…Da li se neka mama susretala sa ovim ‘problemom’ ili je cula da je neko imao slicno iskustvo ?
    trenutno sam 22+5 nedjelja :)

Dobrodošla 🍀 
    Čestitke na deckicu. 
    Nemam iskustva s bubrežnim kanalicima i tim problemom, nadam se da je nešto bezopasno i da se da kontrolirati i rijesavati bez problema. Možda se javi koja mama koja ima iskustva pa će ti znati reci.
    Polako i opušteno probaj ići kroz trudnoću, vjerujem da doktori drže sve pod kontrolom ♥️

Rose.
    24. Studeni 2022. 10:20

Sretno Ribica na pregledu. 
    Curke dobro jutro 😘😘 slabo tipkate, recite mi jeste kupovale sto od opreme, robice i toga? Jel se polako pripremate? 

• anaVi90
    24. Studeni 2022. 12:49

Rose.

Curke dobro jutro 😘😘 slabo tipkate, recite mi jeste kupovale sto od opreme, robice i toga? Jel se polako pripremate?

Ja još ništa niti ne gledam... 14+6 sam.
    Iskreno, nekako zbog prethodno rano izgubljene trudnoće ne mogu se još uvijek opustiti. Znam da je sada rizik dosta manji ali...u glavi je blokada i veliki oprez.
    Tako da, o ničemu posebno ne razmišljam. Niti o spolu, niti o imenu, niti o opremi...Samo iščekujem pregled da vidim dali je sve u redu.
    Nadam se da će mi nekako biti sve drugačije kad budem osjetila bebu.🥰

Rose.
    24. Studeni 2022. 13:19

Stuuuuudenticaaaaa

Rose.

Imamo kinderbet, komodu s prematalicom, plahtu i zaštitnu ogradu u obliku pletenica za kinderbet, madrac naravno, kolica 3u1, par oblekica za početak (mi ćemo obleke kupovati prema potrebi da ne nakupujemo previše toga a neće stić nosit), imam osnovne stvari za rodilište, skoro sve za higijenu bebe… Nisam se skroz opremila, ima još dosta toga za kupiti. Ali za početak mi je to sasvim dovoljno, sve ostalo ćemo u hodu kad dođe beba☺A ti?

Odlično, vi ste većinu toga spremili 🥰
    mi smo uzeli kinderbet, madrac, jednu vodonepropusnu plahtu, dvije normalne plahtice, zaštitne ogradice za kinderbet, komodu, robicu u 56 veličini (bodici (kratki i dugi) jednodjelne tutice, nekoliko hlacica, medo odijelce, 2 kapice) isto ne namjeravam previše robe, za početak imamo dovoljno pa ćemo dokupiti kad dođe beba, ovisno koliko bude trebalo. Kadicu imamo. Trebam jos uzeti malih carapica, dekicu, vreću za spavanje, kolica, prematalicu, higijenske potrepstine za bebu i sebe za rodilište, spavaćice, grudnjake za dojenje… i još vjerojatno dosta stvari kojih se trenutno ne mogu sjetiti, to ću tamo iza nove godine posložiti sve i vidjeti sto mi fali… svakako pišite prijedloge još sto vam padne na pamet. 😊😊

Rose.
    24. Studeni 2022. 13:21

anaVi90

Rose.

Ja još ništa niti ne gledam… 14+6 sam.
    Iskreno, nekako zbog prethodno rano izgubljene trudnoće ne mogu se još uvijek opustiti. Znam da je sada rizik dosta manji ali…u glavi je blokada i veliki oprez.
    Tako da, o ničemu posebno ne razmišljam. Niti o spolu, niti o imenu, niti o opremi…Samo iščekujem pregled da vidim dali je sve u redu.
    Nadam se da će mi nekako biti sve drugačije kad budem osjetila bebu.🥰

Jasno mi je da… kad budeš osjećala bebu sigurno će ti biti lakše, držim fige da ti brzo prođe ovaj period i da se možeš sto prije opustiti. Bit će sve u redu ♥️

Rose.
    24. Studeni 2022. 13:24

Marija.1994

Rose.

Meni je dosao paket od hippa bas sam se obradovala, par testnih uzoraka, malo ulje, jedna vrecica caja, vlazne maramice, zlicica, mali sampon za kupanje bas fora 😊 a za vecu kupnju cemo ici iza nove godine.

Dobila sam ga i ja, odmah sam se bila prijavila, slatko je sve, meni osobno nikako ne pase miris hippov, preintenzivan mi je pa ne planiram koristiti njihovu kozmetiku. 
    Super, imate još vremena 🥰 

• regica123
    24. Studeni 2022. 14:19

Ne znam, meni su nekako stavili u glavu da se nista ne kupuje prije 8.mjeseca trudnoce tako da cu vj tek tamo kad budem 8.mj krenit u kupnju.. 
    Meni sestra ima isto krevetic i to sve, ali nekako svako to zeli imat svoje za svoju djecu pogotovo jer ona planira imat jos djece pa ne zeli dijelit kolica, krevetic i te stvari..robicu da...
    Ja jedva cekam pregled joj, jos 12 dana 🙈 prosli put je bilo bas prekratko, nisam dobila ni slikicu ni nista pa se ovaj put nadam da cu je malo duze vidjeti i da cu dobiti slikicu..
    Jedino se mislim kad da odem privatno na 3D? Ima postova na internetu koji govore da nije bas pozeljno ici na 3D ako se ne mora pa da cujem vase misljenje? Ja cu svakako otici jer imam one bumpse pa da vidim na 3D-u da ne smetaju bebi...

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

Rose.
    24. Studeni 2022. 14:38

regica123

Ne znam, meni su nekako stavili u glavu da se nista ne kupuje prije 8.mjeseca trudnoce tako da cu vj tek tamo kad budem 8.mj krenit u kupnju..
    Meni sestra ima isto krevetic i to sve, ali nekako svako to zeli imat svoje za svoju djecu pogotovo jer ona planira imat jos djece pa ne zeli dijelit kolica, krevetic i te stvari..robicu da…
    Ja jedva cekam pregled joj, jos 12 dana 🙈 prosli put je bilo bas prekratko, nisam dobila ni slikicu ni nista pa se ovaj put nadam da cu je malo duze vidjeti i da cu dobiti slikicu..
    Jedino se mislim kad da odem privatno na 3D? Ima postova na internetu koji govore da nije bas pozeljno ici na 3D ako se ne mora pa da cujem vase misljenje? Ja cu svakako otici jer imam one bumpse pa da vidim na 3D-u da ne smetaju bebi…

3D/4D ti je najbolje napraviti između 20.og i 28.TT, barem tako kažu da se tad beba najbolje vidi… od jednog odlaska na 3D neće bit ništa, i smatram da to nije ništa opasno, nije da te svaki put gledaju na 3d, sve je to normalno danas :) 

• DaMa_21
    24. Studeni 2022. 15:26

Mi smo uzeli za sad kolica, jaje, bazu za jaje, kinderbet i komodu. Ostale stvari cemo laganini uskoro.
    Sve stvari koje smo uzeli jos nisu kod nas, rok isporuke je 2-3 mjeseca tako da cemo cekat do 12. ili cak do kraja 1. mjeseca 🙈
    Trenutno nam je plan srediti njenu sobicu koja nam je trenutno “ostava” i bila je moj ured. Kad rascistimo sobicu i ofarbamo ju onda cu traziti ostale stvari.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.