Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • DaMa_21
    16. Studeni 2022. 17:13

anaVi90

Marija.1994

anaVi90

Imam jedno pitanje za trudnice koje su na komplikacijama.
    Kad bude isplata naknade? Ja trebam dobiti prvi put ovaj mjesec, još nisam, pa me zanima kad uopće bude? 😊
    Ja sam ih zvala jucer s obzirom da je u petak praznik, a meni su prvi put isplatili 18. u mjesecu. Kazu da ne znaju tocno, ali da najvjerojatnije bude u ponedjeljak
    Hvala za info 😊
    Plaća mi je inače na početku mjeseca, pa mi je ovo sad baš dugo. Nikako dočekat. Držim fige da iznenade pa bude sutra!

I meni je tako, placa sjeda 2. u mjesecu i sad cekam.
    Meni su rekli da ce biti oko 20. pa ocekujem u ponedjeljak 😔

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• DaMa_21
    16. Studeni 2022. 17:14

regica123

MiniGirl

Javljam se s pregleda. Pogledao je cerviks i napravio utz abdominalni i kaze da je sve u redu. Malena je imala opet svoju pozu pa je nismo mogli dobro vidjeti (ruke i noge na glavi) ali bitno da je sve ok.
    U ponedjeljak imam OGTT. Je li ga netko vec radio?
    Super da je sve ok ☺ kada ti je sljedeci pregled da stavimo na listu van OGTT?Btw cure jel se u svakoj trudnoci mjeri cerviks? Meni to nije spominjao

Mjeri se u svakoj ali tek iza odredjenog tjedna, mislim da iza 18. ili tako nesto. 

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

Akane
    16. Studeni 2022. 18:22

Pozdrav cure, ja se nikako javiti, ne stižem ništa. Mene u pon počelo malo dolje štipat, pa sam se naručila na bris. Na kraju smo odradili kompletan pregled, malac je super, prvi put mi je radila abdominalni uzv, pa mi je nekako bio stisnut dolje. Ali sve 5. No kad je išla pogledat dolje, kaže sve je crveno, odradila bris i dala mi atb širokog spektra. Jbg, al eto... Dobro da sam odmah reagirala na to štipanje, jer niti me što pecka, niti pojačan iscjedak jačeg mirisa. 
    Malo zavidim ekipi koja se dosađuje 😂 ja sam u turbo pogonu non stop. Još u petak planiramo kod mojih na sjever, pa treba spakirat, promijenit gume na autu. Nadala sam se malo u Terme sv. Martin kad smo već gore jer taman projektiram neki hotel s wellnesom pa da još malo proučim di šta, iako sam 90% projekta složila. No ne znam smijem li sad u bazen 😩

Akane
    16. Studeni 2022. 19:10

Ma slažem se, nije pametno riskirat. Otići ću ja na masažu dok se oni namaču 😂

• DaMa_21
    16. Studeni 2022. 19:11

Stuuuuudenticaaaaa

Akane

Pozdrav cure, ja se nikako javiti, ne stižem ništa. Mene u pon počelo malo dolje štipat, pa sam se naručila na bris. Na kraju smo odradili kompletan pregled, malac je super, prvi put mi je radila abdominalni uzv, pa mi je nekako bio stisnut dolje. Ali sve 5. No kad je išla pogledat dolje, kaže sve je crveno, odradila bris i dala mi atb širokog spektra. Jbg, al eto… Dobro da sam odmah reagirala na to štipanje, jer niti me što pecka, niti pojačan iscjedak jačeg mirisa.
    Malo zavidim ekipi koja se dosađuje 😂 ja sam u turbo pogonu non stop. Još u petak planiramo kod mojih na sjever, pa treba spakirat, promijenit gume na autu. Nadala sam se malo u Terme sv. Martin kad smo već gore jer taman projektiram neki hotel s wellnesom pa da još malo proučim di šta, iako sam 90% projekta složila. No ne znam smijem li sad u bazen 😩
    Meni je ginekologica rekla strogo ne. Jer su ti unutarnji bazeni toplo, a samim time se i lakše šire bakterije i infekcije preko vode, a mi smo u jako osjetljivom stanju. Također mi je rekla da mogu kvasit noge itd, ali da pazim da nejdem do gaća u vode, znači ssmo noge. Te mi je isto tako rekla da obavezno di god sjedim ručnik ispod sebe. Jer možeš i na mokroj ležaljki pobrat, na onim mjestima di sjediš kod bazena jer je to sve puno bakterija i lako trudnice poberu. Da je ljeto, onda bi se smjela nekih 20min u vanjskom bazenu. Al pošto su ssd samo unutsrnji i to oni koji se griju preporuka je da ne. Ja ti samo kažem što je meni ginica rekla☺️. Ti svakako, ako nisi sigurna upitaj svoju!

I meni isto rekao nikako ne bazen 🤷‍♀️

03/2023 N💕

• DaMa_21
    16. Studeni 2022. 19:13

Mi obavili anomaly scan, sve je super, malena lijepo napreduje i ima vec 540g. I dalje je veca ali kaze doktor da nije ni cudo jer smo i muz i ja dosta visoki pa ima na koga biti dugacka 🙈
    Smjestena je skroz dolje na cerviksu i dalje ali kako sam zatvorena i nije se nimalo skracivao cerviks smijem sve normalno raditi, mogu i vjezbati tako da sam presretna 😁

03/2023 N💕

Akane
    16. Studeni 2022. 19:25

DaMa_21

Mi obavili anomaly scan, sve je super, malena lijepo napreduje i ima vec 540g. I dalje je veca ali kaze doktor da nije ni cudo jer smo i muz i ja dosta visoki pa ima na koga biti dugacka 🙈
    Smjestena je skroz dolje na cerviksu i dalje ali kako sam zatvorena i nije se nimalo skracivao cerviks smijem sve normalno raditi, mogu i vjezbati tako da sam presretna 😁

🥳🥳🥳 Super za pregled! Uživaj!

MiniGirl
    16. Studeni 2022. 19:41

Eh dobro da sam pitala, morat cu onda uzet nekoga sa sobom da mi pravi drustvo tih 2h za OGTT. 
    DaMa drago mi je da je sve dobro na pregledu i za Rose također! 
    Ja obožavam toplice, ali se definitivno ne želim izlagat ničemu sto bi mi zagorcalo trudnocu. Jos par mjeseci bez bazena cu izdrzat :D A sto se masaza tiče isla bih, ali ne znam hocu li se moci opustiti u jednoj pozi cijelo vrijeme. Eventualno masaža stopala, to uvijek moze :D
    Sljedeći pregled mi je 13.12.

• regica123
    16. Studeni 2022. 20:33

Termin idućeg pregleda 🍀
    kk1109 - 17.11.
    Beban - 17.11.
    Ribica33 - 24.11.
    Bebanomoje - 29.11.
    anaVi90 - 05.12.
    Studentica - 05.12.
    regica123 - 06.12.
    Marija.1994 - 08.12
    Rose.-12.12.
    MiniGirl-13.12.
    Dama_21-
    Bubamaza-Pokusavam nam popratit termine sljedecih pregleda☺ pardon ako nesto nisam uvatila
    kk1109 sretno sutra... Beban nadam se da se drzis ❤❤ oce te sutra gledati redovno ili si vec to sve obavila dok si tu?

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

kk1109
    17. Studeni 2022. 00:03

regica123

MiniGirl

Javljam se s pregleda. Pogledao je cerviks i napravio utz abdominalni i kaze da je sve u redu. Malena je imala opet svoju pozu pa je nismo mogli dobro vidjeti (ruke i noge na glavi) ali bitno da je sve ok.
    U ponedjeljak imam OGTT. Je li ga netko vec radio?
    Super da je sve ok ☺ kada ti je sljedeci pregled da stavimo na listu van OGTT?Btw cure jel se u svakoj trudnoci mjeri cerviks? Meni to nije spominjao

Meni na svakom pregledu radi cervikometriju prvo pa onda uzv preko trbuha. 
    Kak sam bila visokorizicna, svaka 2 tjedna su mi u pocetku bili pregledi i tada je svaki put obavezno radila cervikometriju.Akane moja topla preporuka da izbjegavas bazen u trudnoci. Leglo bakterijaa, a to je zadnje sta ti treba🙈🙈

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
    7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙
    Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.