Mame i trudnice trebala bi pomoc. Ako mi moze netko opisati kako izgleda sluzni cep.
Draga Mila, sluzni čep ti izgleda poput želatine, može izgledati poput onoga što iskašlješ kad si dosta bolestan i imaš sekret u dišnim putevima ili kako djeca znaju imati kad im curi iz nosa jako, uglavnom kao gusti iscjedak kakav se zna javljati oko ovulacije. Prozirnkast, bjelkast ili lagano crvenkast, često je lagano prošaran kao žilicama krvi. Dosta je rastezljiv. Možeš i u google upisati sluzni čep i čak na nekoliko mjesta ima poslikano kako izgleda.Evo nadam se da sam ti barem malo dočarala kako izgleda
Hvala na odgovoru. Malo sam uplasena upravo zbog takvog iscjetka, zuckaste boje. Tek sam 22tt.
Meni je izgledao doslovni ko komadic zelatine. Za razliku od isjetka nije bio tako "tekuc" nego kao neki grumencic sa crvenkastim zilicama. Tad nisam znala sta je to, al definitivno je drugacije od iscjetka. Ako ipak mislis da je to sluzni cep odma odi na pregled da vide jel stvarno to to.
🙋♀️- 28
🙋♂️- 31
4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
Stiže nam dečko 💙
11.02.2023. Niko 👶💙
Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀
Dobro jutro cure ☕️🍪
Beban, nadam se da je bolje i da ćeš uskoro kući.
Koliko sam popratila na brzinu, pričale ste o vožnji, spavanju…
Vozim, sama sam s njima preko dana pa je to neizbježno, vozila sam u obe trudnoće do kraja, nisu to neke daleke relacije, ali nemam straha iskreno.
Sto se tiče spavanja, trudnički jastuk me spasio, ali prije toga sam znala mali jastučić staviti, kao potporu, lakše je kao sto je i Studentica rekla. Muku mučim s pisanjem po noći, 3,4 pa čak i 5 puta se znam dignuti na wc.
Sto se tiče pregleda, sve je ok, uzv nije radio preko trbuha, samo vaginalni pregled plus mjerenje cerviksa. To je sve dobro. Idući pregled 12.12.
Trenutno sam u gužvi, radovi i sve ostalo, pa bih vas zamolila ako koja može preuzeti listu. Ja teško da ću moći stizati sada sve, pa ako kojoj nije problem, bilo bi mi drago, barem termine poroda, da se pratimo, uskoro će doći i taj period, zimske su pocele stizati na veliko. 😍 u mom potpisu imate na kojoj str.su zadnje liste.
Uživajte curke i mazite trbuščiće. Pratim čim uhvatim vremena ♥️
Termin idućeg pregleda 🍀
Dama_21 - 16.11.
Bubamaza - 16.11.
kk1109 - 17.11.
Beban - 17.11.
Ribica33 - 24.11.
Bebanomoje - 29.11.
anaVi90 - 05.12.
Studentica - 05.12.
regica123 - 06.12.
Marija.1994 - 08.12
Rose.-12.12.
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Javljam se s pregleda. Pogledao je cerviks i napravio utz abdominalni i kaze da je sve u redu. Malena je imala opet svoju pozu pa je nismo mogli dobro vidjeti (ruke i noge na glavi) ali bitno da je sve ok.
U ponedjeljak imam OGTT. Je li ga netko vec radio?
Javljam se s pregleda. Pogledao je cerviks i napravio utz abdominalni i kaze da je sve u redu. Malena je imala opet svoju pozu pa je nismo mogli dobro vidjeti (ruke i noge na glavi) ali bitno da je sve ok.
Super za uredan pregled.
Također dobila uputnicu za ogtt, do 28.TT da ga napravim, moram se naruciti pa ću vidjeti kad ću dobiti termin. U prve dvi T nisam uopće radila ogtt, niti me slao. Tako da ne znam sto očekivati.
Hvala Marija, tek je u 17:30 pregled pa javim bakon.
Sto se ti e OGTT radim ga inace zbog IR, a ceka me isto sad u trudnoci prije iduce kontrole.
Dobijemo tekucinu koja je jaaako slatka za popiti, meni do sad nije bilo muka od nje ali znam da u trudnoci zenama zna pozliti. Mora se raditi na tadte, vadi se krv prije tekucine, sat vremena nakon i 2h nakon te se na taj nacin prati kako reagiramo na glukozu.
Secer bi se nakon sat vremena trebao dignuti do odredjene razine i nakon 2h padati nazad. Ako neka od vrijednosti nije ok onda se potencijalno radi o gestacijskom dijabetesu.
E da, u trudnoci se uz krv uzima i urin prije te tekucine.
Imam jedno pitanje za trudnice koje su na komplikacijama.
Kad bude isplata naknade? Ja trebam dobiti prvi put ovaj mjesec, još nisam, pa me zanima kad uopće bude? 😊
Imam jedno pitanje za trudnice koje su na komplikacijama.
Kad bude isplata naknade? Ja trebam dobiti prvi put ovaj mjesec, još nisam, pa me zanima kad uopće bude? 😊
Ja sam ih zvala jucer s obzirom da je u petak praznik, a meni su prvi put isplatili 18. u mjesecu. Kazu da ne znaju tocno, ali da najvjerojatnije bude u ponedjeljak
Hvala za info 😊
Plaća mi je inače na početku mjeseca, pa mi je ovo sad baš dugo. Nikako dočekat. Držim fige da iznenade pa bude sutra!
Meni nisu uzimali urin kad sam rodila ogtt, isla sam privatno dvaput u synlab u prošloj trudnoći.
Dodjes nataste, izvade ti krv pa popiješ tu slatku tekućinu. Opet ti vade krv nakon sat pa opet nakon sat vremena, ne smiješ nikud hodati. Ja sam sjedila u autu. Ženama zna jako pozliti i kad sam prvi put to radila došla sam malo preplašena, ali tekućina je bila fina, sve odradila bez muke i ja sva sretna. Nalaz je bio uredan.
Nakon mjesec dana su mi kod urologa rekli da mi je šećer u urinu povisen pa sam isla ponavljati oggt opet u synlab. I ja došla sva uvjerena kako će proći sve super opet kad ono... 😳🥴 pozlilo mi je nakon pol sata, izlazila sam iz auta da udahnem svjež zrak, skoro sam se srušila, sva sreća pa je muz bio sa mnom. Samo sam se molila da ne povratim jer ako povracate pretraga se poništava i morate opet doći.
Nekako sam izdržala i uspjela, i nalaz je pokazao da imam gestacijski.
Tako da me opet malo brine kako će to proći i planiram muza vodit sa sobom pa nek igra igrice dva sata u autu sa mnom 😂
Super da je sve ok ☺ kada ti je sljedeci pregled da stavimo na listu van OGTT?
Btw cure jel se u svakoj trudnoci mjeri cerviks? Meni to nije spominjao
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Sortiraj odgovore
Najstariji