Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bebanomoje
    25. Listopad 2022. 15:10

Rose.

Bebanomoje

Rose.

Akane

Ja popijem neofen kad me krene glava bolit. Ne razbijam glavu s panikom, jer od te jedne tablete u mjesec dana neće biti ništa. Folnu pijem na recept, folacin. Ima puno veću količinu folne nego prenatalne. To je za nas malo zrelije trudnice 😅.
    Ali inače jedem baš raznovrsno, pa se ne bojim za te stvari. Mene jedino kalcij brine, njega sam si kupila dodatno čim sam saznala za trudnoću, jer su mi nakon drugog poroda poispadale sve plombe i pukla dva zuba, pa sam na kraju morala stavljati implantate koji su me koštali ko suho zlato.
    Što se hrane riče, jela sam i feta sir i pršut domaći i tunu 😅
    Radim domaći jogurt, kiselimo i kupus, dakle to isto nije pasterizirano 🤷
    Nekako sam stava da benefiti zdravih crijevnih bakterija prevagnu rizike. Uz neku normalnu konzumaciju, naravno.
    Dijelimo isto mišljenje za tablete, kao i za hranu i konzumaciju.
    Nego, da pitam, dali koja od vas ima problema sa išijasom? Mene zadnjih par dana tako uhvati, baš nezgodno, sinoc se u krevetu nisam mogla namjestiti kako me steglo🥵
    Isijas - moj frend iz prošle i ove trudnoce 😢 prije 2 tjedna sam imala epizode kada bi me tako presjeklo i bol otišla u noge da sam morala samo stati i čekati da prodje. Najgore mi je kad sam vani u setnji pa mi noga samo otkaze 😳
    Čitala sam po netu i najbolji savjet koji sam vidjela je - prestanite raditi ono za što mislite da vam uzrokuje isijas 🤣 ja sam primijetila da kad nosim malu da me bas presiječe i smanjila sam i stvarno mi je bolje. Da nisam trudna popila bih normabel, nalgesin ili brufen i prestalo bi boljeti, ovako pokušavam malo usporiti, ne dizati teško i lakše mi je zadnjih tjedan dana.
    Jao baš gadno… 🥴
    A ja znam da bih trebala vise odmarati i ležati, jer vidim da se pojača čim sam taj dan aktivna, al teško da mogu drugačije 😅 plus toga mali (17kg) nekad traži da ga dignem, pa u dućanu u kolica i iz kolica i tako, nije baš da mogu izbjeci 😬

Sve znam 🙈 moja ne želi hodati do auta ujutro kad ju vodim u vrtić, tako da ju nosim i onda opet iz auta u vrtić i tako... trudim se ne nositi ju ali ne mogu ju gledam kako place 🙈 radije trpim bol kasnije 🤣🤣

Akane
    25. Listopad 2022. 18:50

Odglumi kako ju pokušavaš dignuti ali ne možeš. Pohvali ju kako je već velika cura narasla i bi li ti malo pomogla da dođe do auta. 
    Ja imam traume od tog jutarnjeg pakiranja u auto, pogotovo su nemogući s 3-4g 😩
    Kasnila bih svaki dan na posao po pola sata. Jednom sam se čak sama odvezla do prvog zavoja, sakrila auto i pješke nazad do kuće, jer nisu htjeli izać iz kuće, pa su odmah dotrčali u plaču 🙈😂

• regica123
    25. Listopad 2022. 19:05

Joj nije lako imati malu djecu dok si trudan 🙈
    Cure opet ja s glupim pitanjima: kada zapravo zavrsava prvo tromjesecje? Ja sam mislila da je 12 tjedana od zadnje m, a sad vidim da neki gledaju 12 tjedana od zaceca, dakle prvih 14 tjedana? 

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• honeyhoney
    25. Listopad 2022. 19:32

Hej curke. Evo malo da se javim. Nakon pregleda na kojem nisam imala UZV bila sam dosta napeta, al sam se u međuvremenu opustila. Rastem tako da računam da je sve ok. Sad sam 17+0 i stariju curku sam u ovoj fazi već osjećala, ovu bebu ne osjećam. Al curka je bila baš jako jako aktivna beba (ona je na UZV u 9 tj micala rukama i nogama) i ostala je takva do sad pa mi svi govore da ću sad dobiti mirnu bebu. Al niš im ne vjerujem :) Idući pregled je anomaly 8.11. s tim da sam se naručila i kod dr Marton tjedan dana kasnije na anomaly. Strah me malo toga, ja sam jedna od onih koja nije radila niti kombinirani (mini anomaly je bio ok) ni nifty. Ali uzdam se da bude sve u redu. Inače, mene od trudnoće baš jako muče glavobolje. Trošila sam samo lupocet i on baš i nije pomagao, al nije mi niš drugo preostajalo... Iskreno, u ovoj trudnoći radim i, osim što mi je teško obući se, redovito zaboravljam na bebicu, žrvanj posla, vrtića, kćeri i td me baš nosi i ne mislim baš puno na nju 🙈 u prvoj trudnoći nisam radila pa je to bilo skroz drugo iskustvo Redovito vas čitam i drago mi je da ste ok, vidim da se već priča i o opremi, a ja za početak malo radim razmještaj po stanu i krečili smo :) ovo zabavno ćemo kasnije :) 

Termin 6.4.2023.
    ZG
    Druga beba <3

• honeyhoney
    25. Listopad 2022. 19:34

I jedno pitanje. Bole li ikoga unutrašnja bedra? Mene negdje od 10-11 tj, svaki dan mi je osjećaj kao da sam  pred dva dana odradila trening za unutrašnja bedra. Za to pak niš ne pomaže.I redovito me boli i zateže trbuh, donji dio baš, a s tim pomaže magnezij čak i kad je jako intenzivno. 

Termin 6.4.2023.
    ZG
    Druga beba <3

• Tea2807
    25. Listopad 2022. 21:04

Drage postojece i buduce mame, pridruzujemo se ovoj grupi moj mali plusic i ja 🥰🥰🥰
    Doma vec imam malca, sad ima 16mj, tako da bi trudnoca mogla biti izazovna ako bude kao i s njim (prva 4mj povracanja). Sad sam 6tt, cekam jos da uspijem dobit gin da dogovorim termin prvog pregleda. 
    Svima zelim uspjesnu i skolsku trudnocu 🤞🤞💪

• Bebanomoje
    25. Listopad 2022. 21:41

Tea2807

Drage postojece i buduce mame, pridruzujemo se ovoj grupi moj mali plusic i ja 🥰🥰🥰
    Doma vec imam malca, sad ima 16mj, tako da bi trudnoca mogla biti izazovna ako bude kao i s njim (prva 4mj povracanja). Sad sam 6tt, cekam jos da uspijem dobit gin da dogovorim termin prvog pregleda.

Pa Tea, dobrodošla 😁 ovo je treći forum na kojem ćemo se družiti 🤗🥳 ako se sjećaš, i na prvim jesenskim smo bile skupa kratko, pa na proljetnim i sad opet proljetnim, bas mi je drago 🤗 samo neka bude sve u redu 🤞 teže je definitivno nego u prosloj trudnoci, ali znamo da se sve isplati 🥰

• Tea2807
    25. Listopad 2022. 23:26

Bebanomoje

Tea2807

Pa Tea, dobrodošla 😁 ovo je treći forum na kojem ćemo se družiti 🤗🥳 ako se sjećaš, i na prvim jesenskim smo bile skupa kratko, pa na proljetnim i sad opet proljetnim, bas mi je drago 🤗 samo neka bude sve u redu 🤞 teže je definitivno nego u prosloj trudnoci, ali znamo da se sve isplati 🥰

Sjecam te se, i bas mi je drago zbog tebe i tvoje bebice, pozitiva u glavi cuda radi, maknut stres i strah kolko je moguce, i na proljece slavimo skupa 💪😃😃😃🥰🥰

Rose.
    26. Listopad 2022. 07:52

regica123

Joj nije lako imati malu djecu dok si trudan 🙈
    Cure opet ja s glupim pitanjima: kada zapravo zavrsava prvo tromjesecje? Ja sam mislila da je 12 tjedana od zadnje m, a sad vidim da neki gledaju 12 tjedana od zaceca, dakle prvih 14 tjedana?

https://ibb.co/8d1mLSs
    Našla sam ovu sliku pa pogledaj malo… doduše ima različitih objašnjenja na internetu, al u globalu svi većinom ovako računaju (barem ovo što sam pročitala) 

Rose.
    26. Listopad 2022. 08:02

honeyhoney

Hej curke. Evo malo da se javim. Nakon pregleda na kojem nisam imala UZV bila sam dosta napeta, al sam se u međuvremenu opustila. Rastem tako da računam da je sve ok. Sad sam 17+0 i stariju curku sam u ovoj fazi već osjećala, ovu bebu ne osjećam. Al curka je bila baš jako jako aktivna beba (ona je na UZV u 9 tj micala rukama i nogama) i ostala je takva do sad pa mi svi govore da ću sad dobiti mirnu bebu. Al niš im ne vjerujem :)Idući pregled je anomaly 8.11. s tim da sam se naručila i kod dr Marton tjedan dana kasnije na anomaly. Strah me malo toga, ja sam jedna od onih koja nije radila niti kombinirani (mini anomaly je bio ok) ni nifty. Ali uzdam se da bude sve u redu.Inače, mene od trudnoće baš jako muče glavobolje. Trošila sam samo lupocet i on baš i nije pomagao, al nije mi niš drugo preostajalo…Iskreno, u ovoj trudnoći radim i, osim što mi je teško obući se, redovito zaboravljam na bebicu, žrvanj posla, vrtića, kćeri i td me baš nosi i ne mislim baš puno na nju 🙈 u prvoj trudnoći nisam radila pa je to bilo skroz drugo iskustvoRedovito vas čitam i drago mi je da ste ok, vidim da se već priča i o opremi, a ja za početak malo radim razmještaj po stanu i krečili smo :) ovo zabavno ćemo kasnije :)

Ne brini za to što još ne osjećaš bebu, to je sve tako individualno, ima vremena.🙃
    Bit će sve u redu na anomaly 🥰  pisale smo prije par stranica za tablete, vidi s doktorom jel bi mogla nešto osim lupoceta da si olakšaš, glavobolje su baš grozna stvar. 
    Definitivno vjerujem da je većina nas “posvećenija” bebicama u prvoj trudnoći nego u drugoj, trećoj Itd. To je sve normalno, uz posao, djecu, sve ostalo, baš nekad zaboraviš na trudnoću, ali brzo će doći i one u naš centar svijeta, još nekoliko mjeseci i evo ih ♥️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.