Isto tako kažu da dok se doji, ne preporučaju se ipubrofeni, a u rodilištu svaka tableta koju sestra da je brufen. I doslovce sam ih pila svakih nekoliko sati… ko će ga znat.
Ne znam kakvo je rodiliste u vasim gradovima, ali splitsko slovi za katarstrofa osoblje... doslovno tamo gdje bi sestre i doktori trebali biti puni empatije na kraju ispadne ko da su birali one s najmanje
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Jaoo i ja volim tunu isto sam je pojela u dva navrata 🙊 ali kao sto kazete cure bitno da je sve dobro obradjeno i ne na pola sirovo. Recimo muz i ja smo si znali prije priustit dobar govedji komad mesa dok nisam bila trudna i on bi to ispekao da bude rozo unutra e preeefino 🙈 sad recimo ne smijem tako jesti.Meni su steakovi (medium rare ili rare) isto prefini i obozavam ih. Uz to mi je sushi jedna od najdraze hrane. A nista od toga sad ne smijem, nije mi to to ako steak nije roz/crven 😔
Rekla sam muzu da cim rodim za veceru kupujemo sushi i imamo date doma dok ce mala spavat 🙈Onda se razumijemo 😊 jedino vjerovala ili ne sushi nisam jos nikad probala, a htjela bi. Muz je inace alergican na ribu, ali cu si isto napokon narucit da ga probam dok rodim. 🙈
E da, jos pitanje o tabletama protiv bolova, u sjecanju mi nesto ostalo da paracetamol smijemo? A lekadol?
Smijes lekadol, lekadol je zapravo paracetamol 😁
Lupocet i lekadol su paracetamol i njih smijemo
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
03/2023 N💕
Sry citam malo kasnije pa nisam vidjela i vase odgovore za paracetamol 🙈
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
03/2023 N💕
Pijete li prenatal vitamine od početka trudnoće?
Koje preporučujete? Ima ih puno i ne mogu odlučiti… mislila sam Novalac, ali bi htjela čuti vaša mišljenja i iskustva.Meni je doktorica rekla da pijem samo folnu do 12. Tjedna (ja je pijem i od prije trudnoće, više od 6 mjeseci).
Ne znam sad uzima li se ona zajedno s prenatalom ili samo prenatal jer sam vidjela da i one sadrže folnu..Do 12TT trudnoće- samo folnu. Sad samo elevit pronatal. Lakše su mi nego novalac, novalac mi je u prijašnjim trudnoćama sjedao teško i imala sam mucnine od njega.
Super onda. Čitajući odgovore sam već pomislila da nisam onda sad premalo folne unosila (pijem već dugo od Solgara). Doktorica mi nije neku posebno preporučila, pa sam tražila preporuku u ljekarnoj.
Pokušat ću svejedno onda sad s Novalacom, pa ću vidjeti. Mučnine imam i sad, pa ću uzeti drugo nešto ako ih pogorša eventualno.
Ja popijem neofen kad me krene glava bolit. Ne razbijam glavu s panikom, jer od te jedne tablete u mjesec dana neće biti ništa. Folnu pijem na recept, folacin. Ima puno veću količinu folne nego prenatalne. To je za nas malo zrelije trudnice 😅.
Ali inače jedem baš raznovrsno, pa se ne bojim za te stvari. Mene jedino kalcij brine, njega sam si kupila dodatno čim sam saznala za trudnoću, jer su mi nakon drugog poroda poispadale sve plombe i pukla dva zuba, pa sam na kraju morala stavljati implantate koji su me koštali ko suho zlato.
Što se hrane riče, jela sam i feta sir i pršut domaći i tunu 😅
Radim domaći jogurt, kiselimo i kupus, dakle to isto nije pasterizirano 🤷
Nekako sam stava da benefiti zdravih crijevnih bakterija prevagnu rizike. Uz neku normalnu konzumaciju, naravno.
Pijete li prenatal vitamine od početka trudnoće?
Koje preporučujete? Ima ih puno i ne mogu odlučiti… mislila sam Novalac, ali bi htjela čuti vaša mišljenja i iskustva.Meni je doktorica rekla da pijem samo folnu do 12. Tjedna (ja je pijem i od prije trudnoće, više od 6 mjeseci).
Ne znam sad uzima li se ona zajedno s prenatalom ili samo prenatal jer sam vidjela da i one sadrže folnu..Do 12TT trudnoće- samo folnu. Sad samo elevit pronatal. Lakše su mi nego novalac, novalac mi je u prijašnjim trudnoćama sjedao teško i imala sam mucnine od njega.Super onda. Čitajući odgovore sam već pomislila da nisam onda sad premalo folne unosila (pijem već dugo od Solgara). Doktorica mi nije neku posebno preporučila, pa sam tražila preporuku u ljekarnoj.
Pokušat ću svejedno onda sad s Novalacom, pa ću vidjeti. Mučnine imam i sad, pa ću uzeti drugo nešto ako ih pogorša eventualno.
Ne brini, ja ni u prvoj ni u drugoj T se nisam pridržavala toga da pijem svaki dan folnu, niti poslije novalac jer mi je sve bilo gadljivo u početku, pa čak i tablete, a poslije sam znala zaboraviti prečesto😅 i sad u ovoj T nisam bas redovna… sjetim se svaki drugi/treći dan popiti… tlaka mi bude ujutro sto moram eutirox popit, pa poslije to skroz zaboravim…
Ja popijem neofen kad me krene glava bolit. Ne razbijam glavu s panikom, jer od te jedne tablete u mjesec dana neće biti ništa. Folnu pijem na recept, folacin. Ima puno veću količinu folne nego prenatalne. To je za nas malo zrelije trudnice 😅.
Ali inače jedem baš raznovrsno, pa se ne bojim za te stvari. Mene jedino kalcij brine, njega sam si kupila dodatno čim sam saznala za trudnoću, jer su mi nakon drugog poroda poispadale sve plombe i pukla dva zuba, pa sam na kraju morala stavljati implantate koji su me koštali ko suho zlato.
Nekako sam stava da benefiti zdravih crijevnih bakterija prevagnu rizike. Uz neku normalnu konzumaciju, naravno.
Dijelimo isto mišljenje za tablete, kao i za hranu i konzumaciju.
Nego, da pitam, dali koja od vas ima problema sa išijasom? Mene zadnjih par dana tako uhvati, baš nezgodno, sinoc se u krevetu nisam mogla namjestiti kako me steglo🥵
Nekako sam stava da benefiti zdravih crijevnih bakterija prevagnu rizike. Uz neku normalnu konzumaciju, naravno.Dijelimo isto mišljenje za tablete, kao i za hranu i konzumaciju.
Nego, da pitam, dali koja od vas ima problema sa išijasom? Mene zadnjih par dana tako uhvati, baš nezgodno, sinoc se u krevetu nisam mogla namjestiti kako me steglo🥵
Isijas - moj frend iz prošle i ove trudnoce 😢 prije 2 tjedna sam imala epizode kada bi me tako presjeklo i bol otišla u noge da sam morala samo stati i čekati da prodje. Najgore mi je kad sam vani u setnji pa mi noga samo otkaze 😳
Čitala sam po netu i najbolji savjet koji sam vidjela je - prestanite raditi ono za što mislite da vam uzrokuje isijas 🤣 ja sam primijetila da kad nosim malu da me bas presiječe i smanjila sam i stvarno mi je bolje. Da nisam trudna popila bih normabel, nalgesin ili brufen i prestalo bi boljeti, ovako pokušavam malo usporiti, ne dizati teško i lakše mi je zadnjih tjedan dana.
Nekako sam stava da benefiti zdravih crijevnih bakterija prevagnu rizike. Uz neku normalnu konzumaciju, naravno.Dijelimo isto mišljenje za tablete, kao i za hranu i konzumaciju.
Nego, da pitam, dali koja od vas ima problema sa išijasom? Mene zadnjih par dana tako uhvati, baš nezgodno, sinoc se u krevetu nisam mogla namjestiti kako me steglo🥵Isijas - moj frend iz prošle i ove trudnoce 😢 prije 2 tjedna sam imala epizode kada bi me tako presjeklo i bol otišla u noge da sam morala samo stati i čekati da prodje. Najgore mi je kad sam vani u setnji pa mi noga samo otkaze 😳
Čitala sam po netu i najbolji savjet koji sam vidjela je - prestanite raditi ono za što mislite da vam uzrokuje isijas 🤣 ja sam primijetila da kad nosim malu da me bas presiječe i smanjila sam i stvarno mi je bolje. Da nisam trudna popila bih normabel, nalgesin ili brufen i prestalo bi boljeti, ovako pokušavam malo usporiti, ne dizati teško i lakše mi je zadnjih tjedan dana.
Jao baš gadno… 🥴
A ja znam da bih trebala vise odmarati i ležati, jer vidim da se pojača čim sam taj dan aktivna, al teško da mogu drugačije 😅 plus toga mali (17kg) nekad traži da ga dignem, pa u dućanu u kolica i iz kolica i tako, nije baš da mogu izbjeci 😬
Sortiraj odgovore
Najstariji