Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    18. Listopad 2022. 14:08

I da, kombinirani probir se ne plaća ništa, tvoj ti gin. treba izdati uputnicu i ideš bolnicu to obaviti. 

kanapeic
    18. Listopad 2022. 14:09

regica123

Pozdrav curke, ja sam u promjeni ginekologa danas s pregleda, sve je okej☺, ali zanima me jedna informacija..dakle pricale smo gore o kombiniranom testu, ima li koja trudnica da to nije radila??? Meni doktor spominja ono di se probija u plodnu vodu, to sam rekla da ne zelim, ali zar kombinirani test to ukljucuje?? Svakako zbunjena sam, ne znam moze li se kombinirani test napraviti i kasnije ili?

Drago mi je da je sve okej😁
    Kombinirani ti uključuje samo klasično vađenje tvoje krvi i ultrazvuk gdje se mjeri nuhalni nabor i nosna kost, nije ništa invazivno (mislim da se radi od 11 do 13 tjedna i da se mora napraviti u tom periodu zbog ovih mjera), a ovo s iglom je amniocenteza koja se radi od 16 tjedna ako se ne varam i u principu se radi ako ti kombinirani ili nipt test pokazu povecane rizike...
    Nisam radila kombinirani jer sam išla na nifty, a ti ako ne želiš kombinirani ne moraš ni njega napraviti, znam da neke žene ne rade nikakve testove i to je u potpunosti tvoj odabir :)) 

25 g
    Stiže curka💕
    25.3.23'

• regica123
    18. Listopad 2022. 14:14

Ja sam htjela kombinirani i pitala ga, a on meni kaze kao bi li radila to s iglom i ja kao da ne i on meni da onda nema smisla raditi kombinirani uopce? Ne znam, zbunjena sam. Na kraju cu Nifty. Do kojeg tjedna njega mogu napraviti i znate li gdje se to radi? Isto u bolnici ili?

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

Rose.
    18. Listopad 2022. 14:29

regica123

Ja sam htjela kombinirani i pitala ga, a on meni kaze kao bi li radila to s iglom i ja kao da ne i on meni da onda nema smisla raditi kombinirani uopce? Ne znam, zbunjena sam. Na kraju cu Nifty. Do kojeg tjedna njega mogu napraviti i znate li gdje se to radi? Isto u bolnici ili?

Kao što ti je kanapeic rekla, u slučaju lošeg nalaza nekog prenatalnog testa, kombiniranog probira, ide se na amniocentezu jer je ona jedina sto posto točna. 
    Ovi ostali prenatalni testovi nisu stopostotna garancija da ćeš dobiti točan rezultat, čitala sam kako su neki dobili pozitivan rezultat, a bilo je sve u redu, kao i obrnuto, ali konkretno ne znam niti jednu osobu (osobno) da je pokazalo netočno. Sve je stvar vlastitog izbora. 
    U prve dvije trudnoće nisam radila ništa od testova, sad u trećoj jesam taj nifty jer sam htjela biti mirnija, s obzirom da sam od početka imala nekakav strah, rezultat me umirio i nekako mi je lakše ići dalje kroz trudnoću. 
    Sto se tiče mjesta gdje se radi, konkretno u mom slučaju, ja sam radila kod svog ginekologa jer on surađuje s Poliklinikom Breber i tamo salje uzorke, radila sam s 12tjedana i 5,6 dana, i rezultat mi je stigao za 6 dana. 

Hedwig.Z
    18. Listopad 2022. 14:31

Hej cure, ja se jako rijetko uspijem javiti. Nisam uspijela sve procitati, ali vjerujem da su sve mamice i bebice super 🥰 
    Ja sam sada 18ti tjedan, trbuh mi je narasao preko noci. 
    Regica, imas mozda preko 35godina? Mislim kao da sam negdje procitala da neki ginekolozi znaju slati na amnio zbog godina. Ja sam radila kombinirani kako su cure vec napisale uzv+krv i dosao je nalaz uredan. 

Rose.
    18. Listopad 2022. 14:34

Rose.

regica123

Kao što ti je kanapeic rekla, u slučaju lošeg nalaza nekog prenatalnog testa, kombiniranog probira, ide se na amniocentezu jer je ona jedina sto posto točna.
    Ovi ostali prenatalni testovi nisu stopostotna garancija da ćeš dobiti točan rezultat, čitala sam kako su neki dobili pozitivan rezultat, a bilo je sve u redu, kao i obrnuto, ali konkretno ne znam niti jednu osobu (osobno) da je pokazalo netočno. Sve je stvar vlastitog izbora.
    U prve dvije trudnoće nisam radila ništa od testova, sad u trećoj jesam taj nifty jer sam htjela biti mirnija, s obzirom da sam od početka imala nekakav strah, rezultat me umirio i nekako mi je lakše ići dalje kroz trudnoću.
    Sto se tiče mjesta gdje se radi, konkretno u mom slučaju, ja sam radila kod svog ginekologa jer on surađuje s Poliklinikom Breber i tamo salje uzorke, radila sam s 12tjedana i 5,6 dana, i rezultat mi je stigao za 6 dana.

Poliklinikom Breyer*

Rose.
    18. Listopad 2022. 14:35

Hedwig.Z

Hej cure, ja se jako rijetko uspijem javiti. Nisam uspijela sve procitati, ali vjerujem da su sve mamice i bebice super 🥰
    Ja sam sada 18ti tjedan, trbuh mi je narasao preko noci.
    Regica, imas mozda preko 35godina? Mislim kao da sam negdje procitala da neki ginekolozi znaju slati na amnio zbog godina. Ja sam radila kombinirani kako su cure vec napisale uzv+krv i dosao je nalaz uredan.

Jesi ti dobro? Jel tako da preko noći naraste, to mi je prefora 😃 

• regica123
    18. Listopad 2022. 14:38

Cure hvala na porukama.. on mi je rekao da zbog hematoma kombinirani cesto znaju doci lazno losi nalazi i pitao me u tom slucaju bil bila spremna na to vadjenje plodne vode iglom (amniocentoza valjda jel?) i rekla sam da to ne zelim svakako pa je valjda zato njegova reakcija bila takva... pretpostavljam.
    Nemam pojma, mislim da cu radi psihe i mirnoce ici na Nifty (iako sam ispod 30godina)

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

Rose.
    18. Listopad 2022. 14:39

Cure, jeste počele gledati opremu i stvari za bebu? Znam da je još rano, ali ja sam polako počela gledati što bih mogla uzeti… 
    Naručila sam komodu za robicu. 
    https://ibb.co/BVq9XWG
    Gore mislim uzeti onaj nastavak za presvlačenje pa staviti, nisam htjela uzeti klasičnu prematalicu, jer su ugl ladice dosta plitke, a ove ikeine su mi odlične, i kasnije ju mogu iskoristiti za nešto drugo. 

kk1109
    18. Listopad 2022. 14:42

Stuuuuudenticaaaaa

regica123 - Evo, ja sam ta koja nije radila te testove. Upitala sam ginekologicu za to, rekla je da ako ću biti mirna mogu raditi neke od testova koje se rade. Ja sam rekla da ako nema potrebe za time da onda nebih radila. I sama mi je potvrdila da nema potrebe za time koliko je uspjela vidjeti na UZV. Znam da se ne mogu preko UZV otkriti ostale kromosomske greške itd. Meni osobno to ništa ne znači jer ne mogu to promijeniti. I osobno sam istraživala pouzdanost testova, svi su više manje fifti-fifti. Možeš dobit loš nalaz, a zapravo rodit u potpunosti zdravo dijete. Ili obrnuto. Osobno ja to nisam htjela iz više razloga. Ali ako ti želiš raditi te testove, napravi! Ako ćeš tako biti mirna☺ A ako si kao ja, da ne želiš.. Nemoj se gristi zbog toga. Nema potrebe☺
    Svatko radi ono što smatra da je za njega najbolje i tako neka bude kod svih!
    Ako osjećate potrebu za nečim onda se potrudite za to☺

Slazem see. Ja sam u prosloj radila i sve je bilo oke. Ovu trudnocu sam odbila jer u ibitelji nemamo nikakvih bolesti, a mlada sam i nema potrebe. S druge strane da mi je i dosao nalaz los samo bi ubijala glavu s problemima, a to nebi primjenilo moju odluku i bebicu bi svejedno rodila i voljela. Kasnije na uzv potvrdili da je sve kako treba.
    Ako mislis radit testove onda besplatno u pezrovoj s uputnicom mozes taj kombinirani napravit ...ukljucuje vadenje krvi i uzv. Za ove ostale testove ne znam, al osobno smatram ako u obitelji nemas problema i nisi starija od 35 nema potrebe za tim. Jako su skupi, a ovo osnovno mozes saznat i kombiniranim

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
    7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙
    Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.