Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tejuska♡
    14. Siječanj 2022. 21:12

_Katja_

Cure s problemima sa šećerom zao mi, al nek nije nešto gore, to se da srediti.
    Ja sam trebala raditi ogtt na ovom pregledu koji je otkazan, i sad imam izolaciju još tjedan dana, tako da cu u najboljem slučaju moći tek s 28+3 ako dobijem odmah termin. Jel netko zna je li kasno raditi to u 29. tjednu?

Nije prekasno bez brige.
    Ja sam ga sa N radila u 29+2 kad je pokazalo dosta povišeno.

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Omerta
    14. Siječanj 2022. 21:25

posvudusa

Ponavljala sam OGTT , bolje da nisam.
    Natašte 5,9 a 1h nakon 11,1 😅
    Jedino mi je ovaj nakon 2h dobar.
    Katastrofa, vidjet ćemo šta dr kaže danas

Ojoj..  žao mi je..ja idem u ponedjeljak napokon to riješiti. Ne veselim se baš, ali se nadam da će me možda pustiti da čekanje između pikanja odradim doma pošto sam na par minuta hoda od doma zdravlja.
    .. 
    Danas odradila pregled kod novog gin i malo je reći da sam oduševljena.. I pristupom i pregledom.  Stvarno su ok, ljubazni, korektni, stručni oboje i doktor i sestra. Vaganje, tlak, mjerenje trbuha (bez ikakvog pritiskanja) .. Vag pregled, uzv.. Doktor me baš ugodno iznenadio kad mi je okrenuo ekran da si uslikam bebino lice na 4D.  Ja reko svaka vam čast.. Kaže on uštedio sam vam 400kn.  Što je točno jer tako nešto se najčešće samo privatno dobije. 
    Sve je super uredno, izmjerio bebu i procjenjena težina je 1174gr (+-171), za 27+5. Napokon da i to imam crno na bijelo.
    Urin ovaj put nisam radila jer mi je kod vaginalnog pregleda ustanovio neku upalu (piše u nalazu colpitis) pa sam dobila Geonistin vaginalete. Pitao me jel me što boli, peče, kakav mi je iscjedak.. Ja reko ništa, normalan blago žučkasti. Kao nisu gljivice, ali nešto "mješano". Jel koja od vas koristila te vaginalete u trudnoći?? I da, rekao mi je da mi je maternica spuštena (u nalazu "dus lagano izbočen"). Ja ne osjećam nikakve tegobe, al pretpostavljam da je to dole oslabilo nakon dve prethodne trudnoće i možda od dizanja tereta (djeca itd). Nisam doduše dobila nikakvu preporuku što se tiće toga, za kegelove je navodno sad prekasno. 
    Uglavnom, izašla sam iz ordinacije sa smješkom na licu.. Sljedeći pregled 11.02. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• Mariina1106
    14. Siječanj 2022. 21:30

Omerta

posvudusa

Ponavljala sam OGTT , bolje da nisam.
    Natašte 5,9 a 1h nakon 11,1 😅
    Jedino mi je ovaj nakon 2h dobar.
    Katastrofa, vidjet ćemo šta dr kaže danas

Ojoj..žao mi je..ja idem u ponedjeljak napokon to riješiti. Ne veselim se baš, ali se nadam da će me možda pustiti da čekanje između pikanja odradim doma pošto sam na par minuta hoda od doma zdravlja.
    ..
    Danas odradila pregled kod novog gin i malo je reći da sam oduševljena.. I pristupom i pregledom.Stvarno su ok, ljubazni, korektni, stručni oboje i doktor i sestra. Vaganje, tlak, mjerenje trbuha (bez ikakvog pritiskanja) .. Vag pregled, uzv.. Doktor me baš ugodno iznenadio kad mi je okrenuo ekran da si uslikam bebino lice na 4D.Ja reko svaka vam čast.. Kaže on uštedio sam vam 400kn.Što je točno jer tako nešto se najčešće samo privatno dobije.
    Sve je super uredno, izmjerio bebu i procjenjena težina je 1174gr (+-171), za 27+5. Napokon da i to imam crno na bijelo.
    Urin ovaj put nisam radila jer mi je kod vaginalnog pregleda ustanovio neku upalu (piše u nalazu colpitis) pa sam dobila Geonistin vaginalete. Pitao me jel me što boli, peče, kakav mi je iscjedak.. Ja reko ništa, normalan blago žučkasti. Kao nisu gljivice, ali nešto "mješano". Jel koja od vas koristila te vaginalete u trudnoći?? I da, rekao mi je da mi je maternica spuštena (u nalazu "dus lagano izbočen"). Ja ne osjećam nikakve tegobe, al pretpostavljam da je to dole oslabilo nakon dve prethodne trudnoće i možda od dizanja tereta (djeca itd). Nisam doduše dobila nikakvu preporuku što se tiće toga, za kegelove je navodno sad prekasno.
    Uglavnom, izašla sam iz ordinacije sa smješkom na licu.. Sljedeći pregled 11.02.

Omerta drago mi je da si zadovoljna s novim gin. Meni moja isto svaki put okrene ekran da si fotkam a mislim da cu iduci put i snimit kako se kreće da moze muz napokon vidjet jer nije mi do sada ni na jednom pregledu. Stvarno je važno da smo zadovoljen s gin kojeg odaberemo zato i vodim trudnocu privatno.

CoKSa
    14. Siječanj 2022. 21:56

Dubrovčanka

Luck bome ću usporiti 😄
    Tejuska drago mi je da je maleni dobro i da se vraćate u normalu ❤️
    Coksa kako nisi pisala pomislila sam da nisi pošla roditi🤣
    Omerta jako mi je drago zbog tvog super pregleda. Napokon si dobila tretman kakav zaslužuješ 💓

Znas da sam pisala na fejsu kako idem u arenu i skicnem za onu vel.46, no izbor je bio ocajan. Samo kombinezonici, pa ti nisam slala onda nista. A mene pickobolja navecer ubijalaaa, znaci mislila sam da ce mi se kosti dolje razmontirat🤣🙈  
    Taman dosli kuci kad su se klinci probudili, jos i oni me do navecer pilali. I seks je bio na ignoru. Jedva sam cekala da idemo spavat.
    Danas kao nova🙈

Omerta
    14. Siječanj 2022. 22:18

antonela98

Jel ima koja kakve bolove?
    Ja sam sad skoro u 30. tjednu, beba je nisko s glavom dolje. Isla sam se prosetati i jedva sam dosla doma, cijeli trbuh me bolio. Povremeno pri pokretu osjecam neko strecanje kod desnog jajnika i pipice, ali ne mogu cak ni tocno lokalizirati..
    A i dolje mi je nekako cudno, nateceno, mozda su i gljivice, sad ce vikend i ne znam da li da cekam do ponedjeljka da sve prodje samo od sebe ili da pitam gin..
    Danas sam dala urinokulturu i nalaze krvi, bit ce tek u utorak gotovi.

Evo taman sam pisala da je meni doktor vidio na pregledu neku upalu i dao vaginalete. Možda je i kod tebe tako nešto.. A ovo za bolove, isto i ja osjetim u zadnje vrijeme, neko štrecanje, boluckanje u predjelu desnog jajnika.. A možda je samo ligament. 🤷‍♀️
    Tejuska, super da je mali bolje!! 👏
    Posvudusa čestitke  raste bebica.. 

Omerta
    14. Siječanj 2022. 22:31

_Katja_

Cure hvala vam ❤️
    Ja nemam pojma sta sam pročitala, u bunilu sam 🤯
    Joooj Anchy 😬 Jel se možeš izolirati od njega? Držim fige da sve prodje dobro.
    Elle drago mi je da kod tebe tako prolazi. Jesi li cijepljena?
    Omerta evo danas je prvi dan da mi se temp preko vrtila stalno oko 37,5, možda ide na bolje 🙏🏻
    Sad me najviše muci suhi kašalj, kad pokušam udahnuti duboko na usta odmah se zakašljem i neki pritisak osjećam u plućima. Apetit mi je nula. Trudim se da dosta pijem.
    Od lijekova paracetamol i dali su mi neke biljne tablete za kašalj.

Ista stvar ti je bila kod mene. Oko tog dubljeg udaha, tjeralo bi me na kašalj, a iskašljavati sam počela tek kad sam se riješila temp. Najčešće ujutro kad bi se probudila, baš su bili neki zelembači.. Jednom kad to krene proći će i ta nelagoda u plućima kod udaha. Probaj pijuckati i čaj od bijelog sljeza, on navodno pomaže kod nadražajnog i produktivnog. I ako imaš inhalator pa makar i onaj dječji.. Ako ne, kamilicu skuhaj i inhaliraj se. Ne znam kako ti je nos, ja sam svašta gadnoga ispuhivala, svakodnevno više puta fiziološkom.. Držim fige da je to to i da će od sad ići na bolje. 🤞🤞🤞
    Anchy nadam se da će te zaobići! 🤞🤞🤞 Brz oporavak mužu.. 

• MarijanaMartin
    14. Siječanj 2022. 22:56

CoKSa

Vec sam luda pomalo, ne zelim carski. Ja cu na vanjski okret bebe ic, ili na zadak rodit…

Hmm vidiš ja baš suprotno. Prvo sam mislila kao ti, naravno sve ću probati da bude vaginalno, stvarno sam za "prirodan" porod. Počela sam čitati na netu i preporučila bi ti "Ishod trudnoća nakon vanjskog okreta" diplomski rad, rađen na statistici zahvata na Svetom Duhu. Užas, shvatila sam da preuzeti rizik nije razmjeran uspjehu. Imaš dvoje djece i ako su zdravi onda imaš sreće. Moja mala ima nekih malih problema u razvoju (možda je to sve normalno), prošli smo od fizijatra, neurologa, logopeda i još 100 pregleda, vježbi i novaca. Iskreno pomaka nema. Ona je takva, kakva je. Svi ti stručnjaci su mi rekli da je to zbog nečega što se dogodilo na porodu. Porod je bio uredan, vaginalno, Apgar 10/10. Zato ću napraviti sve samo da dijete ne dovedem u opasnost. Nek mene režu, nek me boli, ma nek mi amputiraju nešto, jer gledati svoje dijete kako ima problema u razvoju je nešto prestrašno i nešto što zahtjeva toliko vremena i to cijeli život, što stvarno nećeš stići sama sa još dvoje djece. Oporavak od carskog traje "samo" 6 tjedana. Ja sam operirala bruh i nakon 10 dana sam išla raditi. Tako da sam ja za sebe relativno sigurna, da ću odbiti sve, idem samo na sigurno za mog "Bucka".  Evo na zimskim trudnicama sam škicnula da "Nada" ima bebu na zadak i ugovorili su joj odmah carski. Pošto nisam kod njih, nisam ju ništa pitala, ali baš me zanima jesu joj ponudili sve te opcije ili odmah pišu carski!!! Još ćemo sve vidjeti.

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

Demi30
    14. Siječanj 2022. 23:15

Omerta jako mi je drago što si napokon dobila normalan pregled i Bogu hvala da je sve dobro ❤️ Ja sam dobila Geonistin nedavno, preventivno zbog tog nekog žućkastog iscjetka koji me malo mučio. Isto nisam imala nikakvih smetnji u vidu bolova, peckanja, svrbeža, a čak je i doktor nakon pregleda rekao da on ne vidi ništa, ali eto dao mi je preventivno jer kao ne može naškoditi, može samo pomoći u slučaju da je nešto. Uglavnom, koristila sam ga 6 dana i nakon toga nema više tog žućkastog iscjetka, tako da je očito pomoglo što god da je bilo.  

29👩‍❤️‍👨33
    stiže nam 🎀💗

CoKSa
    14. Siječanj 2022. 23:28

MarijanaMartin

CoKSa

Vec sam luda pomalo, ne zelim carski. Ja cu na vanjski okret bebe ic, ili na zadak rodit…

Hmm vidiš ja baš suprotno. Prvo sam mislila kao ti, naravno sve ću probati da bude vaginalno, stvarno sam za "prirodan" porod. Počela sam čitati na netu i preporučila bi ti "Ishod trudnoća nakon vanjskog okreta" diplomski rad, rađen na statistici zahvata na Svetom Duhu. Užas, shvatila sam da preuzeti rizik nije razmjeran uspjehu. Imaš dvoje djece i ako su zdravi onda imaš sreće. Moja mala ima nekih malih problema u razvoju (možda je to sve normalno), prošli smo od fizijatra, neurologa, logopeda i još 100 pregleda, vježbi i novaca. Iskreno pomaka nema. Ona je takva, kakva je. Svi ti stručnjaci su mi rekli da je to zbog nečega što se dogodilo na porodu. Porod je bio uredan, vaginalno, Apgar 10/10. Zato ću napraviti sve samo da dijete ne dovedem u opasnost. Nek mene režu, nek me boli, ma nek mi amputiraju nešto, jer gledati svoje dijete kako ima problema u razvoju je nešto prestrašno i nešto što zahtjeva toliko vremena i to cijeli život, što stvarno nećeš stići sama sa još dvoje djece. Oporavak od carskog traje "samo" 6 tjedana. Ja sam operirala bruh i nakon 10 dana sam išla raditi. Tako da sam ja za sebe relativno sigurna, da ću odbiti sve, idem samo na sigurno za mog "Bucka". Evo na zimskim trudnicama sam škicnula da "Nada" ima bebu na zadak i ugovorili su joj odmah carski. Pošto nisam kod njih, nisam ju ništa pitala, ali baš me zanima jesu joj ponudili sve te opcije ili odmah pišu carski!!! Još ćemo sve vidjeti.

Ja si jednostavno ne mogu to u glavu poslozit. I nadam se da necu biti jedna od 100 pa da krene po krivu. 
    Imam prijevremeno rodenu curicu u 31 tjednu, pracena na goljaku, vjezbice, neuro, fizio, znam koliko smo vremena tamo proveli, mislila sam da cu puknut, ali evo izasle jace i bez ikakvih problema, tako da vise ne hodamo tamo, bitno im je bilo da ulovi svoje vrsnjake, ona ih je prestigla, tako da su nas maknuli sa pracenja. 
    Pokusaj sa tim vjezbica kod kuce, u drugoj trudnoci mi se isto mali stalno okretao, sad isto tak, svaki tjedan je drugacije okrenuta. Kad dode taj trenutak nadam se da bude bas kako treba. Isto zelim i tebi❤

Arsancres
    15. Siječanj 2022. 04:16

Anchika držim fige da rvoj test ostane negativan ❤️
    Omerta super za pregled i normalnog doktora, joj baš mi drago 🥰 jel te gledao na istom uzvu? E kad pomisliš ista ordinacija, druga smjena, a onaj majmun 😅 stvarno si se spasila što si se prebacila, napokon pregled kakav se i očekuje!
    MarijanaMartin okrenut će se buco sigurno, a to što kažeš po pitanju carskog i oporavka 6 tjedana, to je doslovno bullshit napisan na temelju nečije statistike il ne znam čega. Znam žene koje su nakon 2 dana od carskog mogle polja kopat, a ja prva nakon vaginalnog nisam bila u stanju skoro 2 mjeseca normalno funkcionirat, još je ironija da me nisu ni rezali niti sam pukla, tj. nije da sam imala 20+ šavova koji su mi se 3 puta zagnojili i sl. To je sve tako individualno, a evo za vaginalni svi kažu joj to je super, prirodno sve, za 5 si ko nova. Ja sam isto mislila da je nemoguće da budeš tak dugo u rasulu koja ja, ali život me demantirao haha
    Krvarila sam skoro 3 mjeseca, i to ne ono lohije tu i tamo ovakve, onakve, nego doslovno 2 dana malo bude ok, onda poplava ko 1.dan menge i tak u krug. Bila sa tolko 6 tjedana kod ginića, sve bilo okej, ali eto kaže događa se, ako je krvna slika ok, pustit da se oporavi tijelo.. I na koncu je, samo kažem eto, meni oporavak nakon vaginalnog blagi užas. Ja se sada ne "bojim" poroda uopće nego ako me nekad opere neš onda je to misao kak ću ako mi bude kao s prvim porodom, a sad ipak imam dijete doma od 3 godine koje me treba 🙃

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.