Curke neka je pisala za lak za nokte koji nema štetne stvari u trudnoći? Koji je to bio? 😄
Essie i opi😃
Marijana, mene mama nagovara da si olakšam život i da idem na hladni (dogovoreni) carski. Ona je niti ne zna da je rodila...
A ja bi pustila da stvari idu svojim tokom ...
Au, ova fakma mi zvuči preambiciozno :P
Ja bih stalno pitala A gdje je doktor?
Ema :)
Ovo je nastavak mog odgovora na tvoje proslo jer je bilo predugacko za tamo odjednom haha.😄
Ma ja vodim borbe sa spavanjem, il se prevrcem i budim stalno ili sam zedna ili moram na wc, uvijek nesto haha ali dobro to je sve nula vjerojatno s obzirom na to sta nas sve ceka ali da ne mogu ni zamisliti kako ce tek biti kad trbuh bude jos veci. Zasad nije jos nesto velik ali navecer i ujutro je posebno tvrd, ne znam jel to normalno ali tako je.🤷🏽♀️ Mene dugo nista nisu trazili al za iduci put mi je rekao da izvadim opet krv na taste i to je to al u pocetku svako malo nesto.
Vjerojatno je da i on našao svoju rutinu ☺️ koliko ti je seka trudna?
Meni isto nekad navečer bude tvrđi stomak, to je valjda normalno 🤔
Pa vjerojatno je😊 samo sto ne rodi, sutra ce joj tocno biti 37 tjedana.
Pa onda je normalno.
👩🏽23, 🧔🏽26
👧🏽 Aurora 2,5
Bokic curke!🌸
Omerta aleluja i hvala Bogu da je pregled prodso tako dobro ☺️
---
Procitala sam vas sve. Sto se tice poroda rade bi prirodno i nadam se da se malena nece okretati jer je sada glavicim dolje a gore me udara nogama u rebra 😂😅
---
Ja i dalje negativna. Muz u sobi ja u boravku, sve dezinficiram i nosimo maske kad smo u istoj prostoriji, provjetravam stan i tak. On danas hvala bogu nema temp. Imao ju je 24 h i jutros je magicno nestala.
Samo neka ostane ovako i dalje...mozda fkt imam imunitet od preboljenja makar je to prije god dana bilo. Al necu se rano veseliti jer ova korona je podmukla.
--
Uzivajte u vikendu 😘😘
Evo da se i ja malo javim :).
U utorak obavila pregled u bolnici i sve je u redu 🤗. Od sad do kraja trudnoce idem tamo na preglede, a iduci mi je 25.1 pa Tejuska mozes me zapisat na listu. Jedino mi je povecao terapiju na 3 puta dnevno, ali sam se vratila na 2 jer mi je pre nizak4 tlak bio.
Sta se tice poroda doktor u bolnici mi je rekao da nije nuzno da ce zbog male razlike opet biti carski, da sve ovisi o kraju trudnoce kako ce sve biti i dali cu dobiti svoje trudove itd. Kako se neke od vas boje carskog, mene malo strah vaginalnog jer ne znam sta me ceka,ali da se razumjemo oporavak od carskog mi nimalo nije bio macji kasalj. Jako dugo sam krvarila, ali najmanje radi toga. Ja nisam bila jedna od onih da sam vec drugi dan mogla kopat i slicno 😂. Mislim to je ipak operacija gdje vam rezu utrobu i svaki okret u krevetu i kasalj bole nenormalno, a da ne pricam o ustajanju iz kreveta ili nosenju bebe, pa namjestit se za dojenje itd..no to sve prode i zaboravite. Na kraju svega je najbitnije da sve prode u redu i za bebe i za nas 🤗.
Omerta drago mi je da si napokon dobila normalan pregled, ali mi je skroz nevjerovatno da u istoj ambulanti i s istom opremom totalno drugaciji pristup.
Cure s koronom drzite se!
Ante 💙 Maro 💙
Dubrovcanka jedini lak za kojeg znam da je siguran je Benecos, u Mulleru sam ga uzimala, ne znam gdje još ima.
Bebo bolje sam, jutros se probudila bez temperature 🥳
Elle oko mene svi cijepljeni i puno lakse prošli pa sam zbog tog pitala. Bravo za tebe kako se držiš 💪🏻
Omerta odlično za novog ginekologa, bas mi je drago da si zadovoljna 🤗
Coksas koliko si točno rodila curku?!?
Evo mene danas na punih 30tt pa mi je nekako lakše kad čujem da već u tim tjednima ima dobrih ishoda, ako nedaj Bože krene nešto.
Sa 31+5 imala je 1830 grama, pala na 1700. I njoj su tada pluca bila razvijena pa nije trebala na respirator. 10 dana inkubatora, kad je pocela sama vuc na bocicu, onda su ju preselili u topli krevetic. Sve u svemu je bilo ok, samo smo cekali da nakupi 2300 grama, jer ispod toga ne pustaju iz bolnice.
Marijana moze pitanje,sto je zapravo sa curkom tvojom? Da li je to neko kašnjenje u razvoju ili? Kako ste skuzili?
Neku konkretnu dijagnozu nemamo, ali ju niti ne tražimo. Imamo samo konstantne probleme i neka ograničenja koja nam utječu na svakodnevnicu. Što je s njom, nitko ne zna. Ona znači od 3 mjeseca u životu kasni u motoričkom razvoju. Sve je bio problem i zahtjevalo je puno vježbe (okreti, puzanje, hodanje). Ok, kad smo to odradili evo novog problema: žvakanje. Pa onda gutanje različitih struktura (recimo kruh sa salamom). Pa vožnja tricikla, bicikla bez pedala. Jednostavno ne ide. Nikako!!! Govoriti je počela sa godinu dana, jako napredno, na svim testovima rastura, ali se onda pojavilo mucanje. Jednostavno motorički ne izlazi niti jedna riječ iz usta. Ma užas. Kao da je zarobljena u svom tijelu. Sad slijedi grafomotorika. Crta od svoje godine dana ali grafomotorika joj zaostaje. Vidim djecu, male susjede nikad flomaster nisu vidjeli, uzmu u ruku i jednom im pokažeš i one već znaju. A moja nikako. Sve nešto naopačke, pokušava ali kaže pobjegne joj. Inače je jako pametna i dobra i sve najnaj, ali baš mi je žao gledati kako se pati i ne možete držati korak sa prijateljicama kad one počnu trčati, sjednu na bicikl, uzmu žvaku i rade balone i sve ono što je nama kao djetetu bilo jednostavno svakodnevno uživanje, njoj je tuga! I onda kad čuješ od stručnjaka ma to je nešto za vrijeme poroda, kakav je bio porod i slične priče. Ne želim da mi i mali mora to prolaziti. Ako je sudbina ja ću je prihvatiti, ali ne ću forsirati i "izazivati vraga".
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Coksas koliko si točno rodila curku?!?
Evo mene danas na punih 30tt pa mi je nekako lakše kad čujem da već u tim tjednima ima dobrih ishoda, ako nedaj Bože krene nešto.
Sa 31+5 imala je 1830 grama, pala na 1700. I njoj su tada pluca bila razvijena pa nije trebala na respirator. 10 dana inkubatora, kad je pocela sama vuc na bocicu, onda su ju preselili u topli krevetic. Sve u svemu je bilo ok, samo smo cekali da nakupi 2300 grama, jer ispod toga ne pustaju iz bolnice.
Hvala ti. Evo baš sam i ja danas pročitala da se tu negdje pluća razviju do mjere da nije potreban respirator.
Zato su mi u Petrovoj i rekli prvo odbrojavanje do 32 tt onda do 34tt. To je već super!
Sortiraj odgovore
Najstariji