Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • _Katja_
    15. Siječanj 2022. 14:42

Anchy samo se ti čuvaj i dezinficiraj 😷  prijateljica mi je imala koronu u četvrtom mjesecu i evo sad opet ima 🤯
    Tonka držim fige da bude onako kako je najbolje za tebe i bebu ❤️
    Sa mnom u sobi je bila cura koja je rodila na carski pa sam vidjela da je to skroz druga priča… Ja sam stvarno mogla i do wc-a hodati prvi dan, sjesti, uzeti bebu, koja se nije htjela odlijepiti mene ni sekunde 🥰
    Mene su od poroda i kako je ona bila stalno na meni bolila ledja u gornjem dijelu pa sam prvu večer dobila tabletu i to je bilo to. 
    Nadam se i ovaj put prirodnom, ali ako bude i carski samo nek sve dobro prodje 😊  

• MarijanaMartin
    15. Siječanj 2022. 15:12

Tonka341

Kako se neke od vas boje carskog, mene malo strah vaginalnog jer ne znam sta me ceka,ali da se razumjemo oporavak od carskog mi nimalo nije bio macji kasalj. Jako dugo sam krvarila, ali najmanje radi toga. Ja nisam bila jedna od onih da sam vec drugi dan mogla kopat i slicno 😂. Mislim to je ipak operacija gdje vam rezu utrobu i svaki okret u krevetu i kasalj bole nenormalno, a da ne pricam o ustajanju iz kreveta ili nosenju bebe, pa namjestit se za dojenje itd..no to sve prode i zaboravite…

Možeš li nam reći koliko ti je trebalo da budeš na sto posto? Ne mislim u teretani, već u svakodnevnom životu? I druge cure koje su imale carski, može vaše iskustvo sa oporavkom. Ja sam se nakon vaginalnog  ustala nakon jedno sat dva. Nije mi trebala pomoć od med sestara. Jako sam i dugo krvarila. Sigurno jedno 5 tjedana. Nisam šivana, pa sam odmah sjedila, ležala i nosila djete okolo. Teške glavobolje su mi se javile 3 dan od poroda, tako da sam jedva mogla hodati do auta i ispovraćala sam pola sv duha na putu doma. Užas i trajalo je 2 tjedna totalne nemoći. Vodoravni položaja bez ikakvog pokreta. Kad trebam na WC, pripremim se psihički da će me netko udarati čekićem po glavi dok idem 5 koraka do WC. Užas. Kad je to prošlo nisam imala posljedica, možda spušten mjehur/uretra. Jer često znam imati popiškene gaćice, nakon dugog hodanja, trčanja i sl. Drugo nešto nisam primjetila. Što se tiče strah ma ja se bojim i vaginalnog i carskog, haha  

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

Omerta
    15. Siječanj 2022. 16:39

Sunašce83

Cure, citala sam nesto da ce svi koji nisu na hzz isgubiti pravo ma hzzo. Vrijedi li to i za nas koji placamo hzzo, a nismo na hzz? Zna li koja ista o tome?????????

Otkud ti to? Prvi glas.. To je mene brinulo nekad davno, kad sam prvi put bila trudna i na relaciji Zagreb/Copenhagen.. Izbacili me bili sa burze. Kad sam ih pitala jel ja sad gubim pravo na zdravstveno, rekli su da ne jer hzz nema nikakve veze sa hzzo. Tako da ne znam zašto bi se to sad odjednom promjenilo. Stvarno nebi bilo fer. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Mak18
    15. Siječanj 2022. 16:58

Omerta

Sunašce83

Cure, citala sam nesto da ce svi koji nisu na hzz isgubiti pravo ma hzzo. Vrijedi li to i za nas koji placamo hzzo, a nismo na hzz? Zna li koja ista o tome?????????

Otkud ti to? Prvi glas.. To je mene brinulo nekad davno, kad sam prvi put bila trudna i na relaciji Zagreb/Copenhagen.. Izbacili me bili sa burze. Kad sam ih pitala jel ja sad gubim pravo na zdravstveno, rekli su da ne jer hzz nema nikakve veze sa hzzo. Tako da ne znam zašto bi se to sad odjednom promjenilo. Stvarno nebi bilo fer.

Meni su isto prije godinu dana rekli da mi ne treba nikakva potvrda o nezaposlenosti da bih imala zdravstveno.

• Nooha
    15. Siječanj 2022. 17:21

Omerta

Sunašce83

To je najava nove reforme zdravstva.
    Prema procjenama 300 000 ljudi ce ostati bez istog.
    Prvo se odnosi na one koji rade i zive vani, dakle ne uplacuju zdravstvo u RH gubit ce pravo na njega.
    Drugo je da svi koji nisu na hzz i ne traze posao isto gube pravo.
    No, ima i drugih modela po kojima mogu biti osigurani tipa na supružnika, ako je zaposlen u RH. 

• katsy
    15. Siječanj 2022. 17:30

Od cega si imala glavobolje? Od epiduralne ili anestezije il?
    Da li smijes koristiti kakve tablete za glavobolje ako dojis? Da li opce pomazu tablete tada?

• mihovilcic
    15. Siječanj 2022. 17:43

Poštovanje svim mamama i budućim mamama :)
    Moje ime je Katarina, studentica sam genetike i radim seminarski rad na temu "Hromosomske aberacije". Shodno tome, radim anketu na tu temu. Zamolila bih sve žene koje su voljne izdvojiti minuticu svog vremena da urade anketu, mnogo bi mi značilo. Hvala unaprijed i srdačan pozdrav <3
    Link za anketu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFY2ExL5NqC7Y_6dUTrRtEttjepJE9RonIEXV8kmQs1Bm2Dw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

• katsy
    15. Siječanj 2022. 17:46

Dubrovčanka

Nismo odavno buše stavljali 😄 da vas vidim ❤️

Evo jedna bušica od popodnevnog drijemanja
    https://ibb.co/GRK8xvS

• Nooha
    15. Siječanj 2022. 17:47

Sunašce83

Znaci ja nisam na hzz i gubim pravo iako placam svaki mjesec zdravstveno?!🤯
    Ah nis neg prek muza onda.
    Hvala curke na odgovorima

Pa ako ga plaćaš onda ga sigurno nećeš izgubiti...
    Gubit će ga oni koji ne plaćaju, niti imaju namjeru... 

zana89
    15. Siječanj 2022. 17:56

Sunašce83

Znaci ja nisam na hzz i gubim pravo iako placam svaki mjesec zdravstveno?!🤯
    Ah nis neg prek muza onda.
    Hvala curke na odgovorima

Koliko citam da ce izgubiti pravo ovi koji ne placaju nikakve doprinose za zdravstveno. Valjda. A da nece izgubiti oni koji ne placaju ali se vode na hzz koliko sam skuzila. 
     Ja placam svaki mj.  valjda nece i meni ukinuti 🙄 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.