Mislim da nemaš razloga za brigu. Prijevremeno otvaranje nije nasljedno (barem mislim). Mislim da neki drugi faktori to uzrokuju. Samo polako, pratiš svoju trudnoću i ako nešto i malo krene dobit ćeš mirovanje i to ti je to ili ono šivanje dolje. Ima rješenje za sve. Ja se nadam da sad neću opet prenijeti, imam osjećaj da će mali doći ranije! Ali to se stvarno ne zna do kraja. 🍀🍀🤞🤞
Postoje neka istraživanja koja pokazuju genetsku povezanost u duljini cerviksa, ali ja bi to isto tak uzela s rezervom kak ti kažeš, mislim pa to su 2 žene, neovisno o srodstvu.
Serklaža (šivanje) se radi max do 24.tjedna,kasnije ne može više, ali istog sam mišljenja kao i ti, da ako se to sve na vrijeme poprati, sve može završiti najbolje moguće.
Ja sam imala jako skraćen cerviks, u 21tjednu je bio 31mm, iako zatvoren, moj gin je sam po sebi lik koji ništa ne prepušta slučaju i odmah minje sve objasnio, ali smireno skroz, na prvu mi je htio odmah bolovanje prepisati, ja sam se rasplakala od straha na tom pregledu (nisam ništa o tom znala osim imala vizije ko Dubrovčanka😅) a onda smo se dogovprili da samo usporim, da ostanem raditi budući da mi je posao bio baš no brain i više bi si štete napravila sjedeći doma i dizanjem panike, ali mi je uvjetovao da moramo svakih 10 dana raditi cervikometriju i ako se smanji i 1mm,onda ide strogo mirovanje. Na kraju se niš nije dogodilo, cerviks mi doslovno ostao takav još ohoho, još mi je to samo bila olakotna okolnost pred porod, skroz je nestao 🤪 tako da ja imam eto i pozitivnu priču, ne mora stvarno ni neka "dijagnoza" značiti neki crnjak, totalno se slažem s tobom, ako se to sve skuži ma ima rješenja za sve 😇
Ja imam nekoliko frendica koje su rodile u Osijeku, porod u kadi je samo na papiru, mislim da doslovno niti jednoj nije ni ponuđeno to kao mogućnost. Ne bi se tome nadala iskreno. Valjda kao ta se kada ne koristi dugo bla bla i tak te otkantaju.
A za Duh sam ja čula da to ovisi o doktoru koji bude, što mi i ima smisla, tj. nema u onom logičnom dijelu, svi bi trebali moći sve, ali kontam da se uvijek nađe neki pametnjaković koji se buni. Moja poznanica je rađala na Duhu i još u predrađaoni je bila neka drama i došla je u boks, naravno zalegla i onda je pitala da joj daju stolčić, da bi ona bila u čučećem položaju, neka sestra joj je odbrusila da ne može, kao sve je spojeno već i onda je upao doktor koji je rekao da može, zašto ne, kao neće ona i tak odmah rodit i ladno joj dao.
To je priča baš osobe koju poznam, ne ne znam kak dobro, al ne vidim razlog za laganjem 🤷♀️ a sjećam se sebe, ja sam umirala na leđima, ma više nisam ništa mogla, onda mi je neka draga sestra rekla da legnem na bok i da si keevrt jos nakosim pa kao da zapravo sjedim na boku, onda je naišla neka mega nadrkana doktorica u prolazu, išla je do druge rodilje i nadrkano mi prigovorila da kak ja to ležim, da neću nikad rodit u tom položaju 💩 onda je neka skroz druga sestra naišla i rekla ma samo vi lezite kak vam je zgodnije 😅 mislim i jesam, al hoću reći da mislim da to tak sve ovisi ko se potrefi, da nema uopće pravila
Ja vam žene imam ogromnu fobiju od prijevremenog Poroda. Otvaranja,skraćivanja cerviksa. Svega toga. Mama još brata porodila u osmom mjesecu jer se otvorila. Ne znam kako da se opustim.
Ja imam iste strahove, ja sam rođena nakon 7 i pol mjeseci a brat je ušao samo jedan dan u 9. Sve se nadam da tu genetika ne igra ulogu i da ću roditi približno oko termina. Osobno pokušavam ne razmišljati puno o tome jer svakako ne mogu utjecati na to.
💁♀️32g.- nizak amh (1,6)
💁♂️30g.-sve ok
BETAPLUS
1.IVF 06/2021 - 3 folikula - 3 oplođene j.stanice,vraćen 1 dvodnenvni 🙃
12dnt beta 183,2 14dnt beta 364,2
27.02.2022. 💕💕💕
Da li koristite nesto posebno protiv strija ili uobicajenu kremu?
Prema iskustvu, kada nastupaju strije (ako nastupe), prije porod/nakon poroda...?
Ja imam nekoliko frendica koje su rodile u Osijeku, porod u kadi je samo na papiru, mislim da doslovno niti jednoj nije ni ponuđeno to kao mogućnost. Ne bi se tome nadala iskreno. Valjda kao ta se kada ne koristi dugo bla bla i tak te otkantaju.
A za Duh sam ja čula da to ovisi o doktoru koji bude, što mi i ima smisla, tj. nema u onom logičnom dijelu, svi bi trebali moći sve, ali kontam da se uvijek nađe neki pametnjaković koji se buni. Moja poznanica je rađala na Duhu i još u predrađaoni je bila neka drama i došla je u boks, naravno zalegla i onda je pitala da joj daju stolčić, da bi ona bila u čučećem položaju, neka sestra joj je odbrusila da ne može, kao sve je spojeno već i onda je upao doktor koji je rekao da može, zašto ne, kao neće ona i tak odmah rodit i ladno joj dao.
To je priča baš osobe koju poznam, ne ne znam kak dobro, al ne vidim razlog za laganjem 🤷♀️ a sjećam se sebe, ja sam umirala na leđima, ma više nisam ništa mogla, onda mi je neka draga sestra rekla da legnem na bok i da si keevrt jos nakosim pa kao da zapravo sjedim na boku, onda je naišla neka mega nadrkana doktorica u prolazu, išla je do druge rodilje i nadrkano mi prigovorila da kak ja to ležim, da neću nikad rodit u tom položaju 💩 onda je neka skroz druga sestra naišla i rekla ma samo vi lezite kak vam je zgodnije 😅 mislim i jesam, al hoću reći da mislim da to tak sve ovisi ko se potrefi, da nema uopće pravila
mene sve strah kak ću ja reagirati ak mi netko tak odbrusi i bude bezobrazan, inače sam malo osjetljiva a sad u trudnoći je duplo gore... bojim se da ću samo početi plakati jer će mi biti bed odbrusiti nazad 🥲
💁♀️32g.- nizak amh (1,6)
💁♂️30g.-sve ok
BETAPLUS
27.02.2022. 💕💕💕
Bok cure! Ja bas upadam. Nisam se javljala skoro uopce, iako citam cesto. Inace, cekamo decka :)
Vidim da pisete o tome gdje cete roditi, ja imam nekak lose iskustvo iz Vinogradske s prvim djetetom, razmisljam o Podobniku. Imate kakva iskustva ili netko kog znate? Ja sam pricala s jednom curom, koja je odusevljena, ali bas me zanimaju jos neka iskustva.
Ja sam koristila od kremi za strije Elancyl, ali sad sam ju bas neki dan trazila u ljekarni i nema je nigdje..
👩32 🧑35
👶 2019
👨👩👧👦 2022
Prema iskustvu, kada nastupaju strije (ako nastupe), prije porod/nakon poroda…?
nemam iskustva ali evo baš danas sam si kupila bademovo ulje u kombinaciji sa suncekretovim. afrodita - baby & mom natural. koliko sam čitala to je sve individualno,nekima de pojave prije,nekima kasnije a nekima nikako.
💁♀️32g.- nizak amh (1,6)
💁♂️30g.-sve ok
BETAPLUS
27.02.2022. 💕💕💕
Prema iskustvu, kada nastupaju strije (ako nastupe), prije porod/nakon poroda…?
Ja sam u prvoj dobila tisuće na bedrima, a niti jednu na trbuhu i grudima i to sve tijekom trudnoće. Ali imala sam stvarno ogromnu guzicu, iz xs sam prešla u XXL i stvarno je moralo puknuti. Mazala sam se sa eucerin uljem protiv strija. U ovoj, za sad nemam niti jedu!
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Šta mislite o ovom jaju?
https://www.babycenter.hr/cybex-autosjedalica-grupa-0-do-13-kg-cloud-z-i-size-deep-black-black-520000003-877161.html
Mislim da sam to jaje gledala sa cybexovim onim kolicima sto su na popustu sad. I da, dodu ti adapteri s njim ako se ne varam. A za sto oni tocno slute?🙈😆 Ajme ja nista ne znam.. moram poceti to proucavati
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
A za porod u vodi koliko sam cula od par frendica opet na kraju zavrse na stolu. Isto tako sam cula za neki stolcic da je super.
Ma nije problem da završim na stolu, ali ja se nisam otvarala i nisu mi ništa ponudili, a mislim da sam možda mogla malo šetala ili slično možda bi se pokrenulo!!! Za sad imamo Rijeka i Osijek, to mi je malo daleko!!? Možda netko javi i za ZG. Ja shvaćam da ovisi o slučaju i da nemogu svi skakati naglavačke, ali meni nisu objasnili zašto ležim, a i sve cure oko mene su ležale. Da smo baš sve bile tako kritično, sumnjam!!!
Pa jedna opcija je sigurno da nešto kasnije kreneš u bolnicu.. ali s drugim djetetom pretpostavljam da je to rizičnije jer porod može ići puno brže pa da ne bi bilo pak prekasno 🙈 Druga opcija je da tražiš češće na WC.. zar mislis da te ne bi pustili?! Sto si bila prikopčana na ctg non stop? Svakako bi te trebali pustiti na WC osim toga tvoje je pravo da se smijes kretati stogod oni tamo rekli i onda u WC-u malo skakutati i čučati.. čula sam da i to curke rade..
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Sortiraj odgovore
Najstariji