MarijanaMartin zato ti sad ne želiš epiduralnu ako ti je prvi put djelovala? Ja se dosta lomim oko toga…
Ne bih opet jer mi je oporavak bio katastrofa. Dva tjedna nenormalnih glavobolja, povraćanje i mislila sam da ću umrijeti. Kad bi pomaknula glavu kao da te neko sa čekićem udari po sred glave. Užas, a mala beba pored mene a ja nemogu baš ništa. Jesti, piti, ići na WC. Samo sam ležala, dojila i plakala. Ne bi to opet!!!! Ovako si mislim, to je samo bol koja traje taj jedan dan i onda si slobodna. Bolje da te boli dok još nemaš bebu, nego nakon. Meni je trebala samo podrška, koju nisam imala. 12 sati sam ležala i možda su me dva puta obišli i to gledaju u taj ctg i ništa ne govore. Sve su radili, što sad čitam da se "ne smije". Kad sam napokon došla u rađaoni, kad su pustili muža i pojavila se prekrasna doktorica koja me baš bodrila (sad vidim u knjigama da je sve naučila napamet 🤣🤣🤪🤪) beba je izašla u roku od 15min. Kod mene je bio bolestan strah, sa kojim sam zaustavljala porod!!!!
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Žene ja bi volila bit tako skulirana kad krenu trudovi Al ja imam osjećaj da ću ja n prvu bol odma potrčati u bolnicu 🤣
Ako odmah i odeš, u tome nema ništa loše. Prvorotkinje si i naravno da se "bojiš". Ali možemo se kladiti da nećeš, jer nećeš biti sigurna je li to to. Nisu to neki ludi bolovi, na početku, više ovako malo kako te boli i sad preko dana/noći. Ja sam shvatila da jedinu sliku koju imam o porodu su glupi prizori iz američkih komedija i serija. I to sam očekivala, a nije niti približno tome. Zato se ovaj put pripremam samo "znanstveno". Što se tiče pratnje, moj muž se i nije baš pokazao. Više bi voljela imati "dobru" babicu. Sad ga tjeram da se priprema, ali opet nema vremena. On to gleda sve veterinarski i medicinski, a ne razumije uopće moje duhovne potrebe. Tako da možda odem sama..
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Hej cure, citam vas stalno, samo sam navecer vec toliko umorna da nemam snage nista pisati.
Vidim da neke pišete da se bojite da pratnja nece izdrzati tipa 6 sati sa vama.
Ne znam kakva je praksa u drugim bolnicama, ali u Vž ih vec duze vrijeme doslovno puštaju gotovo pred sam kraj...tipa zadnjih pola sata.
Po meni totalna glupost jer onda mi vise niti ne treba.
Kad sam ja 2018.g.rodila supruga su ostavili skroz samnom ... No baš se potrefilo da smo bile samo dvije u rađaoni i kod mene to išlo jako brzo. Došla u 1, rodila u 3.
No tih sat vremena pravih trudova baš mi je bio od pomoći, dok kod samog izgona osim rezanja vrpce i nema neku ulogu.
Dal netko zna kakva je praksa u Petrovoj, s obzirom da se sad stvarno nadam tam roditi?
Cure evo da vam i ja svoj trbuh pokazem 🤰. Niska sam pa dok se jos nisam sva u jednu loptu pretvorila 🤭. I vi pokazite svoje ☺. https://ibb.co/XXshPGf
Ante 💙 Maro 💙
https://ibb.co/0qZfFHf
Evo i nas dvije 🐷🐷
https://lbdf.lilypie.com/dmWEp1.png
Tonka preslatka si 😍😍😍 Bas lijepi mali trbuh.
MarijanaMartin hvala za ovo iskustvo za epiduralnu, i ja tako razmišljam, nekoliko sati bolova i gotovo, ništa strašno 😊
Nooha ako ništa dobro da ih bar puste da vide taj trenutak kad bebica dolazi na svijet, i tatama to puno znaci. Ali nadam se da će se do proljeća promijeniti stvari na bolje u svakom slučaju…
Katsy zaboravila sam za strije napisati jučer, ja nisam dobila ni jednu u prvoj trudnoći, mazala sam se s Alverde mama uljem, sad ga opet koristim. To mi je miris trudnoće 🥰 Pazi i da se tuširas nekim gelom koji ne isušuje kožu. Ja strija imam od puberteta bas dosta, pa sam mislila da sam sklona tome i da će ih biti more, al eto super sam prošla 🤗
Žene ja bi volila bit tako skulirana kad krenu trudovi Al ja imam osjećaj da ću ja n prvu bol odma potrčati u bolnicu 🤣
Ako odmah i odeš, u tome nema ništa loše. Prvorotkinje si i naravno da se "bojiš". Ali možemo se kladiti da nećeš, jer nećeš biti sigurna je li to to. Nisu to neki ludi bolovi, na početku, više ovako malo kako te boli i sad preko dana/noći. Ja sam shvatila da jedinu sliku koju imam o porodu su glupi prizori iz američkih komedija i serija. I to sam očekivala, a nije niti približno tome. Zato se ovaj put pripremam samo "znanstveno". Što se tiče pratnje, moj muž se i nije baš pokazao. Više bi voljela imati "dobru" babicu. Sad ga tjeram da se priprema, ali opet nema vremena. On to gleda sve veterinarski i medicinski, a ne razumije uopće moje duhovne potrebe. Tako da možda odem sama..
Pa nije to malo da kuzi taj medicinski dio.. ja svom moram školicu organizirati i opet se pitati što je upamtio🙈😆 Zato su babice/doule najbolje.. ja čak ni mamu ne bih vodila.. nego nekog tko ne paničari i govori mi kakvo je realno stanje..pa da se i ja skuliram i usredotočim na bitno..
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Cure trbuščići su top 🥰💕
Ja bih isto voljela da muž bude prisutan iako mislim da će se pogubiti kad me vidi tak u bolovima. 😏
Kad se samo sjetim pikanja za ivf i kako me bodrio ali dok sam se pikala gledao je u strop. Prvo sam mislila da mu smeta igla a onda mi je rekao da mi se na licu vidjelo da me boli i da me nije mogao gledati. 🤣
💁♀️32g.- nizak amh (1,6)
💁♂️30g.-sve ok
BETAPLUS
1.IVF 06/2021 - 3 folikula - 3 oplođene j.stanice,vraćen 1 dvodnenvni 🙃
12dnt beta 183,2 14dnt beta 364,2
27.02.2022. 💕💕💕
Cure, bas ste slatke. Ja se jesam zdebljala par kila, ali nemam bas trudnicki trbuh. Nadam se da će se i meni uskoro vidjeti da je trudnički ( a ne salasti 😂). Lovely očekujem onda za tjedan dana da iskoči, kao što je i tebi 😂
29👩❤️👨33
stiže nam 🎀💗
E jeste me nasmijale za pratnju i muževe, ali nemojte misliti da neće izdržati, ak je moj, svi će 😂
On je inače lik koji jednostavno mora spavati, ja mislim da to graniči s nekim drugim stvarima kod njega, jesnostavno čovjek je u stanju doći kod vas u goste i sjedit i pričat, ako je umoran tj. ako ga san lovi taj će zadrijemat sjedećki makar na 10 min, taj san je njemu baš ne znam evo, nešto što ne može kontrolirati kad ga umor svlada, oduvijek je takav... Da može, on bi išao spavati svaki dan u 8 navečer i nije mu to rano 😂
Ali taj put s porodom i to sve, ja ni danas ne vjerujem da je to bio moj muž. Par sati prije nego smo otišli u bolnicu je odspavao par sati, dok sam ja u trudovima hodala po stanu, jel, tipično za njega, u 20h ustao, dok smo sve obavili i spremili se, prijem pa bla bla, u boks ušao u 23h, cijelu noć bio kraj mene, niti pio, niti jeo, niti išao na wc, doslovno, ja rodila u 8, bio s nama do pola 10, onda otišao doma, samo auto promijenio i otišao na posao, inače je u autu 8h, ne znam evo majke mi zašto je i kako uopće fizički izdržao, s posla u 15h ravno išao kod nas u bolnicu i bio do 17h, kad je došo doma kaže putem kupio burek, otvorio si pivo i zaspao do alarma sutradan u 5 ujutro 😅
Mislim da je to sve skroz druga dimenzija, al stvarno, kao što mi koje rađamo dobijemo neku neobjašnjivu snagu na porodu, očito je i kod njih slično.
Kažem, da mi je netko rekao da će on fizički izdržat evo ne bi vjerovala samo zato jer on stvarno ne može bez sna, općenito nema šanse da on ne spava
Sortiraj odgovore
Najstariji