Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Amelie
    11. Prosinac 2021. 23:15

Za Podobnika nisam čula ničije detaljno iskustvo samo je poznanica nedavno rodila tamo i da je bilo super, prirodno. Inače on ima jako visoku stopu carskih:/ A s obzirom na cijenu tamo iskreno mislim da se unatoč puti više isplati otići u Austriju ili Sloveniju roditi.

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Ivana ❤️
    11. Prosinac 2021. 23:15

Curke koja je vama debljina cerviksa bila oko 20. tjedna?
    Vidim da neke cure pišu 31 mm i da je to dosta tanko… dok je moj doktor na to i moju zatvorenost rekao da je super, spomenuo samo da bi od 25 do 28 mm bilo upitno što dalje…

👩🏼 29y
    👦🏻 30y
    Termin: 26.04.2022. 🧸🎈
    It’s a boy! 👶🏻💙

DaDa1224
    11. Prosinac 2021. 23:25

Amelie

Za Podobnika nisam čula ničije detaljno iskustvo samo je poznanica nedavno rodila tamo i da je bilo super, prirodno. Inače on ima jako visoku stopu carskih:/ A s obzirom na cijenu tamo iskreno mislim da se unatoč puti više isplati otići u Austriju ili Sloveniju roditi.

Nisam se ni raspitivala, jer tko bi istempirao porod s putom, granicama, potvrdama.. a iz zg sam inace. Skupo je bas, to sigurno.. vec sam rodila vaginalno, pa se kao nadam opet. Ma nekak ne mogu odlucit ni sama jel mi se daju ti novci il ne. Imala sam.inducirani porod jer sam prenijela al bez epiduralne, to ne bi htjela vise ponovit..

👩32 🧑35
    👶 2019
    👨‍👩‍👧‍👦 2022

Arsancres
    11. Prosinac 2021. 23:31

elle 🙋‍♀️

mene sve strah kak ću ja reagirati ak mi netko tak odbrusi i bude bezobrazan, inače sam malo osjetljiva a sad u trudnoći je duplo gore… bojim se da ću samo početi plakati jer će mi biti bed odbrusiti nazad 🥲

Ma vjeruj mi ženo da u onakvoj boli uopće ne doživiš to na način da bi plakala nego eventualno nekom od njih tamo šamar opalila 😅 ja sam dobila trudove doma, stalno sam cijelu trudnoću samo mantrala kak želim što duže ostati kod kuće, izbjeći predrađaonu jer tamo ne može muž i to sve, a tak sam i u glavi zen bila. Na kraju sam nakon 17 sati trudova otišla, već mi je i čep ispao 9h prije (al to niš ne mora značiti) jako su mi jako trudovi već postali i onda me već počelo prati to što mi nije nitko bebu vidio tak dugo i otišli smo. Došla i pozvonila tako zen i rekla da imam trudove 17 sati i da mi termin za 2 dana, da sam došla rodit, a dočekala me tako neka jebeno bezobrazna sestra, baba doslovno, sa rečenicom "pa ne znam baš da je to za doći na hitni, ne izgledate mi da imate tako jake trudove, al obzirom na termin, ajde zvat ću dr. da vas pogleda, i jel imate taj čep koji je ispao" ja kontam baba me jebe, jel ona mene pita za sluzni čep, pa jel ga nosim u džepu il šta 🤦‍♀️ i ja njoj kažem pa normalno da nemam, mogu vam jedino gaće skinuti i ono slušam sebe i ne vjerujem šta govorim. A ona kaže pa ajde, ja ono stojim i skidam gaće na kojima je sukrvica stalno 😂 ona pogleda i kaže i dalje mi niste za doći na hitnu, ali eto čekajte, idem po dr. Ja tu već vidim di to vodi, al kao zen sam i dalje 😅 dođe stvarno divna dr, pregleda me, kaže vi ste na pola puta, skoro 5 cm, cerviks je potpuno nestao, idete odmah u boks, rodit ćete kroz par sati. A medved od sestre stoji kraj mene, došlo mi da kažem JEL' TI NIJE ZA DOĆI U RODILIŠTE? 🙄😅 I tamo su me pokopčali na sve živo, nikakav wc, prazne ti one mjehur, nema ustajanja nikakvog. Muž mi je namještao onaj krevet gore dole i to je to. Imala sam dianatal gel i to sam odmah na prijemu rekla, kao ok, aplicirat ćemo, na koncu me nije nitko doživio uopće, više puta sam rekla, onda sam tamo na 8cm već bila bezobrazna pa su me odjednom doživili. Iskreno, sad s ovil iskustvom bi odmah bila grubzon, ispada da sve oko mene koje su urlale i derale se za sve, oko njih se letilo, a ja nisam A rekla cijeli porod, samo sam prodisavala kao i sebe uvjeravala da od vike nemam niš i da moram čuvat snagu. Moš mislit 

Amelie
    11. Prosinac 2021. 23:33

DaDa1224

Amelie

Nisam se ni raspitivala, jer tko bi istempirao porod s putom, granicama, potvrdama.. a iz zg sam inace. Skupo je bas, to sigurno.. vec sam rodila vaginalno, pa se kao nadam opet. Ma nekak ne mogu odlucit ni sama jel mi se daju ti novci il ne. Imala sam.inducirani porod jer sam prenijela al bez epiduralne, to ne bi htjela vise ponovit..

Hah a ja se mozda planiram upustiti u tu avanturu ako bude skroz uredna trudnoća do kraja. Potvrde za covid imamo.. cijepila se neki dan.. a odlazak tamo moram uzeti u obzir par dana prije termina naravno.. ne znam. Kad čitam kako to tamo izgleda i kod nas.. nebo i zemlja.. ne čini mi se 2.5h vožnje takvom žrtvom🙄 A za koliko si prenijela? 

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

Arsancres
    11. Prosinac 2021. 23:38

Amelie, ja sam planirala ovu bebu roditi u Brežicama, ali zbog situacije s koronom je to neizvedivo. Vaginalni ti je kod njih 1500eura sa svim lijekovima, epi i hospitalizacijom, za EU građane koji nemaju osiguranje u SLO. Jako sam pozitivna iskustva čula, a i meni je plus u svemu bio što su baš bolnica, za ne daj Bože, u istoj zgradi imaš sve. Nije privatno ništa, ali bome se ponašaju ko da je. 
    Da su neke druge okolnosti, razmislila bi i o Austriji, oni imaju nekoliko kuća poroda baš, ali sa svom skrbi, samo je dan tipa 550 eura mislim, a moraš sigurno i proje tamo biti tj. kak tempirat porod i put od 200+km, ne bi se ja usudila. Brežice su na 36km od Zga, ono niš, imam možda 20ak min duže nego do Duha. Pregledi su ti tamo 40 eura u TA. Ti imaš još vremena, pošalji im mail, možeš i na hrvatskom, oni odgovore na slovenskom al gugl to riješi 😂😂

DaDa1224
    11. Prosinac 2021. 23:43

Amelie

DaDa1224

Amelie

Hah a ja se mozda planiram upustiti u tu avanturu ako bude skroz uredna trudnoća do kraja. Potvrde za covid imamo.. cijepila se neki dan.. a odlazak tamo moram uzeti u obzir par dana prije termina naravno.. ne znam. Kad čitam kako to tamo izgleda i kod nas.. nebo i zemlja.. ne čini mi se 2.5h vožnje takvom žrtvom🙄 A za koliko si prenijela?

Tjedan dana ali imala sam i gestacijski dijabetes. Tj. dvije vrijednosti bile za 0 1 i 0.2 vece. Znam da se negdje mora podvuci crta, cak taj inducirani porod ne bi bila.tak losa varijanta da sam dobila epiduralnu u neko doba. Nije bilo anesteziologa jer jedan carski, drugi carski, pa hitan carski i onda je bilo kasno.😂 drugi put ak vec treba jaki drip zelim odmah da me bocnu. 

👩32 🧑35
    👶 2019
    👨‍👩‍👧‍👦 2022

Amelie
    11. Prosinac 2021. 23:45

Arsancres

Amelie, ja sam planirala ovu bebu roditi u Brežicama, ali zbog situacije s koronom je to neizvedivo. Vaginalni ti je kod njih 1500eura sa svim lijekovima, epi i hospitalizacijom, za EU građane koji nemaju osiguranje u SLO. Jako sam pozitivna iskustva čula, a i meni je plus u svemu bio što su baš bolnica, za ne daj Bože, u istoj zgradi imaš sve. Nije privatno ništa, ali bome se ponašaju ko da je.
    Da su neke druge okolnosti, razmislila bi i o Austriji, oni imaju nekoliko kuća poroda baš, ali sa svom skrbi, samo je dan tipa 550 eura mislim, a moraš sigurno i proje tamo biti tj. kak tempirat porod i put od 200+km, ne bi se ja usudila. Brežice su na 36km od Zga, ono niš, imam možda 20ak min duže nego do Duha. Pregledi su ti tamo 40 eura u TA. Ti imaš još vremena, pošalji im mail, možeš i na hrvatskom, oni odgovore na slovenskom al gugl to riješi 😂😂

Hvala puno za info! Naravno što je bliže to bolje. Svakako bih htjela da je ipak blizu bolnica za ono nikad ne znaš. A zašto ti propade sve zbog korone?:/
    Ovo što si napisala za svoje iskustvo.. ma nevjerojatno koja glupača.. da di je čep?! Ne kužim što uvijek takve neke babuskare rade po našim ustanovama. Evo meni je iskreno prestrašno da se ti dok si u trudovima moraš svaditi.. ali ispada da to jedino prolazi.. i evo mene neopisivo smeta što ja moram svakoj babi pokazati svoje gaće. Jel to normalno?!? Pa valjda zato postoji doktor i pregled. Isto je meni bilo kad  sam bila u bolnici zbog spontanog... da ona hoće vidjeti jesam li ja stvarno prokrvarila ili ne znam valjda lažem o tako nečemu.. ma prejadno. 

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

Amelie
    11. Prosinac 2021. 23:48

Dubrovčanka

ellie točno ❤️
    Katsy mažem se sa par krema,ulja. Nije da to radim svaki dan. Nekad i preskočim Al ne npr kao šta piše ujutro i na večer 🥱. Nekako sam mišljenja da ćeš popucati ako ti je takva koža. Ovo možda malooo nešto ublaži. Za sad nemam nijednu.
    Amelie adapteri za kolica ili isofix adapter ?

Eh sad me puno pitaš.. znam samo da su mi spomenule prodavačice da dobiješ adaptere.. iskreno možda prije onda da su to ovi za kolica ako piše da to jaje ide s pojasom?!

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

DaDa1224
    11. Prosinac 2021. 23:50

Ma ja sam vikala iako sam bila uvjerena da necu, nije pomoglo😂 poslije me bilo i sram, samo sam zazivala tko god bi prosao

👩32 🧑35
    👶 2019
    👨‍👩‍👧‍👦 2022

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.