Jutro cure 😊
Anchy čestitam na super pregledu 🥰
Curke ja imam pitanje za vas vezano uz antibiotike.
Naime imam E.Coli i moram piti antibiotik. Alergična sam na penicilin. I sad sam išla googlat uputu o lijeku za koji sam dobila recept. U uputi piše da se ne preporuča ako ste alergični na penicilin niti ako ste trudni.
Pa mi sada nije jasno. Jer kad sam doktoricu pitala rekla je da su svi sigurni za trudnice koji su mi bili na popisu urinokulture i onda je izabrala taj zbog moje alergije na penicilin. I sad čitam uputu i čudim se. Ne znam šta napravit. Sad me malo strah popiti taj antibiotik. Jednu jedinu tabletu nisam popila do sada u trudnoći.
Ja sam alergicna na penicilin.
Kada sam imala E.coli pila sam Ninur :) Koji si dobila?
Ja sam dobila Cefiksim. Ninur nije predložen na nalazu urinokulture kao jedna od opcija.
Više bi me bilo strah toga što piše da nije preporučen alergičnima na penicilin! Traži savjet još nekog doktora..
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Ja se jutros budim i na pidzami, tocno na području lijeve bradavice vidim bijelu skorenu mrlju. Skinem pidzamu, a na potkosulji mrlja na istom mjestu. Mislim se zar je moguće da mi je već krenulo mlijeko, već vrtim film u glavi je li to normalno. Izgleda kao da ga je bilo poprilično čim je prošlo kroz dvije majice. I onda se sjetim da sam sinoć u pidžami u mraku jela jogurt, koji mi je naravno kapnuo kao i svaki put kad ga jedem 😂
29👩❤️👨33
stiže nam 🎀💗
Lovely zovi opet doktora, može ti propisati ninur jer je on više kao uroseptik. Ja sam ga znala dobit i prije urinokulture kad sam imala upalu pa sredi bakterije i urinokultura nakon tjedan dana od terapije bude uredna..
Jutro cure 😊
Naime imam E.Coli i moram piti antibiotik. Alergična sam na penicilin. I sad sam išla googlat uputu o lijeku za koji sam dobila recept. U uputi piše da se ne preporuča ako ste alergični na penicilin niti ako ste trudni.
Pa mi sada nije jasno. Jer kad sam doktoricu pitala rekla je da su svi sigurni za trudnice koji su mi bili na popisu urinokulture i onda je izabrala taj zbog moje alergije na penicilin. I sad čitam uputu i čudim se. Ne znam šta napravit. Sad me malo strah popiti taj antibiotik. Jednu jedinu tabletu nisam popila do sada u trudnoći.
Ja sam dobila Cefiksim. Ninur nije predložen na nalazu urinokulture kao jedna od opcija.
Eto koliko se toga promjenilo u 8godina 😅
Cefiksim je u redu,to pije moje dijete koje je takoder alergicno na penicilin pa nema mjesta panici! Ali svakako mozes nazvat i provjeriti.
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Bok cure,
Moj pregled prošao dobro, bebica veličinom odgovara 21. tjednu, uglavnom sve super. Moram krenuti piti željezo, slaba sam inače s time. Sljedeći pregled 3.1. Tad ću raditi i onaj test za šećer.
Pitala sam za cijepljenje, rekla mi je da oni preporučuju, ali da je to ipak jako osjetljivo pa ne žele nikoga nagovarati, da to treba biti svačija osobna odluka. Tako da ja ipak neću.
Boobamara ja nemam pojma za tu jednokratnu pomoc za trudnice, jel bas svi imaju pravo ili ovisi o primanjima?
Arsancres skoro sam se rasplakala 😢 Mi imamo jedne prijatelje s kojima smo bliski i često se družimo pa mooozda mala ostane kod njih ako bude htjela ili ću ići sama roditi 😔
Ako budem imala dogovoren termin poroda onda će mi doći sestra da bude s malom ako ikako bude mogla. Ne želim se stresirati oko toga jer ima dosta vremena još, al opet nekako i brzo mi prolazi…
Ja se jutros budim i na pidzami, tocno na području lijeve bradavice vidim bijelu skorenu mrlju. Skinem pidzamu, a na potkosulji mrlja na istom mjestu. Mislim se zar je moguće da mi je već krenulo mlijeko, već vrtim film u glavi je li to normalno. Izgleda kao da ga je bilo poprilično čim je prošlo kroz dvije majice. I onda se sjetim da sam sinoć u pidžami u mraku jela jogurt, koji mi je naravno kapnuo kao i svaki put kad ga jedem 😂
Kraljice 🤣🤣🤣 jesam se nasmijala haha
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Bok cure,
Moj pregled prošao dobro, bebica veličinom odgovara 21. tjednu, uglavnom sve super. Moram krenuti piti željezo, slaba sam inače s time. Sljedeći pregled 3.1. Tad ću raditi i onaj test za šećer.
Pitala sam za cijepljenje, rekla mi je da oni preporučuju, ali da je to ipak jako osjetljivo pa ne žele nikoga nagovarati, da to treba biti svačija osobna odluka. Tako da ja ipak neću.
Boobamara ja nemam pojma za tu jednokratnu pomoc za trudnice, jel bas svi imaju pravo ili ovisi o primanjima?
Arsancres skoro sam se rasplakala 😢 Mi imamo jedne prijatelje s kojima smo bliski i često se družimo pa mooozda mala ostane kod njih ako bude htjela ili ću ići sama roditi 😔
Ako budem imala dogovoren termin poroda onda će mi doći sestra da bude s malom ako ikako bude mogla. Ne želim se stresirati oko toga jer ima dosta vremena još, al opet nekako i brzo mi prolazi…
Čestitke na lijepom pregledu ♡ drago mi je da je sve super
Za malecku nadam se da cete se snaci i da ce biti sve super ♥️
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Jutro cure 😊
Eto koliko se toga promjenilo u 8godina 😅
Cefiksim je u redu,to pije moje dijete koje je takoder alergicno na penicilin pa nema mjesta panici! Ali svakako mozes nazvat i provjeriti.
Hvala ti Tejuska 🥰
Bilo me strah to popiti da ne padnem u anafilaktički šok dok sam sama doma. Doktorica kaže da to smijem, ti kažeš da tvom djetetu isto odgovara, još ću se konzultirati sa ljekarnikom kada budem podizala lijek. Pa ću makar prvi puta popiti dok muž bude uz mene da možemo oboje pratiti ako ima kakvih znakova alergije.
I uz to je rekla obavezno Canesten vaginalete da ne dobijem gljivice od antibiotika.
Nema na cemu,svakako bude sve oke,sigurno ♡ Bitno da se rjesis te bakterije jer ona kad se ukorjeni 🤯🤯🤯
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
LISTA PREGLEDA💚👶🎀
Amelie - 06.12
Coksa - 06.12
Omerta - 07.12
BlueBaby0709 - 07.12
plavo_nebo - 07.12
SaporeVero - 08.12
Arsancres - 08.12
Dani30 - 09.12
Ivana - 09.12
Luck - 09.12
Tonka341 - 10.12
XOXO - 13.12
Boobamara - 13.12
Demi30 - 14.12
Tani1984 - 14.12
Tejuška - 15.12
EvaKB - 15.12
Dubrovčanka - 17.12
Magy107 - 20.12
Doti - 20.12
Luck - 20.12
Fastazia - 20.12
Arwen89 - 20.12
Nooha - 20.12
Maya34 - 21.12
Anchika - 22.12
Meri97 - 23.12
Sunašce - 28.12
Hukica - 31.12
_Katja_ - 03.01
Lovely - 05.01
TERMINI PORODA💚🎀
Coksa - 17.02 🎀
XOXO - 24.02 🎀
Arsancres - 02.03🎀
Tufnica1602 - 02.03
MarijanaMartin - 06.03 💚 (Sv.Duh,Zg)
Dubrovčanka - 07.03 🎀 (Dubrovnik)
Bambolina - 11.03 🎀
Lu - 13.03 🎀
Martie30 - 13.03 💚
Milica.Kamilica - 15.03💚
Pau18 - 15.03 💚
Elle - 16.03 🎀
Sunašce83 - 17.03 (Rijeka) 💚
Kriss - 17.03 🎀
Tina - 19.03 💚 (Vinogradska,Zg)
Hukica - 20.03 🎀
Vickivale - 21.03 🎀🎀
Maya34 - 23.03 💚
TeaBj94 - 23.03 💚
Aarauch - 23.03 🎀
Arwen89 - 23.03 🎀
Tonka341 - 24.03 💚
MarTo - 24.03 💚 (Merkur,Zg)
Nooha - 26.03 💚
O_Nela - 28.03 💚 (Split)
Antonela98 -28.03 🎀
Posvudusa - 30.03 🎀
Shea - 01.04 🎀
Magy107 - 05.04 💚
Boobamara - 05.04 💚
BlueBaby0709 - 06.04 💚
Doti - 11.04 💚 (Sv.Duh,Zg)
Omerta - 13.04 🎀(Sv.Duh,Zg)
-Katja- - 15.04 💚
Katarina27098800 - 16.04
Anchy_23 - 16.04 🎀 (Sv.Duh,Zg)
SaporeVero - 24.04 💚
Ivana - 26.04 💚
Tejuska - 27.04 🎀 (Petrova Zg)
Sunnyday92 - 29.04
Tani1984 - 01.05 💚
Meri97 - 04.05 🎀
Luck - 05.05 💚
Anchika - 05.05
Mariina1106 - 07.05
Dada1224 - 08.05
Plavo_nebo - 11.05 (Vinogradska,Zg)
EvaKB - 11.05 💚
RossaNerra - 12.05 💚
Lovely_ - 12.05
Alena1 - 17.05
Fastazia - 18.05 🎀
Demi30 - 18.05
Blink13 - 21.05 🎀
Maca31 - 23.05
Niki777 - 25.05
Dani30 -27.05
Mjau - 30.05 🎀
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Lovely ja sam na samom pocetku trudnoce imala gadnu upalu od eserihije. Osim antibiotika, po preporuci mog ginekologa pila sam puno caja od brusnice, 2-3 litre vode na dan, uzela d-manozu u ljekarni (uvjerena sam da je to najvise pomoglo) i obavezno probiotik, kao prvo da nebi dobila gljivice od antibiotika, a kao drugo postoji probiotik koji je specijaliziran bas za takve tegobe i djeluje na očuvanje vaginalne flore, pogotovo u trudnoci i preporuca se bas za drugo tromjesecje. To je Omnibiotic Flora plus.
29👩❤️👨33
stiže nam 🎀💗
Sortiraj odgovore
Najstariji