Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TiNa
    18. Rujan 2021. 08:16

posvudusa

Ček ček ček
    Šta nije prvih 6mj puna plaća a onda se smanjuje?
    Ja cijelo vrijeme mislim da je prvih 6 mjeseci puna plaća 😲

Po ovome čak i ako mi plaća prelazi 10000kn primat ću samo 5200??
    Nemojte me zezati 😅

Puna placa je 6 mj jer po novom komplikacije su placente 100 %.
    Tako da kolika ti je placa sad ces tolko dobivat

🧔35g
    🙎‍♀️33g
    Married
    19.07.+(clear blue)
    1x🤰, 💙boy

Folna, Novalac, euthyrox 50, magnezij
    Termin 19.03.2022.

TiNa
    18. Rujan 2021. 08:22

MarijanaMartin

Meni je bez trudnoće 5,6 a dopušteno je 6,2. Sad mi je bio 5,2 a kao raste u trudnoci. Tko bi to razumio?? Ma mislim da tako male razlike su "opasne" samo da imaš veliko dijete, pa teže rodiš!!! Moja mala imala 3500, a prenjela sam ju 11 dana, isto doktori fantazirali s procjenama tipa 4,5 kg i sl.

Meni je bio 5.3 sad kad sam trudna i rekla mi je da pripazim i da slatko mogu zaboravit. Tako da granica je 5.1i rekla mi je da se kontroliram u vinogradskoj ili vuk vrhovcu da bi me vec stavili na profil secera i dijagnosticirali mi dijabetes jer da se u trudnoci jako pazi na to a da su oni jako strogi. Imam kontrolu secera i tsh krajem mjeseca pa cemo vidjet. 

🧔35g
    🙎‍♀️33g
    Married
    19.07.+(clear blue)
    1x🤰, 💙boy

Termin 19.03.2022.

TiNa
    18. Rujan 2021. 08:27

Lovely_

Evo pa neka sada ja budem pametna kamo da idem 🤭
    Ginekologija je rekla da idem u dom zdravlja koji pripada mom obiteljskom liječniku. Moj obiteljski liječnik kaže da to nije istina i da to nije ispravna informacija i da ne zna gdje moram ići. Znači preostaje mi ići iz grada u grad i nadat se da će me netko primit 😅

Znaci ja sam imala problema s tim zato svaki put kad mi izdaje uputnicu pitam ju u koji lab i adresa di idem. Upravo zbog toga. Rastrkala me zadnji put bezveze. Pazi, moram vadit kg i rh, guk i tsh, 3razlicite lokacije, mogla sam sve na jednoj. Ne, ja sam isla prvo u petrovu kg i rh, jedno pikanje, guk knezija jer mi je tamo primarni lab opce prakse i tsh me poslala u vinogradsku. Iduci put cu joj reci da mi sve sto moze stavi u istu ustanovu a ne 3 pikanja bezveze. Sto se tice lab, meni je npr gin u novom zg, a opca praksa knezija, znaci opca kad me salje salje me u prvi labos u tom kvartu. Ide ti tako. Al iduci put pitaj gdje idem to a gdje to ili ako imas e gradani tamo si pogledaj? 

🧔35g
    🙎‍♀️33g
    Married
    19.07.+(clear blue)
    1x🤰, 💙boy

Termin 19.03.2022.

TiNa
    18. Rujan 2021. 08:33

Jutro
    Zaboravih napisat jucer mi bio rockas, pekla 2torte tj ne peku se 🙂
    Novim + zelim dobrodoslicu i da sve bude oke... Pase mi ovo vrijeme jer one sparine su mi bile vec koma

🧔35g
    🙎‍♀️33g
    Married
    19.07.+(clear blue)
    1x🤰, 💙boy

Termin 19.03.2022.

MarTo
    18. Rujan 2021. 10:02

Pozdrav mamice,
    Evo i mene u 13+2. Za sada sve u redu s trudnoćom osim što se već preko mj dana mučim s bolovima u gornjem dijelu leđa, ali puno je bolje nego na početku. Očekivala sam to, s obzirom na već operiranu kralježnicu, ali u donjem lumbalnom dijelu, iako i to još stigne kako budemo rasle, ali nadamo se da neće. 
    Polako, ali sigurno koračamo prema 2. kvartalu 🙂 Zadnji pregled uredan (anomaly scan + kombinirani), nismo se dalje odlučili za neki od prenatalnih testova. TSH na 1. vađenju 3,3 pa ponovljeni kroz par dana 2,8. Ponovno ga vadimo oko 15tjedna. Ostalo sve ok (KKS, urin, šećer...). Nego da vas pitam, da li ste već osjetile nešto u trbuhu? Kad sam sinoć legla, umirila se i stavila ruku na trbuh počela sam osjećati neke leptiriće/mjehuriće, ne znam kako bi to opisala. 🙈 Mislila sam da umisljam, pa je i muz probao i on isto, kao mala žabica 😄

🕺34g
    💃 32g
    1🤰🏽 24.03.2022.
    Clearblue + (1.8.)
    Beta HCG + 88.000 (9.8.)
    1. pregled (18.8.) ❤️
    2. pregled (8.9.) anomaly + kombinirani 🆗
    PreMama Duo
    3. pregled (6.10.) stiže nam 💙
    4. pregled (3.11.) uredan anomaly scan + 💙 100%

Tejuska♡
    18. Rujan 2021. 10:05

Drage moje evo samo da se nakratko javim,ja sam sa N u bolnici,crp je u par sati duplo narasao,nitko ne zna sta mu je,dosla sam jucer u 13-14h te na odjel u 2 ujutro,do daljnjega smo tu😔kreveta nema za mene,sjedim na stolcu,jela nema za mame i tako...Lijepa nasa HR ! Apartmana slobodnih nema klasika...
    Tina sretan rodendan🥰

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Arsancres
    18. Rujan 2021. 10:10

Tejuska♡

Drage moje evo samo da se nakratko javim,ja sam sa N u bolnici,crp je u par sati duplo narasao,nitko ne zna sta mu je,dosla sam jucer u 13-14h te na odjel u 2 ujutro,do daljnjega smo tu😔kreveta nema za mene,sjedim na stolcu,jela nema za mame i tako…Lijepa nasa HR ! Apartmana slobodnih nema klasika…
    Tina sretan rodendan🥰

Drži se ❤️ nadam se da ti barem muž može nešto donijeti po sestrama, makar neke suhe kekse. Iako vjerujem da ti nije ni do hrane niti ičega. 
    Pretužno. Još kao trebaš biti sretna da su ti dopustili da budeš s djetetom. 
    Držim fige da barem nađu šta je, činjenica da je u bolnici barem ulijeva sigurnost da je ipak pod nadzorom ❤️

• MarijanaMartin
    18. Rujan 2021. 10:21

Tejuska♡

Drage moje evo samo da se nakratko javim,ja sam sa N u bolnici,crp je u par sati duplo narasao,nitko ne zna sta mu je,dosla sam jucer u 13-14h te na odjel u 2 ujutro,do daljnjega smo tu😔kreveta nema za mene,sjedim na stolcu,jela nema za mame i tako…Lijepa nasa HR ! Apartmana slobodnih nema klasika…
    Tina sretan rodendan🥰

Joj drži se. To je tako tužno i strašno. Kad nam se naši mali razbole i onda još taj stav prema roditeljima kao prema zločincima. Samnom je bila gosp u bolnici koja je rekla da doji dijete od 16 godina. Haha kaže nisu iz ZG i nema za smještaj u ZG i nek bolnici dokaže da nije istina,haha U koji si bolnici? Zarazna? Čuvaj se i ti i mali. Molit ću da što prije ozdravite!!! 🙏🙏🍀🍀🤞🤞

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

DaDa1224
    18. Rujan 2021. 10:22

MarTo

Pozdrav mamice,
    Evo i mene u 13+2. Za sada sve u redu s trudnoćom osim što se već preko mj dana mučim s bolovima u gornjem dijelu leđa, ali puno je bolje nego na početku. Očekivala sam to, s obzirom na već operiranu kralježnicu, ali u donjem lumbalnom dijelu, iako i to još stigne kako budemo rasle, ali nadamo se da neće.
    Polako, ali sigurno koračamo prema 2. kvartalu 🙂 Zadnji pregled uredan (anomaly scan + kombinirani), nismo se dalje odlučili za neki od prenatalnih testova. TSH na 1. vađenju 3,3 pa ponovljeni kroz par dana 2,8. Ponovno ga vadimo oko 15tjedna. Ostalo sve ok (KKS, urin, šećer…). Nego da vas pitam, da li ste već osjetile nešto u trbuhu? Kad sam sinoć legla, umirila se i stavila ruku na trbuh počela sam osjećati neke leptiriće/mjehuriće, ne znam kako bi to opisala. 🙈 Mislila sam da umisljam, pa je i muz probao i on isto, kao mala žabica 😄

Hej, samo da se ubacim.. ovaj TSH kad je bio 3,3 nisi odmah dobila terapiju? Ja sam neki dan vadila pa mi je 3.1.. cekam pregled u srijedu..

👩32 🧑35
    👶 2019
    👨‍👩‍👧‍👦 2022

• Mariina1106
    18. Rujan 2021. 10:34

Drage buduće mame,

molim vas za savjet. S obzirom da mi je zeljezo loše moram ga biti i pijem ga od cetvrtka ali u uputama sam procitala da se bolje apsorbira s vitaminom C a gospoda u ljekarnii mi je rekla da uzmem 1/4 tablete. Prvo je rekla pola, a onda 1/4 kada sam ju pitala da li smijem s obzirom na trudnocu i da pijem elenatal u kojima koliko znam ima vitamina C. Zanima me ima li koja sličnu situaciju? i da imam jako blago povišen secer 5,3 pa sam an dijabetičkoj dijeti.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.