Zabroavila sam pitat ono ključno: smijem li piti vitamin c u trudnoci ?
Pozdrav mamice,
Evo i mene u 13+2. Za sada sve u redu s trudnoćom osim što se već preko mj dana mučim s bolovima u gornjem dijelu leđa, ali puno je bolje nego na početku. Očekivala sam to, s obzirom na već operiranu kralježnicu, ali u donjem lumbalnom dijelu, iako i to još stigne kako budemo rasle, ali nadamo se da neće.
Polako, ali sigurno koračamo prema 2. kvartalu 🙂 Zadnji pregled uredan (anomaly scan + kombinirani), nismo se dalje odlučili za neki od prenatalnih testova. TSH na 1. vađenju 3,3 pa ponovljeni kroz par dana 2,8. Ponovno ga vadimo oko 15tjedna. Ostalo sve ok (KKS, urin, šećer…). Nego da vas pitam, da li ste već osjetile nešto u trbuhu? Kad sam sinoć legla, umirila se i stavila ruku na trbuh počela sam osjećati neke leptiriće/mjehuriće, ne znam kako bi to opisala. 🙈 Mislila sam da umisljam, pa je i muz probao i on isto, kao mala žabica 😄
Hej, samo da se ubacim.. ovaj TSH kad je bio 3,3 nisi odmah dobila terapiju? Ja sam neki dan vadila pa mi je 3.1.. cekam pregled u srijedu..
Nisam, gin tražio da ponovim TSH, otišla u Breyer i izvadila i bio 2,8. 1. put sam vadila u svom nadležnom labartoriju.
🕺34g
💃 32g
1🤰🏽 24.03.2022.
Clearblue + (1.8.)
Beta HCG + 88.000 (9.8.)
1. pregled (18.8.) ❤️
2. pregled (8.9.) anomaly + kombinirani 🆗
PreMama Duo
3. pregled (6.10.) stiže nam 💙
4. pregled (3.11.) uredan anomaly scan + 💙 100%
Drage buduće mame,
molim vas za savjet. S obzirom da mi je zeljezo loše moram ga biti i pijem ga od cetvrtka ali u uputama sam procitala da se bolje apsorbira s vitaminom C a gospoda u ljekarnii mi je rekla da uzmem 1/4 tablete. Prvo je rekla pola, a onda 1/4 kada sam ju pitala da li smijem s obzirom na trudnocu i da pijem elenatal u kojima koliko znam ima vitamina C. Zanima me ima li koja sličnu situaciju? i da imam jako blago povišen secer 5,3 pa sam an dijabetičkoj dijeti.
Moja prijateljica je isto anemična. Pila je kroz prva 2 tromjesečja Floradix, a u 3. uzela Sideral Folic i super podigla željezo. Još se ginekolog čudio kako uspjela to jer žene inace u zadnjem tromjesečju najviše gube željezo, a ona još inače ima problem. Tako da eto vidi kak će ti ići s ovim tabletama pa uzmi u obzir i ove ako bude potrebe.
🕺34g
💃 32g
1🤰🏽 24.03.2022.
Clearblue + (1.8.)
Beta HCG + 88.000 (9.8.)
1. pregled (18.8.) ❤️
PreMama Duo
Da, preporučena dnevna doza je 70mg.
🕺34g
💃 32g
1🤰🏽 24.03.2022.
Clearblue + (1.8.)
Beta HCG + 88.000 (9.8.)
1. pregled (18.8.) ❤️
PreMama Duo
Da, preporučena dnevna doza je 70mg.
ali to je me sad zbunjuje jer ja vec pijem elental koje sadrže 86mg,
Pozz cure....evo i mene. Ušla sam u 6 nedjelju i mučnine su katastrofalne. . u ponedjeljak pregled i nalazi krvi ..pozzz svim trudnicama
I to je ok, i moje PreMama Duo imaju isto tako. Te su tablete rađene u kombinaciji s ostalim vitaminima i sadrže preporučene dnevne doze. +- gote dolje, ali to su zanemarivi mg. Što se tiče dodatnog unosa vitamina C zbog apsorpcije željeza vjerujem da je magistra upućena, a uvijek možete pitati i svog ginekologa za dodatno mišljenje.
🕺34g
💃 32g
1🤰🏽 24.03.2022.
Clearblue + (1.8.)
Beta HCG + 88.000 (9.8.)
1. pregled (18.8.) ❤️
PreMama Duo
Hvala, mislim da cu do pondjeljka piti bez vitamina C. a onda nazvati doktora samo te se uvjerim pa nastavit dalje. Tak sam ih pocela piti (3 sam popila) pa mislim da do pon nista nece biti strasno
Pozz cure….evo i mene. Ušla sam u 6 nedjelju i mučnine su katastrofalne. . u ponedjeljak pregled i nalazi krvi ..pozzz svim trudnicama
Da te malo utješi, proci će mučnine. Evo, meni je bilo toliko strašno da sam mislila čak otvoriti komplikacije jer nisam više mogla. Kad negdje oko 12 tjedna postalo sve manje i manje. Danas sam se probudila i pitala muža jesam li sanjala da sam trudna. Nemam trbuh, nemam niti jedan simptom, kronični umor nestao,haha nikad zadovoljna 🙈
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Drage moje evo samo da se nakratko javim,ja sam sa N u bolnici,crp je u par sati duplo narasao,nitko ne zna sta mu je,dosla sam jucer u 13-14h te na odjel u 2 ujutro,do daljnjega smo tu😔kreveta nema za mene,sjedim na stolcu,jela nema za mame i tako…Lijepa nasa HR ! Apartmana slobodnih nema klasika…
Tina sretan rodendan🥰
Ajme užas.. Tek sad čitam. Nadam se da će ići na bolje.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Sortiraj odgovore
Najstariji