KKS je samo kompletna krvna slika. Znači eritrociti,hemogobin, trombociti i leukociti (i njihove podvrste). Jetreni enzimi, crp, guk, kreatinin, željezo i tsh su biokemija.
Dvojajcane blizanke 🍒
Cure drage,ja sam vam vec postala imuna na to,na zalost godine su me promjenile,od Janovog rodenja pa do danas nema bolesti koju nisam prosla,svi koji me znaju to mi i sami kazu,kao da nas je netko prokleo majke mi.
Na zaraznoj me svi vec poznaju,tamo mi ko dobar dan,od dnevne bolnice do opcenitog ostanka i slicno.. Sivanja glava u Klaicevoj itd..
Drage moje,to je nesto najgore,ta bolest,nemoc da im pomognes
Doma imam apoteku,sami infuzije stavljamo,inhaliramo.. ma da bi sta rekla..prije mi je to jako tesko padalo,ne jednom sam se srusila od muke ,ali nakon 7 godina sad vec prolazim kroz to ko od sale.Mozda zvuci glupo ali tako je..Nema smisla tonut,oni nas trebaju!
Ma meni je ovo nadnaravna prica. Meni je mala bila jednom bolesna i bili smo tjedan dana u bolnici (još sam ja bila s njom cijelo vrijeme). To mi je nešto najgore u životu što mi se dogodilo. Od tada sam razvila sve ove lude bolesti i strahove. Ok, da nisam bila luda sad bi mi mala bila pod ledinom. Tražila sam od dr da mi potpiše da joj nije ništa, malo se razljutila i ajd izvaditi će krv. Kad su došli nalazi odmah hospitalizacija i to na odjelu "rijetke metaboličke bolesti". Eh kad sam to preživjela!!!!
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Curke, kada vi planirate početi pripremati stvari za bebu?
Ja samo svako toliko nešto pogledam na netu, ali nemam u planu još ama baš ništa kupovati. Strah me da mi na kraju ne bude sve u knap 🙈
Kad budem imala novaca,haha Ma čekamo popuste, ono oko Božića!
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Evo pa neka sada ja budem pametna kamo da idem 🤭
Ginekologija je rekla da idem u dom zdravlja koji pripada mom obiteljskom liječniku. Moj obiteljski liječnik kaže da to nije istina i da to nije ispravna informacija i da ne zna gdje moram ići. Znači preostaje mi ići iz grada u grad i nadat se da će me netko primit 😅
Nazovi ti taj dz tj. labos koji se veže na tvoju opću praksu i baš kak je neka cura napisala, pitaj ih za uputnicu jel vide. Di ćeš bzvz šetat uzalud, a još iz grada u grad.
Mislim, gluposti u svakom slučaju.. Ako imamo svoj mbo i sve je kao u istom sustavu s tim e uputnicama, ne kontam uopće zašto bi bio problem bilo gdje izvaditi gdje je tebi zgodno/bliže. Isti klinac.
Dubrovčanka ja sam vadila tsh samo na početku, kad i kks i urinokulturu, mislim da je bio 8tt, sve bilo ok pa mi je rekao oko 20tt opet i jednom pred sam kraj. Ali to mislim da ti ovisi od ginića, znam da neki i 2 puta samo daju uputnice... Ako je sve ok pa nema ni potrebe da češće vadiš.
U biti sve moram ponavljat oko 20tt i još pred kraj. Ne samo tsh, jel
Moja neumjerenost u jelu je stigla na naplatu.
Moram idući tjedan na Vuk Vrhovec napraviti guk profil i ultrazvuk stitnjace.
Šećer mi je bio 5,6 na kontroli 🙄
A TSH opet 0,06
Zbogom pekarama, sokovima i slasticama 🥲
Ma joj taj šecer ce nas sve "ubiti"!!! Nije to neka velika vrijednost, ljudi imaju 20 i više. Malo probaj jesti zdravije ugljikohidrate, mislim da ti neće ništa raditi. Najlakše je reći odi na dijetu!
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
da li planirate raditi do onih zadnjih 45 dana prije poroda ili? po iskustvu, kako reagiraju ginekolozi kada zatražite bolovanje prije tih 45 dana?
Meni je bez trudnoće 5,6 a dopušteno je 6,2. Sad mi je bio 5,2 a kao raste u trudnoci. Tko bi to razumio?? Ma mislim da tako male razlike su "opasne" samo da imaš veliko dijete, pa teže rodiš!!! Moja mala imala 3500, a prenjela sam ju 11 dana, isto doktori fantazirali s procjenama tipa 4,5 kg i sl.
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
E ja ne znam šta s poslom. Mene tek neki dan dečko prijavio u njega. Pa ne znam kad mogu na komplikacije da imam naknadu😂
Al ne radim u pravom smislu osim vikendima svoje 🥱
Radit ću to do kraja 12og mjeseca i onda pauza
Ako prije toga nisi nigdje radila, mislim bila prijavljena onda ćeš u slučaju komplikacija imati pravo na onu minimalnu naknadu od 800 kn, a porodiljni će ti biti kao i kod nezaposlenih 2600 kn...
Ako si bila prijavljena i imaš zadovoljene vremenske uvijete onda se računa prema plači...
Nooha bila sam prijavljena prvi i drugi mjesec već,a prije toga sam radila 3 godine Al 2019 do 12og mjeseca. Tako da mislim da će bit ok jer je dečko zvao sve i raspitao se. Kao navodno se gleda zadnje dvije godine i još nešto.
Da, to bi svakako onda trebalo biti ok 😉
Sortiraj odgovore
Najstariji